Korisnička podrška i podrška: +49 2452 962-450

Pon - Pet: 7:30 - 17:30

 1. Primene
 2. Čišćenje vazduha
 3. Vazduh u prostoriji bez bakterija i virusa u školama

Vazduh u zatvorenom prostoru bez virusa u školama i obrazovnim ustanovama

Trotec prečistači vazduha visokih performansi pouzdano održavaju vazduh u učionicama bez virusa sa H14 filterima visokih performansi

Održivo ponovno pokretanje redovnog rada škole takođe zahteva dokazano efikasan koncept higijene za vazduh bez virusa za disanje u učionici. Ovde korona virus SARS-CoV-2 predstavlja ogroman izazov za nastavnike, osoblje za čišćenje i direktore. Čak ni redovna dezinfekcija sprejom i brisanjem ne štiti od ovog virusa, koji se manje širi infekcijom mrljama i kapljicama nego uglavnom direktno preko vazduha u prostoriji . Da bi se zaštitili učenici i nastavnici, potrebne su vidljivo efikasne mere za pouzdano smanjenje rizika od infekcije vazdušnim putem.

TAC V+ sa naučno dokazanom efikasnošću!

Naučno dokazana efikasnost: TAC V+ nudi ono što vodeći naučnici zagovaraju

Mobilni prečistač vazduha TAC V+ je specijalno razvijen za filtriranje virusa i njegova efikasnost je testirana u nekoliko naučnih studija. Opsežne studije potvrđuju efikasnost TAC V+ sa sistemom H14 filtera „made in Germani“. Saznajte više o naučno dokazanoj efikasnosti TAC V+ ...

Učionice zahtevaju uslove životne sredine bez virusa

Prečišćavanje vazduha od virusa za bezbednije školske operacije

Prava nastava licem u lice zahteva ličnu bliskost, direktnu povratnu informaciju kroz gestove, ponašanje, pitanja i odgovore. Dakle, nastavnici ne mogu bez direktnog kontakta na licu mesta kako bi realno ispunili svoj obrazovni mandat.

Međutim, ovaj direktan kontakt uvek nosi rizik od dobijanja zarazne bolesti koja se prenosi vazduhom. U bezopasnijem slučaju sa gripom, u vreme Korone i sa Covid-19. Zbog toga, ne samo od širenja korona virusa, hitno se savetuje da se prostorija i vazduh za disanje, pored uobičajenih higijenskih mera, održavaju što čistijim i bez virusa ili bakterija. Da zaštiti nastavno osoblje, ali i da zaštiti učenike.

Čist vazduh u učionici štiti nastavnike i učenike

Virusi i bakterije koje izazivaju bolesti su nevidljiva opasnost u svakoj školskoj zgradi. Patogeni ponekad prežive nekoliko sati u vazduhu i predstavljaju mogući rizik po zdravlje sa svakim udisajem tokom tog vremena. Trenutne studije pokazuju da virus SARS-CoV-2, na primer, opstaje u vazduhu nekoliko sati, kao i njegov infektivni efekat. tokom ovog vremena čuva.

Virus ulazi u vazduh preko aerosola koji se izbacuju prilikom disanja i govora. Infektivni virusi se vezuju za ove sitne čestice, a aerosoli koji nose virus lebde u vazduhu zbog svoje male težine i udišu ih neprimećeno od strane drugih ljudi u istoj učionici, kao što su drugovi ili nastavnici.

Prepolovljeni školski časovi ne štite od vazduha kontaminiranog virusom

U vremenima epidemija, smanjenje broja časova je elementarni gradivni element koncepta higijene. Ali koliko god mali učenici bili podeljeni u grupe, to ne sprečava da se virus širi vazduhom. Čak i upotreba zaštitnih maski za usta i nos pruža samo ograničenu zaštitu od direktnog "prskanja virusa" tokom vlažnog razgovora. Ali ne od aerosola napunjenih klicama koji se ispuštaju u vazduh kada govorite i izdišete i slobodno lebde kao oblak aerosola nekoliko sati.

