Korisnička podrška i podrška: +49 2452 962-450

Pon - Pet: 7:30 - 17:30

 1. Primene
 2. Odvlaživanja hrane
 3. Isušivanje vazduha u svinjogojstvu

Zdravo i produktivno: Isušivanje vazduha u svinjogojstvu

Ugodnost životinja je u svinjogojstvu odlučujući faktor. Protiv prevelike vlažnosti vazduha se bore adsorpcijske sušilice Trotec.

Prevelika vlažnost vazduha i temperature su sve drugo osim ugodni uveti klime za svinje, koje se drže. Da li uzgoj ili tov: Životinji je potrebno trajno optimalna klima, kako bi bila zdrava i produktivna. Primjena profesionalnih isušivača vazduha osigurava ugodne temperature i bolji vazduh, kako bi znatno povećala ugodnost svinja. Adsorpcijske sušilice Trotec su optimalna oprema – za porizvodnju sa dobrim prihodima i zdravlje u halama i stajama za svinje.

Svježi vazduh, trajno ugodne temperature i naravno ispravna hrana i njega su preduveti za uspješnu proizvodnju sa dobrim prihodima u uzgoju i tovu svinja. Samo ako se životinje osećaju dobro, jedu dovovljno hrane, iskoriste ju i tako rade za dobrobit pogona. Ako je u staji prevlažno, životinje pate. Stelja upija vlagu, što može dovesti do bolesti papaka. Ako je pritom temperatura još i previsoka, bakterije se brže šire. Ako je vazduh prehladan, svinje se smrzavaju zbog hladnog i vlažnog vazduha, koji se taloži na tijelima. Prehlade i druge bolesti su posledice.

   

Optimalna vlažnost vazduha: A i O u svinjogojstvu

Zdravlje svinja bi u pogonu trebalo biti na prvom mjestu. Naposlijetku se radi o zdravlju životinja i naravno i o prihodu, kojeg poljoprivrednik ostvaruje. Zato se isplati, nadograđivati postojeće sisteme pojedinačnog ili centralnog odvoda vazduha primenom dodatnih isušivača vazduha ili čak izgraditi kompletan klima sistem. Trotec grupacija nudi što se tiče klimatizacije, isušivanja i ventilacije celu seriju rešenja. A i O je odgovarajuće isušivanje vazduha, jer optimalnim vrednostima vlage se kompletna klima može znatno poboljšati i razlike temperature izjednačiti. Adsorpcijski isušivači vazduha Trotec su posebno podobni za povrat togase i isušivanje vazduha u stajama. Da li u mobilnom ili u stacionarnom pogonu – uređaji su dugovječni sa malim održavanjem i flekibilno konfigurirajući i pravi profesionalci u isušivanju vazduha, čak i pri niskim temperaturama.

TTR-adsorpcijski agregati za sušenje za trajnu primenu

Internni povrat togase, velika opteretivost i ekstreman učinak specijalnih rotora: To su karakteristike stacionarnih TTR-adsorpcijskih isušivača vazduha Trotec. Oni osiguravaju trajno dobre vrednosti vlage za svinje i najbolje uvete klime u staji. Fabrikacija je „made in Germany“, znači najbolja Profi kvaliteta za najveće zahteve u svinjogojstvu. Količina suvog vazduha se može neprekidno postavljati i prilagoditi odgovarajući potrebama u dotičnom pogonu.

Fleksiblne primene savladavaju mobilni TTR-adsorpcijski isušivači vazduha

Još pre nego se štetna vlaga može proširiti u pogonu svinjogojstva, su mobilni TTR-adsorpcijski isušivači vazduha spremni. U sekundama su kompaktni Allrounderi postavljeni na licu mesta i stiskom gumba u pogonu. Takođe se ovde u pogonu garantuje tačno regulisanje vlage vazduha. Vrlo jednostavno i takođe u najboljoj kvaliteti – naravno Trotec.

