Korisnička podrška i podrška: +49 2452 962-450

Pon - Pet: 7:30 - 17:30

Isušivanje vazduha u plastčnoj industriji
 1. Industrija rešenja
 2. Pregled struke
 3. Plastčna industrija

Isušivanje vazduha u plastčnoj industriji

Gotovo sa kondenzatom, zgrudavanjem i istiskanjem vode

Isušivanje vazduha u plastčnoj industriji

Odvlaživanje vazduha tokom čitavog proizvodnog procesa

Pri proizvodnji plastičnih delova postoje problemi spcifični za struku zbog prevelike vlage i kondenzata: Promene materijala, zgrudavanje granulata, korozija na formama za ubrizgavanje i tragovi vode na površinama se moraju da spreče sa sistemom za isušivanje vazduha. Naš industrijski servis priprema rešenja za plastičnu struku za kompletan proizvodni proces.

Vlažnost vazduha – i iz toga rezultirajući kondenzat pogotovo pri prerađevinama sa hlađenjem – mogu da izazovu razne smetnje u proizvodnom procesu i kvaliteti proizvoda. Očigledni problemi su tragovi vode, koji nastaju pri velikim levanjem, jer se kondenzirana voda nalazi na zidovima alata za špricanje. Kod potrebnih temperatura hladnjaka se to može da spreči samo sa vrlo suvim zrakom. Manje očigledno, ali isto tako problematične su promene kvaliteta plastike, kada se granulat već kontaminiro sa vlagom prije prerade. Osim toga se zgrudani granulat, koji nije više sipki, slabo otprema.

Ukratko: Struka plastike za kompletan proizvodni proces od dostave granulata preko transportnih puteva sve do alata za špricanje i rashladnih koraka treba pouzdano isušivanje vazduha. Trotec je iskusan proizvođač uređaja i merne tehnike za procesnu klimatizaciju i kondicioiniranje prostornog vazduha. Mi imamo iskustva sa kompleksnim rešenjima u različitim strukama

Isušivanje vazduha u plastčnoj industriji

Isušivanje vazduha od transportnih vodova do kalupa

Za specifične zadatke struke u plastčnoj industriji stoje na raspolaganju najrazličitiji isušivači vazduha i drugi uređaji svih klasa u Trotecu:

 • Kako bi garantirali konstantno sušenje granulata plastike u svim transportnim vodovima, koristimo mobilne ili stacionarne adsorpcijske sušilice TTR-serije .
 • Skladišta alata se primerice održavaju suvim sa kompaktnim mobilnim isušivačima vazduha DH-serije – tako je metal zaštićen od korozije i zahtevno podmazivanje prije skladištenja postaje nepotrebno.
 • Sa tačno regulisanim adsorpcijskim isušivačima vazduha se prostorni zrak područja levanja drži suvim. Radi tako znatno sniženim tačkama rosiša se stroj pri manje od 5 stepena može da koristi, bez da kondenzat ostavlja tragove.
 • Sa grejačim centralama i ventilatorima se struje vazduha temperišu i upravljaju.
 • Potrebna merna tehnika podupire pouzdanost sistema za isušivanje vazduha.

Ekonomičan pogon inteligentnom tehnologijom

Za procesnu klimatizaciju i isušivanje vazduha u plastčnoj industriji visokoučinkoviti uređaji DH-serije i adsorpcijski odvlaživači TTR-serije nude uverljive prednosti: Sve klase uređaja su raspoloživi za svaki profil zahteva – plastčna industrija može da dobavi celi sistem iz jedne ruke. Osim toga su izmišljeni za posebno ekonomičan pogon i raspolažu delom karakteristika kao što su dodatan povrat topline, grejanje vazduha procesnom toplinom i pogon za lako održavanje automatskim upravljanjem.

Koristite naše najbolje industrijske usluge

Nutzen Sie den Best-Practice-Industrieservice von Trotec

Pošto svako industrijsko preduzeće ima svoje karakteristične procese, sisteme i prostorije, svako rešenje za tretman vazduha takođe zahteva konfiguraciju uređaja specifičnu za svaki slučaj. Ukratko, često je teško izračunati kombinovane efekte strujanja vazduha, uslova vlažnosti vazduha i temperaturnih fluktuacija na čisto teorijskoj osnovi, na primer u područjima zaključavanja ili na transportnim trakama. Rezultat: Nepotrebni dodatni troškovi zbog prenaplaćenih zahteva ili - što je još gore - u praksi, nedovoljno funkcionalnih rešenja.

