Korisnička podrška i podrška: +49 2452 962-450

Pon - Pet: 7:30 - 17:30

 1. Primene
 2. Inspekcije, motori i telo
 3. Inspekcija bazena

Rupe napraviti vidljivim: Inspekcija bazena

Termografske slike pokazuju, gde se nalaze rupe na dovodnu i odvodu bazena – bez uništavanja i pouzdano.

Ako bazen gubi vodu, to dovodi do velikih finansijskih šteta. Vlasnici bazena, primerice u hotelima, moraju da provode skupe popravke. Pritom gosti ne mogu da koriste bazen na duže vreme i u nekim okolnostima im se mora da vrati dio novca. Kako bi rupe brzo i precizno pronašli, profesionalci koriste termografske kamere. Pomoću infracrvene tehnike se mogu da naprave vidljivim istupi vode na cevima. Visokovredne termografske kamere Trotec garantuju pronalaženje štetnih mesta bez uništavanja.

Baš u hotelima i obiteljskom odmaralištu u toplim regijama je bazen važan kriterij, zbog čega gosti rezervišu mesto. Ali nakon zimske stanke ili dužeg mirovanja, baš u trenutku, kada se ponovno stavlja u pogon, često se događaju štete na tehnici, koje pre toga samim okom niste mogli da prepoznate. Rupa u bazenu primerice. Kada bazen počne da gubi vodu, velika šteta nije daleko. Stotine litara vode iscuri, bez da se mesto štete pronašlo. U pravilu je šteta u dovodu ili odvodu bazena. Naravno se svaki vlasnik opire, od bazena napraviti gradilište, kako bi mogli da podignu podne ploče i tako omogućiti pogled na cevi. Kako bi tako utrošnu, skupu i pogotovo za goste neželjenu inspekciju sprečili, profesionalci koriste termografske kamere. Termografske kamere Trotec su podobnije za pronalaženje takvih sakrivenih rupa na vodovima bazena. Princip je vrlo jednostavan – i pogotovo brz i bez uništavanja.

   

Inspekcija na bazenu? S lakoćom!

Obično se kod defekta na bazenu nakon prvog testiranja može reći, na kojim sistemima se nalazi defekt: Da li na dovodu ili na odvodu u sistemu čišćenja. U oba slučaja se mora da poveća pritisak vode u testiranom vodu, tako da se dopunjava voda, ali se cev na kraju blokira tj. začepi. Na sakrivenom defektu tako curi sve više vode i hladi ploče koje su ugrejane suncem. Termografska slika unutar kratkog vkaiša pokazuje, koje su ploče hladnije i tako gde se nalazi defekt na cevi.

Velika tehnika – mala cena

Za takve inspekcije na bazenima, infracrvene kamere IC-serije Trotec nude detaljne i oštre termografske slike – za tačno određivanje rupe na cevi. Jer ovde se samo određuje izručena togasa i prikazuje situaciju na vodovima na detaljnim slikama. Precizna tehnika je idealan partner pri inspekciji bazena, kao primerice termografska kamera IC080LV

Pouzdano i precizno

Raznovrsno primenjiva i pouzdan partner, kada se radi o inspekciji vodova na bazenima: Tako termografska kamera IC080LV radi za Vas. Sam uređaj određuje najmanje razlike temperature - naravno u realnom vkaišu. Za posebno infomativan prikaz mesta s greškom na vodovima se pomoću DuoVision funkcijom mogu preklapati infracrvene i realne slike. Te DuoVision slike možete naravno da pohranite, tako da pri dokumentaciji ne nedostaje ni jedan detalj.

Robusno i fleksibilno primenjiva

Na infracrvenu kameru IC080LV su u svako doba možete da pouzdate, čak kada se uveti okoline sve drugo nego optimalni. Ekstremno opteretiva zaštitna obloga od gume osigurava uređaj kod naglih padova i udaraca. Takođe velika vlaga okoline i prašine uređaju ne mogu da naštete.

Prednosti IC080LV u pregledu

 • Vrlo velika geometrijska rezolucija
 • Učinkoviti senzor slike
 • EU-proizvodnja za najbolji kvalitet
 • Integrisana digitalna kamera za realne slike
 • Visokočinkovita baterija
 • Opcionalan Bluetooth spoj za komentare bez kabla putem Headseta
 • Integrisana utičnica za memorijsku karticu za velike kapacitete pohranjivanja

Dalji primeri primene merne tehnologije u oblasti pregleda, motora i karoserije

 • Inspekcije u poduzećima opskrbe energije

  Isporučitelji energije imaju veliku odgovornost. Jer o njihovom radu ovisi učiank i zadovoljstvo puno poduzeća i privatnih korisnika. To vredi posebno za opskrbu strujom. Zato se kupci moraju moći pouzdati na opskrbu bez smetnje. Kako bi mreža uvek bila u pogonu, opskrbljivač energije opet mora garantujeti optimalno stanje tehnike. Sa redovitim inspekcijama opskrbljivač ima mogućnost, mrežu...