Prednosti isušivanja vazduha u stajama

 • Ciljano sušenje vazduha u Profi kvaliteti „made in Germany“ protiv nastajanja bakterija i bolesti
 • Učinkoviti robusni modeli za stacionarnu ili mobilnu primenu
 • Prostorno štedljiva konstrukcija sa malim održavanjem
 • Raznim opcijama opremanja za skoro sve primene individualna konfiguracija
 • Najbolji odnos cene i učinka
Po želji proizvodimo i adsorpcijske sušače vazduha po mjeri kao specijalnu izvedbu

Rado ćemo da proizvedemo po želji i adsorpcijske isušivače po meri kao savršenu specijalnu izvedbu po potrebi „made in Germany“, na primer:

 • TTR agregate za sušenje u higijenskoj izvedbi
 • TTR agregate za sušenje za suvi vazduh bez LABS
 • TTR agregate za sušenje sa ekstremno niskim tačkama rosišta

Iskoristite mogućnost planiranja, konstruisanja i proizvodnje specijalnih izvedbi sa prilagođenim za individualne potrebe u usklađivanju sa našim specijalistima: Ovdje saznajte više …

Dalji primeri primene za odvlaživanje vazduha

 • Isušivanje pri punjenju & pakiranju

  U kemijskoj i farmaceutskoj proizvodnji se vlažnost vazduha mora pri punjenju i pakiranju tačno upravljati. Naposlijetku bi šteta bila ogromna, ako bi se higroskopski proizvodi zgrudavali, lepili i ako bi njihova trajnost bila skraćena. Sa našim adsorpcijskim sušilicama se ti procesi optimalno mogu klimatizirati.

  Daljnje informacije
 • Isušivanje u mesnoj industriji

  Pogotovo u preradi mesa i proizvodnji kobasica je optimalna higijena na prvom mjestu. Jer se samo tako može garantujeti dobra kvaliteta proizvoda. U postupku sa mesom vladaju dakle strogi higijenski uveti – pogotovo u rashladnim područjima, u kojima se obrađuje svježa roba. Ali baš tamo se nalaze najveće opasnosti zbog niskih temperatura i visoke vlažnosti vazduha: Kondenzacija, korozija i iz toga...

  Daljnje informacije
 • Isušivanje pri dozrijevanju mesa

  Suho zrenje mesa, takozvani Dry Aging, je umetnost za sebe. Ljubitelji mesa znaju ceniti zahtevan i dugotrajan postupak pri proizvodnji posebnog goveđeg mesa. Nije uzalud, da Dry Aged Beef slovi kao najbolja vrsta odreska na svijetu. Za proizvodnju nije samo bitna najbolja kvaliteta govedine. Takođe je neizostavljiva optimalna tehnička oprema prostorija za suvo zrenje. Specijalisti brižljivo paze...

  Daljnje informacije
 • Regulisanje vlage u sirani

  Valjda najvažniji proces u proizvodnji sira je zrenje mladog sira. Kod mekanog sira se proces zrenja odvija par dana ili tjedana. Kod tvrdih sireva se zrenje proteže na čak nekoliko mjeseci do godina. Pritom klima u zrionici igra odlučujuću ulogu kod razvoja sira i osiguranja kvaliteta proizvoda. Uobičajeno ovde temperatura leži između 7 i 15 stepeni, vlažnost vazduha između 75 i 95 posto....

  Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha u proizvodnji slatkiša

  Isušivači vazduha su dio osiguravanja kvaliteta u svakoj fabrici slatkiša i čokolade: U kompletnom proizvodnom lancu, uređaji osiguravaju suvi vazduh okoline. Pritom se svi proizvodni koraci i veličine prostorije sa sistemima za isušivanje vazduha te dotičnom mernom tehnikom može opremiti. Tipični problemi branše se tako sprječavaju.

  Daljnje informacije
 • Tunel za zamrzavanje i hladnjača

  Prehrambena industrija je konfrontirana sa paradoksom: Vodu pretvarati u led je s jedne strane smisao tunela za zamrzavanje i hladnjače. S druge strane je nastajanje leda ovde veliki problem. Ledom, mrazom i maglom u hladnoj infrastrukturi proizvodnje ovde dolazi do skupih nezgoda i smetnji sve do ispada proizvodnje. Dodatno poastavljene industrijske sušilice sprječavaju nastajanje leda...

  Daljnje informacije
 • Isušivanje u trgovačkom centru

  U trgovačkim centrima postoje različiti odjeli, kojima su potrebni različiti uveti klime. Tu je na primer odjel svežeg voća i povrća, koji trajno mora biti hlađen, kako bi roba što duže ostala svježa. U odjelu svežeg mesa, asortimana hladnog i smrznutog je još hladnije. Za optimalno, efektivno klimatiziranje pri takvoj raznolikosti standardni sistem klime u pravilu nije dovoljan. Jer zbog...

  Daljnje informacije