Korisnička podrška i podrška: +49 2452 962-450

Pon - Pet: 7:30 - 17:30

Ubodne testere | HighPerformance-oscilirajuće ubodne testere kompanije Trotec
Ubodne testere | HighPerformance-oscilirajuće ubodne testere kompanije Trotec
Ubodne testere | HighPerformance-oscilirajuće ubodne testere kompanije Trotec
  1. Proizvodi i usluge
  2. Alati
  3. Ubodne testere

Ubodne testere sa oscilirajućim pomeranjem

Uvek perfektno skrojene prema vašim zahtevima - ubodne testere sa akumulatorom, kablom ili drškom

PJSS 11-20V
PJSS 10‑230V
PJSS 11‑230V

Šta je ubodna testera?

Kod ubodnih testera se radi o alatu sa jednostrano stegnutim listom testere. Pokreti na gore i dole lista testere u radnom komadu prave rez, pri čemu se materijal uklanja kod pokreta na gore.

Pored bušenja, sečenje drveta i drugih materijala je jedna od najčešćih delatnosti kod kućnih i ručnih radova. Nije nikakvo čudo da se električna ubodna testera razvila u jedan od najomiljenijih električnih alata. Za razliku od običnih ubodnih testera se osclilrajuće ubodne testere ne pomeraju samo vertikalno već i horizontalno. Ovaj višestepeni podesivi oscilirajući pokret smanjuje potrebnu silu za pomeranje ka napred i tako omogućava brže kretanje testere.

Renomirani kvalitet plus odlična cena

Kod ubodnih testera do sada su u načelu postojale samo dve opcije, ili da bude dobro a skupo ili da je jeftino.

Trotec Power Tools vam sada pružaju pametan izbor: Dobro i povoljno u paketu. Zato što naš Nimbus nije samo simbol renomiranog kvaliteta za merne alate i uređaje za tretman vazduha, već i za električne alate: Profesionalna Trotec rešenja sa izvanrednim odnosom cene i kvaliteta!

Ubodne testere - na ovo treba da pazite prilikom kupovine

Drvo
Metal
PJSS 11-20V

1. Za šta želite uglavnom da koristite ubodnu testeru?

Da biste pronašli odgovarajuću ubodnu testeru za vaše potrebe i zahteve, pre kupovine ubodne testere prvo razmislite koje materijale prevashodno želite da obrađujete i koje rezove pri tom želite da izvodite. Svaki model ima drugačije ponašanje u krivinama a takođe i u pogledu snage delimično mogu postojati velike razlike.

Zavisno od date primene trebali bi ste da povede računa da specijalan pribor bude već sadržan u obimu isporuke uređaja. Ukoliko na primer želite da izvodite duže ravne rezove, onda je paralelni graničnik izuzetno koristan jer vam pomaže da smanjite na minimum odstupanja pri ravnom sečenju koja su uslovljena konstruktivnim karakteristikama. Ako planirate ugaone rezove,preporučuju se ubodne testere sa podesivom osnovnom pločom. Sa integrisanom funkcijom usisavanja radno mesto ostaje čisto od piljevine i prašine, dok zamena lista testere bez alata povećava komfor pri radu.

2. Oblik pegle ili štapni oblik sa drškom - koje ubodne testere su bolje?

Uređaj Konstrukcija je odlučujući faktor za realizaciju različitih mogućnosti rezanja. Ubodne testere sa ručkom kao kod pegle su pre svega za početnike i uradi sam majstore u kući. One sigurno leže u ruci kod ravnolinijskih rezova, jednom rukom se vode bez problema a uključivanje i isključivanje je često jednostavnije.

Profesionalci preferiraju najčešće ubodne testere sa drškom kao naša PJSS 13-230V, kojom se kod komplikovanih zadataka kao što su krivolinijski rezovi, ugaoni rezovi i rad iznad glave može mnogo lakše manevrisati nego ubodnim testerama sa ručkom kao kod pegle. Preko drške na prednjoj strani mašine prenosite na testeru optimalan pomak, dok drugom rukom precizno možete da vodite uređaj.

3. Ubodne testere sa akumulatorom ili kablom?

Da li je bolji model ubodne testere sa kablom ili akumulatorom, zavisi od datog slučaja primene. Ubodne testere sa kablom imaju tu prednost da mogu da rade bez prekida sve dok je kabl za struju priključen na ispravnu strujnu utičnicu. Akumulatorska ubodna testera kao naša PJSS 10‑20V je idealan izbor kada na mestu rada postoje samo loši uslovi za povezivanje na strujnu mrežu. Ne morate prvo mukotrpno da razvlačite produžni kabl već možete odmah da počnete sa radom.

Što se tiče snage, akumulatorske ubodne testere u međuvremenu ne zaostaju nimalo za električnim ubodnim testerama. Ipak akumulator može da izdrži samo određeno vreme i potrebno ga je nakon toga napuniti. Za duži rad preporučujemo vam da kupite dodatni akumulator. Kada se akumulator isprazni jednostavno postavite drugi napunjen akumulator. Dok nastavljate sa radom, možete da punite prazan akumulator i time štedite duži prekid rada. 

4. Ubodne testere sa laserom - koje su njihove prednosti?

Neke moderne ubodne testere kao naša PJSS 12-230V ili PJSS 13-230V poseduju lasersko svetlo za navođenje, koje označava liniju reza. Sa zasebnim uključivanjem, laser projektuje jasno vidljivu crvenu liniju na vaš radni komad i precizno vam pokazuje smer rezanja. Odstupanja od linije reza se odmah vide i mogu se direktno korigovati.

