Korisnička podrška i podrška: +49 2452 962-450

Pon - Pet: 7:30 - 17:30

Klimatizacija u poljoprivredi
 1. Industrija rešenja
 2. Pregled struke
 3. Poljoprivreda

Klimatizacija u poljoprivredi

Ventilacijska tehnika, grejanje i hlađenje pri držanju korisnih životinja

Klimatizacija u poljoprivredi

Sistemi za hlađenje, grejanje, ventilaciju i merna oprema: za najbolju klimu u poljoprivredi

Što tačnije su hale i štale u agrarnim pogonim klimatizovane, to je stoka produktivnija, koja se tamo drži. Po tom principu Trotec nudi i ovdje specifična rešenja za struku. Upotrebljavaju se specijalni rashladni sistemi, grejača i ventilacijska tehnika, koja je usklađena sa individualnom okolinom. Odgovarajuća merna oprema za kontrolu klima podataka dobivate dodatno – za najbolje klimatske uvete u poljoprivredi.

Vanjska klima je nestabilna. Zbog toga se baš u agrarnim pogonima mora paziti na konstantnu klimatizaciju. Jer samo tako se u poljoprivredi može pouzdano i efektivno da proizvodi. Da poljoprivrednici neovisno o godišnjem dobu i promenama vremena mogu da rade i drže svoju stoku, Trotec ima različita klimatska rešenja u ponudi: Od rashladnih sistema preko grejače tehnike sve do mobilne ventilacije.

Zaštita pri prodoru hladnoće

Hladne faze se premoste uporabom učinkovitih grejačih sistema – kako bi se kokoši, svinje, krave i ostale uzgojne i tovne životninje osećale ugodno i zimi. Za najveće zahteve u poljoprivredi su uljni grejači uređaji Trotec optimalno rešenje. Ovisno o veličini mesta uporabe i uveta, pogoni ovde nalaze ogovarajuće uređaje: od cenovno atraktivnih uljnih grejača IDS i IDE-serije preko posebno učinokvitih i robusnih uljnih grejačih agregata ID-serije sve do visokovrednih uljnih grejača ID-serije. Oni svi su izuzetno fleksibilni za upotrebu i životinjama nude ugodnu toplinu.

Kada postane previše vruće

Preciznu unutarnju klimu u štalama i halama poljoprivrednih pogona, pogotovo leti, garantuje Trotec rashladna tehnika. Izvanrednu i ciljanu klimatizaciju i efektivnu proizvodnju u velikim halama osiguravaju obrtnički klima uređaji PT-serije.

Klimatizacija u poljoprivredi

Ventilacija protiv zastoja vrućine

K tome u štalama životinja preti pogotovo pri visokim vanjskim temperaturama zastoj vrućine, koji masivno napada stoku. Također i opterećenja bakterija zbog vlažne klime i izlučivanje životinja je na vrućini ekstremno visoko. Onda je ciljana i ustrajna ventilacija preko potrebna. Pouzdanu cirkulaciju zraka u štali i tako trajno svež vazduh za životinje osiguravaju aksijalni ventilatori TTV-serije Trotec. Spretni su, učinkoviti i rade punom snagom za zdravlje životinja – uvek onda, kada je potrebna dodatna ventilacija. U sekundama je vlažan, prašnjav i puno puta prljav vazduh zamenjen sa vazduhom sadržanim kisikom.

Isušivanje vazduha – A i O u držanju stoke

Još jedan važan aspekt u poljoprivredi je visoka vlažnost vazduha u štalama, koja nastaje izlučivanjem i isparavanjem životinja, čišćenjem i pojenjem. Sa adsorpcijskim isušivačima vazduha Trotec – stacionarno ili mobilno – se odvodi vlažan vazduh. Brzo i pouzdano.

Klima vrednosti uvek na oku

Uvek na sigurnoj strani: To mogu biti poljoprivrednici, kada redovito kontrolišu klima vrednosti u pogonu. Merni uređaji vlažnosti i pogotovo podatkovni logeri klime Trotec su snažni i tačni partneri, kojima nijedan klimatski detalj ne izmiče.

