Korisnička podrška i podrška: +49 2452 962-450

Pon - Pet: 7:30 - 17:30

 1. Primene
 2. Odvlaživanja hrane
 3. Isušivanje pri dozrijevanju mesa

Za zahtevna nepca: Isušivanje pri suvom zrenju mesa

Optimalne uvete sazrijevanja pri proizvodnji Dry Aged Beef osiguravaju visokovrijedni isušivači vazduha Trotec.

Suho zrenje mesa, takozvani Dry Aging, je umetnost za sebe. Ljubitelji mesa znaju ceniti zahtevan i dugotrajan postupak pri proizvodnji posebnog goveđeg mesa. Nije uzalud, da Dry Aged Beef slovi kao najbolja vrsta odreska na svijetu. Za proizvodnju nije samo bitna najbolja kvaliteta govedine. Takođe je neizostavljiva optimalna tehnička oprema prostorija za suvo zrenje. Specijalisti brižljivo paze na pridržavanje određenih uveta klime. Visokovredni isušivači vazduha Trotec pri postupku obavljaju vrijedan posao. Za održavanje konstantnih uveta vlažnosti vazduha, što je alfa i omega Dry Aging-a mesa, posebno su podobni mobilni i stacionarni adsorpcijski isušivači vazduha Trotec. Najbolja tehnika za posebno zahtevna nepca.

U gurmanskim krugovima se kod reči Dry Aged Beef svim znalcima sakuplja slina u ustima. Suho obješeno goveđe meso daje odreske, koji slove kao najbolji na svijetu. Postupak proizvodnje, Dry Aging, je najstariji postupak zrenja mesa. Pritom se govedina na kosti danima vješa pod kontroliranom temperaturom i vlažnosti vazduha. Gurman očekuje najbolji kvalitet, naposletku plaća iznimno visoku cijenu za proizvod. Za proizvođača to znači odgovarajuća tankoćutnost pri izboru mesa i pri tehničkom opremom prostorija za zrenje.

Ispunjavanje velikih zahteva

Sve više proizvođača mesa prihvataju suvo zrenje govedine u svoj koncept, kako bi mogli poslužiti tu ekskluzivnu želju kupca. Pritom znaju: Pogotovo uveti zrenja moraju odgovarati. To znači pri Dry Aged suvom zrenju, da temperatura mora biti oko ledišta i vlažnost vazduha konstantno oko 60 posto. Govedina zrije na kosti: Rib Eye i Roastbeef između 21 i 28 dana, file sedam dana. Tokom suvog zrenja meso gubi do 40 posto svoje težine i vanjski sloj postaje crn i plijesniv. U unutrašnjosti je visokovrijedno meso sa svojim izvrsnim okusom, koje mesar mora izrezati.

Najbolja tehnika za optimalne uvete zrenja  

Govedina pri suvom zrenju gubi otprilike trećinu svoje težine. Razlog tome je gubitak sokova, koji pospješuje niska vlažnost vazduha. Da se taj proces ne prepušta slučajnosti, je bitna učinkovita i pogotovo pouzdana tehnika isušivanja. Trotec ovde nudi optimalnu opremu – sa mobilnim TTR-agregatima sušenja i stacionarnim isušivačima vazduha TTR-serije. Na dokazanu tehniku se proizvođači mesa i kupci sto posto mogu pouzdati!  

Učinkovitost za konstantnu vlažnost vazduha

Visokovredni isušivači vazduha garantuju zatvoren sistem sušenja, koji čuva aromu mesa i njegovu posebnu kvalitet. Rade po principu kondenzacije i nude čak pri niskim temperaturama okoline posebno velik učinak isušivanja. Lako održavanje, učinkovito i ekonomično u pogonu: To su takođe atributi, sa kojima TTR-adsorpcijski agregati sušenja blistaju. Osim toga su zahvaljujući opširne ponude dodatne opreme opremljeni za svaki zahtev.

