Korisnička podrška i podrška: +49 2452 962-450

Pon - Pet: 7:30 - 17:30

 1. Primene
 2. Inspekcije, motori i telo
 3. Reparatura kablova

Infracrveno nalaz grešku: Reparatura kablova

OŠtećenja na strujovodu se brzo i precizno pronalaze termografskom kamerom.

Kablovi u industriji su često izloženi uvetim a okoliša. Tu dolazi do kvarova, zbog kojih dolazi do nestanka struje – i to nekada na duže vreme. Kako bi to sprečili ili što brže sve ponovo putsili u pogon, se puknuća i defekti kablova pronalaze infracrvenom termografijom. Za efektivnu reparaturu kablova u industriji se koriste termografske kamere Trotec.

U industriji su strujni kablovi centar svega. U rudarstvu, postrojenjima sa kranom ili u kemisjkoj branši. Čim nestane struje, ništa više ne radi. Nestanci sa sobom donose velike financijske štete. Zato se vlasnici velikih postrojenja pouzdaju na brzu i preciznu reparaturu kablova. Reparaturi štete prethodi tačno pronalaženje iste. Tu stručnjaci sa običnim postupcima pronalaženja kao što su postupci razalganja, vizualna i akustična lokalizacija često dođu do svojih granica. Često su važni kablovi namotani na velike bubnjeve ili se šteta nalazi baš na kraju kabla ili na mjestu utikača. Tu pomaže samo jedno: Detekcija infracrvenom tehnikom. Mogu se vizualizirati razlike u naponu na štetnom mjestu kao razlike u temperaturi. Trotec grupacija nudi seirju učinkovitih termografskih kamera, koji isporučuju takve slike.

Precizno pronalaženje greške na kablu štedi vreme i novac

Ako je greška na kablu zahvaljujući modernoj infracrvenoj termografiji na slici ili snimci vidljiva, ciljano se može popraviti. Termografske kamere Trotec ne omogućuju samo preciznu detekciju, nego i detaljnu dokumentaciju, koja se može predočiti kupcu. Ovisno o uporabi je podobno više modela – primerice termografska kamera AC080V Trotec.

Ta pametna termografska kamera ujedinjuje profesionalnu tehniku potpuno radiometrijske infracrvene kamere sa funkciajma ultrakompaktnog tableta. To ne izgleda samo dobro u ruci, nego uverava i u praksi.

Sa preko 19.200 autarskih mernih točki temperature, potpuno radiometrijska termografska slika nudi i određuje i najmanje razlike u temperaturi. Tako stručnjaku ne promakne ni najmanji detalj. Strujni kablovi, koji su namotani, se malo pomalo odmotavaju i namotavaju na drugi kolut. Pritom se celi kabel pispituje pomoću AC080V. Zahvaljujući ekstremno velikoj termičkoj osetljivosti, učinkovita infracrvena kamera može da pronađete najmanje razlike temperature – u tom slučaju i štetna mesta – i na sakrivenim mestima. 

Jednostavno rukovanje

Koliko važno pronalaženje štetnih mesta na velikim strujnim kablovima, toliko jednostavno je rukovanje AC080V. Sa kapacitativnim 5" Touch displejem se mobilno merenje temperature novo definira. Pored uobičajenih termografskih slika se mogu snimati realne slike i visokorezolucijske infracrvene snimke i prenostiti bez kabla na PC. Za profesionalnu analizu uređaj raspolaže brojnim mernim funkcijama, na primer automatsko praćenje temperature, izoterme, analiza područja ili temperaturni alarm.

Prednosti AC080V

 • Potpuno radiometrijska IR-kamera sa 160 x 120 mernih točki temperature
 • Velika termička osetljivost
 • Briljantan 5" Touch-displej
 • 8-MP digitalna kamera za oštre realne slike i IR-snimke
 • Transfer podataka WLAN bez kabla ili prenos putem USB-a tj. Bluetooth-om
 • Vrijedan analitički Software sadržan u opseg isporuke (Download)

Veliki izbor

Moderna tehnika što se tiče termografskih kamera: To je Trotec. Pored AC080V postoje kompaktne termografske kamere IC-serije, koje nude precizna termografska merenja sa raznim funkcijama uređaja te inovativne termografske kamere EC-serije.

Reparatura kablova

 Serijska oprema

 Opcija

 Nije raspoloživo

Dalji primeri primene merne tehnologije u oblasti pregleda, motora i karoserije

 • Inspekcije u poduzećima opskrbe energije

  Isporučitelji energije imaju veliku odgovornost. Jer o njihovom radu ovisi učiank i zadovoljstvo puno poduzeća i privatnih korisnika. To vredi posebno za opskrbu strujom. Zato se kupci moraju moći pouzdati na opskrbu bez smetnje. Kako bi mreža uvek bila u pogonu, opskrbljivač energije opet mora garantujeti optimalno stanje tehnike. Sa redovitim inspekcijama opskrbljivač ima mogućnost, mrežu...

