Korisnička podrška i podrška: +49 2452 962-450

Pon - Pet: 7:30 - 17:30

Akumulatorski odvijač/udarna bušilica Trotec
 1. Proizvodi i usluge
 2. Alati
 3. Akumulatorski odvijač/udarna bušilica

Akumulatorski odvijač/udarna bušilica

Profesionalni univerzalac za zavrtanje, rotaciono bušenje i udarno bušenje

Uspelo rukovanje za uspele primene

Akumulatorski odvijači/udarne bušilice proširuju višestrane mogućnosti primene akumulatorskih odvijača/udarnih bušilica kroz dodavanje udarne sile jedne udarne bušilice. Zbog toga, ovi uređaji su jednako omiljeni kod ambicioznih uradi sam majstora kao i profesionalnih korisnika, jer vam ovaj multifunkcionalni alat omogućava ne samo zavrtanje i odvrtanje ili rotaciono bušenje u drvetu i metalu u skladu sa materijalom – uključivanjem udarnog mehanizma možete bez problema da bušite rupe u tvrdim materijalima kao što su cigle ili beton.

Renomirani kvalitet plus odlična cena

Kod svih akumulatorskih odvijača/udarnih bušilica do sada su u načelu postojale samo dve opcije, ili da bude dobro a skupo ili da je jeftino. Power Tools kompanije Trotec vam sada pružaju pametan izbor: Dobra cena, dobar proizvod i dobar dizajn – sve u jednom. Visoke performanse u svakom pogledu, zato što naš Nimbus nije samo simbol renomiranog kvaliteta za merne alate i rešenja za tretman vazduha, već i za električne alate: Profesionalna Trotec rešenja sa izvanrednim odnosom cene i kvaliteta!


Akumulatorski odvijači/udarne bušilice – Univerzalci u radionici

Bušenje rupa u zidovima i betonu, sastavite novu policu u najkraćem periodu ili odvrnite stare zavrtnje - sa jednim akumulatorskim odvijačem/udarnom bušilicom možete sve to da uradite sa samo jednim uređajem. Ovaj multifunkcionalni uređaj je višenamenski, snažan i praktičan i spada u svaku dobro opremljenu (hobi) radionicu. Ali šta je važno prilikom kupovine i koje karakteristike treba da poseduje vaš novi akumulatorski odvijač/udarna bušilica?

Kako funkcioniše akumulatorski odvijač/udarna bušilica?

Akumulatorski odvijač/udarna bušilica je posebno višestruko primenjiva, što je rezultat podesivog broja obrtaja. Kod zavrtanja se koristi nizak broj obrtaja, kod bušenja ili udarnog bušenja se koristi veći broj obrtaja.

Udar se optimalno uključuje i potreban je samo, kada želite da bušite tvrde materijale. Kada se aktivira udar, burgija se pomera sa više hiljada pokreta u minuti duž uzdužne ose, čime se uređaj u unutrašnjosti pokreće u jakim vibracijama. Akumulatorski odvijač/udarna bušilica je tako napravljen da ekstremno dobro leži u ruci i da jedva možete da osetite te vibracije. Tako i u čvrstim materijalima možete da bušite čisto i precizno.

Elektro motor se pogoni preko litijum jonskog akumulatora. Na taj način postajete veoma fleksibilni i mobilni i tokom rada ne morate da razmišljate o prekratkim ili predugim kablovima za struju. Zahvaljujući tehnologiji se jedva oseća gubitak snage u poređenju sa električnim odvijačima/udarnim bušilicama osim kada je reč o neprekidnom radu tokom celog dana.

Za šta se akumulatorski odvijač/udarna bušilica može koristiti?

Postoji širok spektar mogućih primena: 

 • Možete da lako sastavite nameštaj – i da ga ponovo rastavite
 • Bušenje rupa bez udarne funkcije u drvetu i drugim mekim materijalima
 • Bušenje rupa sa udarnom funkcijom u tvrdim materijalima kao što je beton, cement, zidovi

Šta je akumulatorski odvijač/udarna bušilica?

Akumulatorski odvijač/udarna bušilica

Akumulatorski odvijač/udarna bušilica je alat sa više mogućih primena, koji se pogoni preko elektro motora. On poseduje dva stepena prenosa. Dok je prvi stepen prenosa pogodan za zavrtanje i odvrtanje zavrtnja, za bušenje i udarno bušenje se koristi drugi stepen prenosa. Da bi se kod svake primene mogla koristiti optimalna snage, integrisan je izbor obrtnog momenta uključujući stepen prenosa za bušenje ili udarno bušenje. Za bušenje rupa u posebno čvrstim materijalima kao što su cement i beton, uključuje se udar koji ne deluje samo kao burgija već dodatno i kao dleto.

Vrhunski brend akumulatora za permanentnu punu snagu

Premium brend akumulatora

Litijum jonski akumulatori su u međuvremenu sveprisutni, kod njih nema memorijskog efekta niti samopražnjenja, a mogu se i u bilo kom trenutku skinuti sa punjača i koristiti, bez oštećenja akumulatora. Ali pod generičkim pojmom „litijum jonski“ prodaju se akumulatori različitog kvaliteta i materijala od kojeg su napravljene elektrode, čak i oni kod kojih kapacitet osetno oscilira prilikom povećanja pražnjenja.

Litijum jonski akumulatori kompanije Trotec vam bez izuzetka garantuju da ćete dobiti vrhunski brend akumulatora tipa NMC sa velikom energetskom gustoćom i naponom punjenja do kraja. Zato sa našim vrhunskim brendom akumulatora za razliku od običnih litijum jonskih akumulatora čak i kod povećanog pražnjenja nimalo ne dolazi do pada snage.

