Korisnička podrška i podrška: +49 2452 962-450

Pon - Pet: 7:30 - 17:30

 1. Primene
 2. Opšta rešenja za dehumidifikaciju
 3. Sušenje von Pellets

Najbolji uveti klime: Sušenje peleta

Vlasnici grejanja od peleta se pouzdaju na dobru kvalitet goriva. Sa učinkovitim adsorpcijskim sušilicama Trotec se peleti štite protiv štetne vlage tokom proizvodnje i pri skladištenju.

Tko se ne brine o ispravnoj klimatizaciji proizvodnje i skladišta, riskira velike štete na svom proizvodu. To vredi i pri proizvodnji peleta. Biološko gorivo je posebno osetljivo na veliku vlažnost. Netretirana drvena sirovina prima vlagu iz vazduha. Rezultat može biti razarajući za kupca i proizvođača: Prijete fleke i buđ. I strojevi u pogonu pate pod vlagom i korodiraju. Kako bi osigurali kvalitet peleta i štitili strojeve, isplati se tehnička nadogradnja. Stacionarni adsorpcijski isušivači TTR-serije Trotec učinkovito i pouzdano vazduhu oduzimaju vlagu. 

Povoljno, efikasno i ekološki prihvatljivo: Tako bi trebala biti oskrba togase. Zato je grejanje peletima i u novogradnjama poželjno, ali i kada se radi o prepravljanju na regenerativna grejanja. Sa peletima se može grejati bez razmišljanja i kupac je neovisan od razvoja cena konkurenata ulja i gasa. Pritom su peleti u stvari otpadni proizvod drvoprerađivačke industrije. Dok se stabla ruše, kako bi se u pilanam obrađivala, proizvođači pelete žive od piljevine, ostataka kora i drveta. Oslobađaju se od stranih tijela, melju na zajedničku veličinu i pre obrade u male komade suše.

Oprez od prevelike vlage vazduha

Najkasnije kod tog koraka proizvodnje peleta bi se trebalo paziti na optimalnu klimu u pogonu. Peleti, tj. drveni ostrišci, iz kojih se cijedi biološko gorivo, moraju biti apsolutno suvi. Zahtjeva se maksimalna količina vlage od 10 do 15 posto! Ipak je drvo osetljiva sirovina, koja stalno radi. Ako izuzme previše vlage iz vazduha, u kratko vreme nastanu fleke i buđ. I oboje može proizvod napraviti neupotrebljivim. Pri sušenju peleta bi proizvođači zato trebali paziti na modernu tehniku, koja im garantuje pouzdano suzbijanje vlage vazduha. Trotec je optimalan partner. Jer Trotec za sva područja u proizvodnji peleta nudi odgovarajuće rjšenje: Učinkovito, pouzdano i energetski efikasno.

Pouzdano sušenje zahvaljujući profesionalnoj tehnici

Adsorpcijske sušilice TTR-serije Trotec garantuju najbolje uvete klime, kada se radi o proizvodnji i skladištenju peleta. Stoje za nagu isušivanja i pri niskim rosištima. Učinkoviti uređaji postoje za mobilnu kao i za stacionarnu primenu. U oba slučaja vredi: Svi modeli su krajnje dugotrajni, laki za održavanje i fleksibilno konfigurirajući. Agregati za isušivanje TTR-serije su razvijeni i proizvdeni u Nemačkoj po najvećim merama kvaliteta. To znači najbolju tehniku za najveće zahteve kvaliteta u proizvodnji i osiguravanju proizvoda. Za trajnom, stabilno isušivanje vazduha preopručujemo pogotovo stacionarne isušivače vazduha TTR-serije Trotec. 

Ekonomično stalno isušivanje

Ekstremno veliki kapaciteti u ekonomičnom pogonu: Tako rade TTR-adsorpcijski isušivači vazduha. Garantiraju delotvorno stalno isušivanje u proizvodnji peleta. I kod primene u skladištu peleta uređaji obavljaju pravi posao za pouzdanu zaštitu fleka i buđa. Količina suvog vazduha se neprekidno regulira, tako da se na stisak gumba dostižu potrebne vrednosti. Na temelju nutarnjeg povrata togase te velikoj opteretivosti sorpcijskih rotora, odvlaživči vazduha TTR-serije pripadaju najekonomičnijim svoje vrste.

