Korisnička podrška i podrška: +49 2452 962-450

Pon - Pet: 7:30 - 17:30

 1. Primene
 2. Tehnologija merenja
 3. Pronalaženje šteta na ležajevima i pukotina na rubovima

LD6000 – detektor vodova u primeni za železnicu

Sa zvučnom tehnikom se mogu da pronađete štete na ležajevima na kotačima

LD6000 je set frekvencijske analize za akustično pronalaženje vodova. Ali uređaj može puno više raditi za sigurnosne tehničare u struci železnice: Na primer se tako mogu da pronađete štete na ležajevima na kotačima. „Zvučna tehnika“ se zove taj učinkovit način.

Izvorno se kombi detektor LD6000 razvio za pronalaženje rupa i vodova i u tim primenama se višestruko dokazao. Tako se sa setom frekvencijske analize može provesti veliki broj akustičnih postupaka – od trasiranja vodova preko okruživanja rupe sve do posebno brzog točkastog pronalaženja zahvaljujući Smart funkcije. Ne garantuje samo tačno pronalaženje rupe u daleko razgranatim mrežama, nego putem mernog postupka vodikom posebno ekonomski postupak. Vrlo visokovrijedni mikrofoni iz nemačke proizvodnje omogućuju snimanje i naknadnu obradu signala. Manje poznata mogućnost primene je ispitivanje materijala na kotačima vlakova kao što je primerice ICE. 

Ispitivanje materijala: Zvučna tehnika pri kontroli kotača

Frekvencijska analiza se isplati, jer zvučni valovi informacije o stanju materijala čine čujnim – lom materijala zvuči drukčije nego zatvorena površina. Tako se tehnički princip rada LD6000 osniva na pojačanju od zakretnih senzora snimanog zvuka, čija je frekvencija vidljiva na visokorezolucijskim kolor grafičnom displejom sa Touchscreen-funkcijom. Posebno obiležje su pritom funkcije kao što su filter, memorija vrednosti razine, minimalna razina, analiza i zaštita preopterećenja slušalice. Kod LD6000 se svi filteri i parametri slobodno konfiguriraju. Praktičan način je jednostavan: Razina zvuka na različitim mernim pozicijama seta kola se uspoređuju i traže se odstupanja. Pritom se može reći, da se defekt materijala nalazi na „najglasnijom” mernom pozicijom. Tako zvučna tehnika nudi jednostavnu i sigurnu mogućnost, da pronađete štete na kotačima vlakova i sprečiti nezgode.


Još rešenja

Dalji primeri primene merne tehnologije u oblasti termografije

 • Kontrola brtvenosti prsluka za spašavanje i odjela za preživljavanje

  Kod kontrole brtvenosti odjela za preživljavanje, prsluka za spašavanje, oprema za ronjenje i zaštitnih odjela može postojati samo 100 posto sigurnosti, jer manje znači: Nema sigurnosti. Za inspekciju takve zaštitne odjeće specijalizirani ispitivači se zato pouzdaju u siguran merni uređaj po postupku Tracer gasa. LD6000 je takav merni uređaj.

  Daljnje informacije
 • UV-lampe za SelectaDNA u policijskoj akciji

  Policija već godinama pojačano preporučuje markiranje skupocjenosti sa umjetnim DNA kao što je SelectaDNA. U slučaju provale se takva markirana roba vlasniku brzo može dodjeliti. Osim toga naljepnice sa napomenom umjetnog DNA zastrašivaju provalnike. Broj provala se smanjuje, povisuje se broj razjašnjenja. Markiranje je vidljivo sa UV-lampom.

  Daljnje informacije