Korisnička podrška i podrška: +49 2452 962-450

Pon - Pet: 7:30 - 17:30

 1. Primene
 2. Skladištenje od prašine i logistika
 3. Skladište suvog vazduha: isušivanje umesto grejanje

U skladište suvog vazduha: Isušivanje umesto grejanje

Sistem isušivanja je uvek povoljniji nego grejali sistem

TTR-serije: Stacionarna i mobilna rešenja za skladište suvog vazduha

Zahtjevi u skladištu suvog vazduha su isti u puno branši: Rast bakterija na namirnicama, ljepljenje praha i korozije na metalnim delovima se sprječavaju, kada se relativna vlaga vazduha konstantno drži ispod 50 %. Kao zaštita od buđa je već dovoljno 70 % r.v. Sa isušivačima vazduha TTR-serije te odgovarajućih logera podataka Vam stoje na raspolaganju sistemi za isušivanje vazduha, koji te ciljeve pouzdano postižu u svim veličinama skladišta i na transportnim putevima.

Kako bi vlažnost vazduha u suvom skladištu konstantno držali ispod 50 % relativne vlage vazduha, nude se dve mogućnosti: S jedne strane ga možete dobro izolirati i energetski intenzivno zagrejavati. To nije moguće i korisno kod svake veličine skladišta. Energetski štedljivije i tako ekonomičnije je uvek druga opcija: Instalacija sistema isušivanja u skladištu suvog vazduha. To prostoriji konstantno dovodi suvi vazduh i izuzima vodu vlažnom vazduhu. Rešenje, koje je čak moguće u malo izoliranim halama ili šatorima u svakom godišnjem dobu. Za isušivanje vazduha je dovoljno, da je vanjski oblog skladišta suvog vazduha siguran od difuzije i da su brtve nepropunse za dim.

Skladišta suvog vazduha se u različitim branšama nalaze u svim veličinama – od veličine sobe preko hale sve do silosa ili velikog šatora. Primeri tipičnih skladišta suvog vazduha su silosi za šečer u prehrambenoj industriji, skladišta platine u branši elektronike, skladišta sirovine pri proizvodnji kemikalija, skladišnih šatora sa obrambeno tehničkim uređajima na licu mesta ili skladitša delova za auto kod proizvođača automobila. Za sve veličine skladišta suvog vazduha su podobni adsorpcijski isušivači TTR-serije, jer one sadrže i stacionarne kao i mobilne uređaje različitih klasa. Stacionarne TTR-adsorpcijske sušilice se markiraju 4-znamenkastim brojevima modela. Od TTR 800 su uređaji takođe dostupni sa zaštitom od vkaiša. To znači, možete ih postaviti i van skladišta i dovoljno su učinkoviti, kako bi odande putem crijeva opskrbili suvi vazduh i odvodili vlažan. Mobilne TTR-sušilice imaju 3-znamenkaste brojeve modela i podobne su za fleksibilna rešenja u manjim skladištima suvog vazduha. Oba – mobilan i stacionaran isušivač – Vam stoje na raspolaganju i u INOX varijanti – na primer za primenu u skladištu namirnica. TTR-isušivači vazduha Trotec se ističu sa dva odvojena vođenja vazduha (TTR-Trisorp-Dual princip rada) sa posebno jednostavnim regulisanjem. K tome sa svojim povratom togase te visokom opteretivosti i učinkovitosti specijalnih rotora pripadaju najekonomičnijim svoje vrste. Loger podataka kao što je inovativan DL200X zaokružuju koncept isušivanja vazduha i omogućuju konstantnu kontrolu.

Od početka planirati: Isušivanje unapred transportnih puteva

Kod planiranja isušivanja vazduha u skladištu suvog vazduha se isušivanje transportnih puteva i prostora za pretovar odmah treba planirati. Ako se radi o higroskopskom materijalu kao što je sol, šečer, prahovi, kemikalije, medikamenti ili eksplozivna punjenja, dobro isušivanje vazduha skladišta suvog vazduha počinje već na transportnim putevima. Isušivanje vazduha pneumatskih transportnih puteva unapred garantuje, da prah i granulat u skladište stignu sipki. Takođe za tu primenu su optimalne adsorpcijske sušilice TTR-serije.

Znanje stručnjaka koristite sa Trotec industrijskim servisom

Trotec Group ne nudi samo adsorpcijske sušilice za isušivanje vazduha u skladištu suvog vazduha i za transportne puteve. Suradnici područja industrijskog servisa Vam pomažu već pri planiranju potrebnog kapaciteta. K tome Trotec nudi mobilne isušivače vazduha za najama, kako bi koncept unapred testirali. Tek kada je probni pogon dokazao, da se vlažnost vazduha održava ispod cilja od 50 % r.v., se instalira konačno rešenje.

