Korisnička podrška i podrška: +49 2452 962-450

Pon - Pet: 7:30 - 17:30

 1. Primene
 2. Skladištenje od prašine i logistika
 3. Isušivanje teretnih prostora u brodu

Isušivanje vazduha štiti teret i teretni prostor brodova

Vrijeme i troškovi održavanja štediti sušenjem

Isušivanje vazduha TTR-serije: Zahvaljujući visokostabilnih Silikagel rotora podobni za Offshore

Relativna vlaga vazduha teretnih prostora u brodovima je prirodno na moru vrlo velika: Iznosi do 95 posto. Tako se mogu oštetiti higroskopski tereti kao što je papir i proizvodi tiska, elektronički delovi, tekstil ili žitarice. Smanjenje vlažnosti vazduha u teretnom prostoru zato ima najveći proritet. Ne samo pre utovara i tokom transporta, nego i nakon čišćenja.

Protiv buđa, bakterija i korozije na transportnoj robi i brodu pomaže samo jedno: Teretne prostore opskrbljivati sa konstantno suvim vazduhom sa prilagođenom vlagom vazduha. To uspeva pouzadno sa profesionalno planiranim sistemom za isušivanje vazduha.

Ciljane vrednosti u brodu: 40 do 60 posto željene vlage vazduha ovisno o teretu

Primerice žitarice za skladištenje trebaju 65 posto relativne vlage vazduha. Za papir i proizvode tiska je dovoljno 40 do 55 posto, da bi roba neoštećena došla do cilja. A kako bakterije i zgrudavanja uopće nebi nastali, se preporučuje maksimalno 50 posto vlage u vazduhu. Nezaštićene čelične komponente teretnih prostora ili mesta, na kojima je zaštitni sloj oštećen, korodiraju od 65 posto vlage vazduha – takođe metalni delovi tereta. Za točnu kontrolu potrebne vlage vazduha i svih drugih klima vrednosti, DL-logeri podataka zaštićeni od manipulacija Trotec programa merne tehnike obavljaju pouzdanu uslugu.

Kompaktne mobilne adsorpcijske sušilice TTR-serije su idealno isušivanje vazduha u Offshore uvetima na brodu. Osim toga su podobni za brzo sušenje teretnih prostora nakon čišćenja sa vodom ili radove pješčarenja u lukama. Zašto su te primene idealne, je lako objašnjeno: TTR-princip funkcije sa zasebnim dovodima vazduha za procesirani i regeneracijski vazduh osigurava veliki učinak i ekonomičnost. K tome svi TTR-adsorpcijski isušivači vazduha raspolažu pouzdanim Silikagel sorpcijskim rotorima u perivoj i mehanički visokostabilnoj izvedbi. Radno područje TTR-uređaja je od -15 do +35 °C. Rade i pri relativnoj vlažnosti vazduha od 100 posto i mogu se kompaktno naslagivati. Mobilni TTR-uređaji stoje na raspolaganju u različitim klasama učinka isušivanja različito velikih teretnih prostora: Tako u brodovima TTR 200 do TTR 500 D često primjenjuju. Povrh toga su baš za korišćenje u brodu i luci vrlo podobni TTR-INOX isušivači vazduha.

Idealno u brodu: Isušivanje vazduha u INOX izvedbi otpornoj na koroziju

Stacionarni agregati sušenja takođe kao mobilna rešenja sa karikama za kran

Ako za isušivanje vazduha na brodu postoji potreba većih sušilica sa većim učinkom isušivanja, onda se stacionarni uređaji TTR 800 i TTR 1400 mogu opremiti sa okvirom kao mobilno rešenje. Okviri raspolažu karikama za kran – tako se isušivači vazduha mogu lako staviti na brod, npr. za privkaišu upotrebu nakon čišćenja. Osim toga su za higijenski osetljive terete dostupni u INOX izvedbi.

Koji isušivač vazduha za koji teretni prostor? Dopustite savetovanje

Sa industrijskim servisom Trotec Group je koncept isušivanja vazduha na brodu ili u luci lagan: Dopustite savetovanje, koje isušivanje vazduha ima ispravan kapacitet za planirane zadatke isušivanja.

Po želji proizvodimo i adsorpcijske sušače vazduha po mjeri kao specijalnu izvedbu

Rado ćemo da proizvedemo po želji i adsorpcijske isušivače po meri kao savršenu specijalnu izvedbu po potrebi „made in Germany“, na primer:

 • TTR agregate za sušenje u higijenskoj izvedbi
 • TTR agregate za sušenje za suvi vazduh bez LABS
 • TTR agregate za sušenje sa ekstremno niskim tačkama rosišta

Iskoristite mogućnost planiranja, konstruisanja i proizvodnje specijalnih izvedbi sa prilagođenim za individualne potrebe u usklađivanju sa našim specijalistima: Ovdje saznajte više …

