Korisnička podrška i podrška: +49 2452 962-450

Pon - Pet: 7:30 - 17:30

Srećan put struci železnice
 1. Industrija rešenja
 2. Pregled struke
 3. Železnica

Srećan put struci železnice

Grejači i rashladni uređaji štite tehniku od leda i vrućine

Srećan put struci železnice

Efikasno grejanje, čak i pri dvocifrenim minus stepenima

Trotec nudi i za železničare specifična rešenja: Tako smo 2014 specijalno za radove izgradnje koloseka razvili seriju inovativnih šatora sa oznakom "R" za "Rail" . Tome se upotrebljavaju naši veliki grejači uređaji i sušilice pregradnog sloja pri zaleđivanju i održavanju. Također i naša merna tehnika nudi potporu pri kontrolnim zadacima oko železnice.

Grejači uređaji za odleđivanje zakretnih postolja moraju efektivno da greju, kako bi trajnost držali što manju. Za taj zadatak su sposobni mobilni visokoučinkoviti elektro grejači agregati TEH-serije Trotec, primerice TEH 200, TEH 300 ili TEH 400. Svojim visokim sistemskim stepenom delovanja može fokusirano da struja vrući vazduh i preko deonica do 100 metara na okretna postolja, kako bi odvojili ledene blokove. Kada su potrebni veći kapaciteti, sposobne su uljne grejače centrale ID-serije. Možete da dovedete potrebnu grejaču snagu i na minus temperaturama do -20° C. Opširan program ventilatora stoji na raspolaganju za cirkulisanje vazduha.

I za druge radove održavanja železničari u Trotecu nalaze odgovarajuću tehniku: Za sušenje sandwich podova vagona su sušilice pregradnog sloja MultiQube-serije najbolji izbor. I leti se hlade puno rasklopnih stanica sa mobilnim klima uređajima PT-serije, da ne dolazi do ispada elektronike radi vrućine.

Inovativan šator za izgradnju koloseka za učvršćenje direktno na šini

Uobičajeni šatori za izgradnju koloseka imaju većinom rešenja za učvršćenje, koji su dugotrajni i vremenski zahtevni za realizaciju, kao što su konstrukcije ispod šina i slično. Trotec je zato stavio serijom KE-R šatora zavarene šatore sa otpornom krpom na tržište, koji se postavljaju izravno na šine. I to pre postavljanja – znači ne može da ga otpuše već pre toga.

Merni uređaji za struku železnice

I u području proizvoda merne tehnike Trotec Group nudi rešenja za tipične zadatke u struci železnice kao što je detektor vodova SR24 za kontrolu nadzemnih i podzemnih opskrbnih vodova duž trase ili FFT-visokoučinkoviti korelator LD20PC za analizu vodovodnih cevi. Sem toga kombi-detektor LD6000, koji je razvijen za pronalaženje rupa i akustično pronalaženje vodova, koji se koriste za traženje oštećenih ležaja na kotačima. Iznad toga su naše termografske kamere tipa IC085LV sposobne za kontrolisanje električnih delova i vodova.

Koristite naše najbolje industrijske usluge

Pošto svako industrijsko preduzeće ima svoje karakteristične procese, sisteme i prostorije, svako rešenje za tretman vazduha takođe zahteva konfiguraciju uređaja specifičnu za svaki slučaj. Ukratko, često je teško izračunati kombinovane efekte strujanja vazduha, uslova vlažnosti vazduha i temperaturnih fluktuacija na čisto teorijskoj osnovi, na primer u područjima zaključavanja ili na transportnim trakama. Rezultat: Nepotrebni dodatni troškovi zbog prenaplaćenih zahteva ili - što je još gore - u praksi, nedovoljno funkcionalnih rešenja.

Možete računati na naše stručnjake

Potrebni su iskusni stručnjaci za klimatizaciju kako bi precizno izračunali potrebe u industriji i razvili prilagođene koncepte za klimatizaciju. Verujte našem timu stručnjaka i uslugama industrijskih usluga: Analiziramo situaciju individualnih potreba zajedno sa vama na licu mesta, utvrđujemo posebne zahteve uređaja i izrađujemo prilagođeno projektno rešenje do tačnog postavljanja uređaja.

Naši industrijski konsultanti takođe će vas rado obavestiti lično na Tel. +49 2452 962-777 o našim najboljim industrijskim uslugama iz prakse. Ili možete jednostavno poslati upit direktno našim stručnjacima u industriji sa vašim ličnim zahtevima. Odmah odgovaramo!

Nutzen Sie den Best-Practice-Industrieservice von Trotec

Trotec proizvodi za železnicu

Primeri upotrebe za struku železnice

 • Zaštićeno variti u izradi koloseka

  Ako se čekaju radovi varenja na tračnicama železnice, radnim snagama je potreban šator brzog postavljanja, koji se može sigurno da postavi i pričvrsti od strane samo jednog čoveka. Morate se moći da pouzdate u šator za varenje, koji će izdržati visoke temperature i koji nudi apsolutnu zaštitu od kiše ili vetra. Točno to nudi šator za izradu koloseka 250x180 KE-R.

  Daljnje informacije
 • Pronalaženje šteta na ležajevima i pukotina na rubovima

  LD6000 je set frekvencijske analize za akustično pronalaženje vodova. Ali uređaj može puno više raditi za sigurnosne tehničare u struci železnice: Na primer se tako mogu da pronađete štete na ležajevima na kotačima. „Zvučna tehnika“ se zove taj učinkovit način.

  Daljnje informacije
 • Odleđivanje i sušenje vlakova

  U logistici mora pogotovo jedno biti tačno: Transport se mora odvijati. To vredi za sve grane gospodarstva. Ali baš u željezničkom prometu preti zastoj pri minus temperaturama. Zbog toga puno poduzeća koriste mobilne jedinice za odleđivanje. Sa visokoučinkovitim grejačim uređajima Trotec se u kratko vreme zakretna podvozja i pogonski motori odleđivaju i spremni su za održavanje. Trotec nudi veliki...

  Daljnje informacije
 • Vježba evakuacije vlakova

  Da li je defektna klima, šteta na prigonu ili požar kante za smeće: Razlog razvoja dima u vlaku se u pravilu zna tek nakon završetka gašenja. Ali pre toga za osoblje vredi, da sačuvaju mirnoću i evakuiraju putnike. Kod dotičnih vježbi zaštite od požara se saradnici pripremaju na slučaj u nuždi. Kod takve vježbe se često koristi simulator magle i dimnog gasa FS200 Trotec. Jer on osigurava...

  Daljnje informacije
 • Infracrvena termografija u proizvodnji čelika

  Gde je potrebna velika snaga, tu se koristi čelik: U izgradnji postrojenja i strojeva, u automobilskoj industriji ili i u izgradnji železnice i pribora. Potražnja za čelikom je sve veća. Ali kako bi proizvođači koji koriste čelik u svojim proizvodima mogli nuditi najbolji kvalitet, su zahtevi sirovog čelika ekstremno veliki. Pouzdana kontrola kvaliteta bez uništavanja je moguća primenom...

  Daljnje informacije