Korisnička podrška i podrška: +49 2452 962-450

Pon - Pet: 7:30 - 17:30

Isušivanje vazduha u farmaceutskoj industriji
 1. Industrija rešenja
 2. Pregled struke
 3. Farmaceutska industrija

Isušivanje vazduha u farmaceutskoj industriji

Suvi vazduh i pri niskim tačkama rosišta

Isušivanje vazduha u farmaceutskoj industriji

Vlaga je vrlo važan faktor

Na oscilacije temperature i vlažnost vazduha reagiraju prah, tećnosti, dražeji i farmaceutska pakiranja veoma osetljivo. Već nekoliko posto previše vlažnosti mogu da oštete celo punjenje medikamenta. Rešenje su sistemi isušivanja vazduha Trotec.

Vlažnost vazduha je u farmaceutskoj industriji sa njenim higroskopskim tvarima vrlo kritičan faktor. Kada iste nisu točno upravljane sa sistemima isušivanja vazduha, u najgorem slučaju osciliraju udeli pokretača zbog izmenjane mase prouzročenim vlagom. Ili se prah lepi i ne može da se više besprekorno prerađuje. Kao iskusan ponuđač industrijskih sistema isušivanja vazduha za procesno klimatizovanje i kondicionisanje prostornog vazduha raspolažemo najmodernijim rešenjima za farmaceutsku proizvodnju.

Klima kondicionisanje sa zatvorenim sistemima isušivanja vazduha

Za potrebe u farmaceutskoj industriji su dokazani zatvoreni sistemi isušivanja vazduha i sušenja Trotec Group. Većinom mogu da budu naknadno instalirani bez dodatnih građevinskih postupaka i mogu da nadomeste postojeću tj. zastarelu klima tehniku.

Visokoučinkoviti uređaji sa visokim ROI-faktorom

Za procesno klimatizovanje i isušivanje vazduha, visokoučinkoviti uređaji DH-serije i adsorpcijski isušivači vazduha TTR-serije nude uverljive prednosti: Sve klase uređaja su na raspolaganju za svaki profil primene, puno njih i u INOX izvedbi. Trotec sušilice niskom temperaturom su podobne za radna područja do -20 °C, procesne i proizvodne sušilice do +70 °C. ROI-faktor je posebno visok zbog smanjenja troškova energije dodatnim povratom topline ili grejanjem vazduha potpomognutim procesnom toplinom. Sem toga punoautomatsko upravljanje garantuje pogon sa malim održavanjem – takođe centralni faktor za ekonomičnost.

Koristite naše najbolje industrijske usluge

Pošto svako industrijsko preduzeće ima svoje karakteristične procese, sisteme i prostorije, svako rešenje za tretman vazduha takođe zahteva konfiguraciju uređaja specifičnu za svaki slučaj. Ukratko, često je teško izračunati kombinovane efekte strujanja vazduha, uslova vlažnosti vazduha i temperaturnih fluktuacija na čisto teorijskoj osnovi, na primer u područjima zaključavanja ili na transportnim trakama. Rezultat: Nepotrebni dodatni troškovi zbog prenaplaćenih zahteva ili - što je još gore - u praksi, nedovoljno funkcionalnih rešenja.

Možete računati na naše stručnjake

Potrebni su iskusni stručnjaci za klimatizaciju kako bi precizno izračunali potrebe u industriji i razvili prilagođene koncepte za klimatizaciju. Verujte našem timu stručnjaka i uslugama industrijskih usluga: Analiziramo situaciju individualnih potreba zajedno sa vama na licu mesta, utvrđujemo posebne zahteve uređaja i izrađujemo prilagođeno projektno rešenje do tačnog postavljanja uređaja.

Naši industrijski konsultanti takođe će vas rado obavestiti lično na Tel. +49 2452 962-777 o našim najboljim industrijskim uslugama iz prakse. Ili možete jednostavno poslati upit direktno našim stručnjacima u industriji sa vašim ličnim zahtevima. Odmah odgovaramo!

