Korisnička podrška i podrška: +49 2452 962-450

Pon - Pet: 7:30 - 17:30

 1. Primene
 2. Radni šatori, privatnost za mobilne uređaje
 3. Vizualna zaštita od nesreće za policiju & spasilace

Mobilna vizualna zaštita od nesreće za policiju i spasilace

Kako bi pomagači mogli da rade vizualno zaštićeni

Kod nesreća, na mestima zločina i tokom akcija u katastrofama, spasilace nažalost često ometaju znatiželjni. Što brže se zaštiti mesto događaja, to bolje spasilaci mogu da odrade svoj posao. Za to Vam Trotec nudi mobilno rešenje za brzo postavljanje: VarioScreen.

Kod prometnih nesreća, požara i drugih hitnih slučajeva znatiželjni ljudi ometaju ne samo pristup ili prilaz spasilačkih ekipa – dodatan problem kod prometnih nesreća su sudari s naletom straga drugih vozaća, koji pod svaku cijenu moraju baciti pogled na ozlijeđene. Ukratko: Što brže spasilačke ekipe imaju potpunu vizualnu zaštitu, to bolje.

U praksi se vidi stalno, da spasilaci kod nesreća, požara ili katastrofa imaju na raspolaganju samo provizorne vizualne zaštite u obliku cerada. Nju vješati u slučaju nužde, troši vreme, ometa spasitelje u svom radu i nudi premalo zaštite od znatiželjnih pogleda. Druga rešenja kao što su modularni zidovi vizualne zaštite trebaju puno prostora ili čak vlastiti transporter.

VarioScreen – spas za spasitelje

Trotecrešenje iz našeg područja proizvoda „montažni šatori & vizualna zaštita“ znači VarioScreen. Radi se o mobilnom zidu vizualne zaštite, koji se postavlja u sekundi sa malo zahvata rukom od samo jedne osobe – i isto tako brzo se demontira. Vizualna zaštita od nesreće stane preklopiv u svako vozilo i teži 14 kilograma. Otklopljen VarioScreen osigurava dionicu od otprilike 7 metara širine pri visini od 1,80 metara. Ali postoji i mogućnost produžetka zida sa spojnicom ekstra stabilnih priključaka za patentni zatvarač od 7 na 14 metara – ili na 21 metar – u principu se jedinice mogu da redaju jedan na drugi beskonačno.

Fleksibilna vizualna zaštita: Stoji tačno tamo, gde je potrebna

Još jedna prednost je fleksibilnost: Vizualna zaštita od nesreće se može individualno postaviti kao krug ili polukrug, kao čošak ili individualno oblikovano – znači nudi tačno vizualnu zaštitu na mjestu, gde okolnosti to zahtevaju.


Dodatni primeri primene za radne šatore / ekrane za privatnost na mobilnim uređajima

 • Zaštita od vetra i vizualna zaštita za evente i gastronomiju

  Gastronomičari, organizatori i hoteljeri u Trotec Group nađu mobilno rešenje, koje ispunjava sve, što je potrebno, za stvaranje zaštićenih mesta za goste: Sa VarioScreen Business stoje na raspolaganju mobilne zaštite od vetra i vizualne zaštite, koje su u sekundama postavljeni i koje se mogu nizati jedno uz drugo.

  Daljnje informacije
 • Šatori za tretman i skladištenje za vreme katastrofa

  Trotec se obavezao optimiranju vazduha u radnim prostorijama i radnim procesima. Za nas to toliko doseže, da u slučaju nužde isporučujemo i radnu prostoriju. Na primer u obliku šatora za tretman i skladištenje, koji se pri uporabi u katastrofama od strane THW i hitne službe griju ili hlade.

  Daljnje informacije
 • Vježba evakuacije putničkih brodova

  Iako putnički brodovi slove kao vrlo sigurna prevozna sredstva, mora se i ovde ozbiljno shvaćati priprema za nuždu. Međunarodne odredbe, koje su se postavile pod krilima Ujedinjenih Naroda, propisuju, da u okviru sigurnosnih mera brodsko osoblje takođe mora apsolvirati školovanje za slučaj evakuacija. Da se za slučaj nužde može trenirati u realnim uvetima, koriste se strojevi za maglu. Simulator...

  Daljnje informacije
 • Vježba evakuacije vazduhoplova

  Iako se prometni vazduhoplovi danas proizvode po najmodernijim standardima, strojevi nisu zaštićeni od tehničkih problema. Kod nezgode tako aerodromsko osoblje mora tačno znati, što se treba napraviti u vezi zaštite putnika i vlastite sigurnosti. Na takve slučaje u nuždi se osoblje priprema sa specijalnim vježbama. Tome pripada takođe izvođenje putnika u slučaju požara iz zadimljenog vazduhoplova....

  Daljnje informacije
 • Vježba evakuacije vlakova

  Da li je defektna klima, šteta na prigonu ili požar kante za smeće: Razlog razvoja dima u vlaku se u pravilu zna tek nakon završetka gašenja. Ali pre toga za osoblje vredi, da sačuvaju mirnoću i evakuiraju putnike. Kod dotičnih vježbi zaštite od požara se saradnici pripremaju na slučaj u nuždi. Kod takve vježbe se često koristi simulator magle i dimnog gasa FS200 Trotec. Jer on osigurava...

  Daljnje informacije
 • Skladišni šatori/šatorske hale

  Šatorske hale i veliki skladišni šatori su brzo i povoljno postavljeni naspram konvencionalnim skaldišnim halama. Jedini izazovi naspram zgradama su – čak kod izoliranih šatorskih hala – kondenzat te regulisanje vlažnosti vazduha. Stacionarne visokoučinkovite sušilice sa sistemom crijeva za ravnodnosan dovod suvog vazduha sprječavaju probleme vlažnosti unapred.

  Daljnje informacije
 • Vođenje posetitelja na velikim priredbama

  Kako bi blokirali površine za posetitelje i markirali puteve, često se koriste metalne barijere. One su, ako se radi samo o optičkom navođenju, nepotrebne. Trotec Group ima mobilna rešenja vizualne zaštite u programu, koje su lagane i prostorno štedljive te su u sekundama rasklopive: VarioScreens.

  Daljnje informacije