Iskoristite permanentnu maksimalnu snagu čak i kada je akumulator skoro sasvim ispražnjen. Sa porastom trajanja rada ovde pada samo stanje punjenja, ali nikada snaga - to je dodatna vrednost kod vrhunskog brenda akumulatora kompanije Trotec!

PSCS komplet nastavaka odvijača, 32-delni
PSCS komplet nastavaka odvijača, 32-delni

Nastavci za akumulatorski odvijač/udarnu bušilicu

Najbolji akumulatorski odvijač/udarna bušilica neće postići mnogo, ukoliko istovremeno ne posedujete određeni broj nastavaka i burgija. Nastavci su za zavrtanje apsolutna potreba, jer ukoliko nemate odgovarajući nastavak pri ruci, zavrtanj u najgorem slučaju može da ošteti radni komad. 

Načelno se razlikuju dve vrste zavrtnja: Zavrtnji za drvo i metal. Zavrtnji za drvo imaju šiljak na donjem kraju i tako direktno mogu da se zavrnu direktno u materijal, a zavrtnji za metal su na dnu ravni i potrebna im je predbušena rupa kako bi mogli da budu ušrafljeni. Dodatno postoje i razlike u glavi zavrtnja – to se još naziva i profil zavrtnja. Najpoznatiji zastupnici u tom pogledu su krstasti i ravni zavrtnji. Pored toga postoje i drugi profili zavrtnja. Dobro opremljen komplet nastavaka pruža širok izbor različitih veličina i profila, pa čak i noviji Torx ili Pozidriv zavrtnji.

Kupovina akumulatorskih odvijača/udarnih bušilica – na šta treba da pazite?

Postoji mnogo kriterijuma kod izbora akumulatorskih odvijača/udarnih bušilica, koje se upravljaju prema vašim ličnim zahtevima i očekivanjima. Navešćemo samo neke: 

 • Snaga akumulatora: Litijum jonski akumulatori se ne pojavljuju tek tako u mnogim uređajima – počev od akumulatorskih odvijača/udarnih bušilica pa sve do telefona. Ne samo da su posebno bezbedni, oni istovremeno pružaju potrebnu snagu tokom dužih perioda rada. Pri tome važi: Što je veća amperaža i voltaža, utoliko akumulator duže drži i utoliko veći zavrtnji se mogu zavrtati bez problema. Za kućnu upotrebu vaš uređaj treba da poseduje najmanje preko 14,4 V i 1,5 Ah. Pri tom imati u vidu: Koliko dugo se može raditi sa jednim punjenjem i koliko je potrebno akumulatoru dok ne bude ponovo kompletno napunjen i spreman za rad?
 • Posebna oprema: Za profesionalce koji moraju puno mobilno da rade, isplati se uređaj koji poseduje radno svetlo. Tako i na tamnim mestima možete da radite precizno i sigurno.
 • Rukovanje: Akumulatorski odvijač/udarna bušilica je uređaj za iskusne korisnike i profesionalce, ali naravno i hobi uradi sam majstori se relativno brzo mogu navići na njegove funkcije. Što je jednostavnije rukovanje, utoliko se efektivnije i efikasnije može koristiti akumulatorski odvijač/udarna bušilica.
 • Težina: Ako je alat težak, rad sa jednom rukom i majstorisanje u dužem vremenskom periodu može zahtevati puno snage i brzo zamarati ruke. Ali uređaj ne sme da bude ni previše lagan, da bi ga u svakom trenutku vodili sigurno i precizno. Dobar akumulatorski odvijač/udarna bušilica najčešće ima težinu od samo oko 2 kg.
 • Pribor: Mnogi modeli već sa korisnim priborom dolaze u vaš dom, dok je kod drugih to potrebno posebno dokupiti.
Obim isporuke PHDS 11‑20V
Obim isporuke PHDS 11-20V

Akumulatorski odvijač/udarna bušilica PHDS 11‑20V

Sa Trotec PHDS 11‑20V kupujete idealno kompletno rešenje za mnoge primene i sve zahteve. Ovaj multifunkcionalni alat poseduje snažan 20 V litijum jonski akumulator, koji u obimu isporuke sadržanim brzim punjačem već u roku od jednog sata vremena punjenja postaje ponovo spreman za rad. Snažan motor poseduje 2-stepeni reduktor, 20 podešavanja obrtnog momenta kao i jedan stepen za bušenje i jedan stepen za udarno bušenje. Zahvaljujući brzosteznoj glavi možete jednostavno ali sigurno da stegnete nastavke, adaptere nastavaka i burgije sa prečnikom osovine do 13 mm u samo nekoliko pokreta. 32-delni komplet nastavaka odvijača kao i komplet burgija za drvo i komplet burgija za metal kompanije Trotec možete da nabavite odvojeno od uređaja. 

PHDS 11‑20V poseduje integrisanu LED-radnu lampu, sa kojom precizno čak i u tamnim uglovima možete da bušite i zavrćete. Da bi vaš uređaj mogli precizno da navodite, postoji dodatna ručka u obimu isporuke. Nju možete da postavite kako na levoj tako i desnoj strani.

Da li nova polica za knjige, adaptacija potkrovlja ili nova kuhinja, sa PHDS 11‑20V ste opremljeni za sve a bušenje i zavrtanje u drvetu, metalu i zidovima je dečija igra!

 Serijska oprema

 Opcija

 Nije raspoloživo