Korisnička podrška i podrška: +49 2452 962-450

Pon - Pet: 7:30 - 17:30

 1. Primene
 2. Klimatizacija
 3. Klimatizacija procesa u branši elektronike

Klimatizacija procesa u proizvodnji elektronike i poluvodiča

Punktualno isušivanje vazduha za svaki korak prerade

Klimatizaciju procesa sa adsorpcijskim sušilicama ekonomično pretvarati

Puno prerađivačkih procesa u proizvodnji elektroničkih delova i poluvodiča zahtevaju ekstremno suvi vazduh – delomično sa rosištima daleko ispod 0 °C. Ta niska rosišta se vrlo dobro mogu postići sa učinkovitim adsorpcijskim sušilicama, takođe punktalno unutar stroja.

Puno elektroničkih i elektromehaničkih delova reaguju visokoosetljivo na vlagu. Kod prevelike vlažnosti vazduha u proizvodnji elektronike i poluvodiča može doći do problema kao što su korozija na točkama vodova i kondenzacije na površini mikročipova. K tome su jedine kemijske tvari vrlo osetljive na smetnje: Tako prevelika vlažnost vazduha dovodi do slabog svezivanja fotolakova, koji s druge strane dovode do smetnji u pogonu poluvodiča. Puno takvih procesa se moraju ciljano lokalno i neovisno odvlažiti iz vazduha prostorije. Sa adsorpcijskim sušilicama TTR-serije su moguća punktualna isušivanja – među ostalom i ciljanim dovodom suvog vazduha preko crijeva.

Stacionarne i mobilne adsorpcijske sušilice TTR-serije osiguravaju jednom od tri varijante TTR-principa funkcije veliki učinak isušivanja pri istovremeno niskom potrošnjom energije. Za punktualnu klimatizaciju procesa u industriji elektronike i poluvodiča su mobilne adsorpcijske sušilice TTR 400 D i TTR 500 D posebno dobre. K tome je moguće, sa našim montažnim šatorima u kombinaciji sa isušivanjem vazduha, realizirati zatvorene klima zone. Za klimatizaciju procesa u većim prostorijama ili na proizvodnim trakama, u kojima se mora postići nisko rosište, preporućujemo Vam stacionrne adsorpcijske sušilice sa brojevima modela TTR 800 do 13500. 

TTR 400 D i TTR 500 D dosežu ekstremno niska rosišta

Obje inovativne adsorpcijske sušilice sa oznakom „D“ za Duoventic-regulisanjem količine vazduha, TTR 400 D i TTR 500 D, dostižu najveću moguću fleksibilnost kod postavljanja potrebne količine suvog vazduha. Naspram konvencionalnih protočnih pogona ove dve mobilne adsorpcijske sušilice mogu postići 30 °C niža rosišta napram usisanog procesiranog vazduha. Tako se mogu postići rosišta i daleko ispod 0 °C i tako znatno niža stanja sušenja te jasno efikasniji pogon! Niža rosišta u području minusa su primerice potrebna u međuspremanju elektroničkih delova u sušionama, pre daljnjeg proizvodnog procesa. Drugi primer, gde se moraju postići ektremno niža rosišta od daleko ispod -40 °C, su QS-testni pultovi u proizvodnji visokoučinkovitih poluvodiča (IGBTs). Isti se unatoč minusima ne smiju zalediti, što je moguće samo ekstremnim isušivanjem vazduha.

Koristite naše najbolje industrijske usluge

Nutzen Sie den Best-Practice-Industrieservice von Trotec

Pošto svako industrijsko preduzeće ima svoje karakteristične procese, sisteme i prostorije, svako rešenje za tretman vazduha takođe zahteva konfiguraciju uređaja specifičnu za svaki slučaj. Ukratko, često je teško izračunati kombinovane efekte strujanja vazduha, uslova vlažnosti vazduha i temperaturnih fluktuacija na čisto teorijskoj osnovi, na primer u područjima zaključavanja ili na transportnim trakama. Rezultat: Nepotrebni dodatni troškovi zbog prenaplaćenih zahteva ili - što je još gore - u praksi, nedovoljno funkcionalnih rešenja.

Možete računati na naše stručnjake

Potrebni su iskusni stručnjaci za klimatizaciju kako bi precizno izračunali potrebe u industriji i razvili prilagođene koncepte za klimatizaciju. Verujte našem timu stručnjaka i uslugama industrijskih usluga: Analiziramo situaciju individualnih potreba zajedno sa vama na licu mesta, utvrđujemo posebne zahteve uređaja i izrađujemo prilagođeno projektno rešenje do tačnog postavljanja uređaja.

Naši industrijski konsultanti takođe će vas rado obavestiti lično na Tel. +49 2452 962-777 o našim najboljim industrijskim uslugama iz prakse. Ili možete jednostavno poslati upit direktno našim stručnjacima u industriji sa vašim ličnim zahtevima. Odmah odgovaramo!

Po želji proizvodimo i adsorpcijske sušače vazduha po mjeri kao specijalnu izvedbu

Rado ćemo da proizvedemo po želji i adsorpcijske isušivače po meri kao savršenu specijalnu izvedbu po potrebi „made in Germany“, na primer:

 • TTR agregate za sušenje u higijenskoj izvedbi
 • TTR agregate za sušenje za suvi vazduh bez LABS
 • TTR agregate za sušenje sa ekstremno niskim tačkama rosišta

Iskoristite mogućnost planiranja, konstruisanja i proizvodnje specijalnih izvedbi sa prilagođenim za individualne potrebe u usklađivanju sa našim specijalistima: Ovdje saznajte više …

Odvlaživači za procesno klimatizaciju u proizvodnji elektronike i poluprovodnika

Dalji primeri primene klima uređaja

 • Klimatizacija u uzgoju peradi

  Od temperature od 10 stupenjeva na dalje učinak leženja jaja znatno opada. I u tovu pilića temperature u hladno doba godine ne smije jako opadati. Jer nisu sve rase robusne, da mogu preživeti nagli pad temperature u staji. Zato bi poljoprivrednici trebali da budu spremni i imati pri ruci grejači sistem, kako bi životinjama i po zimi nudili optimalne uvete klime. Uljni grejači Trotec peradi zimi...

  Daljnje informacije
 • Kondicioniranje pri smrzavanju

  Gde se smrzava, teće voda. Kod smrzavanja robe zato isušivanje vazduha u klima kondicioniranju ogra veliku ulogu. Trotec Group nudi branši transporta i logistike učinkovite industrijske isušivače za te zadatke. K tome se možete da pouzdate na izračune naših klima stručnjaka, koji za Vas preuzimaju koncept.

  Daljnje informacije
 • Kondicioniranje rashladna logistika

  U klima kondicioniranju rashladne logistike se sa isušivačima vazduha snižava rosište, tako da se ne stvara kondenzat. Trotec Group Vam za sve potrebe isporučuje odgovarajuće uređaje. Na raspolaganju stoje mobilna ili stacionarna rešenja sa tehnologijom kondenziranja ili adsorpcije.

  Daljnje informacije
 • klimatizirati procese u industriji

  Kod klimatiziranje procesa industrije često se koriste koncepti sa stacionarnim tj. mobilnim isušivanjem vazduha. Često je lokalno u strojevima, postrojenjima ili pojedinim radnim procesima potreban suvi vazduh – konstantno i neovisno od uveta okoline. Kod Trotec Group industrijski kupci za to nalaze učinkovite adsorpcijske sušilice.

  Daljnje informacije