Korisnička podrška i podrška: +49 2452 962-450

Pon - Pet: 7:30 - 17:30

Odvlaživači vazduha u čeličnoj industriji
 1. Industrija rešenja
 2. Pregled struke
 3. Čelična industrija

Odvlaživači vazduha u čeličnoj industriji

Profesionalni sistemi za odvajanje kapljica sve do održavanja suhoće u skladištu čelika

Odvlaživači vazduha u čeličnoj industriji

Profesionalna rešenja za sve radne korake

U čeličnoj industriji postoje brojni procesi, u kojima se moraju odvajati tekućine i odvoditi vlaga. Počinje u proizvodnji, u kojoj se odvajanjem kapljica umanjuju hemijski gubici i emisije. Osim toga ciljano isušivanje štiti postrojenja i važne delove od štetne korozije. I pri skladišćenju čeličnih proizvoda bi se trebala da održava određena vlažnost vazduha, kako korozija i oksidacija ne bi štetili proizvodima. Za određeno sušenje u svim područjima čelične industrije Trotec nudi idealna rešenja – kao trajni sistemi i u najamskim izvedbama.

Tokom proizvodnje je u čeličnoj industriji pridržavanje niske vlažnosti vazduha jako važno, kada se radi o umanjenju hemijskih gubitaka i emisija i kada je reč o optimalnom skladišćenju proizvoda. Primer je pogon postrojenja za bajcanje, u kojima se upotrebljavaju hemikalije, sa kojima se tretira čelik. Već tokom proizvodnje čeličnih proizvoda se određene vrednosti vlage vazduha ne smiju da prekorače, kako proces ne bi bio u opasnosti i da su delomično osetljivi strojevi zaštićeni od vlažnosti.

Najbolji uvjeti skladišćenja

Niska vlažnost vazduha je i pri skladišćenju čeličnih proizvoda obavezno potrebna. Inače hladnim površinama, na kojima se taloži vlaga, oksidacija i korozija, koji prete proizvodima ili ih čak čine neupotrebljivim. Korozija čelika počinje već pri relativnoj vlažnosti vazduha od preko 50 procenata. Ako je relativna vlažnost preko 50 procenata, onda je stupanj oksidacije do 2.000 puta veći nego pri dotično niskoj relativnoj vlažnosti. Tako da vredi s jedne strane, da se izbegava uporaba vode u blizini skladišta, a s druge strane, treba osigurati aktivno i pogotovo efektivno isušivanje vazduha. Tako dobivate ne samo visoki kvalitet metalnih proizvoda, umanjivate i udio otpada.

Štititi opremu i strojeve

Pored skladišćenja čeličnih proizvoda bi se trebala da zaštiti i ostala oprema, kao što su kompresori, turbine i filter plinske turbine od vlažnosti i tako od korozije. Ista se zbog krive vrednosti vlage jako oštećuje, jer strojevi vole suvi vazduh. Drugačije nego za nas ljude je za mašine i proizvodna postrojenja ekstremno suvi vazduh pravo sredstvo. Jer samo tako se problemi sa korozijom mogu da spreče.

Ovaj dijagram pokazuje koroziju čelika

Snažan partner pri isušivanju vazduha

Tekuće kapljice nastaju svugde tamo, gdje se plinovi ili tekućine razdvajaju. I one uglavnom izazivaju znatne tehničke probleme u proizvodnji. Kako bi štitili efikasnost celih postrojenja i sprečili povećan otpad proizvodnje, Trotec nudi učinkovita rešenja za isušivanje vazduha: Stacionarni TTR-adsorpcijski agregati za sušenje. Oni osiguravaju naravno, da se kompletna skladišta efektivno isušivaju i da su proizvodi tako zaštićeni od vlage. Vlažan vazduh se provodi kroz rotor, čija higroskopska površina adsorbira vlažnost. Nakon toga se kao suvi vazduh uvodi u skladište.

Na prvi pogled: Aktualni podaci klime

Kako bi stalno bili na sigurnoj strani, vrednosti vlažnosti vazduha se u svim područjima pogona čelične industrije mogu brzo i pouzdano da mere. Mjerni uređaji vlažnosti i posebno podatkovni logeri klime Trotec su jaki i točni mjerni uređaji kada se radi o klimatskim detaljima.

Koristite naše najbolje industrijske usluge

Nutzen Sie den Best-Practice-Industrieservice von Trotec

Pošto svako industrijsko preduzeće ima svoje karakteristične procese, sisteme i prostorije, svako rešenje za tretman vazduha takođe zahteva konfiguraciju uređaja specifičnu za svaki slučaj. Ukratko, često je teško izračunati kombinovane efekte strujanja vazduha, uslova vlažnosti vazduha i temperaturnih fluktuacija na čisto teorijskoj osnovi, na primer u područjima zaključavanja ili na transportnim trakama. Rezultat: Nepotrebni dodatni troškovi zbog prenaplaćenih zahteva ili - što je još gore - u praksi, nedovoljno funkcionalnih rešenja.

Možete računati na naše stručnjake

Potrebni su iskusni stručnjaci za klimatizaciju kako bi precizno izračunali potrebe u industriji i razvili prilagođene koncepte za klimatizaciju. Verujte našem timu stručnjaka i uslugama industrijskih usluga: Analiziramo situaciju individualnih potreba zajedno sa vama na licu mesta, utvrđujemo posebne zahteve uređaja i izrađujemo prilagođeno projektno rešenje do tačnog postavljanja uređaja.

Naši industrijski konsultanti takođe će vas rado obavestiti lično na Tel. +49 2452 962-777 o našim najboljim industrijskim uslugama iz prakse. Ili možete jednostavno poslati upit direktno našim stručnjacima u industriji sa vašim ličnim zahtevima. Odmah odgovaramo!

Po želji proizvodimo i adsorpcijske sušače vazduha po mjeri kao specijalnu izvedbu

Rado ćemo da proizvedemo po želji i adsorpcijske isušivače po meri kao savršenu specijalnu izvedbu po potrebi „made in Germany“, na primer:

 • TTR agregate za sušenje u higijenskoj izvedbi
 • TTR agregate za sušenje za suvi vazduh bez LABS
 • TTR agregate za sušenje sa ekstremno niskim tačkama rosišta

Iskoristite mogućnost planiranja, konstruisanja i proizvodnje specijalnih izvedbi sa prilagođenim za individualne potrebe u usklađivanju sa našim specijalistima: Ovdje saznajte više …

Trotec proizvodi za čeličnu industriju

Primeri primene u čeličnoj industriji

 • Sušenje tlačnog vazduha

  Najčešći uzroci za mirovanje proizvodnje je previše vodene pare u strojevima i postrojenjima te korozija u cjevovodima. Prevlažan tlačni vazduh bi se zato trebao sprečiti. Efektivna mogućnost je primena učinkovitih sušilica vazduha. Odgovor na pitanje, koliko suh mora biti tlačni vazduh, da bi garantujeo optimalne uvete proizvodnje i zaštitu strojeva i postrojenja, je relativna vlaga. Ona mora...

  Daljnje informacije
 • Reparatura kablova

  Kablovi u industriji su često izloženi uvetim a okoliša. Tu dolazi do kvarova, zbog kojih dolazi do nestanka struje – i to nekada na duže vreme. Kako bi to sprečili ili što brže sve ponovo putsili u pogon, se puknuća i defekti kablova pronalaze infracrvenom termografijom. Za efektivnu reparaturu kablova u industriji se koriste termografske kamere Trotec.

  Daljnje informacije