Čak i kada govori glasno, svaka osoba emituje hiljade aerosola u minuti u vazduh u prostoriji. Još više kada pevate zajedno. Maske za usta i nos su važan prvi korak ka smanjenju rizika od direktne kapljične infekcije virusom SARS-CoV-2. Međutim, sama ova mera ne štiti od mnogo većeg rizika od infekcije – aerosolnih oblaka koji slobodno lebde u vazduhu prostorije.

Takvi aerosolni oblaci čak prevazilaze fizičke barijere od štitnika za kijanje ili konvencionalne pregrade, zbog čega čestice aerosola takođe pronalaze put u respiratorni trakt i oči. Dugo vreme plutanja aerosola takođe čini očiglednim još jedan problem. Pošto se aerosoli distribuiraju sa protokom vazduha, vazduh u prostoriji se ponovo meša svaki put kada se otvore vrata.

Zaštitite nastavnike i učenike konceptom higijene od 360 stepeni

Samo sinhronizovano opšte rešenje za sve higijenske mere i dodatno visokofrekventno čišćenje vazduha pouzdano i trajno smanjuje rizik od infekcije. Zbog toga se nemojte oslanjati samo na prostorno odvajanje, maske za usta i nos i češće pranje ruku da biste se zaštitili od infekcije. Aerosoli u vazduhu prostorije se ne pridržavaju pravila o udaljenosti - kao potencijalni prenosnik virusa, oni su stvarni izvor opasnosti!


Prečišćavanje vazduha visokih performansi stvara vazduh bez virusa u učionicama

Ako se vazduh u prostoriji može čuvati bez klica i virusa, rizik od infekcije vazdušnim putem je minimiziran. TrotecPrečišćivač vazduha visokih performansi kao što je TAC V+ su razvijeni upravo za ovaj zadatak, jer efikasno i brzo smanjuju vreme zadržavanja i intenzitet oblaka aerosola i suspendovanih materija u zatvorenim prostorijama i na taj način stvaraju obrazovni objekat za nastavnike i učenike sa znatno smanjen rizik od infekcije.

Mobilni prečistač vazduha TAC V+ čist “ zona čistog vazduha” isprana čistim vazduhom filtriranim virusima. U ovoj zoni, ambijentalni vazduh ostaje uglavnom bez klica i virusa u vazduhu, jer TAC V+ omogućava usis velike količine zagađenog vazduha u prostoriji sa efikasnom H14 filtriranjem vazduha visokih performansi u skladu sa EN 1822 (ISO 45H filter ISO 29463) i fleksibilno podesivim ispiranjem zona čistim vazduhom filtriranim virusima, bez čestice aerosola.

Efektivno na bakterije i konglomerate virusa

Prečistači vazduha visokih performansi Trotec opremljeni su filterima za vazduh visokih performansi klase H14 HEPA prema EN 1822, koji odvajaju više od 99,995% svih finih suspendovanih čestica većih od 0,1 µm i imaju propustljivost od samo 0,005%. Ili drugačije rečeno: od 100.000 čestica, najviše samo pet prođe kroz H14 filter. Zahvaljujući ovom prvoklasnom svojstvu, takvi filteri visokih performansi se takođe koriste u operacionim salama za proizvodnju čistog vazduha, kao iu uporedivim higijenski osetljivim prostorima. Najbolji uslovi za održavanje prostorija i udisanje vazduha u učionicama, prostorijama za osoblje, prostorijama školske uprave, sobama za odmor, auditorijumima i foajeima bez klica i virusa u vremenima epidemija.

