Korisnička podrška i podrška: +49 2452 962-450

Pon - Pet: 7:30 - 17:30

Heftalica renomiranog Trotec kvaliteta
Heftalica renomiranog Trotec kvaliteta
  1. Proizvodi i usluge
  2. Alati
  3. Heftalica

Heftalica

Uverite se u udarnu snagu, efikasnost i sigurno rukovanje

PTNS 10-3,6V
PTNS 10-20V
PTNS 10-3,6V
PTNS 10-20V

Električne heftalice – neizostavan pomagač u hobiju i poslu

Električna heftalica je hobi majstoru i profesionalnom majstoru osnovna oprema, jer veoma olakšava rad i kada poseduje dodatnu funkciju za eksere, može barem u jednom delu da zameni čekić i eksere. Time se mogu realizovati buduće mere dogradnje ili novo presvučeni komad nameštaja lako i bez velikog utroška snage. Ali šta je važno prilikom kupovine električne heftalice i šta možete sve sa njom da uradite? 

Gde se koristi električna heftalica?

Uglavnom se električna heftalica i akumulatorska heftalica koriste u uređenju enterijera, na primer kod zatezanja platna na ramovima, pričvršćivanja tekstila ili presvlačenja tapaciranog nameštaja. Električne heftalice mogu da budu korisne takođe za manje radove sa drvetom kod kojih se utiskuju fini ekseri.

Prednosti u odnosu na obične heftalice leže na dlanu: spajalice i ekseri se znatno snažnije „ispaljuju” u materijal i zahtevaju manji utrošak snage. S druge strane se sa električnim heftalicama mogu obrađivati i stabilniji materijali kao plastika, veštačka koža ili prava koža – nešto što sa običnom heftalicom može da postane istinski mukotrpan rad.

Kako funkcioniše električna heftalica?

Princip električne heftalice je relativno jednostavan: U komoru za spajalice – koja se još naziva i šaržer ili spremnik za spajalice – pune se spajalice ili ekseri, koji se pritiskom na dugme uređaja velikom brzinom ispaljuju u materijal. To se dešava pojedinačno i dobra heftalica postiže 20 do 30 spajalica u minuti. Voditi računa da alat potpuno ravno naleže na materijal kako bi se sprečilo koso ili neravnomerno upucavanje. Nakon svakog ispaljivanja se u uređaj automatski dovodi sledeća spajalica, tako da nije potrebna manuelna „dopuna”. 

Električne heftalice sa kablom za struju su podesne za neprekidni rad i posebno su efikasne. Ukoliko ste sa vašom heftalicom često mobilni i na licu mesta – npr. u bašti ili garaži -želite da radite, onda se isplati nabavka akumulatorske heftalice. Ona je bez kabla i stoga se posebno fleksibilno i svuda može koristiti. 

Koju veličinu treba da imaju spajalice za heftalicu?

To naravno uvek zavisi od cilja primene. Pri tom treba razlikovati širinu spajalica i dužinu. Širinu određuje model, to znači da tu nema prostora za izbor, ali kod dužine spajalice ponešto zavisi i od vas. Za lake radove heftanja sa električnom heftalicom, na primer papir i karton, je dužina spajalice za heftalicu od 6 mm sasvim dovoljna. Ukoliko sa električnom heftalicom želite da radite na drvetu, spajalica bi trebalo da ima najmanju dužinu od 14 mm, da bi ste obezbedili stabilan i trajan rezultat. Načelno važi sledeće: što je deblji materijal utoliko duže treba da budu spajalice za heftalicu. 

PTNS serija

Šta je električna heftalica?

Električna heftalica nabija spajalice i eksere u drvo i druge materijale i trajno ih spaja. Ranije je bilo mučno utiskivati svaku spajalicu za heftalicu ili ekser u materijal, sa električnom heftalicom se radi znatno brže i solidnije. Zahvaljujući elektro motoru, električna heftalica poseduje dovoljno snage da probije tvrde materijale.

PTNS 10-20V
PTNS 10-20V
PTNS 10-20V

Šta je važno prilikom kupovine električne heftalice?

