BN35 Funk-Thermostat mit Zeitschaltuhr
Steckdosenleiste PV4‑MID PS
Energiekosten-Messgerät BX09
Raumhygrostat HG 130 mit Schaltsteckdose
  1. Proizvodi i usluge
  2. Proizvodi ‑ HighPerformance
  3. Pribor opšte

Trotec opšti pribor

Odgovarajući pribor za sve slučajeve: Uređaji za merenje troškova energije, limitator polazne struje, prozorske zaptivke, produžni kablovi i još mnogo toga!

Drybox

DRIBOKS ZA ADSORPCIJSKE ODHUŠIVAČE

Za sprečavanje nastajanja kondenzata i tako nadolazeće probleme se vlaga vazduha u smještajima ili skladištima trajno mora odvlažiti ispod nivoa tačke tačka rosišta.

Učinkoviti isušivači vazduha kao što su Trotec kvalitetni uređaji TTR 400 D ili TTR 500 D sa interno odvojenim vodovima vazduha su za takve zadatke optimalno rešenje.

U puno slučajeva unutrašnje postavljanje uređaja nije dopušteno, zbog buke nepoželjno ili se drugačije ne može realizovati. Ovde specijalno za TTR 400 D i TTR 500 D razvijen Drybox omogućuje vanjsko postavljanje isušivača otporno na vreme.

Putem transportnog creva za vazduh se pritom usisava vlažan nutarnji vazduh, odvlažuje pouzdano ispod tačke tačka rosišta unutrašnje prostorije i onda dovodi kao suvi vazduh preko drugog priključenog creva u cirkulacijskom pogonu ponovo u prostoriju.


Brzo i jednostavno merenje potrebe energije

Koji elektro uređaj u kancelariji ili kući troši koliko energije?

Na to pitanje odgovara isto tako brzo kao i pouzdano merni uređaj troškova energije BX09 – i to po optimalnom koeficijentom cene i učinka. Sa minimalno mogućim prikazom struje od 0,1 W, merni uređaj nalazi čak najmanje potrošače energije, primerice potrošačima u Standby pogonu. Nakon vrlo jednostavnog priključka između utičnice i potrošača struje, BX09 odmah pokazuje aktualnu potrošnju energije. I to izborno kao učinak u W, kWh, ceni ili troškovima po kWh. Koristite BKS09 merač troškova energije da proverite svoje električne uređaje, kao što su TV i hi-fi sistemi, LCD televizori, pojačala, DVD plejeri, video rekorderi, računari, serveri, frižideri, zamrzivači, mašine za pranje veša, sušare, klima uređaji, grejači, uplighters, podne lampe, pozadinsko osvetljenje i osvetljenje izloga, mašine i još mnogo toga..

Lako je naplativo merenje snage

BKS50 MID je verovatno najkompaktniji merač potrošnje energije spreman za povezivanje sa MID usaglašenošću* na tržištu i stoga je idealno rešenje za mnoge trgovce ili uslužne kompanije koje treba da odrede količinu energije koja je povučena sa sajta korisnika za naplatu svrhe. MID usaglašen* uređaj za merenje potrošnje energije može se jednostavno uključiti između električnog uređaja i standardne kućne sigurnosne utičnice (230 V/AC) i ne zahteva dalji rad na instalaciji. Adapterski utikač usaglašen sa BGI-608 se mora koristiti samo kada se koristi BKS50 MID na gradilištima ili na gradilištima na utičnici građevinske instalacije sa nepoznatim zaštitnim merama.

Lako je naplativo merenje snage
Brzo i jednostavno merenje potrošnje energije
Lako je naplativo merenje snage

AirLock 100
AirLock 200
AirLock 200

ZATVORI ZA PROZORE ZA UŠTEDU ENERGIJE MONOBLOK UREĐAJA

Ne poklanjajte energiju pa tako čisti novac pri korištenju mobilnih Monoblock urešaja za stvaranje zdrave i hladne klime. Sa našim brtvama za prozor AirLock 100 i AirLock 200 hladite ekonomično i štedite velike troškove energije. Sa par rukohvata montirani, brtve prozora omogućuju energetski efikasnu primenu i smanjuju troškove potrošnje.

Zaptivka za vrata i prozorska zaptivka AirLock 1000 je koncipirana specijalno za prozore koji se prostiru do poda ili bakonska i vrata za terase – jedina prozorska zaptivka na tržištu sa obimnom dimenzijom od 560 cm.

Takođe idealno za prozore od poda do plafona ili balkonska i patio vrata.

