Korisnička podrška i podrška: +49 2452 962-450

Pon - Pet: 7:30 - 17:30

 1. Primene
 2. Radni šatori, privatnost za mobilne uređaje
 3. Šatori za tretman i skladištenje za vreme katastrofa

Šatori za tretman i skladištenje: kratkoročno stvoriti prostor

klimatizirani šatori pri katastrofi ili velikim događajima

Trotec se obavezao optimiranju vazduha u radnim prostorijama i radnim procesima. Za nas to toliko doseže, da u slučaju nužde isporučujemo i radnu prostoriju. Na primer u obliku šatora za tretman i skladištenje, koji se pri uporabi u katastrofama od strane THW i hitne službe griju ili hlade.

Klasični montažni šatori iz građevinskog sektora imaju sve, što šator za tretman ili šator za skladištenje za vreme katastrofa moraju imati: svijetlosno ispravni materijal, tako da možemo dobro raditi unutra. Osim toga zavarena obrada zaštićena od vetra i vkaiša, prozori i ventilacijski otvori te komforno rukovanje pri postavljanju. K tome se sa dotičnim mobilnim uređajima može grejati i klimatizirati. Tako su brzo postavljeni šatori K- i KE-serije sa ravnim krovom najbolje kvalificirani za pomoć u slučaju katastrofe. Ali i šatori manjeg krova TE-serije kao što je 250 TE mogu da naprave fleksibilan radni prostor za skladištenje uređaja, zaštitu generatora ili zaštitu ozlijeđene osobe.

Opskrbni otvori omogućuju grejanje i klimatiziranje

Da li u primeni kao šator za tretman za hitnu pomoć, za sklanjanje ozlijeđenih osoba ili kao šator za skladištenje opreme i namirnica: Svaki šato se sa može opremiti sa opskrbnim otvorima, preko kojih se na primer pri uporabi kod poplava može grejati sa uljnim grejačim uređajima ili pri skladištenju namirnica i medikamenta sa klima uređajima ciljano može hladiti. Takođe ciljano očišćeni šatori od prašine su mogući, kada se koristi čistač vazduha . Za šator za bolesnike, operacijski šator ili kuhinjski šator to može biti od velikog značaja.

KE-serija ili K-serija? Planirana primena je odlučujuća

Šatori KE-serije imaju napred tri sakrivena patentna zatvarača i tako omogućuju prostorni pravočošakni ulaz – idealno za izdavanje hrane u šatoru za juhu. Najveći šator ravnog krova 350x350 KE ima površinu od otprilike 12 m² pri srednjoj visini od 2,55 metara, podoban je znači i za više osoba ili kao šator za skladištenje.

Šatori K-serije zato imaju samo jedan patentni zatvarač i tako više zaštićen tročošakasti ulaz. Ovisno o primeni je jedno ili drugo ispravno. U tim različitim oblicima i opcijom klimatizacije se unutar par sati mogu postaviti cela šatorska naselja – u slučaju nužde. To ne vredi samo za vreme katastrofa, nego i za ugodnije evente kao što su festivali ili druge velike prigode, u kojima policija, THW i hitne službe trebaju radnog prostora.

Šatori za tretman i skladištenje za vreme katastrofa

 Serijska oprema

 Opcija

 Nije raspoloživo

Dodatni primeri primene za radne šatore / ekrane za privatnost na mobilnim uređajima

 • Vizualna zaštita od nesreće za policiju & spasilace

  Kod nesreća, na mestima zločina i tokom akcija u katastrofama, spasilace nažalost često ometaju znatiželjni. Što brže se zaštiti mesto događaja, to bolje spasilaci mogu da odrade svoj posao. Za to Vam Trotec nudi mobilno rešenje za brzo postavljanje: VarioScreen.

  Daljnje informacije
 • Zaštita od vetra i vizualna zaštita za evente i gastronomiju

  Gastronomičari, organizatori i hoteljeri u Trotec Group nađu mobilno rešenje, koje ispunjava sve, što je potrebno, za stvaranje zaštićenih mesta za goste: Sa VarioScreen Business stoje na raspolaganju mobilne zaštite od vetra i vizualne zaštite, koje su u sekundama postavljeni i koje se mogu nizati jedno uz drugo.

  Daljnje informacije
 • Vježba evakuacije putničkih brodova

  Iako putnički brodovi slove kao vrlo sigurna prevozna sredstva, mora se i ovde ozbiljno shvaćati priprema za nuždu. Međunarodne odredbe, koje su se postavile pod krilima Ujedinjenih Naroda, propisuju, da u okviru sigurnosnih mera brodsko osoblje takođe mora apsolvirati školovanje za slučaj evakuacija. Da se za slučaj nužde može trenirati u realnim uvetima, koriste se strojevi za maglu. Simulator...

  Daljnje informacije
 • Vježba evakuacije vazduhoplova

  Iako se prometni vazduhoplovi danas proizvode po najmodernijim standardima, strojevi nisu zaštićeni od tehničkih problema. Kod nezgode tako aerodromsko osoblje mora tačno znati, što se treba napraviti u vezi zaštite putnika i vlastite sigurnosti. Na takve slučaje u nuždi se osoblje priprema sa specijalnim vježbama. Tome pripada takođe izvođenje putnika u slučaju požara iz zadimljenog vazduhoplova....

  Daljnje informacije
 • Vježba evakuacije vlakova

  Da li je defektna klima, šteta na prigonu ili požar kante za smeće: Razlog razvoja dima u vlaku se u pravilu zna tek nakon završetka gašenja. Ali pre toga za osoblje vredi, da sačuvaju mirnoću i evakuiraju putnike. Kod dotičnih vježbi zaštite od požara se saradnici pripremaju na slučaj u nuždi. Kod takve vježbe se često koristi simulator magle i dimnog gasa FS200 Trotec. Jer on osigurava...

  Daljnje informacije
 • Skladišni šatori/šatorske hale

  Šatorske hale i veliki skladišni šatori su brzo i povoljno postavljeni naspram konvencionalnim skaldišnim halama. Jedini izazovi naspram zgradama su – čak kod izoliranih šatorskih hala – kondenzat te regulisanje vlažnosti vazduha. Stacionarne visokoučinkovite sušilice sa sistemom crijeva za ravnodnosan dovod suvog vazduha sprječavaju probleme vlažnosti unapred.

  Daljnje informacije
 • Vođenje posetitelja na velikim priredbama

  Kako bi blokirali površine za posetitelje i markirali puteve, često se koriste metalne barijere. One su, ako se radi samo o optičkom navođenju, nepotrebne. Trotec Group ima mobilna rešenja vizualne zaštite u programu, koje su lagane i prostorno štedljive te su u sekundama rasklopive: VarioScreens.

  Daljnje informacije