Dobro poznati sojevi virusa kao što su SARS-CoV, MERS-CoV ili Covid-19 imaju veličinu čestica od 0,005 µm do 0,1 µm. Obično u kombinaciji sa drugim česticama, kao što su pljuvačka, suspendovane materije, itd., formiraju konglomerate veličine između 0,4 µm i 0,5 µm. Ovi konglomerati se takođe nazivaju klicama i pouzdano su odvojeni pomoću filtera za prečišćavanje vazduha Trotec H14.

Svi H14 HEPA vazdušni filteri visokih performansi kompanije Trotec ispunjavaju najviše zahteve kvaliteta koji su obavezni za filtriranje bakterija i virusa:

 • Svaki filter za vazduh visokih performansi H14 je pojedinačno testiran i dobio je sopstveni serijski broj
 • Dve kopije izveštaja o testiranju su uključene uz svaki H14 visok -performansi filtera za vazduh kao sertifikat
 • Originalni sertifikat o testiranju se može dostaviti uz dokumente - a kopija se može priložiti na uređaj za prečišćavanje vazduha ako je potrebno
 • HEPA vazduh visokih performansi filteri H14 su ispitani prema EN 1822 i EN 60335-2-69.

Takođe pogodan za bilo koji TAC prečistač vazduha sa H13 filterom

Ako već koristite TAC prečistač vazduha, možete u njega ugraditi i filter za vazduh visokih performansi Trotec H14 prema EN 1822. H14 filteri su dostupni kao dodatna oprema, na primer za profesionalni prečistač vazduha TAC 3500 , TAC 5000 ili TAC 6500. Jednostavno zamenite H13 filter u odeljku HEPA filtera za H14 filter za vazduh visokih performansi u skladu sa EN 1822.

Profesionalni prečistač vazduha sa H14 filterima za vazduh visokih performansi kompanije Trotec

Čist vazduh filtriran od virusa u muzičkim školama ili na probama hora

Pored javnih ili privatnih škola, TAC V+ je takođe idealan za filtriranje vazduha virusa u drugim obrazovnim institucijama, kao što su muzičke škole

Bilo da se radi o časovima muzike ili probi hora - TAC V+ stvara filtriran vazduh u prostoriji bez virusa

Prenos znanja u školama zahteva prostor za lični kontakt sa nastavom i učenjem. Ovaj princip važi za osnovne i srednje škole, kao i za muzičke škole ili druge obrazovne ustanove. Pored toga, školske prostorije se često stavljaju na raspolaganje klubovima za korišćenje kada nema časova, kao što su horovi za probe hora.

TAC V+ je Takođe za takve škole Događaji su idealno rešenje za kontrolu zagađenja vazduha kako bi se obezbedio vazduh u prostoriji bez aerosola bez aerosola koji nose viruse i odgovarajućeg rizika od infekcije. Prečistač vazduha visokih performansi TAC V+ uvlači vazduh iz okoline blizu poda i vodi ih kroz efikasno koordiniran sistem filtera. Njegov završni stepen filtera je jedinstveni H14 visokotemperaturni lamelarni HEPA filter sa termičkom dekontaminacijom filtera. Ovaj H14 HEPA filter se termički obrađuje u redovnim intervalima i zagreva na preko 100 °C, čime se praktično uništavaju svi filtrirani virusi. To znači da nijedan zarazni virus ne može izaći iz filtera i vratiti se u ambijentalni vazduh. Umesto toga, TAC V+ isključivo duva kroz posebno oblikovani toranj za izduvavanje Bez virusa, filtriran čist vazduh nazad u prostoriju bez promaje!

Upotreba TAC V+ biti efikasna profilaktička mera protiv širenja aerosola koji nose viruse. Jer kada se peva, aerosoli se prenose posebno daleko u prostoriju putem daha i mogu da lebde u vazduhu prostorije nekoliko sati. Što je pesma glasnija, to je širi radijus distribucije.