Tehnika za velike zahteve

Svejedno da li mobilan uređaj ili model za stacionarnu primenu: Adsorpcijski isušivači vazduha TTR-serije Trotec garantuju najbolji učinak isušivanja. Količina suvog vazduha se može neprekidno regulirati i vrednosti klime se postižu na stisak gumba. Zbog internog povrata togase i visoke opteretivosti sorpcijskih rotora, isušivači vazduha TTR-serije slove kao najekonomičniji svoje vrste. Svi agregati sušenja TTR-serije su razvijeni i proizvedeni po najvišim merama kvaliteta u Nemačkoj.

Kompaktan, mobilan isušivač vazduha TTR 200 svladava već količine suvog zraja od do 120 m³/h. Jake stalne sušilice su izdržljivi partneri što se tiče sušenja vazduha, od TTR 800, kompaktnog, učinkovitog agregata za sušenje sa učinkom isušivanja od 132 kg/24 h i količinom vazduha od 1000 m³/h, sve do TTR 13500 sa maksimalnim učinkom isušivanja od 74,6 kg/h.

Prednosti isušivanja vazduha pi suvom zrenju mesa

 • precizno sušenje vazduha Profi kvaliteta „made in Germany“
 • pažljivo sušenje za očuvanje aroma i kvaliteta
 • već serijski opremljen sa raznim funkcijama i opširnom opremom
 • učinkoviti i robusni modeli za stacionarnu ili mobilnu primenu
 • lako održavanje i prostorno štedljiva konstrukcija 
 • najbolji odnos cene i učinka    

Trotec po želji realizira i specijalne izvedbe po meri!

klima uvek na oku

Kako bi bili sigurni, da se pridržavaju svi parametri, isplati se tačan pogled. Trotec takav nudi sa mernim uređajima klime T210 i T260. Zahvaljujući preciznom senzorikom uređaja se brzo i jednostavno mogu ispitati temperature vazduha i rosišta te relativne, absolutne i specifične vlažnosti vazduha. Vrijednosti se zahvaljujući dostavljenim Software MultiMeasure Studio mogu analizirati i dokumentišeti sa spajanjem USB-a. Takođe i logeri klima podataka DL-serije Trotec pri kontroli klime obavljaju izvrstan posao. Ovde se precizno obuhvaćenim informacijama o temperaturi i vlažnosti vazduha pridružuju aktualne vrednosti pritisaka u vazduhu.

Koristite naše najbolje industrijske usluge

Nutzen Sie den Best-Practice-Industrieservice von Trotec

Pošto svako industrijsko preduzeće ima svoje karakteristične procese, sisteme i prostorije, svako rešenje za tretman vazduha takođe zahteva konfiguraciju uređaja specifičnu za svaki slučaj. Ukratko, često je teško izračunati kombinovane efekte strujanja vazduha, uslova vlažnosti vazduha i temperaturnih fluktuacija na čisto teorijskoj osnovi, na primer u područjima zaključavanja ili na transportnim trakama. Rezultat: Nepotrebni dodatni troškovi zbog prenaplaćenih zahteva ili - što je još gore - u praksi, nedovoljno funkcionalnih rešenja.

Možete računati na naše stručnjake

Potrebni su iskusni stručnjaci za klimatizaciju kako bi precizno izračunali potrebe u industriji i razvili prilagođene koncepte za klimatizaciju. Verujte našem timu stručnjaka i uslugama industrijskih usluga: Analiziramo situaciju individualnih potreba zajedno sa vama na licu mesta, utvrđujemo posebne zahteve uređaja i izrađujemo prilagođeno projektno rešenje do tačnog postavljanja uređaja.

Naši industrijski konsultanti takođe će vas rado obavestiti lično na Tel. +49 2452 962-777 o našim najboljim industrijskim uslugama iz prakse. Ili možete jednostavno poslati upit direktno našim stručnjacima u industriji sa vašim ličnim zahtevima. Odmah odgovaramo!