Dalji primeri primene za odvlaživanje vazduha

 • Isušivanje & čišćenje vazduha u skladištu

  Za isušivanje vazduha Trotec Group Vam nudi različita rešenja – od sušača kondenzata DH-serije do adsorpcijskih sušilica TTR-serije. Oboje postoje u mobilnim i stacionarnim izvedbama. Naći ćete za svako skladište za robu tj. otpremu ispravnu tehniku isušivanja. Inovativni merni uređaji i podatkovni logeri zaokružuju koncept isušivanja vazduha za skladišta i područja transporta.   Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha u skladištu gnojiva

  Proizvodnja higroskopskih tvari u kemijskoj industriji iziskuju tankoćutnost. Jer tvari vole vodu i rado izuzimaju vlagu iz vazduha okoline. I to može imati fatalne ekonomske posledice. Vezivanjem vode materijal se lepi i gruda iu najgorem slučaju postaje neupotrebljiv. Primer je gnojivo. Ako u skladištu gnojiva vlada prevelika vlažnost vazduha, gnojivo ju izuzoima iz vazduha i zgrudava se. Zato u...

  Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha u skladištu delova za vetroelektrane

  U fazi gradnje vetrovne elektrane delovi postrojenja se nekada mjesecima skladište u vrlo velikim skladištima kao što su hale ili privkaišim šatorima na licu mesta za montažu. Kako bi sprečili štete skladištenja zbog korozije i mraza, je potreban promišljen sistem za regulisanje vlažnosti.

  Daljnje informacije
 • Isušivanje u alatnicama

  Besprekorna zaštitna oprema i savršeno delotvorni uređaji su neizostavljivi pri primeni vatrogasaca i THW-a. Zaštitna odjela, crijeva i cevi moraju biti apsolutno nepropusna. Alati kao što su kliješta i limarske škare moraju biti u besprekornom stanju, takošer i tehnički uređaji kao što su visokoučinkoviti ventilatori, plamenici za rezanje i reflektori. Da se kompletna oprema nakon primene...

  Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha u sušioni

  Kod proizvodnje elektronike i poluvodiča vlažnost vazduha može dovesti do električnog naboja. Zato se odvijaju osetljivi koraci prerade u čistim prostorijama i sušionama. Za te velike zahteve isušivanja vazduha su mobilne adsorpcijske sušilice TTR-serije idealne.

  Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha skladišta za platine

  Kod skladištenja tiskanih pločica, vlažnost vazduha može dovesti do električnog naboja i stvaranja patine tj. korozije. Za isušivanje vazduha skladišta za platines su podobne mobilne adsorpcijske sušilice TTR-serije – isto kao i za druga područja proizvodnje elektronike i poluvodiča.

  Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha za slanje & transport

  U kemijskoj kao i u farmaceutskoj branšii je higroskopski sipki materijal u silosu i pri transportu ugrožen zbog vlage vazduha. Takođe nakon proizvodnje vlaga ostaje problem, jer se proizvodi često pakiraju u osetljive kartone sa ulošcima od papira. Profesionalno isušivanje vazduha u skladištu, pri slanju i transportu igra odlučujuću ulogu.

  Daljnje informacije
 • Skladište suvog vazduha

  Zahtjevi u skladištu suvog vazduha su isti u puno branši: Rast bakterija na namirnicama, ljepljenje praha i korozije na metalnim delovima se sprječavaju, kada se relativna vlaga vazduha konstantno drži ispod 50 %. Kao zaštita od buđa je već dovoljno 70 % r.v. Sa isušivačima vazduha TTR-serije te odgovarajućih logera podataka Vam stoje na raspolaganju sistemi za isušivanje vazduha, koji te ciljeve...

  Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha u skladištu drva

  Kod skladištenja drveta potrebna konstantna vlaga drveta od na primer ispod 9 posto za namještaj predstavlja izazov: Bez isušivanja vazduha razlike temperature i mijenjanje vlažnosti vazduha se brinu o tome, da vlaga drveta raste. To ima negativne posledice na kvalitet drveta – od problema pri preradi sve do otpada drveta.

  Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha u vinskom podrumu

  Različite temperature, na kojima vina vriju, vinogradar uglavnom postavlja preko termostata, koji su ugrađeni u spremnike. Ali i primena isušivača vazduha je neizostaviva. Pri niskoj vlagi vazduha se pogotovo crna vina najbolje mogu razviti. Osim toga agregat za sušenje ciljano uništava kondenzat. Trotec ima seriju učinkovitih sušilica u programu, koji se primjenjuju za najrazličitije potrebe....

  Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha pri skladištenju sirovog duhana

  Oplemenjenje sirovog duhana je velika umetnost. Daleko od velike duhanske industrije se u manjim manufakturama proizvode posebne mješavine sa najrazličitijim aromama. Ali i tu poduzeća u pravilu moraju sirovi duhan, koji doalzi iz celog svijeta, kupovati na kontenjere. I kako se roba često ne prerađuje od jedanput, listovi se moraju oprezno skladištiti. Samo tako se mogu očuvati izvanredna...

  Daljnje informacije
 • Čišćenje tepiha - isušivanje vazduha u sušioni

  To više čišćenje tepiha znači, da je proces čišćenja i sušenja prilagođen individualnim vlaknama i materijalu tepiha. Kriva temperatura sušenja može napasti materijal.

  Daljnje informacije