U borbi protiv vlage iz vazduha
 1. Industrija rešenja
 2. Pregled struke
 3. Odbrambena tehnika

U borbi protiv vlage iz vazduha

Odvlaživanje vazduha kod skladištenja odbrambeno tehničkih uređaja, municije i vojne opreme

U borbi protiv vlage iz vazduha

Суво складиште скупе опреме

Zahtevi za skladištenje helikoptera, vozila, uniformi i municije za vojsku su isti kao i u mnogim drugim industrijskim granama, koje uspešno koriste naša rešenja: Važno je suzbijati vlagu iz vazduha kako bi se izbegla pojava buđi, otkazi elektronike, hemijske reakcije i korozija. U tom cilju vojni projektanti u našoj paleti proizvoda pronalaze snažne odvlaživače i inovativne merne uređaje.

U vojscie postoje brojni scenariji koji zahtevaju snažan i konstantno kontrolisani sistem za odvlaživanje vazduha. Naša iskustva iz automobilske- i hemijske industrije kao i logističke branše kvalifikuju nas, za rešavanje ovih specifičnih zahteva. Tako je u vojsci potrebno od vlage štititi vozila, avione, helikoptere i odbrambeno tehnička oruđa kao što su tenkovi, protivavionski topovi ili višecevni raketni bacači, kako bi oni u svakom trenutku bili spremni za dejstvo. To važi za skladištenje u depoima isto kao i u toku prekomorskog, vazdušnog ili kopnenog transporta na područja primene.

Odvlaživanje vazduha u skladištu municije obezbeđuje borbenu gotovost

Dodatno, u podzemnim magacinima skladištena municija, pod uticajem vlage može dovesti do hemijskih reakcija i učiniti ih ili neupotrebljivim ili može doći do toga da otkaže prilikom upotrebe – veoma opasan scenario. Dodatan izazov je odvlaživanje vazduha u toku upotrebe na terenu kao i kod kondicioniranja klime u skladištima municije ili opreme sa mobilnom tehnikom.

U borbi protiv vlage iz vazduha

Stacionarni i mobilni paketi rešenja za odvlaživanje vazduha

Trotec nudi različita rešenja za vojnu upotrebu. Na primer stacionarni adsorpcioni sušači TTR serije odvlažuju velike hale za vozila kao i hangare i depoe opreme. Dodatno, oni mogu biti postavljeni izvan magacina za municiju i koji se mogu odvlaživati vazduhom koji se doprema spolja. Sa serijski integrisanom rekuperacijom toplote i elektronskim menadžmentom energije oni se ubrajaju u najekonomičnije uređaje svoje vrste. TTR odvlaživači vazduha postoje i u manjim mobilnim izvedbama kao i TTR 250 Ex za područja pod rizikom od eksplozija. Takođe za vojnu primenu su podesni kondenzacioni sušači DH serije u najrazličitijim klasama snage za odvlaživanje vazduha prostorija za skladištenje ili sanitarnog područja. Ako vazduh ne treba da bude samo suv, već i topao, električne grejalice i grejni agregati su veoma podesni. Na primer, robusna grejalica velikog kapaciteta TEH 200 odoleva i najoštrijim okolnim uslovima i razvijena je specijalno za ambulantnu potrebu kod scenarija grejanja velikih površina i za primenu za zaštitu od korozije.

Merna tehnika je bitan faktor u ovoj borbi

Da li depo za vozila ili magacin municije, magacinski šator ili skladište za uniforme: Borba protiv vlage iz vazduha se može dobiti samo sa izuzetno pouzdanim uređajima za merenje klime i registrima klimatskih podataka. Samo sa konstantno niskom vlagom iz vazduha korozija, buđ i ostale gljivice, hemijske reakcije i otkazi elektronike nemaju nikakve šanse.

