1. Proizvodi i usluge
  2. Proizvodi ‑ HighPerformance
  3. Pribor opšte
  4. Prostorni higrostati
  5. HG 135

Prostorni higrostat HG 135 sa utičnicom za prekidač

regulisanje i nadzor vlažnosti vazduha – Made in Germany

Idealan za neprekidnu upotrebu odvlaživača vazduha bez nadzora

Ako je prekidačka utičnica HG 135 priključena na električnu mrežu, sobni higrostat automatski kontroliše priključeni uređaj ako je prekoračen unapred odabrani prag vlažnosti. Optimalno rešenje za fleksibilnu kontrolu ovlaživača vazduha ili odvlaživača vazduha u zavisnosti od vlažnosti sa potrošnjom energije do 10 A. Može se koristiti za odvlaživače od Trotec do TTK 400, između ostalog.

Trotec HG 110, HG 120 i HG 135 higrostati su tehnički identični i razlikuju se samo po vrsti priključka. HG 110 ima utikač od 6,35 mm. HG 120 ima 4-pinski DIN utikač, a HG 135 je dostupan kao verzija od 230 V sa maksimalnim uklopnim opterećenjem od 10 A i kombinovanom utičnicom CEE 7/3.

Eksterni higrostat HG 135 u kombinaciji sa odgovarajućim odvlaživačem vazduha služi kao kontrolor u dve tačke za kontrolu relativne vlažnosti vazduha, na primer, na unutrašnjim gradilištima, u podrumskim prostorijama, u klima-uređajima ili za kontrolisano odvlaživanje vazduha u kancelarijama i računarske kabinete. Ostale oblasti primene su skladištenje robe ili hrane, hladnjače za voće i povrće, plastenici u hortikulturi, tekstilnoj industriji, papirnoj i štamparskoj industriji, filmskoj industriji i bolnicama. HG 135 sa pripadajućim odvlaživačem može se generalno koristiti svuda gde je potrebno regulisati ili pratiti vlažnost.

Funkcionalnost i mesto ugradnje

Mesto ugradnje treba izabrati tako da je zagarantovano reprezentativno merenje vlažnosti, tj. očitavanja vlažnosti na mestu instalacije treba da odgovaraju onima u prostoriji, a higrostat treba da bude u protoku vazduha. Sobni higrostat brzo i precizno reaguje na promene vlažnosti. Postavljanjem dugmeta za zadatu vrednost, sistem poluge se manipuliše na takav način da se unutrašnji mikroprekidač aktivira kada se postigne podešena vlažnost.

HG 135 je kompatibilan sa Trotec TTK 200 i TTK 400 odvlaživačima, između ostalog
Odvlaživači TTK 200 i TTK 400 od Trotec-a

Uštedite struju i novac na odvlaživanju

Sa našim HG 135 higrostatom takođe štedite novac kada je u pitanju odvlaživanje ili održavanje vlažnih prostorija suvim. Programabilni prekidač se jednostavno uključuje između odvlaživača i utičnice sa Schuko utikačem (CEE 7/3) da reguliše odvlaživanje na osnovu izmerene vlažnosti.

Ako se postigne željena ciljna vlažnost, higrostat isključuje uređaj i tako značajno smanjuje potrošnju energije uređaja. Troškovi nabavke HG 135 koji štedi energiju se amortizuju nakon vrlo kratkog vremena.

Štaviše, mnogi odvlaživači imaju samo gruba podešavanja ciljane vrednosti za optimalnu vlažnost. HG 135 higrostat omogućava da se vlažnost u prostoriji reguliše u koracima od 1% između 40% i 90% pomoću povezanih odvlaživača i na taj način nudi mnogo precizniji izbor ciljne vrednosti vlažnosti.

Kontinuirano odvlaživanje – gde god je potrebno

HG 135 - upotreba na gradilištu
Automatska kontrola vlažnosti vazduha na gradilištu u zatvorenom prostoru sa spoljnim sobnim higrostatom HG 135 sa preklopnom utičnicom
HG 135 - upotreba u skladištu
Automatska kontrola vlažnosti u skladištu sa spoljnim sobnim higrostatom HG 135 sa utičnicom
Svi sobni higrostati u direktnom poređenju:

Svi sobni higrostati u direktnom poređenju:

Da biste mogli da pronađete baš pravi sobni higrostat za vas, ovde imate priliku da jasno uporedite sve sobne higrostate iz Trotec-ove HG serije.

Modeli koje ne želite da uključite u poređenje možete jednostavno kliknuti

Tehnički podaci u poređenju

Prednosti u praksi:

  • Opseg merenja: 40 - 90% RH
  • Tačnost merenja: ± 3% r.h.
  • Radni opseg: 40 - 90% RH
  • sa utikačem i kablom od 1,9 m

Više sobnih higrostata

Kupiti

Detaji

Технички подаци
Opšte
  Broj artikla 6.100.000.068
Regelbereich
  Opseg regulacije min. [% r.F.] 40
  Opseg regulacije maks. [% r.F.] 90
Preciznost merenja
  +/- rel.vlaž. [%] 3
Temperatura okruženja
  min. [°C] 0
  maks. [°C] 55
Električne vrednosti
  Napon [V] 230
  maks. uklopno opterećenje [A] 16
Električni priključak
  Priključni utikač CEE 7/3 (šuko utičnica tip F)
  Dužina kabla [m] 1,9
Karakteristika sigurnosti
  Vrsta zaštite IP20
Dimenzije
  Dužina (bez ambalaže) [mm] 55
  Širina (bez ambalaže) [mm] 85
  Visina (bez ambalaže) [mm] 36
Težina
  (bez ambalaže) [kg] 0,29

 Serijska oprema

 Opcija

 Nije raspoloživo

Pribor

Loading...

Alternativni proizvodi

Loading...

Downloads

Loading...