Po želji proizvodimo i adsorpcijske sušače vazduha po mjeri kao specijalnu izvedbu

Rado ćemo da proizvedemo po želji i adsorpcijske isušivače po meri kao savršenu specijalnu izvedbu po potrebi „made in Germany“, na primer:

 • TTR agregate za sušenje u higijenskoj izvedbi
 • TTR agregate za sušenje za suvi vazduh bez LABS
 • TTR agregate za sušenje sa ekstremno niskim tačkama rosišta

Iskoristite mogućnost planiranja, konstruisanja i proizvodnje specijalnih izvedbi sa prilagođenim za individualne potrebe u usklađivanju sa našim specijalistima: Ovdje saznajte više …

Dalji primeri primene za odvlaživanje vazduha

 • Isušivanje & čišćenje vazduha u skladištu

  Za isušivanje vazduha Trotec Group Vam nudi različita rešenja – od sušača kondenzata DH-serije do adsorpcijskih sušilica TTR-serije. Oboje postoje u mobilnim i stacionarnim izvedbama. Naći ćete za svako skladište za robu tj. otpremu ispravnu tehniku isušivanja. Inovativni merni uređaji i podatkovni logeri zaokružuju koncept isušivanja vazduha za skladišta i područja transporta.   Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha u skladištu gnojiva

  Proizvodnja higroskopskih tvari u kemijskoj industriji iziskuju tankoćutnost. Jer tvari vole vodu i rado izuzimaju vlagu iz vazduha okoline. I to može imati fatalne ekonomske posledice. Vezivanjem vode materijal se lepi i gruda iu najgorem slučaju postaje neupotrebljiv. Primer je gnojivo. Ako u skladištu gnojiva vlada prevelika vlažnost vazduha, gnojivo ju izuzoima iz vazduha i zgrudava se. Zato u...

  Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha u skladištu delova za vetroelektrane

  U fazi gradnje vetrovne elektrane delovi postrojenja se nekada mjesecima skladište u vrlo velikim skladištima kao što su hale ili privkaišim šatorima na licu mesta za montažu. Kako bi sprečili štete skladištenja zbog korozije i mraza, je potreban promišljen sistem za regulisanje vlažnosti.

  Daljnje informacije
 • Isušivanje u alatnicama

  Besprekorna zaštitna oprema i savršeno delotvorni uređaji su neizostavljivi pri primeni vatrogasaca i THW-a. Zaštitna odjela, crijeva i cevi moraju biti apsolutno nepropusna. Alati kao što su kliješta i limarske škare moraju biti u besprekornom stanju, takošer i tehnički uređaji kao što su visokoučinkoviti ventilatori, plamenici za rezanje i reflektori. Da se kompletna oprema nakon primene...

  Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha u sušioni

  Kod proizvodnje elektronike i poluvodiča vlažnost vazduha može dovesti do električnog naboja. Zato se odvijaju osetljivi koraci prerade u čistim prostorijama i sušionama. Za te velike zahteve isušivanja vazduha su mobilne adsorpcijske sušilice TTR-serije idealne.

  Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha u teretnom prostoru broda

  Protiv buđa, bakterija i korozije na transportnoj robi i brodu pomaže samo jedno: Teretne prostore opskrbljivati sa konstantno suvim vazduhom sa prilagođenom vlagom vazduha. To uspeva pouzadno sa profesionalno planiranim sistemom za isušivanje vazduha.

  Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha skladišta za platine

  Kod skladištenja tiskanih pločica, vlažnost vazduha može dovesti do električnog naboja i stvaranja patine tj. korozije. Za isušivanje vazduha skladišta za platines su podobne mobilne adsorpcijske sušilice TTR-serije – isto kao i za druga područja proizvodnje elektronike i poluvodiča.

  Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha za slanje & transport

  U kemijskoj kao i u farmaceutskoj branšii je higroskopski sipki materijal u silosu i pri transportu ugrožen zbog vlage vazduha. Takođe nakon proizvodnje vlaga ostaje problem, jer se proizvodi često pakiraju u osetljive kartone sa ulošcima od papira. Profesionalno isušivanje vazduha u skladištu, pri slanju i transportu igra odlučujuću ulogu.

  Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha u skladištu drva

  Kod skladištenja drveta potrebna konstantna vlaga drveta od na primer ispod 9 posto za namještaj predstavlja izazov: Bez isušivanja vazduha razlike temperature i mijenjanje vlažnosti vazduha se brinu o tome, da vlaga drveta raste. To ima negativne posledice na kvalitet drveta – od problema pri preradi sve do otpada drveta.

  Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha u vinskom podrumu

  Različite temperature, na kojima vina vriju, vinogradar uglavnom postavlja preko termostata, koji su ugrađeni u spremnike. Ali i primena isušivača vazduha je neizostaviva. Pri niskoj vlagi vazduha se pogotovo crna vina najbolje mogu razviti. Osim toga agregat za sušenje ciljano uništava kondenzat. Trotec ima seriju učinkovitih sušilica u programu, koji se primjenjuju za najrazličitije potrebe....

  Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha pri skladištenju sirovog duhana

  Oplemenjenje sirovog duhana je velika umetnost. Daleko od velike duhanske industrije se u manjim manufakturama proizvode posebne mješavine sa najrazličitijim aromama. Ali i tu poduzeća u pravilu moraju sirovi duhan, koji doalzi iz celog svijeta, kupovati na kontenjere. I kako se roba često ne prerađuje od jedanput, listovi se moraju oprezno skladištiti. Samo tako se mogu očuvati izvanredna...

  Daljnje informacije
 • Čišćenje tepiha - isušivanje vazduha u sušioni

  To više čišćenje tepiha znači, da je proces čišćenja i sušenja prilagođen individualnim vlaknama i materijalu tepiha. Kriva temperatura sušenja može napasti materijal.

  Daljnje informacije