Korisnička podrška i podrška: +49 2452 962-450

Pon - Pet: 7:30 - 17:30

 1. Primene
 2. Odvlaživanja hrane
 3. Isušivanje u trgovačkom centru

Optimalna kvalitetna klima: Isušivanje u trgovačkom centru

Trotec-industrijske sušilice rade pouzdano protiv nastajanja kondenzata, zaleđivanja i visokih troškova energije – idealna klima kontrola za najbolju robu!

U trgovačkim centrima postoje različiti odjeli, kojima su potrebni različiti uveti klime. Tu je na primer odjel svežeg voća i povrća, koji trajno mora biti hlađen, kako bi roba što duže ostala svježa. U odjelu svežeg mesa, asortimana hladnog i smrznutog je još hladnije. Za optimalno, efektivno klimatiziranje pri takvoj raznolikosti standardni sistem klime u pravilu nije dovoljan. Jer zbog vlažnosti vazduha u prostorijama i različitih temperatura preti kondenzacija, korozija i čak pogoršavanje higijene. Rešenje problema je primena učinkovitih isušivača vazduha. Stacionarne industrijske sušilice TTR-serije Trotec nude pouzdano i efektivno regulisanje vlažnosti vazduha u celom trgovačkom centru – za najbolji kvalitet robe i veliko zadovoljstvo kupaca. I velike uštede energije dobijete sa time.

Odlazak u trgovački centar sbi za kupca trebalo biti ugodan i uzbudljiv doživljaj. On želi u miru šetati između polica, sortiranu robu nalaziti u neoštećenoj ambalaži, birati između svježih namirnica i gledati smrznute namirnice u najboljem stanju. Vlasnik trgovačkog centra je zato ima nameru, nuditi samo najbolji kvalitet i proizvode u Top-stanju. Ali to nije tako jednostavno, ako promislimo, da su različitim odjelima, u kojima je asortiman skladišten i izložen, potrebni najrazličitiji uveti klime. Standardni sistem klime te velike zahteve ne može ispuniti samo tako. Jer veliki problem je doslovno u vazduhu: A to je vlažnost vazduha. Ako vlažnost u vazduhu nije optimalno regulirana, to delom ima teške posledice. Kondenzat se taloži na robi. Vlažnost može dovesti do zaleđivanja proizvoda, koji u najgorem slučaju postaju neuporabivi. Kupci se u previše hladnim odjelima ne osećaju dobro. I isparivači se nepotrebno jako opterečuju.

klima sisteme rasteretiti – energiju štedeti

Previsoka vlažnost vazduha u trgovačkom centru vodi do smanjene kvaliteta robe i ograničava zadovoljstvo kupaca. Hinzu kommen hohe Energiekosten, die durch den Betrieb der klimaanlage entstehen. Zu hohe vazduhfeuchte greift außerdem die Verpackungen an, es bildet sich Schimmel und Stockflecken. Nicht zu unterschätzen ist auch das Risiko einer erhöhten Keimbildung. Entsteht Kondenswasser auf unverpackte Frischware wie Wurst, Fleisch und Käse, können sich Keime bilden und schnell ausbreiten. Auch die Geruchsbelastung steigt.

Optimalna klima zahvaljujući ciljanoj regulaciji vlage

Efektivno isušivanje vazduha je za milian i uspješan pogon trgovačkog centra neizostavljiv. Samo sa učinkovitom tehnikom sušenja se može postići optimalan uvet klime u svim odjelima i ugodna klima boravka. Ovde se nude stacionarne industrijske sušilice TTR-serije Trotec. Jer one su pogotovo pri niskim temperaturama okoline svemogući uređaji. klima sistem se znatno rasterećuje, što štedi troškove energije. Osim toga se glatke podloge nakon čišćenja brže suše, što smanjuje opasnost od klizanja.

Prednosti primene isušivača vazduha u trgovačkim centrima u pregledu:

 • nema kapanja kondenzata
 • osiguravanje kvaliteta proizvoda
 • sprječavanje nastajanja klica
 • znatno smanjenje troškova energije
 • smanjenja hladnoća osjeta za kupce
 • znatno manje opterećenje mirisom
 • brzo sušenje nakon čišćenja
 • nema opasnosti od klizanja

Stacionarne TTR-industrijske sušilice Trotec

Svi isušivači vazduha TTR-serije raspolažu zatvorenim sistemom isušivanja. Tako nije potreban dodatni dovod svežeg vazduha. Modeli se mogu naknadno instalirati bez problema i prilagoditi zahtevima okoline. Znatno je veliko područje rada od -15 do +70 stepeni celzijevih i brzo ekonomično isušivanje u svim radnim područjima.

Dugovječni, laki za održavanje i fleksibilno namjestivi – to su modeli TTR-serije isušivača. Raspoloživi su u različitim izvedbama: od TTR 800, kompaktnim, učinkovitim agregatom za sušenje sa učinkom isušivanja od 86,4 kg/24 h i količinom vazduha od 950 m³/h sve do TTR 13500 sa maksimalnim učinkom isušivanja od 74,6 kg/h.

