Korisnička podrška i podrška: +49 2452 962-450

Pon - Pet: 7:30 - 17:30

 1. Primene
 2. Opšta rešenja za dehumidifikaciju
 3. Isušivanje vazduha u kino dvoranama

Savršeno iskustvo filma: Isušivanje vazduha u kino dvoranama

U kinu posjetitelji mogu moći izdahnuti i odmoriti se od svakodnevnice. Ugodnu i čistu klimu osiguravaju učinkoviti isušivači vazduha TTK-serije Trotec.

Posjetitelji kina žele pogotovo jedno: Sa dobrim filmom odahnuti od stresa svakodnevnice i u miru otići na fiktivno putovanje. Glasovi i nepoželjni izvori svijetla mogu isto tako biti smetajući kao i krivo temperiranje i loš vazduh u kino dvorani. Baš zato što se kino dvorane slabo mogu ventilirati, su one u pravilu opremljene sa učinkovitim klima sistemima. Ali ti su nažalost nedovoljni, kako bi postali gazda i štetnoj vlažnosti vazduha. Ako je vazduh prevlažan, jastučići brzo postaju pljesnivi i lošeg mirisa te se oni jedva daju istjerati iz kino dvorane. Vlasnici kina ne bi trebali to uopće dopustiti i morali bi se pouzdati u efektivno isušivanje vazduha. Mobilne kondenzacijske sušilice TTK-serije Trotec trajno osiguravaju ugodnu klimu u kino dvoranama. Brzo, učinkovito, pouzdano – jednostavno Trotec!

Stotine ljudi, koji sjede par sati u jednoj prostoriji – tu brzo hoće nestati vazduha. To bi pretilo posjetiteljima kina, ako vlasnici nebi koristili cjelokupni sistem ventilacije. Ali klima postrojenje u pravilu ne štiti od prevelike vlažnosti vazduha, koja stalno preti kino dvorani. Ipak ljubitelji filma satima izdišu u zatvorenom prostoru, izlučenja tijela rade ostatak. Koliko štetno velika vlaga vazduha može biti, pokazuje se u puno starih zgrada, koje tehnički nisu niti opremljene. Polster postaje vlažan i pljesniv, loši mirisi se zavuku u podove i zavjese. Nerijetko se stvaraju fleke na tapetama i buđ u čošakovima, koji se samo skupom sanacijom može ukloniti.

Ugodna klima za ljubitelje filma

U takvim okolnostima posjeta kinu postaje tortura – a to bi svaki vlasnik trebao obavezno sprečiti. Ovde vredi: Samo u ispravnoj klimi se posjetitelji osećaju stopostotno ugodno i dolaze ponovo u kino. Pored dotjeranog klima sistema bi se vlasnici kina znači obavezno trebali pouzdati u efektivno isušivanje vazduha. Tako posjetitelji dobivaju komfor, koji su platili svojim novcem. Savršeno rešenje protiv previsoke vlažnosti vazduha su mobilne kondenzacijske sušilice TTK-serije Trotec. Učinkovite sušilice se mogu da koriste pre i poslije svake predstave. U najkraćem vkaišu osigurate ugodnu klimu i dodatno svjež vazduh.

Uključiti – i posjetitelji uzdišu

Tako jednostavno funkcionišeju TTK-kondenzacijkse sušilice: U samo par minuta možete postaviti i priključiti mobilne snažne pakete u dvorani. Kompaktni, fleksibilni i snažni: Tako se najmoderniji uređaji bore protiv štetne vlage vazduha. Usisavaju vlažan vazduh. On se u unutrašnjosti uređaja toliko ohladi, da vlaga kondenzira i da se skuplja. Takođe: Pošto TTK-kondenzacijske sušilice nude ekstremno veliki učinak isušivanja, Trotec konstrukteri su uređaje koncipirali tako, da je odvod vode pričvršćen vani. Ovisno o modelu i vrsti primene se ovde može birati između raznih mogućnosti: Tako postoji vanjski spremnik primerice sa ili bez potopne pumpe. Ali i trajno sušenje pomoću automatske pumpe kondenzata je moguće.

