Korisnička podrška i podrška: +49 2452 962-450

Pon - Pet: 7:30 - 17:30

 1. Primene
 2. Klimatizacija
 3. klimatizirati procese u industriji

klimatiziranje procesa proizvodnje i pakiranja

Lokalno isušivanje: Suhi vazduh za industriju

klimatizacija procesa od A kao adsorpcija do Ž kao željena vlaga

Kod klimatiziranje procesa industrije često se koriste koncepti sa stacionarnim tj. mobilnim isušivanjem vazduha. Često je lokalno u strojevima, postrojenjima ili pojedinim radnim procesima potreban suvi vazduh – konstantno i neovisno od uveta okoline. Kod Trotec Group industrijski kupci za to nalaze učinkovite adsorpcijske sušilice.

Kao stručnjaci klima tehnologije nudimo već puno godina rešenja za razne branše industrije kao što je automobilska, kemijska i farmaceutska, transport i logistika, elektronička i poluvodiči te prehrambena. Pritom je klimatizacija procesa dio područja klima kondicioniranja, sa kojim imamo veliko iskustvo. Puno prerađivačkih procesa u proizvodnji zahtijevaju ekstremno suvi vazduh – delomično sa rosištima od daleko ispod 0 °C – kako bi sprečili kemijske ili biološke reakcije, ljepljenje i zgrudavanje i slične nepoželjne posledice zbog prevelike vlage. Još jedno tipično područje isušivanja vazduha u industriji je pakiranje.

Sa naćim adsorpcijskim sušilicama TTR-serije se punktualna isušivanja mogu realizirati – među ostalom i ciljanim dovodom suvog vazduha preko crijeva. K tome je moguće, sa našim montažnim šatorima u kombinaciji sa grejačim uređajima, ovlaživačima i isušivačima vazduha realizirati zatvorene zone klime. Da li punktualno ili generalno – svakom konceptu klimatizacije procesa u industriji pripada naravno i učinkovita merna i upravljačka tehnika kao što je termohigrometar i logeri podataka.

Indikator proizvodnje ekonomičnost: TTR-serija se isplati

Sa našim učinkovitim adsorpcijskim sušilicama TTR-serije u industrijskoj proizvodnji uvek vlada optimalna procesna klima, znači veliki učinak isušivanja pri istovremeno niskom potrošnjom energije TTR-Trisorp-Dual principom rada. Osim toga inovativne adsorpcijske sušilice TTR 800 do 13500 sa Monoventic regulisanjem količine vazduha i oba uređaja sa Duoventic regulisanjem količine vazduha (TTR 400 D i TTR 500 D) nude najveću moguću fleksibilnost pri postavljanju potrebne količine suvog vazduha. 

Savetovanje i mobilni testovi: Iskoristite naš industrijski servis

Trotec-Group Vam nudi kao industrijskom kupcu ne samo uređaje, nego i tehničko i ekonomično optimalna rešenja. Naš servis se može – ovisno o opsegu naloga – odnositi na kompletan koncept klimatizacije procesa ili na delove. Osim toga Vam stavljamo na raspolaganje mobilne jedinice, sa kojima se planirana klimatizacija procesa pre svega može da kontroliše. Tako možete da budete sigurni, da planirano rešenje funkcioniše.

Odvlaživači i uređaji za grejanje za procesnu klimatizaciju u proizvodnji i pakovanju

Dalji primeri primene klima uređaja

 • Klimatizacija u uzgoju peradi

  Od temperature od 10 stupenjeva na dalje učinak leženja jaja znatno opada. I u tovu pilića temperature u hladno doba godine ne smije jako opadati. Jer nisu sve rase robusne, da mogu preživeti nagli pad temperature u staji. Zato bi poljoprivrednici trebali da budu spremni i imati pri ruci grejači sistem, kako bi životinjama i po zimi nudili optimalne uvete klime. Uljni grejači Trotec peradi zimi...

  Daljnje informacije
 • Kondicioniranje pri smrzavanju

  Gde se smrzava, teće voda. Kod smrzavanja robe zato isušivanje vazduha u klima kondicioniranju ogra veliku ulogu. Trotec Group nudi branši transporta i logistike učinkovite industrijske isušivače za te zadatke. K tome se možete da pouzdate na izračune naših klima stručnjaka, koji za Vas preuzimaju koncept.

  Daljnje informacije
 • Kondicioniranje rashladna logistika

  U klima kondicioniranju rashladne logistike se sa isušivačima vazduha snižava rosište, tako da se ne stvara kondenzat. Trotec Group Vam za sve potrebe isporučuje odgovarajuće uređaje. Na raspolaganju stoje mobilna ili stacionarna rešenja sa tehnologijom kondenziranja ili adsorpcije.

  Daljnje informacije
 • Klimatizacija procesa u branši elektronike

  Puno prerađivačkih procesa u proizvodnji elektroničkih delova i poluvodiča zahtevaju ekstremno suvi vazduh – delomično sa rosištima daleko ispod 0 °C. Ta niska rosišta se vrlo dobro mogu postići sa učinkovitim adsorpcijskim sušilicama, takođe punktalno unutar stroja.

  Daljnje informacije