Prednosti isušivanja vazduha kod proizvodnje peleta  

 • Precizno sušenje vazduha u Profi kvaliteti „made in Germany“ protiv buđa i fleka
 • Već serijski opremljen sa raznim funkcijama i opširnom opremom
 • Učinkoviti i robusni modeli za stacionarne ili mobilne primene
 • Prostorno štedljiva konstrukcija sa lakim održavanjem  
 • Najbolji odnos cene i učinka    

Profesionalno savetovanje

Uvek na mjestu, kada se radi o određivanju ispravne potrebe. Za to Vam na raspolaganju stoje stručnjaci Trotec industrijskog servisa. Koji uređaji za koje primene u proizvodnim halama? Koji modeli isušivanje vazduha su optimalni u skladištu? Na ta i više pitanja Vam stručnjaci rado odgovaraju i analiziraju sa Vama na licu mesta potrebe uređaja. Tako osiguravate proizvodnje, strojeve i kvalitet zaliha u skladištu. 

Po želji proizvodimo i adsorpcijske sušače vazduha po mjeri kao specijalnu izvedbu

Rado ćemo da proizvedemo po želji i adsorpcijske isušivače po meri kao savršenu specijalnu izvedbu po potrebi „made in Germany“, na primer:

 • TTR agregate za sušenje u higijenskoj izvedbi
 • TTR agregate za sušenje za suvi vazduh bez LABS
 • TTR agregate za sušenje sa ekstremno niskim tačkama rosišta

Iskoristite mogućnost planiranja, konstruisanja i proizvodnje specijalnih izvedbi sa prilagođenim za individualne potrebe u usklađivanju sa našim specijalistima: Ovdje saznajte više …

Dalji primeri primene za odvlaživanje vazduha

 • Simulacija okoline u klima komori

  U klima komorama i vetrovnim kanalima se tri faktora optimalno moraju dati simulirati: Temperatura vazduha, snaga vetra i vlažnost vazduha. Za zadnje automobilska industrija treba isušivač vazduha, koji i pri najnižim rosištima ispod 0° C stvaraju veliku snagu – znači adsorpcijski isušivači visokoučinkovite klase.

  Daljnje informacije
 • Isušivanje & čišćenje vazduha lakiranje

  Pri lakiranju MV-delova vredi, da se tri parametara kontrolišu: temperatura prostorije, vlažnost vazduha i količinu prašine u vazduhu. Za taj korak proizvodnje u automobilskoj industriji nudimo pored isušivača vazduha i grejačih uređaja takođe i čistače vazduha budućnosti sa posebnim regulisanjem volumenske struje.

  Daljnje informacije
 • Isušivanje šatora

  Kod uspostavljanja šatora ili drugih provizornih smeštaja su bitni uveti prostorije. To posebno vredi za pomoćne smeštaje, u kojima je puno ljudi smješteno. To mogu biti šatorska ili kontenjerska naselja za azilante, logori za mlade grupe, šatorske prostorije, koje pri velikim eventima služe za noćenje, ili kontenjeri, u kojima sezonci nalaze prelazni smeštaj. Pogotovo u hladnim mjesecima, u...

  Daljnje informacije
 • Sušenje higroskopskog sipkog materijala

  Promjenjiva i previsoka vlažnost vazduha može uništiti sipkoću praha i granulata – i tako proizvesti velike naknadne troškove. Da se higroskopski sipki materijal ne ljepi i začepi tranportne puteve, vazduh se u kemijskoj i farmaceutskoj proizvodnji mora odvlažiti unapred. Sa adsorpcijskim sušilicama TTR-serije se to događa pouzdano.

  Daljnje informacije
 • Sušenje nakon čišćenja silosa

  Nakon čišćenja spremnika za skladištenje i silosa se morate moći pouzdati na potpuno sušenje, tako da je novi sipki materijal od početka zaštićen od vlage. I pošto se zato sušenje i brzo i ekonomično može provesti, preporučujemo kemijskoj i farmaceutskoj industriji naše visokoučinkovite sušilice TTR-serije.

  Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha u hotelu

  Ispravna klima je preduvet za ugodnost gostiju hotela. Pretopli i vlažan vazduh u sobi stvaraju zagušljivost i pljesnivost. Često i nakon kratkog vkaiša nastanu štete na građevinskom materijalu i na unutrašnjosti. Na tapetama nastaju fleke, zavjerse i rublje postaju vlažni i pljesnivi a u čošakovima u najgorem slučaju klica buđ. Pored raznih servisa zato ne bi trebalo štedeti na dotjeranoj tehnici...

  Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha u dvoranama za klizanje

  U svakoj dvorani za klizanje zbog razlike temperature vazduha i ledene površine neizbježno nastaje kondenzat – posebno, kada kroz rashladni uređaj stalno ulazi vlažan vazduh izvana. Rešenje protiv kapanja vode na led i šteta na zgradi su isušivači vazduha. Tako se sprječava nastajanje kondenzata unapred.

  Daljnje informacije
 • Sušenje tlačnog vazduha

  Najčešći uzroci za mirovanje proizvodnje je previše vodene pare u strojevima i postrojenjima te korozija u cjevovodima. Prevlažan tlačni vazduh bi se zato trebao sprečiti. Efektivna mogućnost je primena učinkovitih sušilica vazduha. Odgovor na pitanje, koliko suh mora biti tlačni vazduh, da bi garantujeo optimalne uvete proizvodnje i zaštitu strojeva i postrojenja, je relativna vlaga. Ona mora...

  Daljnje informacije
 • Mobilni uređaje za SHK-obrtu

  Puno obrta za sanitariju, grejanje i klimu su korisnici mobilnih uređaja Trotec Group. Ovde SHK-obrtnici nalaze sve iz jedne ruke, što im je potrebno u svakodnevnom poslu za prelaz ispada stacionarnih postrojenja: Mobilni grejači uređaji i grejače centrale, mobilni klima uređaji ili hlađenja sve do klima mernih uređaja za kontrolu mobilnog klima rešenja.

  Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha nakon sanacije

  Sa sanacijom se stanovi i kuće obnavljaju, da brzo nađu kupca. Taj servis korite agenti nekretnina, kada se radi o marketingu. I graditelji se pouzdaju u to, da su nova četiri zida u savršenom stanju, pre nego se usele. Napretkom gradnje i renovacije se povećava radost budućih stanara, koji jedva čekaju useljenje. Vrijedni i efektivni isušivači vazduha Trotec nude poseban servis. Osiguravaju brzo...

  Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha u kino dvoranama

  Posjetitelji kina žele pogotovo jedno: Sa dobrim filmom odahnuti od stresa svakodnevnice i u miru otići na fiktivno putovanje. Glasovi i nepoželjni izvori svijetla mogu isto tako biti smetajući kao i krivo temperiranje i loš vazduh u kino dvorani. Baš zato što se kino dvorane slabo mogu ventilirati, su one u pravilu opremljene sa učinkovitim klima sistemima. Ali ti su nažalost nedovoljni, kako bi...

  Daljnje informacije
 • Regulisanje vlage u stanicma raspodele gasa

  Posljedice kondenzata i velike vlažnosti vazduha u stanicma raspodele gasa su poznate – i skupe: Korozija na cevima, stepenicama i drugim metalnim delovima te ispadi radi vlažnosti upravljačke elektronike mogu prouzrokovati nepregledne troškove. Da uopće ne dođe do toga, isplati se investicija profesionalnog sistema isušivanja vazduha.

  Daljnje informacije
 • Regulacija vlage u stanici gasne turbine

  Elektrane sa gasnim turbinama znatno doprinose kratkotrajnom pokrivanju vršnog opterećenja. Da bi se sprečili otkazi u radu pojedinih gasnih turbina usled korozije i problema sa elektronikom, neophodno je primeniti osmišljen sistem za regulaciju vlage.

  Daljnje informacije
 • Offshore: Sprečiti koroziju

  Korozija metalnih delova u gondoli vetroelektrane ili u samom tornju tj. ispadi elektrike nažalost ne pripadaju tipičnim štetama od vlage u Offshore okolinama. One znače znatne dodatne troškove povećanim utroškom održavanja i reparature sve do mirovanja pogona. K tome smanjujete trajanje pogona postrojenja. Strateški postavljeno isušivanje vazduha, grejači uređaji i ventilatori ovde nude pomoć i...

  Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha za konstrukcije mostova

  U unutrašnjosti mostova su čelični nosači, elektro vodovi ili tehničke prostorije izložene velikoj vlažnosti vazduha. Već desetljećim se kao alternativa skupom premazivanju zobg zaštita od rđe dokazalo, da se most iznutra održava suvim sa isušivačima. Za isušivanje vazduha Vam stoje na raspolaganju Trotec adsorpcijske sušilice sa različitim kapacitetima.

  Daljnje informacije