Praktična zaptivka za vrata i prozore AirLock 1000 je specijalno dizajnirana za zaptivanje prozora od poda do plafona ili balkonskih i terasastih vrata - jedina zaptivka za prozore na tržištu sa obimnom dimenzijom do 5,6 metara. AirLock 1000 se može koristiti i za uređaje sa jednim i sa dva creva.

DIGITALNI SOBNI TERMOSTATI ZA MOBILNE GREJNE I KLIMA-OPREME

Sobni termostat je inteligentni regulator temperature koji potpuno automatski reguliše sobnu temperaturu prema vašim specifikacijama i podešavanjima. Da biste to uradili, termostat utičnice se jednostavno ukopča u slobodnu utičnicu u prostoriji, a kabl za napajanje električnog uređaja za grejanje ili hlađenje se ukopča u sobni termostat. Nakon podešavanja željene ciljne temperature, integrisani temperaturni senzor kontinuirano meri temperaturu vazduha i uključuje ili isključuje povezani uređaj po potrebi da bi se postigla željena sobna temperatura.

BILO GREJANJE ILI HLAĐENJE: OPTIMALNO REGULISANE TEMPERATURE

Dva različita režima rada omogućavaju korišćenje grejača kao i klima uređaja. Priključeni grejač se uvek uključuje kada temperatura padne ispod zadate vrednosti, i obrnuto, klima uređaj se uključuje samo ako izmerena temperatura vazduha preti da pređe željenu ciljnu temperaturu. Sa digitalnim sobnim termostatima kao što je BN30, ciljna temperatura se može unapred podesiti u opsegu od 5 °C do 30 °C, a sa bežičnim termostatom BN35 čak i od 0 °C do 70 °C u praktičnim koracima od 1 stepena (ili Farenhajta) .

 

Omogućava odvlaživačima da rade bez nadzora u neprekidnom radu

Za o vazduhu ovisnog upravljanja TTK 170 ECO ili drugih odvlaživača vazduha sa 6,35 mm čahurom za spoljašnji priključak higrostata, primjerice za nenadgledana sušenja u trajnom pogonu.

 

Trotec HG 110, HG 120 i HG 130 higrostati su tehnički identični i razlikuju se samo po vrsti priključka. HG 110 ima utikač od 6,35 mm. HG 120 ima 4-pinski DIN utikač, a HG 130 je dostupan kao verzija od 230 V sa maksimalnim uklopnim opterećenjem od 10 A i kombinovanom utičnicom CEE 7/7.

Eksterni higrostat HG 110 u kombinaciji sa odgovarajućim odvlaživačem vazduha služi kao kontrolor u dve tačke za kontrolu relativne vlažnosti vazduha, na primer, na unutrašnjim gradilištima, u podrumskim prostorijama, u klima-uređajima ili za kontrolisano odvlaživanje vazduha u kancelarijama i računarske kabinete. Ostale oblasti primene su skladištenje robe ili hrane, hladnjače za voće i povrće, plastenici u hortikulturi, tekstilnoj industriji, papirnoj i štamparskoj industriji, filmskoj industriji i bolnicama. Gde god je potrebno kontrolisati ili nadgledati vlažnost, generalno se može koristiti utikač HG 110 sa pripadajućim odvlaživačem.

Funkcionalnost i mesto ugradnje

Mesto ugradnje treba izabrati tako da je zagarantovano reprezentativno merenje vlažnosti, tj. očitavanja vlažnosti na mestu instalacije treba da odgovaraju onima u prostoriji, a higrostat treba da bude u protoku vazduha. Sobni higrostat brzo i precizno reaguje na promene vlažnosti. Postavljanjem dugmeta za zadatu vrednost, sistem poluge se manipuliše na takav način da se unutrašnji mikroprekidač aktivira kada se postigne podešena vlažnost.

PlugSafe omogućava da se servisne utičnice obezbede u skladu sa propisima, čak i na postojećim uređajima

Upotreba merača usklađenih sa MID-om je po zakonu obavezna za evidentiranje potrošnje za komercijalni obračun potrošnje električne energije – na primer osiguravajućim kompanijama.

Pored MID usaglašenosti, u nekim zemljama EU postoje dodatni zahtevi za pogođene potrošače energije, na primer u Nemačkoj. Ovde Zakon o merenju i kalibraciji (MessEG) takođe zahteva garanciju da uređaji koji imaju servisnu utičnicu ne mogu biti priključeni na druge potrošače struje ili zamenjeni drugim tokom perioda korišćenja.

Pametno rešenje za ovaj zadatak je inovativni PlugSafe kompanije Trotec

Ova zaštićena osnovna ploča za ugrađene utičnice sa prirubnicom može se lako instalirati ispod postojeće utičnice od strane ovlašćenog stručnog osoblja na postojeće uređaje, a zatim omogućava da se osigura u skladu sa propisima korišćenjem zaptivke za provlačenje na dva suprotna ugla PlugSafe osnovne ploče.

