Korisnička podrška i podrška: +49 2452 962-450

Pon - Pet: 7:30 - 17:30

 1. Primene
 2. Skladištenje od prašine i logistika
 3. Čišćenje tepiha - isušivanje vazduha u sušioni

Čišćenje tepiha: isušivanje vazduha u sušioni

Isušivanje vazduha i ventilatori za ubrzano sušenje

Tepisi su prekrasni!

Često vrijedni i posebno u džamiji su tepisi za molitvu više od podne obloge. Intenzivno korišćenje tokom molitva iziskuje čistoću tepiha.

To više čišćenje tepiha znači, da je proces čišćenja i sušenja prilagođen individualnim vlaknama i materijalu tepiha. Kriva temperatura sušenja može napasti materijal.

Pritom vredi: Kompletan postupak čišćenja uključujući sušenja bi trebalo trajati što manje vkaiša. Što nepovoljniji prirodni klima uveti za sušenje, primerice prevelika vlažnost vazduha u tplim krajevima, to više značenja uređaja za sušenje. Ovde je ispravna tehnika iz kuće Trotec najjača prednsot.

Istinsko čišćenje se samo ograničeno može ubrzati, kvalitativno vrijedno čišćenje treba vkaiša. Predsušenje u centrifugi se takođe može skrtiti ograničeno ili sa velikim troškom. PRavi potnecijal štednje Vam nudi sušenje u sušioni. Tu tehnika odlućuje o potrebnom vkaišu sušenja. I koritšenjem savršeno usklađenih Trotec uređaja štedite ne samo vreme, nego i velike troškove pogona.

Pouzdajte se u Trotec formelu za brzo sušenje tepiha sa ostatkom vlage:
Učinkovito isušivanje +
Cirkulacija vazduha = brzi i pažljiv proces sušenja

Maksimalno isušivanje sa Trotec isušivačima vazduha

Pravo sušenje ostataka vlage u tepihu se događa korišćenjem isušivača vazduha sa velikim kapacitetom. Ovde su upitne sve kondenzacijske sušilice sa učinkovitim rotacijskim kompresorima, koji su podobni za trajnu primenu u komori za sušenje. Ekstremno velika vlažnost vazduha pri istovremeno velikim temperaturama preko 40 stepeni su za sušenje težak posao. Temperature u komorama za sušenje bi se zato trebali koristiti samo isušivači vazduha koji su podobni za takve uvete!

Dobro je znati: Trotec kondenzacijska sušilica se ističe robusnosti, pouzdanosti i učinkovitosti. Tako mobilna kondenzacijska sušilica TTK 800 pripada najprodavanijim i najstabilnijim sušilicama u celoj Europi!

Za pažljivo sušenje osetljivih tepiha su mobilni pa tako fleksibilno primenjivi isušivači vazduha TTK-Profi serije i TTK S-serije podobni, ali isto tako stacionarni agregati DH- i DH S-serije, koji su stvoreni za najveće zahteve i veličine prostorije. Trotec asortiman obrtničkih isušivača vazduha obuhvaća sušilice sa isušivanjem od 30 – 1.160 litara po danu. S početkom kod malih mobilnih isušivača kao što je TTK 200 sa učnkom od 35 litara po danu, ili safvršeno podobnim za komore sušenja industrijskim kondenzacijskim sušačem DH 145 S sa maksimalnim isušivanjem od 475 litara na dan.

Stalna cirkulacija vazduha sa Trotec ventilatorima

Trotec Vam nudi opširan asortiman radijalnih i aksijalnih ventilatora sa sangom od 400 m³/h sve do 54.000 m³/h. Odgovarajući za svaku veličinu prostorija, sa namjestivim brzinama i čak u trajnom pogonu malo održavanje.

Mobilni Turbo ventilatori TFV 10 S i TFV 30 S su predestinirani za promjenjivo korišćenje u komori za sušenje. Na temelju kompaktnih mera se ti ventilatori mogu postaviti između tepiha i koristiti u tri čošaka (0°, 45° ili 90°). Topli vazduh prostorije se optimalno deli i vkaiša isušivanja znatno smanjuje.

Visokoučinkoviti ventilatori TTV-serije, primerice TTV 4500, uvjervaju enormnim učinkom od do 4.500 m³/h. Tu ni u velikim prostorijama vazduh ne ostaje stajati.

Dobro je znati: Die meisten Ventilatoren der TTV-serije sind kaskadierbar, so wächst die Leistung mit Ihren zahtevi.

Dokazana rešenja i dugogodišnje iskustvo

Imate znanje čišćenja i poznajete osobine raznih tepiha i potrebne temperature sušenja. Trotec Vam isporučuje profesionalnu tehniku za brzoi pažljivo sušenje. Koji uređaji za koje uvete, ovisi o puno faktora. Rado Vas naši stručnjaci podupiru pri izboru kombinacije uređaja.