Koristite naše najbolje industrijske usluge

Nutzen Sie den Best-Practice-Industrieservice von Trotec

Pošto svako industrijsko preduzeće ima svoje karakteristične procese, sisteme i prostorije, svako rešenje za tretman vazduha takođe zahteva konfiguraciju uređaja specifičnu za svaki slučaj. Ukratko, često je teško izračunati kombinovane efekte strujanja vazduha, uslova vlažnosti vazduha i temperaturnih fluktuacija na čisto teorijskoj osnovi, na primer u područjima zaključavanja ili na transportnim trakama. Rezultat: Nepotrebni dodatni troškovi zbog prenaplaćenih zahteva ili - što je još gore - u praksi, nedovoljno funkcionalnih rešenja.

Možete računati na naše stručnjake

Potrebni su iskusni stručnjaci za klimatizaciju kako bi precizno izračunali potrebe u industriji i razvili prilagođene koncepte za klimatizaciju. Verujte našem timu stručnjaka i uslugama industrijskih usluga: Analiziramo situaciju individualnih potreba zajedno sa vama na licu mesta, utvrđujemo posebne zahteve uređaja i izrađujemo prilagođeno projektno rešenje do tačnog postavljanja uređaja.

Naši industrijski konsultanti takođe će vas rado obavestiti lično na Tel. +49 2452 962-777 o našim najboljim industrijskim uslugama iz prakse. Ili možete jednostavno poslati upit direktno našim stručnjacima u industriji sa vašim ličnim zahtevima. Odmah odgovaramo!

Trotec proizvodi za poljoprivredu

Primeri primene iz prakse:

 • Termografija konja

  Konj u Nemačkoj pripada najomiljenijim životinjama. Ali u usporedbi, troškovi tretmana mogu biti vrlo visoki, ako se konj jednom razboli ili dobije akutnu ozlijedu. Što kasnije se prepozna tjelesno oštećenje, to dugotrajnije i skuplje teće proces tok lečenja. Zato se sve više koristi termografija za prevenciju bolesti, akutnu dijagnostiku i rehabilitaciju.

  Daljnje informacije
 • Klimatizacija u uzgoju peradi

  Od temperature od 10 stupenjeva na dalje učinak leženja jaja znatno opada. I u tovu pilića temperature u hladno doba godine ne smije jako opadati. Jer nisu sve rase robusne, da mogu preživeti nagli pad temperature u staji. Zato bi poljoprivrednici trebali da budu spremni i imati pri ruci grejači sistem, kako bi životinjama i po zimi nudili optimalne uvete klime. Uljni grejači Trotec peradi zimi...

  Daljnje informacije
 • Ovlaživanje vazduha u staklenicima

  Tople temperature i velika vlažnost vazduha je najvažnije, što tropske i subtropske biljke trebaju za brzi i bujan rast. I gljive vole togasu i vlagu. Redovito navodnjavanje je nedovoljno, jer veći dio egzotičnih biljaka vodu uzima iz vazduha. Kako bi proizveli posebnu klimu, je pored sistematskog grejanja bitna primena moderne tehnike za nakupljanje vazduha sa puno vlage. Trotec ima više rešenja...

  Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha u svinjogojstvu

  Prevelika vlažnost vazduha i temperature su sve drugo osim ugodni uveti klime za svinje, koje se drže. Da li uzgoj ili tov: Životinji je potrebno trajno optimalna klima, kako bi bila zdrava i produktivna. Primjena profesionalnih isušivača vazduha osigurava ugodne temperature i bolji vazduh, kako bi znatno povećala ugodnost svinja. Adsorpcijske sušilice Trotec su optimalna oprema – za porizvodnju...

  Daljnje informacije
 • Infracrvena termografija u uzgoju životinja

  Termografske kamere su se već godinama dokazale u industrijskom uzgoju goveda, svinja, ovca, koza i piletine. Predstavljaju povoljnu i vrlo ranu metodu merenja temperature, koja uzgajivaču kao i veterinaru isporučuju važne podatke o stanju životinje. U Trotecu ćete nači veliki izbor uređaja za infracrvenu termografiju.

  Daljnje informacije