Nutzen Sie den Best-Practice-Industrieservice von Trotec
Po želji proizvodimo i adsorpcijske sušače vazduha po mjeri kao specijalnu izvedbu

Rado ćemo da proizvedemo po želji i adsorpcijske isušivače po meri kao savršenu specijalnu izvedbu po potrebi „made in Germany“, na primer:

 • TTR agregate za sušenje u higijenskoj izvedbi
 • TTR agregate za sušenje za suvi vazduh bez LABS
 • TTR agregate za sušenje sa ekstremno niskim tačkama rosišta

Iskoristite mogućnost planiranja, konstruisanja i proizvodnje specijalnih izvedbi sa prilagođenim za individualne potrebe u usklađivanju sa našim specijalistima: Ovdje saznajte više …

Trotec proizvodi za farmaceutsku industriju

Primeri upotrebe za farmaceutsku industriju

 • klimatizirati procese u industriji

  Kod klimatiziranje procesa industrije često se koriste koncepti sa stacionarnim tj. mobilnim isušivanjem vazduha. Često je lokalno u strojevima, postrojenjima ili pojedinim radnim procesima potreban suvi vazduh – konstantno i neovisno od uveta okoline. Kod Trotec Group industrijski kupci za to nalaze učinkovite adsorpcijske sušilice.

  Daljnje informacije
 • Isušivanje pri punjenju & pakiranju

  U kemijskoj i farmaceutskoj proizvodnji se vlažnost vazduha mora pri punjenju i pakiranju tačno upravljati. Naposlijetku bi šteta bila ogromna, ako bi se higroskopski proizvodi zgrudavali, lepili i ako bi njihova trajnost bila skraćena. Sa našim adsorpcijskim sušilicama se ti procesi optimalno mogu klimatizirati.

  Daljnje informacije
 • Isušivanje & čišćenje vazduha u skladištu

  Za isušivanje vazduha Trotec Group Vam nudi različita rešenja – od sušača kondenzata DH-serije do adsorpcijskih sušilica TTR-serije. Oboje postoje u mobilnim i stacionarnim izvedbama. Naći ćete za svako skladište za robu tj. otpremu ispravnu tehniku isušivanja. Inovativni merni uređaji i podatkovni logeri zaokružuju koncept isušivanja vazduha za skladišta i područja transporta.   Daljnje informacije
 • Sušenje tlačnog vazduha

  Najčešći uzroci za mirovanje proizvodnje je previše vodene pare u strojevima i postrojenjima te korozija u cjevovodima. Prevlažan tlačni vazduh bi se zato trebao sprečiti. Efektivna mogućnost je primena učinkovitih sušilica vazduha. Odgovor na pitanje, koliko suh mora biti tlačni vazduh, da bi garantujeo optimalne uvete proizvodnje i zaštitu strojeva i postrojenja, je relativna vlaga. Ona mora...

  Daljnje informacije
 • Sušenje higroskopskog sipkog materijala

  Promjenjiva i previsoka vlažnost vazduha može uništiti sipkoću praha i granulata – i tako proizvesti velike naknadne troškove. Da se higroskopski sipki materijal ne ljepi i začepi tranportne puteve, vazduh se u kemijskoj i farmaceutskoj proizvodnji mora odvlažiti unapred. Sa adsorpcijskim sušilicama TTR-serije se to događa pouzdano.

  Daljnje informacije
 • Sušenje nakon čišćenja silosa

  Nakon čišćenja spremnika za skladištenje i silosa se morate moći pouzdati na potpuno sušenje, tako da je novi sipki materijal od početka zaštićen od vlage. I pošto se zato sušenje i brzo i ekonomično može provesti, preporučujemo kemijskoj i farmaceutskoj industriji naše visokoučinkovite sušilice TTR-serije.

  Daljnje informacije
 • Vazduh u prostoriji bez bakterija i virusa u medicinskim ordinacijama

  Svako ko ode kod porodičnog lekara u vreme divljeg gripa, gastrointestinalne infekcije ili drugih sličnih zaraznih bolesti obično mora da deli čekaonicu sa komšijama koji šmrču, kašlju ili čak imaju groznicu. Odlazak kod zubara ili oftalmologa takođe deli ovaj potencijal rizika, na primer ako je veliki deo populacije pogođen epidemijom gripa. Nije prijatna situacija i kao rezultat toga, mnogi...

  Daljnje informacije