Korisnička podrška i podrška: +49 2452 962-450

Pon - Pet: 7:30 - 17:30

 1. Primene
 2. Zagrijavanje
 3. Grejanje vikendica

Više od vrućeg vazduha: Grejanje vikendca

Elektro grejači ventilatori efektivno zagrejavaju u najkraće vreme vikendice i kolibe. Za privkaišu ugodnu klimu!

U vikend naselju vredi načelo „uvek spremno!“. To znači, da, čim se prijave gosti, prenoćište mora biti pripremljeno. Pored opreme i čišćenja moraju odgovarati i temperature. Jer samo u ugodno temperiranim prostorijama se gosti osećaju ugodno i zadovoljno. U kasno proljeće i leti je dodatno grejanje samo rijetko potrebno. Ali i van sezone dolaze gosti. Njima se uporabom mobilnim grejačim uređajima Trotec priprema topla dobrodšlica. Trotec ima veliki izbor grejačih uređaja u programu. Tu je za svako prenoćište odgovarajući uređaj prisutan.

Ljeti su vikend naselja i kolibe većinom trajno zauzeta. To je s jedne strane naravno zbog vkaiša godišnjih odmora. Ali i turisti bez djece najradije idu na put pri ljetnim temperaturama i južnom klimom. U to vreme se vlasnicima skoro nikada ne postavlja pitanje, kako grejati kolibe i male kučice. Ali čim temperature padnu, moraju gostima nuditi grejani smeštaj. Van sezone su tražene pogotovo privkaiše primene grejanja. Trajno grejanje bi ovde bilo čisto rasipanje energije. Jer kolibe se samo još pojedinačno iznajmljuju, naselja udomačuju samo još par grupica. Za privkaišu primenu grejanja su elektro grejači ventilatori TDS-serije Trotec podobni.

Vrućoi vazduh – efektivna primena

Prednosti TDS-elektro grejača su na dlanu. Suprotno izravno loženim grejačim uređajima na gas ili ulje, modeli ne troše kisik. Osim toga ne proizvode ispušne gasove i mogu se tako praktično svugde primenjivati. Integrisano termostatsko upravljanje osigurava postavljanje željene temperature toplog vazduha bez stepeni. Većina elektro grejačih ventilatora TDS-serije mogu raditi i samo u ventilator pogonu i tako bez grejače funkcije.

Najbolji izbor

Tko je vlasnik celog vikend naselja ili više koliba, bi si trebao nabaviti pametan mobilan grejači sistem za hladnije mjesece. Ovisno o broju i veličini objekata, vlastiti mali grejači sistem može biti od velike prednosti. Tako je vlasnik u svako doba spreman za želje svojih gostiju. Za manje kolibe i prostorije se nudi elektro grejači ventilatori TDS 10, koji se bez problema pričvršćuje na zidovima ili stropovima. Od TDS 10 do TDS 120 R, koji su sa 30 kW najučinkovitiji elektro grejači ventilator te serije, Trotec nudi sedam različitih klasa učnikovitosti, koje ne ostavljaju neispunjene želje. Svi modeli su kompaktni i neki se bez problema mogu naslagivati – za prostorno štedljivo skladištenje tokom ljetnih mjeseci.

Vaše prednosti na jedan pogled

 • Regulisanje temperature sa do tri grejača stupnja
 • integrisan termostat za konstantnu struju toplog vazduha
 • zaštita od pregrejavanja
 • delomično moguća zidna ili stropna montaža

Kompetentni savet: industrijska usluga pomaže!

Za postavljanje Vašeg mobilnog grejačeg parka Vam je potrebna stručna pomoć? Stručni savetnici Trotec-industrijskog servisa pomažu u svako doba. Suradnici rado dolaze i na lice mesta, kako bi analizirali potrebe i izradili praktično rešenje.

Još rešenja

Dalji primeri primene za grejanje

 • Odleđivanje i sušenje vlakova

  U logistici mora pogotovo jedno biti tačno: Transport se mora odvijati. To vredi za sve grane gospodarstva. Ali baš u željezničkom prometu preti zastoj pri minus temperaturama. Zbog toga puno poduzeća koriste mobilne jedinice za odleđivanje. Sa visokoučinkovitim grejačim uređajima Trotec se u kratko vreme zakretna podvozja i pogonski motori odleđivaju i spremni su za održavanje. Trotec nudi veliki...

  Daljnje informacije
 • Grejanje sportskih dvorana

  Miline sportske dvorane su u pravilu opremljene sa dobro funkcionišejućim grejačim sistemima. Ventilacijski pogoni i takođe stropna zračila je najvažnija oprema, koju bi takav sportski ili prostor za evente trebao imati. Ali ako se samo jedan dio dvorane koristi za tečaj ili manju rundu, onda je neekonomično, grejati celi prostor. Za takve slučajeve se isplati, imati mobilno grejače postrojenje,...

  Daljnje informacije