Korisnička podrška i podrška: +49 2452 962-450

Pon - Pet: 7:30 - 17:30

 1. Primene
 2. Opšta rešenja za dehumidifikaciju
 3. Mobilni uređaje za SHK-obrtu

Biti uvek fleksibilni: Mobilni uređaji u SHK-obrtu

Privkaiša rešenja za sanaciju grejanja i hlađenja

Puno obrta za sanitariju, grejanje i klimu su korisnici mobilnih uređaja Trotec Group. Ovde SHK-obrtnici nalaze sve iz jedne ruke, što im je potrebno u svakodnevnom poslu za prelaz ispada stacionarnih postrojenja: Mobilni grejači uređaji i grejače centrale, mobilni klima uređaji ili hlađenja sve do klima mernih uređaja za kontrolu mobilnog klima rešenja.

Od kada se uvela energetsk promjena, brzo rastu energetske sanacije u stambenim zgradam kao i u obrtničkim nekretninama. Svugde se marljivo izolira i sanira. Najveći potencijal štednje energije je grejanje i priprema tople vode: Puno ostarjelih sistema grejanja se trenutno mijenjaju za ekološko prihvatljiva postrojenja i tehnologije kao što su solarni paneli, termografske pumpe ili grejanje peletima. Trend do efikasnije i ekološki prihvatljivije kućne tehnike u SHK-obrtu osigurava pune kalendare sa poslovima.

Mobilni grejači uređaji za sve veličine prostorije – od ogrjevnog ventilatora do grejače centrale

Kod puno naloga za izmjenu grejanja pri sanaciji dolazi do višednevnog ispada grejanja. Ovisno, kada i koliko se zgrada koristi, su onda potrebni mobilni grejači uređaji. U proizvodnji „grejanja“ SHK-obrtnici nalaze mobilne grejače uređaje različitih klasa učinka: Mobilni elektro grejači uređaji TEH-serije i mali ventilatori TDS-serije za stambene ili uredske prostorije. Kada je potrebno više kapaciteta, mobilni grejači agregati TEH-serije griju velike urede ili skladišta. Kod ispada grejanja u proizvodnji ili skladištu mobilne uljne grejače centrale ID-serije osiguravaju zadovoljna lica i tople ruke.

Mobilni klima uređaji pri ispadu stacionarnih rashladnih postrojenja

Energetskoj sanaciji kućne tehnike ne pripada samo moderno grejače postrojenje. I rashladna postrojenja u gastronomiji, računalnim centrima i skladištima troše manje struje, kada je tehnika novijeg datuma. Tako se sve češće primjenjuju centralna rashladna postrojenja, koja štedljivo ospkrbljuju više postrojenja. Kod ispada rashladnog postrojenja tokom sancija i nadogradnje, mobilni klima uređaji PortaTemp-serije dobro rade svoj posao. Oni su koncipirani za obrtničko korišćenje.

Mjerni uređaji klime kontrolišu mobilna rešenja

Da li grejanje ili hlađenje: Tako da mobilna rešenja isto tako dobro funkcionišeju koliko potrebno, merni uređaji klime i logeri podataka iz područja merne tehnike nadopunjavaju privkaiši park uređaja. Primerice, profi merni uređaj termohigrometar T210 određuje temperaturu i vlagu vazduha u području od -20 do +50 °C. Potpuno dovoljno za stanove ili urede te rashladne prostorije.

Ko šteta od vode: Mobilni isušivači za sušenje

Jedna od kompetencija SHK-obrta je uklanjanje šteta od vode tj. uzroka. Pretpostavljeno, da se može naći u cevima i sanitarnom Hardwareu grejanja. Za prve mere sušenja u obzir dolaze mobilni isušivači tj. građevni sušači i infracrvene grejače ploče. Nude dobru uslugu, dok soboslikar ili sanacijska tvrtka preuzme daljnu sanaciju štete od vode.

