Korisnička podrška i podrška: +49 2452 962-450

Pon - Pet: 7:30 - 17:30

 1. Primene
 2. Tehnologija merenja
 3. Merna tehnika kontrole brtvenosti odjela za preživljavanje

Mjerni uređaj za kontrolu brtvenosti: Sigurno pronalaženje rupa

Sa LD6000 ispitati prsluke za spašavanje, odjela za ronjenje i preživljavanje

Kod kontrole brtvenosti odjela za preživljavanje, prsluka za spašavanje, oprema za ronjenje i zaštitnih odjela može postojati samo 100 posto sigurnosti, jer manje znači: Nema sigurnosti. Za inspekciju takve zaštitne odjeće specijalizirani ispitivači se zato pouzdaju u siguran merni uređaj po postupku Tracer gasa. LD6000 je takav merni uređaj.

Mjerenje Tracer gasom se zove i merenje tragovima gasa ili merenje indikacije gasa i dokazan je postupak za pronalaženje najmanjih rupa. Plin se uvodi u područje za testiranje, na primer u odelo za preživljavanje i visokoosetljiv senzor akustičnim signalom mernog uređaja javlja moguće rupe. Pored puno drugih primena je merenje Tracer gasom podobno i za kontrolu brtvenosti zaštitne odjeće.

Mjerni uređaj radi sa ekološki prihvatljivom mješavinom gasa

Kod kombi-detektora LD6000 iz programa Trotec mernih uređaja se za kontrolu brtvenosti koristi mješavina gasa od vodika i dušika. Iz analiza fizikalnih osobina gasova, koji su relevantni za traženje rupa, znamo, da je vodik drugim gasovima nadmoćan. Nije samo najlakši, nego i najpovoljniji svih gasova tragača. K tome je potpuno sigurno, kada ga se koristi razrijeđenog sa dušikom. I potpuna sigurnost je najvažnije kod kontrole brtvenosti napuhujućih prsluka za spašavanje te zaštitna, ronilačka i odjela za preživljavanje. Kod LD600 se za kontrolu brtvenosti koristi mješavina od 5 % vodika i 95 % dušika. Ta ekološki prihvatljiva mješavina nije zapaljiva, otrovna i ne korodira.

Podobna za mobilne kontrole brtvenosti na brodu

Izvorno se LD6000 razvio za pronalaženje rupa bez uništavanja malih i najmanjih rupa na cevima i na ravnim krovovima, za pronalaženje puknuća kablova te pronalaženje rupa u hidrauličnim i pneumatskim sistemima te u spremnicima, ventilima, izmjenjivačima togasa, gradnjama i čamcima. Ali spektar korištenja mernog uređaja seže od marina i Offshorea sve do sigurnosnih ispitivanja prsluka za spašavanje, odjela za ronjenje i odjela za zaštitu od hladnoće i kemikalija sa MED-dozvolom. Aluminijsko kućište uređaja je otporno na vodu i prašinu po zaštitnoj klasi IP54. Svojim spretnim merama od 21 x 16 x 6 cm i težinom od cca. 1 kilograma uključujući torbi je merni uređaj podoban i za mobilne primene na brodu i u polju.

Efektivne inspekcije prsluka za spašavanje, odjela za preživljavanje i zaštitne odjeće

LD6000 je tako siguran i efektivan, i zato što merni uređaj pri kontroli brtvenosti ekstremno brzo reagira na gas: Elektronski senzor reagira odmah unutar jedne sekunde na gas. Akustični signal brzo ponovo nestaje, tako da se odmah mogu izvoditi nova merenja. Ovaj merni uređaj nije samo podoban iz sigurnosno tehničkih razloga za primenu u certificiranim testnim pogonima, nego i zato, što ispitivač tako efektivno može da kontroliše zaštitnu opremu, prsluke za spašavanje i odjela za preživljavanje. Troškovi nabeve LD6000 se tako vrlo brzo amortiziraju.

Kontrola brtvenosti prsluka za spašavanje i odjela za preživljavanje

 Serijska oprema

 Opcija

 Nije raspoloživo

Dalji primeri primene merne tehnologije u oblasti termografije

 • Pronalaženje šteta na ležajevima i pukotina na rubovima

  LD6000 je set frekvencijske analize za akustično pronalaženje vodova. Ali uređaj može puno više raditi za sigurnosne tehničare u struci železnice: Na primer se tako mogu da pronađete štete na ležajevima na kotačima. „Zvučna tehnika“ se zove taj učinkovit način.

  Daljnje informacije
 • UV-lampe za SelectaDNA u policijskoj akciji

  Policija već godinama pojačano preporučuje markiranje skupocjenosti sa umjetnim DNA kao što je SelectaDNA. U slučaju provale se takva markirana roba vlasniku brzo može dodjeliti. Osim toga naljepnice sa napomenom umjetnog DNA zastrašivaju provalnike. Broj provala se smanjuje, povisuje se broj razjašnjenja. Markiranje je vidljivo sa UV-lampom.

  Daljnje informacije