Korisnička podrška i podrška: +49 2452 962-450

Pon - Pet: 7:30 - 17:30

  1. Primene
  2. Ventilacija
  3. Ventilacija u držanju stoke

Zdravi povetarac: Ventilacija u uzgoju stoke

Sa vidokoučinkovitim ventilatorima se mogu čak i velike staje pouzadno ventilirati – za zdrave i zadovoljne životinje.

Tele udiše po satu do 14 kubika vazduha. Ali zbog izlučivanja i često vlažne klime u staji je opterećenje klica ekstremno visoko. To može dovesti do trajnih bolesti dišnih puteva životinje. I zastoj togase leti opterećuje stoku i perad, koja se drži u stajama na knap. Samo dobor ozračena okolina može smanjiti količinu bakterija u vazduhu. Zato pored otvora zgrade ne bi trebali nedostajati učinkoviti ventilatori. Aksijalni ventilatori TTV-serije Trotec za pouzadnu cirkulaciju vazduha u staji.

Dobra klima u staji je odlučujuća za držanje stoke. Sve životinje, da li krave muzare, telad, tovne svinje, nesilice ili perad za klanje pogotovo trebau svežeg vazduha, da ne uginu prevkaiša ili se smanji proizvodnja mlijeka, mesa ili jaja. Čak često čišćenje staja nije garant za zaštitu od bakterija u vazduhu. Zbog izlučivanja, slame i stelje, pojilica i hranilica je opterećenje bakterijama u stajama brlo visoko. I toplo-vlažna klima se brine, da se bakterije brzo šire. Posljedice su česti bolesti dišnih puteva životinja. Ljeti dodatno preti zastoj vrućine. Osim toga zagušljiv, topli vazduh znači stres za životinje, što negativno djeluje na proizvodnju.

U puno pogona se zato postavljaju ventilacijska postrojenja, koji bi trajno trebali osiguravati bolje uvete vazduha. Ali kod ispada ili nedovoljno tačno usmerenim uređajima takva primena može situaciju i pogoršati.

     

Spretno, pouzdano, precizno

Ako vazduh u staji dovoljno i pouzdano cirkulira, to primerice za govveda znači ravnodnosan unos hrane, manje opterećenje metabolizma, konstantnu i kvalitetnu proizvodnju mlijeka i sigurnu plodnost životinja. To vredi za životinje i staji slobodnog hod ali i u staji na vez. Ovo proizvođači postižz sa posebno jednostavnim rešenjem: Primjenom aksijalnih ventilatora TTV-serije Trotec. Ispravno pozicionirani na otvoru staje ili hale, učinkoviti uređaji osiguravaju, da se potrošen, vlažan, prašnjav i često vazduh pun bakterija brzo zamjenjuje sa vazduhom punim kisika. Struja vazduha k tome povećava zdravlje životinje i tjeraju dosadne kukce, price i druge neželjene nametnike.

Dugotrajnost, robusnost i pouzdanost su atributi aksijalnih ventilatora Trotec. Bez problema se mogu transportirati i tačno postaviti na mjestu te staviti u pogon, gde je potrebno. Visokoučinkoviti ventilator TTV 7000 je najučinkovitiji uređaj serije i posebno podoban za poljoprivredno korišćenje, kada se radi o cirkuliranju vazduha. Uređaj je namjestiv na učinak vazduha do 7000 kubika po satu i ističe se dalekosežnosti od 65 metara u nutarnjim prostorijama. Plus: Sa odgovrajućim adapterom crijeva i više priključenih crijeva vazduha, TTV 7000 transportira velike količine vazduha na duge udaljenosti u kompletnu staju ili halu.

Prednsoti aksijalnih ventilatora Trotec

  • Ekstremno robustan za trajni pogon i u grubim uvetima
  • Zaštićen od špricanja vodom
  • Prostorno štedljivo naslagivanje
  • Fleksibilna primena u ozračivanju i odzračivanju promjenjivim modulima pribora

Još rešenja

Dalji primeri primene ventilacije