PJSS 11-20V
PJSS 10-230V
Optimalna geometrija zubaca

5. Listovi testere: Koje su razlike?

Za optimalno rezanje ubodnim testerama, potreban vam je pravi list testere. Prilikom izbora treba voditi računa o sledećim faktorima:

5.1. Vrste listova testere

Načelno se listovi za ubodne testere dele na sledeće četiri grupe materijala:

  • HCS(Ugljenični čelik) - za mekše materijale kao drvo, ploče od drvenih vlakana i plastiku
  • HSS(Brzorezni čelik) - za tvrđe materijale kao aluminijum, gvožđe, čelik ili
  • obojeni metal BIM(bimetal od HCS i HSS) - za radove u tvrdom drvetu, metalu i tvrdoj
  • plastici HM(tvrdi metal) - za rezanje cementnih ploča sa vlaknima, gips kartona i plastike ojačane staklenim vlaknima

5.2. Zupci lista testere

Korak zubaca, razmak između zubaca testere, koji se navodi u milimetrima ili inčima Što je mekši materijal koji se obrađuje utoliko veći treba da je korak zubaca na listu testere. Mali razmak zubaca može da oteža odnošenje piljevine, usled čega ubodne testere sporije rade ili u ekstremnom slučaju mogu da se zaglave.

5.3. Funkcija stezanja bez alata

Ubodne testere sa brzosteznom glavom omogućavaju zamenu lista testere bez alata u nekoliko sekundi.

6. Po čemu se razlikuju ubodne testere i oscilirajuće ubodne testere?

Na prvi pogled između ubodnih testera i oscilirajućih ubodnih testera nema bitne razlike. Ipak kod ovih drugih se list testere ne pomera kao što je uobičajeno samo na gore i na dole.

Kod oscilirajućih ubodnih testera se list testere preko vodećeg valjka dodatno pomera ka napred. Dakle, pored vertikalnog postoji i horizontalno pomeranje, usled čega list testere sa više snage proseca radni komad. Time se štedi vreme i istovremeno olakšava sečenje.

7. Kako izbeći krzanje?

Kod ubodnih testera list testere seče pri svakom pokretu na gore. To često dovodi do krzanja rezova i iskrzanih linija reza.

Najveći broj zanatlija rešava ovaj problem tako što okrenu radni komad, testeru postave obrnuto, lepljivom trakom ili papirnom trakom nalepe ivicu rezanja ili koriste specijalan list testere sa obrnutim zupcima.

Ubodne testere kompanije Trotec poseduju providnu zaštitu od krzanja, koja obezbeđuje precizne rezove brz krzanja i takva priručna rešenja čini nepotrebnim.

PJSS 11-20V
Podešavanje stepena osciliranja

8. Šta podatak o vatima govori kod ubodnih testera?

Načelno za ubodne testere važi isto kao i za sve druge električne alate: Što je veća snaga u vatima , utoliko je veća snaga mašine. Idealno za početnike i opštu kućnu upotrebu su kompaktne početničke ubodne testere sa ulaznom snagom od oko 600 W. Za profesionalni sektor se preporučuju snažne oscilirajuće ubodne testere sa najmanje 700 W, koje ne postižu samo znatno veće dubine sečenja već i veće brzine rezanja.

9. Koje karakteristike opreme treba još imati u vidu?

Jedan pogled na karakteristike opreme ubodnih testera vam kod kasnijeg korišćenja štedi mnogo nerviranja. Kod akumulatorskih ubodnih testera se na primer rezervni akumulator može pokazati isto tako koristan kao i prikaza punjenja na akumulatoru. Sa elektronskom regulacijom broja pokreta omogućava se siguran rad u skladu sa materijalom. Praktičan je i integrisani priključak za usisavanje prašine, kojim se usisava prašina i piljevina. Pored toga ne sme da nedostaje ni odgovarajući transportni kofer, u kojem možete uredno da čuvate ubodnu testeru i pribor.

Sa snažnim ubodnim testerama kompanije Trotec imate uvek pravi alat pri ruci. Naša akumulatorska ubodna testera PJSS 10‑20V omogućava svojim litijum jonskim akumulatorom snage od 20 Volti rad u područjima bez priključka za struju. Za precizne ravne, krivolinijske ili ugaone rezove preporučujemo vam naše laserski vođene ubodne testere PJSS 12-230V i PJSS 13-230V. Sve Trotec ubodne testere dolaze sa više listova testere za drvo, jednim listom testere za metal i drugim obimnim priborom.

Ubodne testere

Svi Ubodne testere u direktnom poređenju

Da bi ste pronašli za vas odgovarajući Ubodne testere, ovde imate mogućnost da pregledno uporedite sve Ubodne testere iz kompanije Trotec.

Modele koje ne želite da uključite u poređenje možete jednostavno da deselektujete.

Uporedni tehnički podaci

Saveti za dodatnu opremu:

U kompletu listovi ubodne testere kompanije Trotec:

Set ubodne testere, drvo

Set ubodne testere, drvo

Listovi testere od 10 ugljeničnog čelika (HCS) za upotrebu u mekšim materijalima

Set ubodne testere, metalni

Set ubodne testere, metalni

10 listova testere izrađenih od potpuno očvrslog čelika za velike brzine za upotrebu u tvrđim materijalima

Rezervna baterija Flekpover 20V

Flekpover multi-baterija 20 V / 2,0 Ah

Flekpover multi-baterija 20 V / 2,0 Ah

Dodatna baterija za brojne baterije od 20 V PoverTools kompanije Trotec. Kvalitetna, moćna i dugotrajna litijum-jonska baterija nudi konstantno visoke performanse do kraja i ima 3-stepeni LED indikator nivoa napunjenosti.

 Serijska oprema

 Opcija

 Nije raspoloživo