Korisnička podrška i podrška: +49 2452 962-450

Pon - Pet: 7:30 - 17:30

 1. Primene
 2. Skladištenje od prašine i logistika
 3. Isušivanje vazduha u skladištu gnojiva

Trajna kvaliteta: Isušivanje vazduha u skladištu gnojiva

Velika vlažnost vazduha je veliki neprijatelj higroskopske robe kao što je gnojivo. Sa visokoučinkovitim adsorpcijskim sušilicama Trotec vlada optimalna klima u skladištu.

Profesionalna tehnika za učinkovite primene isušivanja

Proizvodnja higroskopskih tvari u kemijskoj industriji iziskuju tankoćutnost. Jer tvari vole vodu i rado izuzimaju vlagu iz vazduha okoline. I to može imati fatalne ekonomske posledice. Vezivanjem vode materijal se lepi i gruda iu najgorem slučaju postaje neupotrebljiv. Primer je gnojivo. Ako u skladištu gnojiva vlada prevelika vlažnost vazduha, gnojivo ju izuzoima iz vazduha i zgrudava se. Zato u skladištima u prvom planu klima uveti moraju biti točni. Stacionarni adsorpcijski isušivači TTR-serije Trotec vazduhu okoline izuzimaju vlagu i tako štite osetljivu materiju. Za najbolji kvalitet proizvoda i veliko zadovoljstvo kupca: Najmodernija i efektivna tehnika Trotec!

Pri preradi, pakiranju i skladištenju higroskopskih materijala su konstantni klima uveti neophodni. Samo tako proizvođač kupcu može osigurati visoku kvalitet svojih proizvoda. Uravnotžena vlaga je ovde vrlo bitna. Jer količina vlage proizvoda mora biti u ravnoteži sa relativnom vlagom vazduha, samo tako se može garantujeti, da higroskopski materijal ne izuzima prekodnosnu vlagu iz vazduha. To može dovesti do uništavanja celih zaliha. Primer je skladištenje gnojiva. Ta higroskopska roba posebno dobro uprihvata vlagu, što brzo dovodi do zgrudavanja i ljepljenja. Zato prostorije, u kojima se skladišti higroskopski proizvod, moraju biti zatvorene. Dodatno spremnici moraju biti specijalno obloženi i ne smiju se nalaziti u blizini postrojenja za otpadne ili pitke vode. Pored logističnog standarda, koji se moraju zadržavati, mora odgovarati i tehnička oprema. Samo sa primenom visokovrednih sistema isušivanja se proizvodi mogu pouzdano štititi u skladištu gnojiva. Trotec ovde nudi izbor visokoučinkovitih isušivača vazduha – za jednako dobru kvalitet materijala.  

Osiguravanje kvaliteta

Zgrudavanje gnojiva premom vlage je naravno optički velika šteta. Puno gore je ipak, da materijal premom vlage gubi svoju kvalitet. Sadržane osobine hranjive tvari se gube, trajnost jako pati, proizvodni strojevi se ljepe i moraju utrošno i skupo biti očišćeni. Dodatno vlaga stvara buđ, bakterije i gljivice. Takve ekonomske i štete imidža poduzeća sprječavaju, tako da u skladištu gnojiva koriste najmoderniju tehniku isušivanja vazduha Trotec.

Dugovječno i lako održavanje

Adsorpcijske sušilice TTR-serije Trotec osiguravaju kvalitet higroskopskih proizvoda kao što je gnojivo – pouzdano i efektivno. Ta specijalna tehnika sušenja postoji u dve izvedbe: Ili kao mobilni agregati sušenja, koji se po potrebi mogu fleksibilno primenjivati, ili koristiti kao stacionarni trajni pomočnici, koji kao fiksni partneri u trajnom pogonu osiguravaju konstantne klimatske uvete u skladištu.