Različiti modeli, jedan cilj

Svejedno koji se model primjenjuje u kino dvorani: Sa dokazanom tehnikom Trotec posjetitelju kina ostaje samo ugodan i svjež vazduh. Polster, zidovi i ostali interijer se ne napada. Bez nepotrebnog pribora, bez nepotrebnih izgradnji: Sa TTK-Profi serijom, Trotec vjeruje najboljoj tehnici i pouzdanosti što se tiče isušivanja vazduha po fer ceni. Svi modeli nisu samo ekstremno opteretivi, rade i apsolutno bez održavanja i zahvaljujući skoro neuništivom čeličnom konstrukcijom obavlja sve zadatke.

TTK stoji za tehniku, tempo, kapazitet

 • Uređaji su krajnje robusni i dugovječni
 • Rade apsolutno pouzdano i tiho
 • Uvjeravaju ekstremnim učinkom isušivanja i pritom su posebno jednostavni za održavanje

Profesionalno savetovanje

Trotec Vam nudi veliki izbor visokoučinkovitih isušivača vazduha, koji nude optimalnu klimu u kino dvoranama. Koji model je potreban za koju prostoriju, određuju rado naši stručnjaci Trotec industrijskog servisa. Tako je garantovana ugodna klima u kinu.

Još rešenja

Dalji primeri primene za odvlaživanje vazduha

 • Simulacija okoline u klima komori

  U klima komorama i vetrovnim kanalima se tri faktora optimalno moraju dati simulirati: Temperatura vazduha, snaga vetra i vlažnost vazduha. Za zadnje automobilska industrija treba isušivač vazduha, koji i pri najnižim rosištima ispod 0° C stvaraju veliku snagu – znači adsorpcijski isušivači visokoučinkovite klase.

  Daljnje informacije
 • Isušivanje & čišćenje vazduha lakiranje

  Pri lakiranju MV-delova vredi, da se tri parametara kontrolišu: temperatura prostorije, vlažnost vazduha i količinu prašine u vazduhu. Za taj korak proizvodnje u automobilskoj industriji nudimo pored isušivača vazduha i grejačih uređaja takođe i čistače vazduha budućnosti sa posebnim regulisanjem volumenske struje.

  Daljnje informacije
 • Isušivanje šatora

  Kod uspostavljanja šatora ili drugih provizornih smeštaja su bitni uveti prostorije. To posebno vredi za pomoćne smeštaje, u kojima je puno ljudi smješteno. To mogu biti šatorska ili kontenjerska naselja za azilante, logori za mlade grupe, šatorske prostorije, koje pri velikim eventima služe za noćenje, ili kontenjeri, u kojima sezonci nalaze prelazni smeštaj. Pogotovo u hladnim mjesecima, u...

  Daljnje informacije
 • Sušenje higroskopskog sipkog materijala

  Promjenjiva i previsoka vlažnost vazduha može uništiti sipkoću praha i granulata – i tako proizvesti velike naknadne troškove. Da se higroskopski sipki materijal ne ljepi i začepi tranportne puteve, vazduh se u kemijskoj i farmaceutskoj proizvodnji mora odvlažiti unapred. Sa adsorpcijskim sušilicama TTR-serije se to događa pouzdano.

  Daljnje informacije
 • Sušenje nakon čišćenja silosa

  Nakon čišćenja spremnika za skladištenje i silosa se morate moći pouzdati na potpuno sušenje, tako da je novi sipki materijal od početka zaštićen od vlage. I pošto se zato sušenje i brzo i ekonomično može provesti, preporučujemo kemijskoj i farmaceutskoj industriji naše visokoučinkovite sušilice TTR-serije.

  Daljnje informacije
 • Sušenje von Pellets

  Tko se ne brine o ispravnoj klimatizaciji proizvodnje i skladišta, riskira velike štete na svom proizvodu. To vredi i pri proizvodnji peleta. Biološko gorivo je posebno osetljivo na veliku vlažnost. Netretirana drvena sirovina prima vlagu iz vazduha. Rezultat može biti razarajući za kupca i proizvođača: Prijete fleke i buđ. I strojevi u pogonu pate pod vlagom i korodiraju. Kako bi osigurali...

  Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha u hotelu

  Ispravna klima je preduvet za ugodnost gostiju hotela. Pretopli i vlažan vazduh u sobi stvaraju zagušljivost i pljesnivost. Često i nakon kratkog vkaiša nastanu štete na građevinskom materijalu i na unutrašnjosti. Na tapetama nastaju fleke, zavjerse i rublje postaju vlažni i pljesnivi a u čošakovima u najgorem slučaju klica buđ. Pored raznih servisa zato ne bi trebalo štedeti na dotjeranoj tehnici...

  Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha u dvoranama za klizanje

  U svakoj dvorani za klizanje zbog razlike temperature vazduha i ledene površine neizbježno nastaje kondenzat – posebno, kada kroz rashladni uređaj stalno ulazi vlažan vazduh izvana. Rešenje protiv kapanja vode na led i šteta na zgradi su isušivači vazduha. Tako se sprječava nastajanje kondenzata unapred.

  Daljnje informacije
 • Sušenje tlačnog vazduha

  Najčešći uzroci za mirovanje proizvodnje je previše vodene pare u strojevima i postrojenjima te korozija u cjevovodima. Prevlažan tlačni vazduh bi se zato trebao sprečiti. Efektivna mogućnost je primena učinkovitih sušilica vazduha. Odgovor na pitanje, koliko suh mora biti tlačni vazduh, da bi garantujeo optimalne uvete proizvodnje i zaštitu strojeva i postrojenja, je relativna vlaga. Ona mora...

  Daljnje informacije
 • Mobilni uređaje za SHK-obrtu

  Puno obrta za sanitariju, grejanje i klimu su korisnici mobilnih uređaja Trotec Group. Ovde SHK-obrtnici nalaze sve iz jedne ruke, što im je potrebno u svakodnevnom poslu za prelaz ispada stacionarnih postrojenja: Mobilni grejači uređaji i grejače centrale, mobilni klima uređaji ili hlađenja sve do klima mernih uređaja za kontrolu mobilnog klima rešenja.

  Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha nakon sanacije

  Sa sanacijom se stanovi i kuće obnavljaju, da brzo nađu kupca. Taj servis korite agenti nekretnina, kada se radi o marketingu. I graditelji se pouzdaju u to, da su nova četiri zida u savršenom stanju, pre nego se usele. Napretkom gradnje i renovacije se povećava radost budućih stanara, koji jedva čekaju useljenje. Vrijedni i efektivni isušivači vazduha Trotec nude poseban servis. Osiguravaju brzo...

  Daljnje informacije
 • Regulisanje vlage u stanicma raspodele gasa

  Posljedice kondenzata i velike vlažnosti vazduha u stanicma raspodele gasa su poznate – i skupe: Korozija na cevima, stepenicama i drugim metalnim delovima te ispadi radi vlažnosti upravljačke elektronike mogu prouzrokovati nepregledne troškove. Da uopće ne dođe do toga, isplati se investicija profesionalnog sistema isušivanja vazduha.

  Daljnje informacije
 • Regulacija vlage u stanici gasne turbine

  Elektrane sa gasnim turbinama znatno doprinose kratkotrajnom pokrivanju vršnog opterećenja. Da bi se sprečili otkazi u radu pojedinih gasnih turbina usled korozije i problema sa elektronikom, neophodno je primeniti osmišljen sistem za regulaciju vlage.

  Daljnje informacije
 • Offshore: Sprečiti koroziju

  Korozija metalnih delova u gondoli vetroelektrane ili u samom tornju tj. ispadi elektrike nažalost ne pripadaju tipičnim štetama od vlage u Offshore okolinama. One znače znatne dodatne troškove povećanim utroškom održavanja i reparature sve do mirovanja pogona. K tome smanjujete trajanje pogona postrojenja. Strateški postavljeno isušivanje vazduha, grejači uređaji i ventilatori ovde nude pomoć i...

  Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha za konstrukcije mostova

  U unutrašnjosti mostova su čelični nosači, elektro vodovi ili tehničke prostorije izložene velikoj vlažnosti vazduha. Već desetljećim se kao alternativa skupom premazivanju zobg zaštita od rđe dokazalo, da se most iznutra održava suvim sa isušivačima. Za isušivanje vazduha Vam stoje na raspolaganju Trotec adsorpcijske sušilice sa različitim kapacitetima.

  Daljnje informacije