Koristite naše najbolje industrijske usluge

Nutzen Sie den Best-Practice-Industrieservice von Trotec

Pošto svako industrijsko preduzeće ima svoje karakteristične procese, sisteme i prostorije, svako rešenje za tretman vazduha takođe zahteva konfiguraciju uređaja specifičnu za svaki slučaj. Ukratko, često je teško izračunati kombinovane efekte strujanja vazduha, uslova vlažnosti vazduha i temperaturnih fluktuacija na čisto teorijskoj osnovi, na primer u područjima zaključavanja ili na transportnim trakama. Rezultat: Nepotrebni dodatni troškovi zbog prenaplaćenih zahteva ili - što je još gore - u praksi, nedovoljno funkcionalnih rešenja.

Možete računati na naše stručnjake

Potrebni su iskusni stručnjaci za klimatizaciju kako bi precizno izračunali potrebe u industriji i razvili prilagođene koncepte za klimatizaciju. Verujte našem timu stručnjaka i uslugama industrijskih usluga: Analiziramo situaciju individualnih potreba zajedno sa vama na licu mesta, utvrđujemo posebne zahteve uređaja i izrađujemo prilagođeno projektno rešenje do tačnog postavljanja uređaja.

Pre nego što se instaliraju planirane stacionarne jedinice, naš servisni tim prvo radi sa mobilnim verzijama sušara u okviru probnog rada, koje se mogu bez problema postaviti bez potrebe za strukturnim merama.

Tokom ove faze validacije, dokumentujemo sve relevantne klimatske parametre kao što su temperatura vazduha, relativna vlažnost, tačka rose ili brzina protoka vazduha radi konačne optimizacije izračunavanja zahteva.

Samo Trotec vam nudi ovu prednost:

Uz jedinstvenu mogućnost neobavezujućeg probnog rada, ulažete isključivo u rešenja za koja se može dokazati da deluju u vašoj praksi i za vaše potrebe! Stacionarne jedinice biće naručene tek kada vas naš koncept ubedi. Za vreme probne instalacije postoji samo jeftina stanta za iznajmljivanje.

Naši industrijski konsultanti takođe će vas rado obavestiti lično na Tel. +49 2452 962-777 o našim najboljim industrijskim uslugama iz prakse. Ili možete jednostavno poslati upit direktno našim stručnjacima u industriji sa vašim ličnim zahtevima. Odmah odgovaramo!

Po želji proizvodimo i adsorpcijske sušače vazduha po mjeri kao specijalnu izvedbu

Rado ćemo da proizvedemo po želji i adsorpcijske isušivače po meri kao savršenu specijalnu izvedbu po potrebi „made in Germany“, na primer:

 • TTR agregate za sušenje u higijenskoj izvedbi
 • TTR agregate za sušenje za suvi vazduh bez LABS
 • TTR agregate za sušenje sa ekstremno niskim tačkama rosišta

Iskoristite mogućnost planiranja, konstruisanja i proizvodnje specijalnih izvedbi sa prilagođenim za individualne potrebe u usklađivanju sa našim specijalistima: Ovdje saznajte više …

Trotec proizvodi za vojnu branšu

Primeri primene za odbrambenu tehniku

 • Skladišni šatori/šatorske hale

  Šatorske hale i veliki skladišni šatori su brzo i povoljno postavljeni naspram konvencionalnim skaldišnim halama. Jedini izazovi naspram zgradama su – čak kod izoliranih šatorskih hala – kondenzat te regulisanje vlažnosti vazduha. Stacionarne visokoučinkovite sušilice sa sistemom crijeva za ravnodnosan dovod suvog vazduha sprječavaju probleme vlažnosti unapred.

  Daljnje informacije
 • Skladište suvog vazduha

  Zahtjevi u skladištu suvog vazduha su isti u puno branši: Rast bakterija na namirnicama, ljepljenje praha i korozije na metalnim delovima se sprječavaju, kada se relativna vlaga vazduha konstantno drži ispod 50 %. Kao zaštita od buđa je već dovoljno 70 % r.v. Sa isušivačima vazduha TTR-serije te odgovarajućih logera podataka Vam stoje na raspolaganju sistemi za isušivanje vazduha, koji te ciljeve...

  Daljnje informacije