Nije svaka električna heftalica ista, kao što jednim pogledom na karakteristike opreme možete da utvrdite. Zato želimo da vam ukratko prikažemo na šta treba da pazite prilikom kupovine:

  • Šaržer: što je veći šaržer utoliko više mesta ima za spajalice i eksere. Šaržer bi trebalo da poseduje velikodušne dimenzije upravo ako želite da često i mnogo radite sa električnom heftalicom. Električne heftalice postoje sa donjim, gornjim ili zadnjim punjenjem. Kada postoji mehanika donjeg punjenja onda je praktičnija dopuna ili zamena spajalica i eksera.
  • Veličina i težina: Veliki šaržer nudi određene prednosti ali time heftalica postaje prevelika i preteška za dugotrajan i neprekidan rad, a ručni rad postaje tortura. Ručna električna heftalica treba maksimalno da teži 1 kg, da bi ste komforno i dugotrajno mogli da majstorišete. 
  • Glava za okidanje: ovde se razlikuju dve varijante. Kod prve se spajalica za heftalicu okida pritiskom na dugme, dakle u svakom trenutku imate punu kontrolu nad uređajem. Druga varijanta ispaljuje spajalice u materijal čim se prisloni nos heftalice. To je doduše ugodnije za rad, ali i malo opasnije, jer se heftalica može okinuti slučajno, na primer kada se pogrešno odloži. Da bi se to sprečilo, dobre električne heftalice poseduju takozvani „sigurnosni nos”, koji omogućava ispaljivanje samo kada se nos pritisne na radni komad. 
  • Sigurnosna blokada: apsolutno obavezni element svake heftalice, blokada obezbeđuje da se električna heftalice ne aktivira nenamerno. Kada ste gotovi sa radom, trebalo bi odmah da blokirate heftalicu kako bi ste izbegli povređivanje. 
  • Indikator nivoa punjenja / kontrolno okno: Na prvi pogled pokazuje kada treba da napunite šaržer
PTNS 10-3,6V
PTNS 10-20V
PTNS 10-3,6V & PTNS 10-20V

Renomirani kvalitet plus odlična cena

Heftalice oduševljavaju odlikuju udarnom snagom kako profesionalce tako i uradi sam majstore. Brzim i pouzdanim pričvršćivanjem velikog broja vrsti materijala na drvo ovi uređaji su neprevaziđeni – da li kod pričvršćivanja tekstila i kože, folije i kartona ili čak i samog drveta. Da li za stručno postavljanje folije za izolaciju potkrovlja, pričvršćivanje leđa na dečiji orman, presvlačenje stolice novom tapaciranom presvlakom, navlačenje platna na ram ili pričvršćivanje žičane okgrade u bašti – heftalice se dokazuju kao neizostavni pomagač u najrazličitijim zadacima pričvršćivanja.

Kod svih heftalica do sada su u načelu postojale samo dve opcije, ili da bude dobro a skupo ili da je jeftino. Sa PTNS programom heftalica, Trotec ambicioznim uradi sam majstorima kao i profesionalcima nudi izbor jednako praktičnih tako i snažnih heftalica, sa kojima se radovi pričvršćivanja obavljaju brzo, sigurno i stručno.

Power Tools kompanije Trotec vam sada pružaju pametan izbor: Dobra cena, dobar proizvod i dobar dizajn – sve u jednom.

Visoke performanse u svakom pogledu, zato što naš Nimbus nije samo simbol renomiranog kvaliteta za merne alate i uređaje za tretman vazduha, već i za elektične alate: Profesionalna Trotec rešenja sa izvanrednim odnosom cene i kvaliteta!

Heftalica

Svi Heftalica u direktnom poređenju

Da bi ste pronašli za vas odgovarajući Heftalica, ovde imate mogućnost da pregledno uporedite sve Heftalica iz kompanije Trotec.

Modele koje ne želite da uključite u poređenje možete jednostavno da deselektujete.

Uporedni tehnički podaci

Spajalice i ekseri dostupni kao dodaci za PTNS 10-3.6V & PTNS 11‑230V:

5.000 x spajalica
Tip 53
Dužina: 6 mm
Širina: 11,4 mm

1.000 x spajalica Tip 53, Dužina: 6 mm, Širina: 11,4 mm

5.000 x spajalica
Tip 53
Dužina: 8 mm
Širina: 11,4 mm

1.000 x spajalica Tip 53, Dužina: 8 mm, Širina: 11,4 mm

5.000 x eksera
Tip 47
Dužina: 10 mm

500 x eksera Tip 47, Dužina: 10 mm

 Serijska oprema

 Opcija

 Nije raspoloživo