Korisnička podrška i podrška: +49 2452 962-450

Pon - Pet: 7:30 - 17:30

 1. Primene
 2. Skladištenje od prašine i logistika
 3. Isušivanje vazduha u vinskom podrumu

Osigurava najbolje kapi: Isušivanje vazduha u vinskom podrumu

Kod proizvodnje vina, klima vrednosti u podrumima moraju biti optimalne. Ipak bi dobre kapi trebale imati najbolje uvete pri vrenju i izgradnji bačvi.

Pouzdan partner pri vrenju i izgradnji: Stacionaran Allrounder

Različite temperature, na kojima vina vriju, vinogradar uglavnom postavlja preko termostata, koji su ugrađeni u spremnike. Ali i primena isušivača vazduha je neizostaviva. Pri niskoj vlagi vazduha se pogotovo crna vina najbolje mogu razviti. Osim toga agregat za sušenje ciljano uništava kondenzat. Trotec ima seriju učinkovitih sušilica u programu, koji se primjenjuju za najrazličitije potrebe. Pogotovo mobilni isušivači vazduha TTK-S-serije i stacionarna rešenja DH-VPR+-serije su u vinogradu dobri pomočnici. Plus: Dodatno osiguravaju najbolje uvete pri etiketiranju i pakiranju boca i pomažu, da je podrum nakon čišćenja brzo ponovo spreman.

Savršeno ubran grozd, pažljiva prerada i posebna tankoćutnost su osnova za proizvodnju najboljih vina. Dodatno su bitne klima vrednosti u vinskom podrumu. Jer samo pri tačno namještenim temperaturama i konstantnoj vlažnosti vazduha können se vina optimalno mogu razviti i izgraditi izvanrednu kvalitet. Zato sve više proizvođačai i stručni vinogradari koriste isušivače vazduha – i to najbolje na celom proizvodnom putu. Jer u svim područjima vlaga vazduha ne smije biti previsoka. To vredi za prostorije, u kojima stoje spremnici za vrenje, za podrum, gde vino u bačvama zrije, za područje, gde se etiketiraju boce i za skaldište. Jer posebno u podrumu je vlažnost vazduha generalno vrlo visoka. I to pospješuje kondenzat, buđ i nastajanje bbakterija, pljesnive mirise, koji se mogu preneti na vino i loši uveti za rad zbog klizavih podova.

Svako dobro vino ima zahtev. To vredi za bijela vina, a posebno i za crna vina. Zato svaka sorta zahteva svoju ordređenu temperaturu, ispod koje ne može optimalno vriti. Za to vinogradari rado koriste spremnike sa upravljanjem temperature. Tako svako vino dobiva klimu, koju zaslužuje. Ali baš kada se bijela vina, koja se prirodno skladište na hladnijem mjestu, pre pune i ostalo crno vino dobivaju povećanje temperature, preti nastajanje kondezata. Tko protiv toga ne postupa, riskira ne samo štete na spremnicima, nego i nastajanje buđa i bakterija u podrumu.

Trajno rešenje

Kako bi savršeno svladali ponovni proces punjenja, nudi se trajno rešenje za isušivanje podruma. Stacionarne visokoučinkovite sušilice DH-VPR+-serije su pritom savršeni pomagači. Nude efektivnu zaštitu od vlage za vrijedne, tehnizirane spremnike i za unutrašnjost bačvi. Jer kod izgradnje zrelog vina u hrastovim bačvama se vlaga vazduha mora ciljano smanjivati. Samo tako vino može vodene molekule izručivati kroz drvo i sa svjesnim nadopunjavanjem bačvi razviti visokovrijednu konzistenciju. Sa učinkom isušivanja više od 50 litara po danu, isušivač vazduha DH 30 VPR+ Trotec primerice štiti bijelo i crno blago, koja su skladištena u bačvama – i t ona posebo fini način. Jer puno modela DH-VPR+-serije su pripremljeni za zidnu montažu i plemeniti dizajn je dostupan u raznim bojama i materijalu. Za zahtevne primene čak pri niskim temperaturama!

Mobilni pomagači TTK-S-serije: Uvek tamo, gde valga smeta u poslu

Kada su puna vina nakon uspješne izgradnje natočene u boce, je potrebna daljnja tankoćutnost. Jer dobro vino zaslužuje savršenu optiku. Svatko zna, da pogotovo najmodernije samoljepljujuće etikete se teško primaju na vlažno staklo. U najgorem slučaju se odmah odvajaju. Da se boce ne moraju ručno pripremati za etiketiranje, je i ovde isplativa primena isušivača vazduha.

U tren oka najbolji uveti

Za etiketiranje se može koristiti mobilan isušivač vazduha, koji brzo stvaraju najbolje uvete. Modeli TTK-S-serije isušivača vazduha Trotec, kao primerice TTK 355 S sa svojim 1,07 kW jakim kompresorom, su koncipirani za izmjenjive primene u grubim uvetima i zato su pravi Allrounderi u proizvodnji vina. Takođe pri skladištenju vinskih kartona obavljaju dobar posao i štite od omekšavanja i buđa. Pored velikog učinka i krajnje robusne proizvodnje se ističu pogotovo dugotrajnosću. Zato se i najbolji za sušenje podruma nakon čišćenja. Tako se najmanjem podrumu u najkraćem vremnu ponovo može pristupiti. Zahvaljujući praktičnih kotača i kompaktnom kućištu se snažni paketi bez problema na svakom mjestu u vinskom podrumu mogu stacionirati – uvek tamo, gde je potreban jaki isušivač vazduha.

