Korisnička podrška i podrška: +49 2452 962-450

Pon - Pet: 7:30 - 17:30

Električna hoblerica PPLS 10-750
 1. Proizvodi i usluge
 2. Alati
 3. Električna hoblerica

Električna hoblerica

Odlično obara ivice i žleb, sa električnim hoblericama kompanije Trotec to ide glatko

Električna hoblerica PPLS 10‑750
Električna hoblerica PPLS 10‑750
Električna hoblerica PPLS 10‑750

Električna hoblerica – ovo je važno

Hoblerica ne spada u najstarije alate bez razloga, one koje stolari i drvodelje do danas koriste prilikom obrade drveta – a naravno i mnogi oduševljeni uradi sam majstori, koji znaju da cene nesporne prednosti mašine za hoblovanje, kao što je glatka i ravnomerna površinska obrada, obaranje ivica ili pravljenje ivica. Kao savremeno unapređenje klasične hoblerice, majstori danas mogu za razliku od prethodnih generacija srećom da posegnu za nadmoćnom električnom varijantom, jer električna hoblerica jednostavno brže i lakše obavlja posao. Drvo i hobleroca – to jednostavno ide zajedno. Kao i električni alati i Trotec.

Obrada drveta otvara nebrojene mogućnosti da se kreativno izrazite – a za perfektne rezultate potrebna je snažna električna hoblerica. Sa dobrom hoblericom možete da glačate ili precizno tanjite komade drveta i da tako radnom komadu date poslednji šlif. U našim savetima želimo da vam predstavimo različite varijante, primene i korisne savete za pravilno i bezbedno rukovanje električnom hoblericom. 

Šta možete da uradite sa električnom hoblericom?

Ovaj alat se koristi za obradu komada drveta – ali šta tačno možete sve da njime obradite? Jer hoblerica je iznenađujuće višestrana i koristi se u brojnim oblastima obrade drveta. Na primer, da skinete ivice, ravno izhoblujete drvene površine ili jednostavno precizno redukujete debljinu materijala. Zahvaljujući električnom motoru, električna hoblerica zahteva veoma malo telesne snage, jer najveći broj modela poseduje automatsko potiskivanje. Potrebno je samo voditi računa da uređaj postavite na drvo i da ga blago vodite, ostatak uređaj obavlja sam od sebe. 

Električna hoblerica

Ovako funkcioniše električna hoblerica

Električna hoblerica se sastoji od tela hoblerice koje u sebi poseduje električni motor. Motor pogoni valjak na kome su pričvršćeni noževi hoblerice. Pritiskom na dugme se noževi pokreću i skidaju finu drvenu strugortinu dok se ne postigne željeni rezultat. Električna hoblerica se navodi preko drške koja je postavljena napred na uređaju, i preko koje hoblericu perfektno držite i u svakom trenutku kontrolišete i perfektno držite na pravcu i bez velikog pritiska. 

Električna hoblerica PPLS 10‑750
Električna hoblerica PPLS 10‑750
Električna hoblerica PPLS 10‑750

Električne hoblerice – Tehničke karakteristike i na šta treba da pazite prilikom kupovine

Postoji mnogo faktora koji prave razliku između dobrog i osrednjeg uređaja – a pod tim se ne misli na cenu! Pre nego što se odlučite za neku električnu hoblericu, od najveće je važnosti da preciznije podgledate tehničke karakteristike. U to između ostalog spada: 