  Daljnje informacije
 • Inspekcija bazena

  Ako bazen gubi vodu, to dovodi do velikih finansijskih šteta. Vlasnici bazena, primerice u hotelima, moraju da provode skupe popravke. Pritom gosti ne mogu da koriste bazen na duže vreme i u nekim okolnostima im se mora da vrati dio novca. Kako bi rupe brzo i precizno pronašli, profesionalci koriste termografske kamere. Pomoću infracrvene tehnike se mogu da naprave vidljivim istupi vode na cevima....

  Daljnje informacije
 • Zaštita od korozije karoserija

  Kontrola vlažnosti vazduha glede zaštite od korozije je glavni zadatak pri klima kondicioniranju u automobilskoj industriji. Pored procesne klimatizacije u svim fazama proizvodnog lanca, isušivanje vazduha u svim skladištima igra važnu ulogu. Za isušivanje vazduha u skladištu karoserija ili delova su posebno podobni visokoučinkoviti uređaji TTR-serije. Ti adsorpcijski isušivači vazduha postoje u...

  Daljnje informacije
 • Mjerenje buke motora

  Na sve više trkaćih staza se kriteriji pooštravaju. Stanovnici i sudionici eventa bi se trebali štititi od štetnog opterećenja buke. Zato za organizatore eventa motociklizma vredi: Svako vozilo bi se unapred trebalo testirati na emisije buke. Pouzdanu mernu metodu nude merni uređaji razine zvuka Trotec. Oni garantuju brzu i preciznu primenu pri merenju buke.

  Daljnje informacije
 • Profesionalno otklanjanje mirisa putem ozona u pripremi auta

  Malo malo u profesionalnoj pripremi auta postoji isti problem: Kako čistimo unutrašnjost vozila naknadno od tvrdokornih ispravanja kao što su mirisi nikotina ili pasa? Trotec sa generatorim ozona nudi inovativno rešenje – uklanja molekule mirisa jednostavno sa ozonom.

  Daljnje informacije
 • Održavanje vrednosti Oldtimer - Classic Cars

  Ruku na srce! Redovito kontrolirate ulje i rashladnu tekućinu u Vašem klasiku. Ali da li kontrolirate takođe i vlažnost vazduha u Vašoj garaži? Tek onako? Vlažnost je najgori neprijatelj svakog klasičnog automobila. Garaža štiti od štetnih utjecaja vkaiša, ali ne i od posledica od prevlažnog (više od 50% r.v.) ili presuvog (manje od 40 % r.v.) vazduha u garaži. ThinC! tehnologija osigurava tokom...

  Daljnje informacije
 • Najbolja garažna klima

  Vaše vozilo vredi! Vrijedi biti zaštićen od štetne klime u garaži. Ali isto tako je vrijedno ga voziti, bez da se brinete o kiši, prašini ili taloženje čađe. Za to postoji VPR+ klima menadžer sa ThinC! tehnologijom. Ući i krenuti!

  Daljnje informacije
 • Mille Miglia

  Mille Miglia – klasik uličnih utrka. Od 1927. auti iz snova voze tročošakastu rutu kroz Italiju. Brescia je start i cilj. Vječan grad Rim je vrhunac dionice i okretište utrke. Mille Miglia, to je 1000 milja zadovoljstva vožnje kroz prekrasan kraj i kulturne atrakcije. Ali puno vkaiša vozačima ne ostaje, kako bi se divili talijanskim ljepotama. Ove godine je vozilo 435 sudionika, četiri dana, svoje...

  Daljnje informacije
 • Opasnosti garaže

  Ne greje zub vkaiša na Vašim Classic Cars: To je majka priroda. Naravno da je Vaše vozilo u garaži – ali da li je tamo stvarno sigurno? Koje opasnosti u garažama mogu vrebati, saznajte ovde.

  Daljnje informacije
 • Sam je muškarac

  Prevlažno, presuvo, prehladno, pretoplo. Preloše izolirano, predobro izolirano – ona se nažalost još mora izmisliti: Savršena garaža. Bezbroj opasnosti kao korozija, buđ & Co. vrebaju u garažama sa Classic Cars i ljubiteljskim vozilima. Srećom Vam milina tehnika nudi bezbroj mogućnosti suprostavljanja tim prirodnim problemima.

  Daljnje informacije
 • Mjerenje & upravljanje MV tehničkih pregleda

  Za osiguravanje kvaliteta vozila ili komponenta se na različitim tehničkim pregledima simuliraju različiti uveti klime. Za merenje tih parametara naći ćete u Trotec Group opširan program najmodernijih mernih uređaja i logera podataka – puno od njih su „made in Germany“ ili „made in Evrope“.

  Daljnje informacije
 • Inspekcija motora i karoserija

  Na vozilu postoji bezbroj mesta, na kojima se vlaga može da taloži i da prouzrokuje ogromnu štetu. Baš sakriveni čoškovi i uglovi karoserije i na motoru predstavljaju veliki problem. Ipak ovde vlasnik vozila nema uvid u stanje. Takođe pri kontroli tehnike, primerice motora, samo oko nije dovoljno. Ako se ovde pretpostavlja šteta na ugradbenom delu, celi motor bi se morao da razmontira. I to nije...

  Daljnje informacije