Da li za mobilnu primenu ili stacionrni trajni pogon: Za sve modele TTR-serije Trotec vredi: Krajnje su dugovječni, lagani za održavanje i fleksibilmo konfigurirajući. Kod svih radi profesionalna tehnika za Profi kvalitet higroskopskih proizvoda. Pgotovo stacionarni TTR-adsorpcijski isušivači vazduha garantuju delotvorno stalno isušivanje sa ekstremno velikim kapacitetima – čak pri niskim rostištima. Pritom se količina suvog vazduha može neprekidno regulirati. Internim povratom togase i velikom opteretivosti sorpcijskih rotora, isušivači TTR-serije pripadaju najekonomičnijim svoje vrste. Svi agregati za sušenje TTR-serije su razvijeni i proizvedeni u Nemačkoj po nejvećim merama kvaliteta.

Primjena TTR-isušivača vazduha u skladištu gnojiva: Precizno sušenje vazduha Profi kvaliteta „made in Germany“ protiv zgrudavanja i ljepljenja materijalaOsiguravanje visoke kvaliteta higroskopske robeVeć serijski opremljen sa raznim funkcijama i opširnom opremomUčinkoviti i robusni modeli za stacionarno ili mobilno korišćenjeProstorno štedljiva konstrukcija sa lakim održavanjem  Najbolji odnos cene i učinka Stručno savetovanje uključujući.

Još rešenja

Koristite naše najbolje industrijske usluge

Nutzen Sie den Best-Practice-Industrieservice von Trotec

Pošto svako industrijsko preduzeće ima svoje karakteristične procese, sisteme i prostorije, svako rešenje za tretman vazduha takođe zahteva konfiguraciju uređaja specifičnu za svaki slučaj. Ukratko, često je teško izračunati kombinovane efekte strujanja vazduha, uslova vlažnosti vazduha i temperaturnih fluktuacija na čisto teorijskoj osnovi, na primer u područjima zaključavanja ili na transportnim trakama. Rezultat: Nepotrebni dodatni troškovi zbog prenaplaćenih zahteva ili - što je još gore - u praksi, nedovoljno funkcionalnih rešenja.

Možete računati na naše stručnjake

Potrebni su iskusni stručnjaci za klimatizaciju kako bi precizno izračunali potrebe u industriji i razvili prilagođene koncepte za klimatizaciju. Verujte našem timu stručnjaka i uslugama industrijskih usluga: Analiziramo situaciju individualnih potreba zajedno sa vama na licu mesta, utvrđujemo posebne zahteve uređaja i izrađujemo prilagođeno projektno rešenje do tačnog postavljanja uređaja.

Naši industrijski konsultanti takođe će vas rado obavestiti lično na Tel. +49 2452 962-777 o našim najboljim industrijskim uslugama iz prakse. Ili možete jednostavno poslati upit direktno našim stručnjacima u industriji sa vašim ličnim zahtevima. Odmah odgovaramo!

Po želji proizvodimo i adsorpcijske sušače vazduha po mjeri kao specijalnu izvedbu

Rado ćemo da proizvedemo po želji i adsorpcijske isušivače po meri kao savršenu specijalnu izvedbu po potrebi „made in Germany“, na primer:

 • TTR agregate za sušenje u higijenskoj izvedbi
 • TTR agregate za sušenje za suvi vazduh bez LABS
 • TTR agregate za sušenje sa ekstremno niskim tačkama rosišta

Iskoristite mogućnost planiranja, konstruisanja i proizvodnje specijalnih izvedbi sa prilagođenim za individualne potrebe u usklađivanju sa našim specijalistima: Ovdje saznajte više …

Dalji primeri primene za odvlaživanje vazduha

 • Isušivanje & čišćenje vazduha u skladištu

  Za isušivanje vazduha Trotec Group Vam nudi različita rešenja – od sušača kondenzata DH-serije do adsorpcijskih sušilica TTR-serije. Oboje postoje u mobilnim i stacionarnim izvedbama. Naći ćete za svako skladište za robu tj. otpremu ispravnu tehniku isušivanja. Inovativni merni uređaji i podatkovni logeri zaokružuju koncept isušivanja vazduha za skladišta i područja transporta.   Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha u skladištu delova za vetroelektrane

  U fazi gradnje vetrovne elektrane delovi postrojenja se nekada mjesecima skladište u vrlo velikim skladištima kao što su hale ili privkaišim šatorima na licu mesta za montažu. Kako bi sprečili štete skladištenja zbog korozije i mraza, je potreban promišljen sistem za regulisanje vlažnosti.