Mobilne uređaje kupiti? Naši stručnjaci pomažu pri izboru

Kada sanacije iznose veliki dio naloga SHK-obrta, preporučuje se mali vlastiti park uređaja sa mobilnim grejačim uređajima, građevnim sušilicama i mobilnim klima uređajima. Naši stručnjaci podupiru SHK-obrt rado pri izračunu kapaciteta za najuobičajene primene.

Mobilni uređaji za inženjere sanitarije, grejanja i ventilacije

 Serijska oprema

 Opcija

 Nije raspoloživo

Dodatni primeri primene za mobilne uređaje

 • Simulacija okoline u klima komori

  U klima komorama i vetrovnim kanalima se tri faktora optimalno moraju dati simulirati: Temperatura vazduha, snaga vetra i vlažnost vazduha. Za zadnje automobilska industrija treba isušivač vazduha, koji i pri najnižim rosištima ispod 0° C stvaraju veliku snagu – znači adsorpcijski isušivači visokoučinkovite klase.

  Daljnje informacije
 • Isušivanje & čišćenje vazduha lakiranje

  Pri lakiranju MV-delova vredi, da se tri parametara kontrolišu: temperatura prostorije, vlažnost vazduha i količinu prašine u vazduhu. Za taj korak proizvodnje u automobilskoj industriji nudimo pored isušivača vazduha i grejačih uređaja takođe i čistače vazduha budućnosti sa posebnim regulisanjem volumenske struje.

  Daljnje informacije
 • Isušivanje šatora

  Kod uspostavljanja šatora ili drugih provizornih smeštaja su bitni uveti prostorije. To posebno vredi za pomoćne smeštaje, u kojima je puno ljudi smješteno. To mogu biti šatorska ili kontenjerska naselja za azilante, logori za mlade grupe, šatorske prostorije, koje pri velikim eventima služe za noćenje, ili kontenjeri, u kojima sezonci nalaze prelazni smeštaj. Pogotovo u hladnim mjesecima, u...

  Daljnje informacije
 • Sušenje higroskopskog sipkog materijala

  Promjenjiva i previsoka vlažnost vazduha može uništiti sipkoću praha i granulata – i tako proizvesti velike naknadne troškove. Da se higroskopski sipki materijal ne ljepi i začepi tranportne puteve, vazduh se u kemijskoj i farmaceutskoj proizvodnji mora odvlažiti unapred. Sa adsorpcijskim sušilicama TTR-serije se to događa pouzdano.

  Daljnje informacije
 • Sušenje nakon čišćenja silosa

  Nakon čišćenja spremnika za skladištenje i silosa se morate moći pouzdati na potpuno sušenje, tako da je novi sipki materijal od početka zaštićen od vlage. I pošto se zato sušenje i brzo i ekonomično može provesti, preporučujemo kemijskoj i farmaceutskoj industriji naše visokoučinkovite sušilice TTR-serije.

  Daljnje informacije
 • Sušenje von Pellets

  Tko se ne brine o ispravnoj klimatizaciji proizvodnje i skladišta, riskira velike štete na svom proizvodu. To vredi i pri proizvodnji peleta. Biološko gorivo je posebno osetljivo na veliku vlažnost. Netretirana drvena sirovina prima vlagu iz vazduha. Rezultat može biti razarajući za kupca i proizvođača: Prijete fleke i buđ. I strojevi u pogonu pate pod vlagom i korodiraju. Kako bi osigurali...

  Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha u hotelu

  Ispravna klima je preduvet za ugodnost gostiju hotela. Pretopli i vlažan vazduh u sobi stvaraju zagušljivost i pljesnivost. Često i nakon kratkog vkaiša nastanu štete na građevinskom materijalu i na unutrašnjosti. Na tapetama nastaju fleke, zavjerse i rublje postaju vlažni i pljesnivi a u čošakovima u najgorem slučaju klica buđ. Pored raznih servisa zato ne bi trebalo štedeti na dotjeranoj tehnici...

  Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha u dvoranama za klizanje

  U svakoj dvorani za klizanje zbog razlike temperature vazduha i ledene površine neizbježno nastaje kondenzat – posebno, kada kroz rashladni uređaj stalno ulazi vlažan vazduh izvana. Rešenje protiv kapanja vode na led i šteta na zgradi su isušivači vazduha. Tako se sprječava nastajanje kondenzata unapred.

  Daljnje informacije
 • Sušenje tlačnog vazduha

  Najčešći uzroci za mirovanje proizvodnje je previše vodene pare u strojevima i postrojenjima te korozija u cjevovodima. Prevlažan tlačni vazduh bi se zato trebao sprečiti. Efektivna mogućnost je primena učinkovitih sušilica vazduha. Odgovor na pitanje, koliko suh mora biti tlačni vazduh, da bi garantujeo optimalne uvete proizvodnje i zaštitu strojeva i postrojenja, je relativna vlaga. Ona mora...

  Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha nakon sanacije

  Sa sanacijom se stanovi i kuće obnavljaju, da brzo nađu kupca. Taj servis korite agenti nekretnina, kada se radi o marketingu. I graditelji se pouzdaju u to, da su nova četiri zida u savršenom stanju, pre nego se usele. Napretkom gradnje i renovacije se povećava radost budućih stanara, koji jedva čekaju useljenje. Vrijedni i efektivni isušivači vazduha Trotec nude poseban servis. Osiguravaju brzo...

  Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha u kino dvoranama

  Posjetitelji kina žele pogotovo jedno: Sa dobrim filmom odahnuti od stresa svakodnevnice i u miru otići na fiktivno putovanje. Glasovi i nepoželjni izvori svijetla mogu isto tako biti smetajući kao i krivo temperiranje i loš vazduh u kino dvorani. Baš zato što se kino dvorane slabo mogu ventilirati, su one u pravilu opremljene sa učinkovitim klima sistemima. Ali ti su nažalost nedovoljni, kako bi...

  Daljnje informacije
 • Regulisanje vlage u stanicma raspodele gasa

  Posljedice kondenzata i velike vlažnosti vazduha u stanicma raspodele gasa su poznate – i skupe: Korozija na cevima, stepenicama i drugim metalnim delovima te ispadi radi vlažnosti upravljačke elektronike mogu prouzrokovati nepregledne troškove. Da uopće ne dođe do toga, isplati se investicija profesionalnog sistema isušivanja vazduha.

  Daljnje informacije
 • Regulacija vlage u stanici gasne turbine

  Elektrane sa gasnim turbinama znatno doprinose kratkotrajnom pokrivanju vršnog opterećenja. Da bi se sprečili otkazi u radu pojedinih gasnih turbina usled korozije i problema sa elektronikom, neophodno je primeniti osmišljen sistem za regulaciju vlage.

  Daljnje informacije
 • Offshore: Sprečiti koroziju

  Korozija metalnih delova u gondoli vetroelektrane ili u samom tornju tj. ispadi elektrike nažalost ne pripadaju tipičnim štetama od vlage u Offshore okolinama. One znače znatne dodatne troškove povećanim utroškom održavanja i reparature sve do mirovanja pogona. K tome smanjujete trajanje pogona postrojenja. Strateški postavljeno isušivanje vazduha, grejači uređaji i ventilatori ovde nude pomoć i...

  Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha za konstrukcije mostova

  U unutrašnjosti mostova su čelični nosači, elektro vodovi ili tehničke prostorije izložene velikoj vlažnosti vazduha. Već desetljećim se kao alternativa skupom premazivanju zobg zaštita od rđe dokazalo, da se most iznutra održava suvim sa isušivačima. Za isušivanje vazduha Vam stoje na raspolaganju Trotec adsorpcijske sušilice sa različitim kapacitetima.

  Daljnje informacije