Samo prečistač vazduha visokih performansi TAC V+ je u stanju da efikasno i brzo smanji vreme zadržavanja i intenzitet oblaka aerosola zaraženih virusom i suspendovanih materija u zatvorenim prostorijama i na taj način stvori bezbednije okruženje za nastavnike, studente muzike ili učesnike hora sa znatno smanjen rizik od infekcije. Virucidna efikasnost TAC V+ je naučno testiran!


TAC V+ Mediathek

TAC V+ se kreće - puno čistog vazduha bez virusa, zadovoljnih kupaca i brojnih medija

U našem TAC V+ medija centru ćete pronaći video zapise o tome kako TAC V+ funkcioniše i njegovom efikasnom principu prečišćavanja vazduha. Pored toga, za vas smo sastavili mnoge informativne video zapise o korišćenju TAC V+ u različitim oblastima primene kao što su restorani, supermarketi ili fitnes studiji. U biblioteci medija TAC V+ naći ćete i video snimke sa preporukama zadovoljnih korisnika i izbor različitih medijskih izveštaja o TAC V+ prečišćivaču vazduha. Odlučite se sami...Naša preporuka za filtriranje virusa u školama i drugim obrazovnim institucijama

Trotec prečišćivač vazduha visokih performansi TAC V+ sa filtracijom visokih performansi H14

Vazduh kontaminiran virusima se usisava pomoću TAC V+, filtrira se HEPA i pušta nazad u vazduh prostorije bez virusa

Vertikalna konstrukcija mobilnog prečistača vazduha visokih performansi TAC V+ Omogućava posebno efikasno uspostavljanje „zona čistog vazduha“ – područja sa ambijentalnim vazduhom filtriranim virusima. Postavljanjem nekoliko uređaja na odgovarajuća rastojanja, sredine sa čistim vazduhom mogu se postaviti na ovaj način kao oblasti za podučavanje, odmor ili domaće zadatke sa niskim sadržajem aerosola. Pored toga, mobilni TAC V+ može da se premesti u vreme uopšte, tako da se može fleksibilno koristiti za različite prostorije.

Visokofrekventno prečišćavanje vazduha eliminiše oblake aerosola za nekoliko minuta

Kroz ciljanu instalaciju nekoliko prečistača vazduha visokih performansi tipa TAC V+ ili TAC KST je mnogo bolje za učenike i nastavnike da budu zaštićeni od spontano nastalih oblaka kapljica i aerosola, jer se oni za vrlo kratko vreme filtriraju velikom brzinom cirkulacije vazduha i prostori se trajno ispiraju velikim količinama vazduha u prostoriji bez virusa, što značajno smanjuje rizik od infekcije u „zoni čistog vazduha“.

Specijalni filter za vazduh visokih performansi H14 „proizveden u Nemačkoj“ sa funkcijom termalne samoregeneracije

Ove performanse čistog vazduha omogućene su sinhronim sistemom efikasne predfiltracije i naknadne filtracije čestica pomoću integrisanog filtera za vazduh visokih performansi Trotec H14 u skladu sa EN 1822 (ISO 45H filter ISO 29463) u posebnoj toploti - otporan dizajn.

Ovaj u TAC V+ i TAC KST Specijalni filter koji se koristi može se ciklično zagrevati, čime se deaktiviraju svi virusi odvojeno u filteru i samim tim je filter 100% "dekontaminiran".

TAC V+ i TAC KST se zasnivaju na istom sklopu, zbog čega oba imaju iste performanse ventilatora i HEPA funkcija prečišćavanja vazduha. Međutim, TAC KST može, pored HEPA vazduha prečišćavanje, zbog dodatno instaliranog, snažnog električnog modula za grejanje i proširenog programiranja za različite scenarije tretmana vazduha, može se koristiti i za kombinovano grejanje prostorija i za termičku dekontaminaciju prostorija i površina kao i za termičku kontrolu štetočina.