  Daljnje informacije
 • Isušivanje u alatnicama

  Besprekorna zaštitna oprema i savršeno delotvorni uređaji su neizostavljivi pri primeni vatrogasaca i THW-a. Zaštitna odjela, crijeva i cevi moraju biti apsolutno nepropusna. Alati kao što su kliješta i limarske škare moraju biti u besprekornom stanju, takošer i tehnički uređaji kao što su visokoučinkoviti ventilatori, plamenici za rezanje i reflektori. Da se kompletna oprema nakon primene...

  Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha u sušioni

  Kod proizvodnje elektronike i poluvodiča vlažnost vazduha može dovesti do električnog naboja. Zato se odvijaju osetljivi koraci prerade u čistim prostorijama i sušionama. Za te velike zahteve isušivanja vazduha su mobilne adsorpcijske sušilice TTR-serije idealne.

  Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha u teretnom prostoru broda

  Protiv buđa, bakterija i korozije na transportnoj robi i brodu pomaže samo jedno: Teretne prostore opskrbljivati sa konstantno suvim vazduhom sa prilagođenom vlagom vazduha. To uspeva pouzadno sa profesionalno planiranim sistemom za isušivanje vazduha.

  Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha skladišta za platine

  Kod skladištenja tiskanih pločica, vlažnost vazduha može dovesti do električnog naboja i stvaranja patine tj. korozije. Za isušivanje vazduha skladišta za platines su podobne mobilne adsorpcijske sušilice TTR-serije – isto kao i za druga područja proizvodnje elektronike i poluvodiča.

  Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha za slanje & transport

  U kemijskoj kao i u farmaceutskoj branšii je higroskopski sipki materijal u silosu i pri transportu ugrožen zbog vlage vazduha. Takođe nakon proizvodnje vlaga ostaje problem, jer se proizvodi često pakiraju u osetljive kartone sa ulošcima od papira. Profesionalno isušivanje vazduha u skladištu, pri slanju i transportu igra odlučujuću ulogu.

  Daljnje informacije
 • Skladište suvog vazduha

  Zahtjevi u skladištu suvog vazduha su isti u puno branši: Rast bakterija na namirnicama, ljepljenje praha i korozije na metalnim delovima se sprječavaju, kada se relativna vlaga vazduha konstantno drži ispod 50 %. Kao zaštita od buđa je već dovoljno 70 % r.v. Sa isušivačima vazduha TTR-serije te odgovarajućih logera podataka Vam stoje na raspolaganju sistemi za isušivanje vazduha, koji te ciljeve...

  Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha u skladištu drva

  Kod skladištenja drveta potrebna konstantna vlaga drveta od na primer ispod 9 posto za namještaj predstavlja izazov: Bez isušivanja vazduha razlike temperature i mijenjanje vlažnosti vazduha se brinu o tome, da vlaga drveta raste. To ima negativne posledice na kvalitet drveta – od problema pri preradi sve do otpada drveta.

  Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha u vinskom podrumu

  Različite temperature, na kojima vina vriju, vinogradar uglavnom postavlja preko termostata, koji su ugrađeni u spremnike. Ali i primena isušivača vazduha je neizostaviva. Pri niskoj vlagi vazduha se pogotovo crna vina najbolje mogu razviti. Osim toga agregat za sušenje ciljano uništava kondenzat. Trotec ima seriju učinkovitih sušilica u programu, koji se primjenjuju za najrazličitije potrebe....

  Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha pri skladištenju sirovog duhana

  Oplemenjenje sirovog duhana je velika umetnost. Daleko od velike duhanske industrije se u manjim manufakturama proizvode posebne mješavine sa najrazličitijim aromama. Ali i tu poduzeća u pravilu moraju sirovi duhan, koji doalzi iz celog svijeta, kupovati na kontenjere. I kako se roba često ne prerađuje od jedanput, listovi se moraju oprezno skladištiti. Samo tako se mogu očuvati izvanredna...

  Daljnje informacije
 • Čišćenje tepiha - isušivanje vazduha u sušioni

  To više čišćenje tepiha znači, da je proces čišćenja i sušenja prilagođen individualnim vlaknama i materijalu tepiha. Kriva temperatura sušenja može napasti materijal.

  Daljnje informacije