Korisnička podrška i podrška: +49 2452 962-450

Pon - Pet: 7:30 - 17:30

Termografija u veterini: efikasna i raznovrsna
 1. Industrija rešenja
 2. Pregled struke
 3. Veterina

Termografija u veterini: efikasna i raznovrsna

Dijagnostika bez stresa, ekonomična u primeni

Termografija u veterini: efikasna i raznovrsna

Rana dijagnoza pomoću termografije

Takođe kao kod čoveka, temperatura tela životinje može da pokazuje mnoštvo zdrastvenih problema ili napomene na promenjiva vitalna stanja. Već minimalna odstupanja temperature mogu pri tome da budu presudna indicija. To se može višestruko povoljnije rano dijagnostikovati nego konvencionalne metode u klinici za životinje pomoću termografije.

Upale ili ozlede aktivišu prirodan obrambeni mehanizam životinjskog tela, što vodi do veće prokrvljenosti i što se odražava na površinskoj temperaturi. Te male razlike u temperaturi postaju vidljive sposobnim termografskim kamerama, kao što su uređaji IC-serije Troteca i omogućuju rani tretman životinja. To je dobro za na primer uzgajivače konja i pasa, jer je metoda vrlo jeftina.

Česte slike bolesti, koje se mogu dijagnostikovati termografskom kamerom:

 • Višestruke upale u unutrašnjosti životinje
 • Bolesti vimena kod krava, stalna tema u držanju krava muzara
 • Hromost kod konja te čuvanje i smetnje u koraku
 • Bolesti kopita i papaka kod konja i goveda
 • Radi sedla bolne tačke kod konja
 • Upale mišića i zglobova

Sem toga je namena uporabe termografije ne samo ograničena na dijagnostiku kod akutnih problema. Termografska kamera prikazuje i u prevenciji svoju snagu, na primer za kontrolu skotnosti u uzgoju životinja, u zoološkom vrtu ili i divljih životinja ili za redovitu proveru zdravlja od strane veterinara. Metoda ugodna za životinju sa visokom ekonomičnosti.

Termografija u veterini: efikasna i raznovrsna

Ako se životinja dobro oseća, onda je čovek srećan.

Nekomplikovana kontrola termografijom je apsolutno bez stresa za životinju. Radi toga, što je kontrola termografskom kamerom bezdodirna merna metoda, merenje sledi bez nepotrebne uzrujanosti životinje – inače često nastupajući problem kod uobičajene dijagnostike.

Vlasnici pasa mogu da pevaju pesmu o tome: Sa termografskom kamerom IC080LV se na primer i onda mogu da izrade izražajne snimke u realnom vremenu, kada se kod ispitajuće životinje radi o vrlo agilnoj i aktivnoj rasi.

Tako sa termografijom mnoštvo različitih pregleda postaje moguće – i to sve bez rizika zračenja drugih metoda davanja slika kao npr. na rendgenu. I ovde poentira termografija u usporedbi sa manjim investicijskim troškovima.

Mobilnost bez granice, razna područja primene

Moderna termografija se može uvek i svugde da primeni. Kompaktan način izrade Trotec termografske kamere predodređuje uređaje za mobilnu primenu. Svejedno da li u šali, u zoološkom vrtu ili u veterinarskoj ambulanti, na turnirima ili u uzgoju životinja. Prednost u konkurenciji koja nije za zanemarivanje u dnevnoj praksi, koju cene i Vaši kupci.

Mogućnosti primene termografije u veterini:

 • Dijagnostika u raznim područjima
 • Profilaksa
 • Kontrola skotnosti
 • Dopunska prodajna kontrola
 • Doping dokaz nakon nanošenja supstanci

Trotec proizvodi za veterinu

 Serijska oprema

 Opcija

 Nije raspoloživo

Primeri upotrebe za veterinu

 • Motrenje divljih životinja

  Pored dalekozora, za motrenje divljih životinja, posebno jedna stvar u opremi ne bi trebala faliti: termografska kamera. Pomoću infracrvenih slika se životinje čak pri lošoj vidljivosti i u totalnom mraku mogu da pronađu. Trotec sa termografskim kamerama IC-serije nudi pouzdane uređaje za motrenje. Spretni, precizni i otporni – i to po maloj ceni.

  Daljnje informacije
 • Termografija konja

  Konj u Nemačkoj pripada najomiljenijim životinjama. Ali u usporedbi, troškovi tretmana mogu biti vrlo visoki, ako se konj jednom razboli ili dobije akutnu ozlijedu. Što kasnije se prepozna tjelesno oštećenje, to dugotrajnije i skuplje teće proces tok lečenja. Zato se sve više koristi termografija za prevenciju bolesti, akutnu dijagnostiku i rehabilitaciju.

  Daljnje informacije
 • Infracrvena termografija u uzgoju životinja

  Termografske kamere su se već godinama dokazale u industrijskom uzgoju goveda, svinja, ovca, koza i piletine. Predstavljaju povoljnu i vrlo ranu metodu merenja temperature, koja uzgajivaču kao i veterinaru isporučuju važne podatke o stanju životinje. U Trotecu ćete nači veliki izbor uređaja za infracrvenu termografiju.

  Daljnje informacije
 • Ventilacija u držanju stoke

  Dobra klima u staji je odlučujuća za držanje stoke. Sve životinje, da li krave muzare, telad, tovne svinje, nesilice ili perad za klanje pogotovo trebau svežeg vazduha, da ne uginu prevkaiša ili se smanji proizvodnja mlijeka, mesa ili jaja. Čak često čišćenje staja nije garant za zaštitu od bakterija u vazduhu. Zbog izlučivanja, slame i stelje, pojilica i hranilica je opterećenje bakterijama u...

  Daljnje informacije