Zahvaljujući njihovoj posebnoj kombinaciji filtera i tehnologije dekontaminacije, TAC V+ i TAC KST na bezbedan način i Opasnost od infekcije vazdušnim putem u svim oblastima sa velikim javnim saobraćajem – idealno za škole i druge obrazovne ustanove.
Primer velike učionice: Sa površinom od 9 k 7 m i visinom prostorije od 3 m, prikazana učionica ima zapreminu vazduha od 189 m³. Naša preporuka: Dva TAC V+ postavljena u prostoriji, svaki podešen na protok vazduha od 800 m³/h, postižu ukupan protok vazduha od 1.600 m³/h, a time i satni protok vazduha >8. Za veće bezbednosne zahteve, podešavanje uređaja može da se poveća na 1.000 m³/h performansi vazduha, što obezbeđuje ukupni učinak vazduha od 2.000 m³/h, a time i brzinu cirkulacije od >10/h.
TAC V+ u velikoj učionici – primer rasporeda 1
Primer velike učionice: Sa površinom od 9 k 7 m i visinom prostorije od 3 m, prikazana učionica ima zapreminu vazduha od 189 m³. Naša preporuka: Dva TAC V+ postavljena u prostoriji, svaki podešen na protok vazduha od 800 m³/h, postižu ukupan protok vazduha od 1.600 m³/h, a time i satni protok vazduha >8. Za veće bezbednosne zahteve, podešavanje uređaja može da se poveća na 1.000 m³/h performansi vazduha, što obezbeđuje ukupni učinak vazduha od 2.000 m³/h, a time i brzinu cirkulacije od >10/h.
TAC V+ u velikoj učionici – primer rasporeda 2
Primer male učionice: Sa površinom od 5 k 7 m i visinom prostorije od 3 m, prikazana učionica ima zapreminu vazduha od 105 m³. Naša preporuka: Centralno postavljen TAC V+ postavljen na kapacitet vazduha od 800 m³/h omogućava satni protok vazduha od oko 10/h.
TAC V+ u maloj učionici – primer rasporeda 3

Da biste postigli maksimalnu zaštitu od indirektne infekcije:

Što je bolji optimalni protok vazduha, što je veća zapremina prostorije i što je veća cirkulacija vazduha, a samim tim i brzina cirkulacije, to je niža koncentracija aerosola u vazduhu u prostoriji i s tim povezan rizik od infekcije.

Broj brzina cirkulacije ili količina čistog vazduha bez virusa takođe određuje nivo bezbednosti u prostoriji.

Jer čak i sa visokim stepenom cirkulacije, nikada nije moguće proizvesti vazduh u prostoriji u potpunosti bez virusa ako su u njemu zaražene osobe, već samo mešavinu filtriranog vazduha i trajno generisanih aerosola koji nose virus.

Dakle, važi sledeće: Što je veća brzina cirkulacije, ili što je više filtriranog vazduha po osobi, to je koncentracija virusa u vazduhu prostorije razređena. Ovo dovodi do smanjenja rizika od indirektnih infekcija.

Preporuke za razmenu vazduha ili brzinu cirkulacije za različite prostorije

Uvek stabilan, takođe stacionaran ako je potrebno: Mobilna antivirusna zaštita, može se fleksibilno koristiti tačno tamo gde treba da zaštiti

Velika fleksibilnost upotrebe zahvaljujući individualno podesivoj zapremini vazduha

Još jedna odlučujuća prednost TAC-a je zapremina vazduha koja se može individualno prilagoditi sadržaju prostorije i željenoj brzini cirkulacije. Bez obzira na veličinu prostorije ili zahteve aplikacije, uvek „Touch & Plai“ pravi i trajno konstantan protok za veću sigurnost.

TAC je beskompromisno fleksibilan i može se odmah koristiti bilo gde

Izuzetno stabilno, stabilno i metalno kućište otporno na grebanje je specijalno dizajnirano za upotrebu u okruženjima u kojima se nalazi mnogo ljudi, rade, igraju se, uče ili slave. Kao rezultat, svi TAC prečistači vazduha visokih performansi mogu se koristiti gde god su potrebni bez ikakvog napora za instalaciju.