PlugSafe-Unterlegplatte für Einbausteckdosen mit Flanschbefestigung
traka za napajanje  PV4-MID PS
Sa prekidačem diferencijalne struje i MID kompatibilnim* meračem potrošnje energije
Jednostavno rukovanje električnom energijom na gradilištu

Optimalno opremljen od potrošnje energije do merenja potrošnje za naplatu

Ova utičnica opremljena PlugSafe-om je robusno konstruisan kvalitetan proizvod originalne EU proizvodnje, sa kojim ste sigurni u svakom pogledu kada crpite struju. PV4‑MID PS može se različito koristiti u unutrašnjim i otvorenim prostorima i lako omogućava upotrebu u skladu sa MID, MessEG i MessEV.

PV4‑MID PS je namenjen za rad na razvodnicima električne energije u skladu sa propisima i ispunjava zahteve BGI 608 za rasklopne aparate i razvodnike za kola sa utičnicama. Imajte na umu da kada koristite PV4‑MID PS na gradilištima ili na gradilištima na utičnici građevinske instalacije sa nepoznatim zaštitnim merama, mora se koristiti adapterski utikač usaglašen sa BGI-608.

Oprema orijentisana na praksu

Izuzetno robusno kućište od čvrste gume sa integrisanom ručkom za nošenje može da primi četiri utičnice sa kontaktom za uzemljenje prema VDE 0620-1. Pored toga, PV4‑MID PS ima osigurač diferentne struje (RCCB) i MID usaglašen* merač potrošnje energije – oba su obezbeđena ispod providnog poklopca koji se može zaključati opcionim katancem.

Mobilni distributer električne energije

Sa klasom zaštite IP44, robusni plastični mobilni razvodnici PV16 i PV32 podjednako su pogodni za nepovoljna unutrašnja i spoljašnja okruženja i zahvaljujući svojim dvema CEE utičnicama (16 A / 32 A, 400 V) i utičnicama sa kontaktom za uzemljenje (16 A /, 250 V) veoma svestran, na primer kao razvodnik struje ili lake struje na gradilištima, u poljoprivredi, na događajima i događajima, kao i za industriju i trgovinu ili kampovanje i rekreaciju.

Kompanije za trgovinu ili renoviranje znaju za ovaj problem: ako morate da koristite nekoliko trofaznih uređaja 16 A na licu mesta, onda opcije povezivanja koje su dostupne na licu mesta brzo postaju tesne. Pored CEE utičnice od 32 A, uobičajene kombinacije utičnica za površinsku montažu obično sadrže samo dodatnu 16 A CEE utičnicu - ova kombinacija se takođe često nalazi u distributivnim ormanima za mobilnu lokaciju. Bilo da se radi o električnim grejačima, odvlaživačima, radijalnim ventilatorima visokih performansi ili mobilnim klima uređajima - ako je potreban posebno visok nivo performansi, takvi uređaji obično ne mogu bez trofazne struje. A čak i ako zaposleni sa sobom nose odgovarajući razvodnik, ponekad se može desiti da nema dovoljno odgovarajućih priključnih kablova. Robusni plastični mobilni razvodnik PV30 opremljen je utikačem od 32 A i dve priključne spojnice od 16 A kao potpuno spremno za povezivanje. Ulazna i oba izlazna voda su opremljeni sa po dva metra dugim priključnim kablom, tako da ni kabl koji nedostaje na licu mesta ne predstavlja prepreku, a istovremeno je uvek zagarantovan dovoljan radijus delovanja za ugradnju uređaja.

Mobilni distributer struje PV16 kompanije Trotec je svestran
Mobilni distributer struje PV16 kompanije Trotec je svestran
Mobilni distributer struje PV16 kompanije Trotec je svestran
Mobilni distributer struje PV16 kompanije Trotec je svestran
Mobilni distributer struje PV16 kompanije Trotec je svestran
Čvrsta konstrukcija, laka za transport
PVD kablovski bubnjevi kompanije Trotec - visokokvalitetna rešenja za unutrašnju i spoljašnju upotrebu na gradilištima iu radionicama ili industriji

kablovski bubnjevi

Maksimalna mobilnost

Svi PVD ​​bubnjevi za kablove se standardno isporučuju sa izuzetno robusnim kućištem bubnja od visokokvalitetne plastike otporne na lomljenje, koja ima drenažne otvore, integrisanu kočnicu kabla i parkirna mesta za konektore. Integrisana ručka za nošenje je ergonomskog oblika i smeštena u idealnom centru gravitacije za lak transport.

