1. Primene
 2. Skladištenje od prašine i logistika
 3. Isušivanje vazduha u sušioni

Isušivanje vazduha u čistim prostorijama i sušionama

Cilj: Električan naboj obavezno sprečiti

Adsorpcijske sušilice TTR 800 do 13500 za velike sušione

Kod proizvodnje elektronike i poluvodiča vlažnost vazduha može dovesti do električnog naboja. Zato se odvijaju osetljivi koraci prerade u čistim prostorijama i sušionama. Za te velike zahteve isušivanja vazduha su mobilne adsorpcijske sušilice TTR-serije idealne.

Industrija elektronike i poluvodiča je trenutno branša sa najvećim zahtevima isušivanja vazduha u čistim prostorijama. Tako primerice proizvođač Lithium-Ion baterija zahteva relativnu vlažnost vazduha od samo 2 posto. Ekstremna vrednost u odnosu na farmaceutsku industriju sa prosječnih 10 posto i automobilsku industriju sa 35 posto. Kako bi tako dostigli veliko isušivanje vazduha, su apsolutno potrebna dobro regulirajuća isušivanja vazduha sa konstantnim isušivanjem.

Duoventic: Ovdojeno fino namještanje količine vlage i volumenske struje

Stacionarne i mobilne adsorpcijske sušilice TTR-serije jednom od tri varijante TTR-principa funkcije tako osiguravaju veliki učinak isušivanja pri istovremeno niskom potrošnjom energije. Obje mobilne adsorpcijske sušilice sa oznakom „D“ za Duoventic-regulacijom količine vazduha, TTR 400 D i TTR 500 D, nude najveću moguću fleksibilnost pri namještanju potrebne količine suvog vazduha. Inovativnom Duoventic-regulacijom količine vazduha  se oba ventilatora odvojenih cirkulacija neovisno neprekidno elektronički mogu regulirati. To omogućuje zasebno fino namještanje količine vlage i volumenske struje potrebnog suvog vazduha i tako tačno upravljan postotak relativne vlage vazduha. TTR 400 D i TTR 500 D su koncipirane za male čiste prostorije ili sušione.

Velike sušione i čiste prostorije se najbolje mogu isušivati sa stacionrnim adsorpcijskim sušilicama brojeva modela TTR 800 do TTR 13500. One raspolažu Monoventic-upravljanjem za regulisanje suvog vazduha. Opcionalno je moguče i FlowMatic-upravljanje, sa kojim se volumenska struja suvog vazduha automatski konstantno može zadržavati.

Pouzdana merna technika i logeri podataka „made in Germany“

Kako bi održavali jednoznamenkastu relativnu vlagu vazduha, indsutrija elektronike i poluvodiča ovisi o ekstremno pouzdanoj mernoj tehnici. U Trotecu ćete primerice naći termohigrometar T210 i T260. K tome u Nemačkoj proizvedeni logeri podataka MultiMeasure Professional-serije, DL200H ili DL200X, nude razne mogućnosti za dugotrajna merenja bez manipulacije pri isušivanju vazduha.

Savetovanje i mobilni testni uređaji: Iskoristite naš industrijski servis

Trotec Group industriji elektronike i poluvodiča ne nudi samo isušivače vazduha i mjrenu tehniku, nego tehnički i ekonomično optimalna rešenja za klima kondicioniranje. Naši specijalisti industrijskog servisa izračunavaju sve klima parametre i preporučuju Vam odgovarajuće uređaje. Osim toga Vam stavljamo na raspolaganje mobilne jedinice, sa kojima se planirano isušivanje vazduha u sušioni unapred može testirati. Tako možete da budete sigurni, da planirano rešenje funkcioniše.

Po želji proizvodimo i adsorpcijske sušače vazduha po mjeri kao specijalnu izvedbu

Rado ćemo da proizvedemo po želji i adsorpcijske isušivače po meri kao savršenu specijalnu izvedbu po potrebi „made in Germany“, na primer:

 • TTR agregate za sušenje u higijenskoj izvedbi
 • TTR agregate za sušenje za suvi vazduh bez LABS
 • TTR agregate za sušenje sa ekstremno niskim tačkama rosišta

Iskoristite mogućnost planiranja, konstruisanja i proizvodnje specijalnih izvedbi sa prilagođenim za individualne potrebe u usklađivanju sa našim specijalistima: Ovdje saznajte više …

Dalji primeri primene za odvlaživanje vazduha

 • Isušivanje & čišćenje vazduha u skladištu

  Za isušivanje vazduha Trotec Group Vam nudi različita rešenja – od sušača kondenzata DH-serije do adsorpcijskih sušilica TTR-serije. Oboje postoje u mobilnim i stacionarnim izvedbama. Naći ćete za svako skladište za robu tj. otpremu ispravnu tehniku isušivanja. Inovativni merni uređaji i podatkovni logeri zaokružuju koncept isušivanja vazduha za skladišta i područja transporta.   Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha u skladištu gnojiva

  Proizvodnja higroskopskih tvari u kemijskoj industriji iziskuju tankoćutnost. Jer tvari vole vodu i rado izuzimaju vlagu iz vazduha okoline. I to može imati fatalne ekonomske posledice. Vezivanjem vode materijal se lepi i gruda iu najgorem slučaju postaje neupotrebljiv. Primer je gnojivo. Ako u skladištu gnojiva vlada prevelika vlažnost vazduha, gnojivo ju izuzoima iz vazduha i zgrudava se. Zato u...

  Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha u skladištu delova za vetroelektrane

  U fazi gradnje vetrovne elektrane delovi postrojenja se nekada mjesecima skladište u vrlo velikim skladištima kao što su hale ili privkaišim šatorima na licu mesta za montažu. Kako bi sprečili štete skladištenja zbog korozije i mraza, je potreban promišljen sistem za regulisanje vlažnosti.

  Daljnje informacije
 • Isušivanje u alatnicama

  Besprekorna zaštitna oprema i savršeno delotvorni uređaji su neizostavljivi pri primeni vatrogasaca i THW-a. Zaštitna odjela, crijeva i cevi moraju biti apsolutno nepropusna. Alati kao što su kliješta i limarske škare moraju biti u besprekornom stanju, takošer i tehnički uređaji kao što su visokoučinkoviti ventilatori, plamenici za rezanje i reflektori. Da se kompletna oprema nakon primene...

  Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha u teretnom prostoru broda

  Protiv buđa, bakterija i korozije na transportnoj robi i brodu pomaže samo jedno: Teretne prostore opskrbljivati sa konstantno suvim vazduhom sa prilagođenom vlagom vazduha. To uspeva pouzadno sa profesionalno planiranim sistemom za isušivanje vazduha.

  Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha skladišta za platine

  Kod skladištenja tiskanih pločica, vlažnost vazduha može dovesti do električnog naboja i stvaranja patine tj. korozije. Za isušivanje vazduha skladišta za platines su podobne mobilne adsorpcijske sušilice TTR-serije – isto kao i za druga područja proizvodnje elektronike i poluvodiča.

  Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha za slanje & transport

  U kemijskoj kao i u farmaceutskoj branšii je higroskopski sipki materijal u silosu i pri transportu ugrožen zbog vlage vazduha. Takođe nakon proizvodnje vlaga ostaje problem, jer se proizvodi često pakiraju u osetljive kartone sa ulošcima od papira. Profesionalno isušivanje vazduha u skladištu, pri slanju i transportu igra odlučujuću ulogu.

  Daljnje informacije
 • Skladište suvog vazduha

  Zahtjevi u skladištu suvog vazduha su isti u puno branši: Rast bakterija na namirnicama, ljepljenje praha i korozije na metalnim delovima se sprječavaju, kada se relativna vlaga vazduha konstantno drži ispod 50 %. Kao zaštita od buđa je već dovoljno 70 % r.v. Sa isušivačima vazduha TTR-serije te odgovarajućih logera podataka Vam stoje na raspolaganju sistemi za isušivanje vazduha, koji te ciljeve...

  Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha u skladištu drva

  Kod skladištenja drveta potrebna konstantna vlaga drveta od na primer ispod 9 posto za namještaj predstavlja izazov: Bez isušivanja vazduha razlike temperature i mijenjanje vlažnosti vazduha se brinu o tome, da vlaga drveta raste. To ima negativne posledice na kvalitet drveta – od problema pri preradi sve do otpada drveta.

  Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha u vinskom podrumu

  Različite temperature, na kojima vina vriju, vinogradar uglavnom postavlja preko termostata, koji su ugrađeni u spremnike. Ali i primena isušivača vazduha je neizostaviva. Pri niskoj vlagi vazduha se pogotovo crna vina najbolje mogu razviti. Osim toga agregat za sušenje ciljano uništava kondenzat. Trotec ima seriju učinkovitih sušilica u programu, koji se primjenjuju za najrazličitije potrebe....

  Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha pri skladištenju sirovog duhana

  Oplemenjenje sirovog duhana je velika umetnost. Daleko od velike duhanske industrije se u manjim manufakturama proizvode posebne mješavine sa najrazličitijim aromama. Ali i tu poduzeća u pravilu moraju sirovi duhan, koji doalzi iz celog svijeta, kupovati na kontenjere. I kako se roba često ne prerađuje od jedanput, listovi se moraju oprezno skladištiti. Samo tako se mogu očuvati izvanredna...

  Daljnje informacije
 • Čišćenje tepiha - isušivanje vazduha u sušioni

  To više čišćenje tepiha znači, da je proces čišćenja i sušenja prilagođen individualnim vlaknama i materijalu tepiha. Kriva temperatura sušenja može napasti materijal.

  Daljnje informacije