Koji model za koju potrebu? Industrijski servis pomaže.

Koji uređaj sa kojim učinkom je najbolje podoban za koje prostorije? Pri izboru odgovarajućeg modela i izračunu kapaciteta Vam stručnjaci Trotec-industrijskog servisa sa savetima stoje na raspolaganju. Oni su Vaši kontakti za sve usluge – da li kupnja, najam ili servis. Najbolja kvaliteta Trotec – sve iz prve ruke!

Po želji proizvodimo i adsorpcijske sušače vazduha po mjeri kao specijalnu izvedbu

Rado ćemo da proizvedemo po želji i adsorpcijske isušivače po meri kao savršenu specijalnu izvedbu po potrebi „made in Germany“, na primer:

 • TTR agregate za sušenje u higijenskoj izvedbi
 • TTR agregate za sušenje za suvi vazduh bez LABS
 • TTR agregate za sušenje sa ekstremno niskim tačkama rosišta

Iskoristite mogućnost planiranja, konstruisanja i proizvodnje specijalnih izvedbi sa prilagođenim za individualne potrebe u usklađivanju sa našim specijalistima: Ovdje saznajte više …

Dalji primeri primene za odvlaživanje vazduha

 • Isušivanje pri punjenju & pakiranju

  U kemijskoj i farmaceutskoj proizvodnji se vlažnost vazduha mora pri punjenju i pakiranju tačno upravljati. Naposlijetku bi šteta bila ogromna, ako bi se higroskopski proizvodi zgrudavali, lepili i ako bi njihova trajnost bila skraćena. Sa našim adsorpcijskim sušilicama se ti procesi optimalno mogu klimatizirati.

  Daljnje informacije
 • Isušivanje u mesnoj industriji

  Pogotovo u preradi mesa i proizvodnji kobasica je optimalna higijena na prvom mjestu. Jer se samo tako može garantujeti dobra kvaliteta proizvoda. U postupku sa mesom vladaju dakle strogi higijenski uveti – pogotovo u rashladnim područjima, u kojima se obrađuje svježa roba. Ali baš tamo se nalaze najveće opasnosti zbog niskih temperatura i visoke vlažnosti vazduha: Kondenzacija, korozija i iz toga...

  Daljnje informacije
 • Isušivanje pri dozrijevanju mesa

  Suho zrenje mesa, takozvani Dry Aging, je umetnost za sebe. Ljubitelji mesa znaju ceniti zahtevan i dugotrajan postupak pri proizvodnji posebnog goveđeg mesa. Nije uzalud, da Dry Aged Beef slovi kao najbolja vrsta odreska na svijetu. Za proizvodnju nije samo bitna najbolja kvaliteta govedine. Takođe je neizostavljiva optimalna tehnička oprema prostorija za suvo zrenje. Specijalisti brižljivo paze...

  Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha u svinjogojstvu

  Prevelika vlažnost vazduha i temperature su sve drugo osim ugodni uveti klime za svinje, koje se drže. Da li uzgoj ili tov: Životinji je potrebno trajno optimalna klima, kako bi bila zdrava i produktivna. Primjena profesionalnih isušivača vazduha osigurava ugodne temperature i bolji vazduh, kako bi znatno povećala ugodnost svinja. Adsorpcijske sušilice Trotec su optimalna oprema – za porizvodnju...

  Daljnje informacije
 • Regulisanje vlage u sirani

  Valjda najvažniji proces u proizvodnji sira je zrenje mladog sira. Kod mekanog sira se proces zrenja odvija par dana ili tjedana. Kod tvrdih sireva se zrenje proteže na čak nekoliko mjeseci do godina. Pritom klima u zrionici igra odlučujuću ulogu kod razvoja sira i osiguranja kvaliteta proizvoda. Uobičajeno ovde temperatura leži između 7 i 15 stepeni, vlažnost vazduha između 75 i 95 posto....

  Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha u proizvodnji slatkiša

  Isušivači vazduha su dio osiguravanja kvaliteta u svakoj fabrici slatkiša i čokolade: U kompletnom proizvodnom lancu, uređaji osiguravaju suvi vazduh okoline. Pritom se svi proizvodni koraci i veličine prostorije sa sistemima za isušivanje vazduha te dotičnom mernom tehnikom može opremiti. Tipični problemi branše se tako sprječavaju.

  Daljnje informacije
 • Tunel za zamrzavanje i hladnjača

  Prehrambena industrija je konfrontirana sa paradoksom: Vodu pretvarati u led je s jedne strane smisao tunela za zamrzavanje i hladnjače. S druge strane je nastajanje leda ovde veliki problem. Ledom, mrazom i maglom u hladnoj infrastrukturi proizvodnje ovde dolazi do skupih nezgoda i smetnji sve do ispada proizvodnje. Dodatno poastavljene industrijske sušilice sprječavaju nastajanje leda...

  Daljnje informacije