  Daljnje informacije
 • Reparatura kablova

  Kablovi u industriji su često izloženi uvetim a okoliša. Tu dolazi do kvarova, zbog kojih dolazi do nestanka struje – i to nekada na duže vreme. Kako bi to sprečili ili što brže sve ponovo putsili u pogon, se puknuća i defekti kablova pronalaze infracrvenom termografijom. Za efektivnu reparaturu kablova u industriji se koriste termografske kamere Trotec.

  Daljnje informacije
 • Zaštita od korozije karoserija

  Kontrola vlažnosti vazduha glede zaštite od korozije je glavni zadatak pri klima kondicioniranju u automobilskoj industriji. Pored procesne klimatizacije u svim fazama proizvodnog lanca, isušivanje vazduha u svim skladištima igra važnu ulogu. Za isušivanje vazduha u skladištu karoserija ili delova su posebno podobni visokoučinkoviti uređaji TTR-serije. Ti adsorpcijski isušivači vazduha postoje u...

  Daljnje informacije
 • Mjerenje buke motora

  Na sve više trkaćih staza se kriteriji pooštravaju. Stanovnici i sudionici eventa bi se trebali štititi od štetnog opterećenja buke. Zato za organizatore eventa motociklizma vredi: Svako vozilo bi se unapred trebalo testirati na emisije buke. Pouzdanu mernu metodu nude merni uređaji razine zvuka Trotec. Oni garantuju brzu i preciznu primenu pri merenju buke.

  Daljnje informacije
 • Profesionalno otklanjanje mirisa putem ozona u pripremi auta

  Malo malo u profesionalnoj pripremi auta postoji isti problem: Kako čistimo unutrašnjost vozila naknadno od tvrdokornih ispravanja kao što su mirisi nikotina ili pasa? Trotec sa generatorim ozona nudi inovativno rešenje – uklanja molekule mirisa jednostavno sa ozonom.

  Daljnje informacije
 • Održavanje vrednosti Oldtimer - Classic Cars

  Ruku na srce! Redovito kontrolirate ulje i rashladnu tekućinu u Vašem klasiku. Ali da li kontrolirate takođe i vlažnost vazduha u Vašoj garaži? Tek onako? Vlažnost je najgori neprijatelj svakog klasičnog automobila. Garaža štiti od štetnih utjecaja vkaiša, ali ne i od posledica od prevlažnog (više od 50% r.v.) ili presuvog (manje od 40 % r.v.) vazduha u garaži. ThinC! tehnologija osigurava tokom...

  Daljnje informacije
 • Najbolja garažna klima

  Vaše vozilo vredi! Vrijedi biti zaštićen od štetne klime u garaži. Ali isto tako je vrijedno ga voziti, bez da se brinete o kiši, prašini ili taloženje čađe. Za to postoji VPR+ klima menadžer sa ThinC! tehnologijom. Ući i krenuti!

  Daljnje informacije
 • Mille Miglia

  Mille Miglia – klasik uličnih utrka. Od 1927. auti iz snova voze tročošakastu rutu kroz Italiju. Brescia je start i cilj. Vječan grad Rim je vrhunac dionice i okretište utrke. Mille Miglia, to je 1000 milja zadovoljstva vožnje kroz prekrasan kraj i kulturne atrakcije. Ali puno vkaiša vozačima ne ostaje, kako bi se divili talijanskim ljepotama. Ove godine je vozilo 435 sudionika, četiri dana, svoje...

  Daljnje informacije
 • Opasnosti garaže

  Ne greje zub vkaiša na Vašim Classic Cars: To je majka priroda. Naravno da je Vaše vozilo u garaži – ali da li je tamo stvarno sigurno? Koje opasnosti u garažama mogu vrebati, saznajte ovde.

  Daljnje informacije
 • Sam je muškarac

  Prevlažno, presuvo, prehladno, pretoplo. Preloše izolirano, predobro izolirano – ona se nažalost još mora izmisliti: Savršena garaža. Bezbroj opasnosti kao korozija, buđ & Co. vrebaju u garažama sa Classic Cars i ljubiteljskim vozilima. Srećom Vam milina tehnika nudi bezbroj mogućnosti suprostavljanja tim prirodnim problemima.

  Daljnje informacije
 • Mjerenje & upravljanje MV tehničkih pregleda

  Za osiguravanje kvaliteta vozila ili komponenta se na različitim tehničkim pregledima simuliraju različiti uveti klime. Za merenje tih parametara naći ćete u Trotec Group opširan program najmodernijih mernih uređaja i logera podataka – puno od njih su „made in Germany“ ili „made in Evrope“.

  Daljnje informacije
 • Inspekcija motora i karoserija

  Na vozilu postoji bezbroj mesta, na kojima se vlaga može da taloži i da prouzrokuje ogromnu štetu. Baš sakriveni čoškovi i uglovi karoserije i na motoru predstavljaju veliki problem. Ipak ovde vlasnik vozila nema uvid u stanje. Takođe pri kontroli tehnike, primerice motora, samo oko nije dovoljno. Ako se ovde pretpostavlja šteta na ugradbenom delu, celi motor bi se morao da razmontira. I to nije...

  Daljnje informacije