Korisnička podrška i podrška: +49 2452 962-450

Pon - Pet: 7:30 - 17:30

U borbi protiv vlage iz vazduha
 1. Industrija rešenja
 2. Pregled struke
 3. Odbrambena tehnika

U borbi protiv vlage iz vazduha

Odvlaživanje vazduha kod skladištenja odbrambeno tehničkih uređaja, municije i vojne opreme

U borbi protiv vlage iz vazduha

Суво складиште скупе опреме

Zahtevi za skladištenje helikoptera, vozila, uniformi i municije za vojsku su isti kao i u mnogim drugim industrijskim granama, koje uspešno koriste naša rešenja: Važno je suzbijati vlagu iz vazduha kako bi se izbegla pojava buđi, otkazi elektronike, hemijske reakcije i korozija. U tom cilju vojni projektanti u našoj paleti proizvoda pronalaze snažne odvlaživače i inovativne merne uređaje.

U vojscie postoje brojni scenariji koji zahtevaju snažan i konstantno kontrolisani sistem za odvlaživanje vazduha. Naša iskustva iz automobilske- i hemijske industrije kao i logističke branše kvalifikuju nas, za rešavanje ovih specifičnih zahteva. Tako je u vojsci potrebno od vlage štititi vozila, avione, helikoptere i odbrambeno tehnička oruđa kao što su tenkovi, protivavionski topovi ili višecevni raketni bacači, kako bi oni u svakom trenutku bili spremni za dejstvo. To važi za skladištenje u depoima isto kao i u toku prekomorskog, vazdušnog ili kopnenog transporta na područja primene.

Odvlaživanje vazduha u skladištu municije obezbeđuje borbenu gotovost

Dodatno, u podzemnim magacinima skladištena municija, pod uticajem vlage može dovesti do hemijskih reakcija i učiniti ih ili neupotrebljivim ili može doći do toga da otkaže prilikom upotrebe – veoma opasan scenario. Dodatan izazov je odvlaživanje vazduha u toku upotrebe na terenu kao i kod kondicioniranja klime u skladištima municije ili opreme sa mobilnom tehnikom.

U borbi protiv vlage iz vazduha

Stacionarni i mobilni paketi rešenja za odvlaživanje vazduha

Trotec nudi različita rešenja za vojnu upotrebu. Na primer stacionarni adsorpcioni sušači TTR serije odvlažuju velike hale za vozila kao i hangare i depoe opreme. Dodatno, oni mogu biti postavljeni izvan magacina za municiju i koji se mogu odvlaživati vazduhom koji se doprema spolja. Sa serijski integrisanom rekuperacijom toplote i elektronskim menadžmentom energije oni se ubrajaju u najekonomičnije uređaje svoje vrste. TTR odvlaživači vazduha postoje i u manjim mobilnim izvedbama kao i TTR 250 Ex za područja pod rizikom od eksplozija. Takođe za vojnu primenu su podesni kondenzacioni sušači DH serije u najrazličitijim klasama snage za odvlaživanje vazduha prostorija za skladištenje ili sanitarnog područja. Ako vazduh ne treba da bude samo suv, već i topao, električne grejalice i grejni agregati su veoma podesni. Na primer, robusna grejalica velikog kapaciteta TEH 200 odoleva i najoštrijim okolnim uslovima i razvijena je specijalno za ambulantnu potrebu kod scenarija grejanja velikih površina i za primenu za zaštitu od korozije.

Merna tehnika je bitan faktor u ovoj borbi

Da li depo za vozila ili magacin municije, magacinski šator ili skladište za uniforme: Borba protiv vlage iz vazduha se može dobiti samo sa izuzetno pouzdanim uređajima za merenje klime i registrima klimatskih podataka. Samo sa konstantno niskom vlagom iz vazduha korozija, buđ i ostale gljivice, hemijske reakcije i otkazi elektronike nemaju nikakve šanse.

Koristite naše najbolje industrijske usluge

Nutzen Sie den Best-Practice-Industrieservice von Trotec

Pošto svako industrijsko preduzeće ima svoje karakteristične procese, sisteme i prostorije, svako rešenje za tretman vazduha takođe zahteva konfiguraciju uređaja specifičnu za svaki slučaj. Ukratko, često je teško izračunati kombinovane efekte strujanja vazduha, uslova vlažnosti vazduha i temperaturnih fluktuacija na čisto teorijskoj osnovi, na primer u područjima zaključavanja ili na transportnim trakama. Rezultat: Nepotrebni dodatni troškovi zbog prenaplaćenih zahteva ili - što je još gore - u praksi, nedovoljno funkcionalnih rešenja.

Možete računati na naše stručnjake

Potrebni su iskusni stručnjaci za klimatizaciju kako bi precizno izračunali potrebe u industriji i razvili prilagođene koncepte za klimatizaciju. Verujte našem timu stručnjaka i uslugama industrijskih usluga: Analiziramo situaciju individualnih potreba zajedno sa vama na licu mesta, utvrđujemo posebne zahteve uređaja i izrađujemo prilagođeno projektno rešenje do tačnog postavljanja uređaja.

Naši industrijski konsultanti takođe će vas rado obavestiti lično na Tel. +49 2452 962-777 o našim najboljim industrijskim uslugama iz prakse. Ili možete jednostavno poslati upit direktno našim stručnjacima u industriji sa vašim ličnim zahtevima. Odmah odgovaramo!

Po želji proizvodimo i adsorpcijske sušače vazduha po mjeri kao specijalnu izvedbu

Rado ćemo da proizvedemo po želji i adsorpcijske isušivače po meri kao savršenu specijalnu izvedbu po potrebi „made in Germany“, na primer:

 • TTR agregate za sušenje u higijenskoj izvedbi
 • TTR agregate za sušenje za suvi vazduh bez LABS
 • TTR agregate za sušenje sa ekstremno niskim tačkama rosišta

Iskoristite mogućnost planiranja, konstruisanja i proizvodnje specijalnih izvedbi sa prilagođenim za individualne potrebe u usklađivanju sa našim specijalistima: Ovdje saznajte više …

Trotec proizvodi za vojnu branšu

Primeri primene za odbrambenu tehniku

 • Skladišni šatori/šatorske hale

  Šatorske hale i veliki skladišni šatori su brzo i povoljno postavljeni naspram konvencionalnim skaldišnim halama. Jedini izazovi naspram zgradama su – čak kod izoliranih šatorskih hala – kondenzat te regulisanje vlažnosti vazduha. Stacionarne visokoučinkovite sušilice sa sistemom crijeva za ravnodnosan dovod suvog vazduha sprječavaju probleme vlažnosti unapred.

  Daljnje informacije
 • Skladište suvog vazduha

  Zahtjevi u skladištu suvog vazduha su isti u puno branši: Rast bakterija na namirnicama, ljepljenje praha i korozije na metalnim delovima se sprječavaju, kada se relativna vlaga vazduha konstantno drži ispod 50 %. Kao zaštita od buđa je već dovoljno 70 % r.v. Sa isušivačima vazduha TTR-serije te odgovarajućih logera podataka Vam stoje na raspolaganju sistemi za isušivanje vazduha, koji te ciljeve...

  Daljnje informacije