Sigurna kvaliteta reguliranim smanjenjem vlage

Razmislite: Smanjenje vlažnosti vazduha u podrumima je za kvalitet Vašeg vina naoizostavma. Ali preveliko smanjenje vlage je takođe štetno. Ako bi voda iz vina, koje se nalazi u bačvi, prebrzo hlapilo, nastaje preveliki udio octa. Takođe pri skladištenju vina bi trebalo paziti na skladno smanjenje vlage vazduha. Inače pluta mogu isušiti i postati propusna. Da ste pri smanjenju vlage u Vašem vinskom podrumu uvek na sigurnoj strani, na raspolaganju su Vam stručnjaci Trotec industrijskog servisa.

Dalji primeri primene za odvlaživanje vazduha

 • Isušivanje & čišćenje vazduha u skladištu

  Za isušivanje vazduha Trotec Group Vam nudi različita rešenja – od sušača kondenzata DH-serije do adsorpcijskih sušilica TTR-serije. Oboje postoje u mobilnim i stacionarnim izvedbama. Naći ćete za svako skladište za robu tj. otpremu ispravnu tehniku isušivanja. Inovativni merni uređaji i podatkovni logeri zaokružuju koncept isušivanja vazduha za skladišta i područja transporta.   Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha u skladištu gnojiva

  Proizvodnja higroskopskih tvari u kemijskoj industriji iziskuju tankoćutnost. Jer tvari vole vodu i rado izuzimaju vlagu iz vazduha okoline. I to može imati fatalne ekonomske posledice. Vezivanjem vode materijal se lepi i gruda iu najgorem slučaju postaje neupotrebljiv. Primer je gnojivo. Ako u skladištu gnojiva vlada prevelika vlažnost vazduha, gnojivo ju izuzoima iz vazduha i zgrudava se. Zato u...

  Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha u skladištu delova za vetroelektrane

  U fazi gradnje vetrovne elektrane delovi postrojenja se nekada mjesecima skladište u vrlo velikim skladištima kao što su hale ili privkaišim šatorima na licu mesta za montažu. Kako bi sprečili štete skladištenja zbog korozije i mraza, je potreban promišljen sistem za regulisanje vlažnosti.

  Daljnje informacije
 • Isušivanje u alatnicama

  Besprekorna zaštitna oprema i savršeno delotvorni uređaji su neizostavljivi pri primeni vatrogasaca i THW-a. Zaštitna odjela, crijeva i cevi moraju biti apsolutno nepropusna. Alati kao što su kliješta i limarske škare moraju biti u besprekornom stanju, takošer i tehnički uređaji kao što su visokoučinkoviti ventilatori, plamenici za rezanje i reflektori. Da se kompletna oprema nakon primene...

  Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha u sušioni

  Kod proizvodnje elektronike i poluvodiča vlažnost vazduha može dovesti do električnog naboja. Zato se odvijaju osetljivi koraci prerade u čistim prostorijama i sušionama. Za te velike zahteve isušivanja vazduha su mobilne adsorpcijske sušilice TTR-serije idealne.

  Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha u teretnom prostoru broda

  Protiv buđa, bakterija i korozije na transportnoj robi i brodu pomaže samo jedno: Teretne prostore opskrbljivati sa konstantno suvim vazduhom sa prilagođenom vlagom vazduha. To uspeva pouzadno sa profesionalno planiranim sistemom za isušivanje vazduha.

  Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha skladišta za platine

  Kod skladištenja tiskanih pločica, vlažnost vazduha može dovesti do električnog naboja i stvaranja patine tj. korozije. Za isušivanje vazduha skladišta za platines su podobne mobilne adsorpcijske sušilice TTR-serije – isto kao i za druga područja proizvodnje elektronike i poluvodiča.

  Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha za slanje & transport

  U kemijskoj kao i u farmaceutskoj branšii je higroskopski sipki materijal u silosu i pri transportu ugrožen zbog vlage vazduha. Takođe nakon proizvodnje vlaga ostaje problem, jer se proizvodi često pakiraju u osetljive kartone sa ulošcima od papira. Profesionalno isušivanje vazduha u skladištu, pri slanju i transportu igra odlučujuću ulogu.

  Daljnje informacije
 • Skladište suvog vazduha

  Zahtjevi u skladištu suvog vazduha su isti u puno branši: Rast bakterija na namirnicama, ljepljenje praha i korozije na metalnim delovima se sprječavaju, kada se relativna vlaga vazduha konstantno drži ispod 50 %. Kao zaštita od buđa je već dovoljno 70 % r.v. Sa isušivačima vazduha TTR-serije te odgovarajućih logera podataka Vam stoje na raspolaganju sistemi za isušivanje vazduha, koji te ciljeve...

  Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha u skladištu drva

  Kod skladištenja drveta potrebna konstantna vlaga drveta od na primer ispod 9 posto za namještaj predstavlja izazov: Bez isušivanja vazduha razlike temperature i mijenjanje vlažnosti vazduha se brinu o tome, da vlaga drveta raste. To ima negativne posledice na kvalitet drveta – od problema pri preradi sve do otpada drveta.

  Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha pri skladištenju sirovog duhana

  Oplemenjenje sirovog duhana je velika umetnost. Daleko od velike duhanske industrije se u manjim manufakturama proizvode posebne mješavine sa najrazličitijim aromama. Ali i tu poduzeća u pravilu moraju sirovi duhan, koji doalzi iz celog svijeta, kupovati na kontenjere. I kako se roba često ne prerađuje od jedanput, listovi se moraju oprezno skladištiti. Samo tako se mogu očuvati izvanredna...

  Daljnje informacije
 • Čišćenje tepiha - isušivanje vazduha u sušioni

  To više čišćenje tepiha znači, da je proces čišćenja i sušenja prilagođen individualnim vlaknama i materijalu tepiha. Kriva temperatura sušenja može napasti materijal.

  Daljnje informacije