Korisnička podrška i podrška: +49 2452 962-450

Pon - Pet: 7:30 - 17:30

 1. Primene
 2. Radni šatori, privatnost za mobilne uređaje
 3. Vježba evakuacije putničkih brodova

Van iz dima: Vježba evakuacije putničkih brodova

Sa simulatorom magle i dimnog gasa FS200 Trotec se brodsko osoblje ciljano može trenirati na opasnost

Iako putnički brodovi slove kao vrlo sigurna prevozna sredstva, mora se i ovde ozbiljno shvaćati priprema za nuždu. Međunarodne odredbe, koje su se postavile pod krilima Ujedinjenih Naroda, propisuju, da u okviru sigurnosnih mera brodsko osoblje takođe mora apsolvirati školovanje za slučaj evakuacija. Da se za slučaj nužde može trenirati u realnim uvetima, koriste se strojevi za maglu. Simulator magle i dimnog gasa FS200 Trotec je za takve treninge najbolji.

Krstarenja slove kao vrlo sigurna. U usporedbi sa drugim prevoznim sredstvima su nezgode na putničkim brodovima izrazito rijetke. To je prventveno za zahvaliti najmodernijoj tehnici i ekstremno visokim sigurnosnim standardima, sa kojim asu opremljeni putnički brodovi. Da bi za putnike i za osoblje garantujeli najveću sigurnost, su poduzeća, koja se bave krstarenjem i putničkim brodovima, među ostalom obvezni, obavljati specijalne programe vježbi i treninga sa poosadom. Tom pripadaju pogotov vježbe evakuacije. Na jedan scenarij se posebno obraća pažnja: Požar pod palubom. Jer takav požar ima totalno drugačije putanje nego požar u zgradama ili u prirodi. Na prvom mjestu nije gašenje požara već evakuacija putnika.

   

RVrlo brzo širenje dima

Čelični zidovi broda se požarom tako užare, da se vatra može širiti termografskim vodom. K tome dolaze i dugi hodnici pod palubom, puno stepenica i ventilacijskih otvora, kroz koje u slučaju požara nastaje jaki efekt kamina. Posljedica: Vatra i pogotovo dim se šire enormnom brzinom pod palubom. U najkraćem vremnu su uski hodnici tako zadimljeni, da je pogled često ispod 30 centimetara. Brodska posada mora biti na to pripremljena, da prekodnosno puno putnika moraju evakuirati preko uskih, dugih i pogotovo zadimljenih hodnika u najlošijim uvetima.

Jaki umjetni dim

Da je posada najbolje pripremljena na slučaj nužde, bi se treable održavati vježbe zaštite požara po palubom sa umjetnim dimom. Simulator magle i dimnog gasa FS200 je u takvim slučajevima podoban partner. Zahvaljujući ekstremno jake turbine motora i neprekdino namjestivom pumpom za fluid se u sekundama proizvodi gusti bijeli dim. U najkraćem vkaišu je predviđeno područje prekriveno gustim – naravno potpuno neopasnom - magloma, koja nudi vizualne uvete, kao da je požar pod palubom.

Kompaktan snažan paket

Da su svi hodnici i stepeništa najbrže moguće pripremljene za vježbu zaštite od požara na brodu, se FS200 može bez problema postaviti i koristiti na različitim mestima. Samo par rukohvata je potrebno, kako bi postavili kompaktan snažan paket i stavili ga u pogon. Zahvaljujući kompaktnih mera i maloj težini se profesionalan simulator magle i dima brzo i besproblematično može transportirati. Tako pripreme ne traju dugo i posada se može koncentrirati potpuno na vježbe evakuacije.

Simulator magle i dimnog gasa FS200 pri vježbama evakuacije na putničkim brodovima

 • Profi kvaliteta „made in Germany“ Trotec
 • Konstantan razvoj guste magle
 • Brza priprema hodnika
 • Transport bez problema
 • Neprekidno namjestiv za optimalno prilagođavanje mjestu primene

Vježba evakuacije putničkih brodova

 Serijska oprema

 Opcija

 Nije raspoloživo

Dodatni primeri primene za radne šatore / ekrane za privatnost na mobilnim uređajima

 • Vizualna zaštita od nesreće za policiju & spasilace

  Kod nesreća, na mestima zločina i tokom akcija u katastrofama, spasilace nažalost često ometaju znatiželjni. Što brže se zaštiti mesto događaja, to bolje spasilaci mogu da odrade svoj posao. Za to Vam Trotec nudi mobilno rešenje za brzo postavljanje: VarioScreen.

  Daljnje informacije
 • Zaštita od vetra i vizualna zaštita za evente i gastronomiju

  Gastronomičari, organizatori i hoteljeri u Trotec Group nađu mobilno rešenje, koje ispunjava sve, što je potrebno, za stvaranje zaštićenih mesta za goste: Sa VarioScreen Business stoje na raspolaganju mobilne zaštite od vetra i vizualne zaštite, koje su u sekundama postavljeni i koje se mogu nizati jedno uz drugo.

  Daljnje informacije
 • Šatori za tretman i skladištenje za vreme katastrofa

  Trotec se obavezao optimiranju vazduha u radnim prostorijama i radnim procesima. Za nas to toliko doseže, da u slučaju nužde isporučujemo i radnu prostoriju. Na primer u obliku šatora za tretman i skladištenje, koji se pri uporabi u katastrofama od strane THW i hitne službe griju ili hlade.

  Daljnje informacije
 • Vježba evakuacije vazduhoplova

  Iako se prometni vazduhoplovi danas proizvode po najmodernijim standardima, strojevi nisu zaštićeni od tehničkih problema. Kod nezgode tako aerodromsko osoblje mora tačno znati, što se treba napraviti u vezi zaštite putnika i vlastite sigurnosti. Na takve slučaje u nuždi se osoblje priprema sa specijalnim vježbama. Tome pripada takođe izvođenje putnika u slučaju požara iz zadimljenog vazduhoplova....

  Daljnje informacije
 • Vježba evakuacije vlakova

  Da li je defektna klima, šteta na prigonu ili požar kante za smeće: Razlog razvoja dima u vlaku se u pravilu zna tek nakon završetka gašenja. Ali pre toga za osoblje vredi, da sačuvaju mirnoću i evakuiraju putnike. Kod dotičnih vježbi zaštite od požara se saradnici pripremaju na slučaj u nuždi. Kod takve vježbe se često koristi simulator magle i dimnog gasa FS200 Trotec. Jer on osigurava...

  Daljnje informacije
 • Skladišni šatori/šatorske hale

  Šatorske hale i veliki skladišni šatori su brzo i povoljno postavljeni naspram konvencionalnim skaldišnim halama. Jedini izazovi naspram zgradama su – čak kod izoliranih šatorskih hala – kondenzat te regulisanje vlažnosti vazduha. Stacionarne visokoučinkovite sušilice sa sistemom crijeva za ravnodnosan dovod suvog vazduha sprječavaju probleme vlažnosti unapred.

  Daljnje informacije
 • Vođenje posetitelja na velikim priredbama

  Kako bi blokirali površine za posetitelje i markirali puteve, često se koriste metalne barijere. One su, ako se radi samo o optičkom navođenju, nepotrebne. Trotec Group ima mobilna rešenja vizualne zaštite u programu, koje su lagane i prostorno štedljive te su u sekundama rasklopive: VarioScreens.

  Daljnje informacije