Dalji primeri primene za odvlaživanje vazduha

 • Isušivanje & čišćenje vazduha u skladištu

  Za isušivanje vazduha Trotec Group Vam nudi različita rešenja – od sušača kondenzata DH-serije do adsorpcijskih sušilica TTR-serije. Oboje postoje u mobilnim i stacionarnim izvedbama. Naći ćete za svako skladište za robu tj. otpremu ispravnu tehniku isušivanja. Inovativni merni uređaji i podatkovni logeri zaokružuju koncept isušivanja vazduha za skladišta i područja transporta.   Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha u skladištu gnojiva

  Proizvodnja higroskopskih tvari u kemijskoj industriji iziskuju tankoćutnost. Jer tvari vole vodu i rado izuzimaju vlagu iz vazduha okoline. I to može imati fatalne ekonomske posledice. Vezivanjem vode materijal se lepi i gruda iu najgorem slučaju postaje neupotrebljiv. Primer je gnojivo. Ako u skladištu gnojiva vlada prevelika vlažnost vazduha, gnojivo ju izuzoima iz vazduha i zgrudava se. Zato u...

  Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha u skladištu delova za vetroelektrane

  U fazi gradnje vetrovne elektrane delovi postrojenja se nekada mjesecima skladište u vrlo velikim skladištima kao što su hale ili privkaišim šatorima na licu mesta za montažu. Kako bi sprečili štete skladištenja zbog korozije i mraza, je potreban promišljen sistem za regulisanje vlažnosti.

  Daljnje informacije
 • Isušivanje u alatnicama

  Besprekorna zaštitna oprema i savršeno delotvorni uređaji su neizostavljivi pri primeni vatrogasaca i THW-a. Zaštitna odjela, crijeva i cevi moraju biti apsolutno nepropusna. Alati kao što su kliješta i limarske škare moraju biti u besprekornom stanju, takošer i tehnički uređaji kao što su visokoučinkoviti ventilatori, plamenici za rezanje i reflektori. Da se kompletna oprema nakon primene...

  Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha u sušioni

  Kod proizvodnje elektronike i poluvodiča vlažnost vazduha može dovesti do električnog naboja. Zato se odvijaju osetljivi koraci prerade u čistim prostorijama i sušionama. Za te velike zahteve isušivanja vazduha su mobilne adsorpcijske sušilice TTR-serije idealne.

  Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha u teretnom prostoru broda

  Protiv buđa, bakterija i korozije na transportnoj robi i brodu pomaže samo jedno: Teretne prostore opskrbljivati sa konstantno suvim vazduhom sa prilagođenom vlagom vazduha. To uspeva pouzadno sa profesionalno planiranim sistemom za isušivanje vazduha.

  Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha skladišta za platine

  Kod skladištenja tiskanih pločica, vlažnost vazduha može dovesti do električnog naboja i stvaranja patine tj. korozije. Za isušivanje vazduha skladišta za platines su podobne mobilne adsorpcijske sušilice TTR-serije – isto kao i za druga područja proizvodnje elektronike i poluvodiča.

  Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha za slanje & transport

  U kemijskoj kao i u farmaceutskoj branšii je higroskopski sipki materijal u silosu i pri transportu ugrožen zbog vlage vazduha. Takođe nakon proizvodnje vlaga ostaje problem, jer se proizvodi često pakiraju u osetljive kartone sa ulošcima od papira. Profesionalno isušivanje vazduha u skladištu, pri slanju i transportu igra odlučujuću ulogu.

  Daljnje informacije
 • Skladište suvog vazduha

  Zahtjevi u skladištu suvog vazduha su isti u puno branši: Rast bakterija na namirnicama, ljepljenje praha i korozije na metalnim delovima se sprječavaju, kada se relativna vlaga vazduha konstantno drži ispod 50 %. Kao zaštita od buđa je već dovoljno 70 % r.v. Sa isušivačima vazduha TTR-serije te odgovarajućih logera podataka Vam stoje na raspolaganju sistemi za isušivanje vazduha, koji te ciljeve...

  Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha u skladištu drva

  Kod skladištenja drveta potrebna konstantna vlaga drveta od na primer ispod 9 posto za namještaj predstavlja izazov: Bez isušivanja vazduha razlike temperature i mijenjanje vlažnosti vazduha se brinu o tome, da vlaga drveta raste. To ima negativne posledice na kvalitet drveta – od problema pri preradi sve do otpada drveta.

  Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha u vinskom podrumu

  Različite temperature, na kojima vina vriju, vinogradar uglavnom postavlja preko termostata, koji su ugrađeni u spremnike. Ali i primena isušivača vazduha je neizostaviva. Pri niskoj vlagi vazduha se pogotovo crna vina najbolje mogu razviti. Osim toga agregat za sušenje ciljano uništava kondenzat. Trotec ima seriju učinkovitih sušilica u programu, koji se primjenjuju za najrazličitije potrebe....

  Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha pri skladištenju sirovog duhana

  Oplemenjenje sirovog duhana je velika umetnost. Daleko od velike duhanske industrije se u manjim manufakturama proizvode posebne mješavine sa najrazličitijim aromama. Ali i tu poduzeća u pravilu moraju sirovi duhan, koji doalzi iz celog svijeta, kupovati na kontenjere. I kako se roba često ne prerađuje od jedanput, listovi se moraju oprezno skladištiti. Samo tako se mogu očuvati izvanredna...

  Daljnje informacije