Po želji proizvodimo i adsorpcijske sušače vazduha po mjeri kao specijalnu izvedbu

Rado ćemo da proizvedemo po želji i adsorpcijske isušivače po meri kao savršenu specijalnu izvedbu po potrebi „made in Germany“, na primer:

 • TTR agregate za sušenje u higijenskoj izvedbi
 • TTR agregate za sušenje za suvi vazduh bez LABS
 • TTR agregate za sušenje sa ekstremno niskim tačkama rosišta

Iskoristite mogućnost planiranja, konstruisanja i proizvodnje specijalnih izvedbi sa prilagođenim za individualne potrebe u usklađivanju sa našim specijalistima: Ovdje saznajte više …

Dalji primeri primene za odvlaživanje vazduha

 • Isušivanje pri punjenju & pakiranju

  U kemijskoj i farmaceutskoj proizvodnji se vlažnost vazduha mora pri punjenju i pakiranju tačno upravljati. Naposlijetku bi šteta bila ogromna, ako bi se higroskopski proizvodi zgrudavali, lepili i ako bi njihova trajnost bila skraćena. Sa našim adsorpcijskim sušilicama se ti procesi optimalno mogu klimatizirati.

  Daljnje informacije
 • Isušivanje u mesnoj industriji

  Pogotovo u preradi mesa i proizvodnji kobasica je optimalna higijena na prvom mjestu. Jer se samo tako može garantujeti dobra kvaliteta proizvoda. U postupku sa mesom vladaju dakle strogi higijenski uveti – pogotovo u rashladnim područjima, u kojima se obrađuje svježa roba. Ali baš tamo se nalaze najveće opasnosti zbog niskih temperatura i visoke vlažnosti vazduha: Kondenzacija, korozija i iz toga...

  Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha u svinjogojstvu

  Prevelika vlažnost vazduha i temperature su sve drugo osim ugodni uveti klime za svinje, koje se drže. Da li uzgoj ili tov: Životinji je potrebno trajno optimalna klima, kako bi bila zdrava i produktivna. Primjena profesionalnih isušivača vazduha osigurava ugodne temperature i bolji vazduh, kako bi znatno povećala ugodnost svinja. Adsorpcijske sušilice Trotec su optimalna oprema – za porizvodnju...

  Daljnje informacije
 • Regulisanje vlage u sirani

  Valjda najvažniji proces u proizvodnji sira je zrenje mladog sira. Kod mekanog sira se proces zrenja odvija par dana ili tjedana. Kod tvrdih sireva se zrenje proteže na čak nekoliko mjeseci do godina. Pritom klima u zrionici igra odlučujuću ulogu kod razvoja sira i osiguranja kvaliteta proizvoda. Uobičajeno ovde temperatura leži između 7 i 15 stepeni, vlažnost vazduha između 75 i 95 posto....

  Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha u proizvodnji slatkiša

  Isušivači vazduha su dio osiguravanja kvaliteta u svakoj fabrici slatkiša i čokolade: U kompletnom proizvodnom lancu, uređaji osiguravaju suvi vazduh okoline. Pritom se svi proizvodni koraci i veličine prostorije sa sistemima za isušivanje vazduha te dotičnom mernom tehnikom može opremiti. Tipični problemi branše se tako sprječavaju.

  Daljnje informacije
 • Tunel za zamrzavanje i hladnjača

  Prehrambena industrija je konfrontirana sa paradoksom: Vodu pretvarati u led je s jedne strane smisao tunela za zamrzavanje i hladnjače. S druge strane je nastajanje leda ovde veliki problem. Ledom, mrazom i maglom u hladnoj infrastrukturi proizvodnje ovde dolazi do skupih nezgoda i smetnji sve do ispada proizvodnje. Dodatno poastavljene industrijske sušilice sprječavaju nastajanje leda...

  Daljnje informacije
 • Isušivanje u trgovačkom centru

  U trgovačkim centrima postoje različiti odjeli, kojima su potrebni različiti uveti klime. Tu je na primer odjel svežeg voća i povrća, koji trajno mora biti hlađen, kako bi roba što duže ostala svježa. U odjelu svežeg mesa, asortimana hladnog i smrznutog je još hladnije. Za optimalno, efektivno klimatiziranje pri takvoj raznolikosti standardni sistem klime u pravilu nije dovoljan. Jer zbog...

  Daljnje informacije