Maksimalna fleksibilnost

Sa svojim velikim radijusom delovanja zbog priključnog kabla, koji je dugačak do 40 metara, i do četiri zaštitne kontaktne utičnice od 16 A otporne na prašinu i vodu, PVD bubnjevi za kablove omogućavaju vam da fleksibilno koristite distribuciju struje za elektro radovi na praktično svim radnim lokacijama - najbolji uslovi za unutrašnju i spoljašnju upotrebu. Spoljna upotreba na gradilištima iu radionicama ili industrijskim prostorima.

Maksimalna sigurnost

Nenagibni PVD ​​kablovski bubnjevi iz proizvodnje EU kvaliteta sa klasom zaštite IP54 idealni su za grubu upotrebu na gradilištima iu komercijalnom sektoru. Izdržljiva obloga kabla je napravljena od neoprenske gume otporne na ulje i kiseline za opseg temperature okoline od -25 °C do +60 °C i opremljena je čvrstim gumenim utikačem CEE 7/7.

Standardni termički zaštitni prekidač i centralni kočioni sistem za bubanj obezbeđuju dodatnu sigurnost sa svim PVD kablovskim bubnjevima. PVD3 takođe ima integrisano svetlo indikatora napona.

Žuti profesionalni kabl kompanije Trotec

Naši profesionalni produžni kablovi dužine 20 metara se odlikuju dokazanim i u praksi oprobanim Trotec kvalitetom „Made in Germany“. Zavisno od željenog priključnog napona u ponudi su 230 V (16 A) preko 400 V (16 A) do 400 V (32 A) robusni produžni kablovi koji zadovoljavaju surove zahteve npr. na gradilištima. Jasno vidljiva žuta izolacija kabla je korisna kako prilikom rada kao zaštita protiv saplitanja ali i kao zaštita od krađe, jer se naštampani logo Trotec direktno može bilo gde ponovo prepoznati. Ali naši profesionalni kablovi nude ponešto i iznutra: Oni se odlikuju brižljivom obradom iz nemačke kvalitetne proizvodnje sa vrstom zaštite IP44. Ovo nije kineska ili roba iz supermarketa! Izolacija kabla od neoprenskog kaučuka otpornog na ulje i kiselinu ispunjava zahteve strukovnih udruženja za gradilišta i temperature okruženja od -25 °C do +60 °C. Bez obzira da li je to profesionalni odvlaživač vazduha, industrijski klima uređaj, električni alat, sušač izolacionog sloja, grejalica na gas, grejač na struju i kalorifer na naftu – ovi kablovi su kvalitetno i pouzdano rešenje za povezivanje i namenjeni su ne samo za obiman proizvodni program kompanije Trotec.

Profi-produžni kabal
Profi-produžni kabal

toplotni pištolj

Visoka i pouzdana funkcionalnost je zagarantovana samo kvalitetnim proizvodima

Međutim, da biste zaista mogli da uživate u ovim prednostima, kao što su jednostavno rukovanje i detaljna podešavanja temperature, prilikom kupovine treba da kupujete samo visokokvalitetne uređaje. Zato što jednostavno dizajnirani pištolj za vrući vazduh obično ne može da ispuni visoke zahteve. To je zbog činjenice da jednostavni uređaji obično imaju samo grubo podešavanje temperature i protoka. Zbog toga nije moguće, ili barem izuzetno teško, precizno i pouzdano odrediti brzinu protoka vazduha i temperaturu. Još jedan problem se pojavljuje. Ako postavite previsoku temperaturu pištolja za vrući vazduh zbog netačnih opcija kontrole, postoji veći rizik da će toplota koja se stvara ili izduvava oštetiti odgovarajući materijal podloge.

Čak iu privatnom sektoru, pištolj za vrući vazduh pripada svakom dobro odabranom koferu za alat

Visokokvalitetni pištolj za vrući vazduh možete koristiti u industrijskom ili komercijalnom sektoru, kao iu privatne svrhe. Pored gore navedenih oblasti primene, takav alat se često koristi iu oblasti kuće i hobija. Duvaljka sa toplim vazduhom se koristi, na primer, za sterilizaciju vrućim vazduhom i može se koristiti za uništavanje micelije plesni ili za sterilizaciju alata ili drugih manjih predmeta. Takođe možete koristiti ove praktične alate za lemljenje ili odlemljenje električnih komponenti i, na primer, za brzo zagrevanje drvenog uglja i sa malo dima. Ovi uređaji takođe pružaju alate na zahtev za osvetljavanje i odleđivanje površina.Ako imate nešto za pčelarstvo, možete koristiti i toplotne topove za identifikaciju zrelog saća.