 • Snaga elektro motora: Ona je odlučujuća za efikasnost i snagu električne hoblerice. Snaga se navodi u vatima i logično važi sledeće pravilo: što je veća voltaža, utoliko je snažniji elektro motor. Samo tako je obezbeđeno da i kod zahtevnih radova ili posebno tvrdih vrsta drveta postižete željeni rezultat.
 • Broj i kvalitet noževa hoblerice: Postoje električne hoblerice sa jednim ili više noževa hoblerice od tvrdog metala. Što su one oštrije i tvrđe, utoliko bolje električna hoblerica uklanja drvo. Najčešći modeli koriste takozvane obrtne noževe. Njih možete, kada se istupe, najpre jednostavno da obrnete i da koristite drugu stranu. Kada se i ta strana istupi, morate da zamenite noževe. Kod nekih modela rezervna sečiva su već priložena, kod drugih se ona moraju kupiti naknadno.
 • Ne treba zanemariti ni težinu električne hoblerice. Jer izuzetno snažan motor donosi posebno mnogo snage ali je nažalost i prilično težak. Za komforno rukovanje, električna ručna hoblerica ne sme da bude preteška kako bi se i dalje mogla voditi jednostavno i precizno.
 • Dubina skidanja strugotine i žleba i širina rendisanja: logično da što je hoblerica šira utoliko veće površine se mogu odjednom obraditi. Ali široka električna hoblerica nije uvek najbolji izbor – na primer, kada želite da radite na prozorima ili okvirima prozora ili posebno filigranskim komadima drveta, uska električna hoblerica je znatno efikasnija. Takođe bi trebalo i da se podešava dubina skidanja strugotine. To je moguće na dva načina, bilo kontinuirano ili sa fiksnim pozicijama podešavanja.
 • Broj noževa: Postoje električne hoblerice sa jednim ili više noževa. Pri tom bi kod više noževa trebalo da postoji i veća snaga motora kako bi se postigli dobri rezultati. Jer čemu više noževa kada motor nema snagu da ih propisno pogoni?
 • Da li električna hoblerica poseduje mogućnost priključivanja usisivača? Time obezbeđujete posebno čist rad a radionica nakon rada ostaje čista od strugotine!
Izbacivanje strugotine je po izboru moguće desno ili levo.
Izbacivanje strugotine električna hoblerica
Kvalitetni noževi od tvrdog metala sa velikim vratilkom obezbeđuju optimalne rezultate rendisanja
Nož od tvrdog metala električna hoblerica
Integrisana parkirna papuča štiti noževe i radni komad
Parkirna papuča električna hoblerica
Nehotično uključivanje sprečeno je praktičnim sigurnosnim prekidačem
Sigurnosni prekidač električna hoblerica

Polja primene električne hoblerice

Sada znate kako funkcioniše električna hoblerica i na šta treba da pazite prilikom kupovine – ali za šta se uopšte koristi električna hoblerica? Polja primene su pri tom relativno široko rasprostranjena. Fioka na vašem starinskom seljačkom ormanu se više ne zatvaraju jer se drvo raširilo? Električnom hoblericom možete bez problema da izhoblujete mesto koje zapinje i da sve se ponovo perfektno zatvara. 

Postavili ste nov pod ali sada vrata zaglavljuju i taru se o pod? Jednostavno skinite vrata i sa donje strane hoblericom „skinite“ koliko je potrebno da vrata ne grebu nov pod i ne oštećuju ga. 

Svuda tamo gde je važna preciznost i precizno zatvaranje odnosno otvaranje, električna hoblerica može brzo i precizno da pomogne! 

Na šta treba da pazite prilikom rada sa električnom hoblericom?

Da bi ste postigli najbolji rezultat, postoji nekoliko saveta, trikova i fora kako da izvučete najbolje iz vaše električne hoblerice: 

 • Vodite računa o čistom i pre svega svetlom radnom okruženju. Na taj način možete da se potpuno i sasvim skoncentrišete na rendisanje.
 • Koristite odgovarajuću zaštitnu opremu kako bi izbegli povrede. Zaštitne naočare, maska za prašinu, zaštita za uši, radne rukavice i odgovarajuće zaštitne cipele moraju da postoje u svakoj dobroj radioničkoj opremi.
 • Postavite električnu hoblericu ravno na drvo, pre nego što uključite hoblericu. Ukoliko se električna hoblerica postavlja onda kada hoblerica već radi, rezultat može da ispadne neujednačen.
 • Nemojte da pritiskate električnu hoblericu. Pritisak koji hoblerica poseduje je sasvim dovoljan i potreban za precizno skidanje debljine materijala. Ukoliko vršite suviše čvrst pritisak, hoblerica bi mogla da skine suviše mnogo drveta i tako da dovede od neželjenih rezultata.
 • Vodite računa da uvek radite sa oštrim noževima na hoblerici. Tupi noževi narušavaju preciznost i mogu da stvaraju hrapava mesta na drvetu.

Tehnički podaci u poređenju

Svi Električna hoblerica u direktnom poređenju

Da bi ste pronašli za vas odgovarajući Električna hoblerica, ovde imate mogućnost da pregledno uporedite sve Električna hoblerica iz kompanije Trotec.

Modele koje ne želite da uključite u poređenje možete jednostavno da deselektujete.

Uporedni tehnički podaci

Renomirani kvalitet plus odlična cena

Kod svih električnih hoblerica do sada su u načelu postojale samo dve opcije, ili da bude dobro a skupo ili da je jeftino.
Power Tools kompanije Trotec vam sada pružaju pametan izbor: Dobra cena, dobar proizvod i dobar dizajn – sve u jednom.
Visoke performanse u svakom pogledu, zato što naš Nimbus nije samo simbol renomiranog kvaliteta za merne alate i uređaje za tretman vazduha, već i za električne alate: Profesionalna Trotec rešenja sa izvanrednim odnosom cene i kvaliteta!

 Serijska oprema

 Opcija

 Nije raspoloživo