Možete računati na naše stručnjake

Potrebni su iskusni stručnjaci za klimatizaciju kako bi precizno izračunali potrebe u industriji i razvili prilagođene koncepte za klimatizaciju. Verujte našem timu stručnjaka i uslugama industrijskih usluga: Analiziramo situaciju individualnih potreba zajedno sa vama na licu mesta, utvrđujemo posebne zahteve uređaja i izrađujemo prilagođeno projektno rešenje do tačnog postavljanja uređaja.

Naši industrijski konsultanti takođe će vas rado obavestiti lično na Tel. +49 2452 962-777 o našim najboljim industrijskim uslugama iz prakse. Ili možete jednostavno poslati upit direktno našim stručnjacima u industriji sa vašim ličnim zahtevima. Odmah odgovaramo!

Po želji proizvodimo i adsorpcijske sušače vazduha po mjeri kao specijalnu izvedbu

Rado ćemo da proizvedemo po želji i adsorpcijske isušivače po meri kao savršenu specijalnu izvedbu po potrebi „made in Germany“, na primer:

 • TTR agregate za sušenje u higijenskoj izvedbi
 • TTR agregate za sušenje za suvi vazduh bez LABS
 • TTR agregate za sušenje sa ekstremno niskim tačkama rosišta

Iskoristite mogućnost planiranja, konstruisanja i proizvodnje specijalnih izvedbi sa prilagođenim za individualne potrebe u usklađivanju sa našim specijalistima: Ovdje saznajte više …

Trotec proizvodi za plastčnu industriju

Primeri upotrebe za plastčnu industrija

 • klimatizirati procese u industriji

  Kod klimatiziranje procesa industrije često se koriste koncepti sa stacionarnim tj. mobilnim isušivanjem vazduha. Često je lokalno u strojevima, postrojenjima ili pojedinim radnim procesima potreban suvi vazduh – konstantno i neovisno od uveta okoline. Kod Trotec Group industrijski kupci za to nalaze učinkovite adsorpcijske sušilice.

  Daljnje informacije
 • Isušivanje pri punjenju & pakiranju

  U kemijskoj i farmaceutskoj proizvodnji se vlažnost vazduha mora pri punjenju i pakiranju tačno upravljati. Naposlijetku bi šteta bila ogromna, ako bi se higroskopski proizvodi zgrudavali, lepili i ako bi njihova trajnost bila skraćena. Sa našim adsorpcijskim sušilicama se ti procesi optimalno mogu klimatizirati.

  Daljnje informacije
 • Isušivanje & čišćenje vazduha u skladištu

  Za isušivanje vazduha Trotec Group Vam nudi različita rešenja – od sušača kondenzata DH-serije do adsorpcijskih sušilica TTR-serije. Oboje postoje u mobilnim i stacionarnim izvedbama. Naći ćete za svako skladište za robu tj. otpremu ispravnu tehniku isušivanja. Inovativni merni uređaji i podatkovni logeri zaokružuju koncept isušivanja vazduha za skladišta i područja transporta.   Daljnje informacije
 • Sušenje higroskopskog sipkog materijala

  Promjenjiva i previsoka vlažnost vazduha može uništiti sipkoću praha i granulata – i tako proizvesti velike naknadne troškove. Da se higroskopski sipki materijal ne ljepi i začepi tranportne puteve, vazduh se u kemijskoj i farmaceutskoj proizvodnji mora odvlažiti unapred. Sa adsorpcijskim sušilicama TTR-serije se to događa pouzdano.

  Daljnje informacije
 • Sušenje nakon čišćenja silosa

  Nakon čišćenja spremnika za skladištenje i silosa se morate moći pouzdati na potpuno sušenje, tako da je novi sipki materijal od početka zaštićen od vlage. I pošto se zato sušenje i brzo i ekonomično može provesti, preporučujemo kemijskoj i farmaceutskoj industriji naše visokoučinkovite sušilice TTR-serije.

  Daljnje informacije
 • Sušenje tlačnog vazduha

  Najčešći uzroci za mirovanje proizvodnje je previše vodene pare u strojevima i postrojenjima te korozija u cjevovodima. Prevlažan tlačni vazduh bi se zato trebao sprečiti. Efektivna mogućnost je primena učinkovitih sušilica vazduha. Odgovor na pitanje, koliko suh mora biti tlačni vazduh, da bi garantujeo optimalne uvete proizvodnje i zaštitu strojeva i postrojenja, je relativna vlaga. Ona mora...

  Daljnje informacije
 • Reparatura kablova

  Kablovi u industriji su često izloženi uvetim a okoliša. Tu dolazi do kvarova, zbog kojih dolazi do nestanka struje – i to nekada na duže vreme. Kako bi to sprečili ili što brže sve ponovo putsili u pogon, se puknuća i defekti kablova pronalaze infracrvenom termografijom. Za efektivnu reparaturu kablova u industriji se koriste termografske kamere Trotec.

  Daljnje informacije