Fleksibilni, mobilni i modularni, tačno onoliko TAC-ova može se obezbediti koliko je potrebno u konceptu higijene, promenljivo prilagođenih gustini popunjenosti, stopi cirkulacije, pozadinskoj buci, veličini prostorije i geometriji.

Uvek stabilan, po potrebi i nepokretan: Fleksibilna zaštita od virusa na licu mesta

Čisti samostalni uređaji bez mogućnosti mobilnosti imaju jedan veliki nedostatak: veliki su, teški – i kada se jednom postave, mogu se premestiti na drugu lokaciju uz veliki napor – stacionarni samostalni uređaji često teže 200 kg i više.

TAC V+ i njegove varijante modela su dizajnirane pametnije: Ovde imate izbor između pokretne mobilne verzije i verzije stacionarnog postolja, u zavisnosti od vaših potreba. Obe verzije su podjednako stabilne, mobilna verzija je takođe veoma laka za kretanje.

Verzije kućišta TAC prečistača vazduha visokih performansi

Mobilna verzija za maksimalnu mobilnost

Ako, na primer, učionice, kancelarije, studije ili druge prostorije moraju da se preurede, onda ste dobro opremljeni TAC mobilnim prečistačem vazduha visokih performansi. Ovo se može lako premestiti ili potpuno premestiti u druge prostorije. Sa samo jednom osobom i bez dodatnih napora za montažu. Po želji, visina pražnjenja se takođe može fleksibilno podesiti pomoću dodataka FlovEktender.

Drugi primer: Ako je privremeno potrebno više količine čistog vazduha da bi se obezbedila razmena vazduha na školskim festivalima, pozorišnim grupama, festivalima klubova i kompanija ili drugim događajima zbog većih prostorija i velikog broja ljudi, to nije problem sa TAC visokim performansama prečistači vazduha u mobilnom dizajnu, pošto su fleksibilni, mogu se postaviti na bilo koji broj i na bilo koju poziciju.

Verzija tornja za maksimalnu sigurnost na fiksnoj lokaciji

Ako vam nije neophodna varijabilna promena lokacije prečistača vazduha i kontrola zagađenja vazduha treba da se odvija trajno na definisanom mestu, onda je TAC u dizajnu tornja optimalan izbor za vas. 50% manji, 50% lakši, 100% elegantniji, a opet robusniji od konkurentskih modela, ova verzija je daleko lakša za pomeranje od ostalih stacionarnih prečistača vazduha zahvaljujući integrisanim točkićima za nameštaj. Čisto dizajnersko rešenje za čist vazduh na mestu!

Prečistači vazduha visokih performansi TAC serije su znatno manji i mobilniji od uređaja konkurenata - sa uporedivim performansama.
Mobilni TAC prečistači vazduha visokih performansi sa prednostima u veličini i težini u poređenju sa konkurencijom
Bez obzira da li je toranj (1) ili mobilna verzija (2), sa svim TAC prečistačima vazduha visokih performansi, nivo izlaza se opciono može povećati za do dva dodatno montirana elementa FlovEktender Silence+ (3) za po 50 cm.
Varijante modela zasnovane na potrebama sa fleksibilnim visinama pražnjenja
Die Mobilausführung der TAC-Hochleistungsluftreiniger passt durch jede Türe
Der mobile TAC ermöglicht auch ein stockwerkübergreifendes Umplatzieren
Veliki kapacitet čistog vazduha, visok pritisak mlaza i optimalna geometrija protoka

TAC prečistači vazduha visokih performansi imaju "moć da brzo razblaže vazduh u prostoriji"

Vreme je najvažniji faktor u smanjenju indirektnog rizika od infekcije. Naime, najkraće moguće vreme za brzo i efikasno razblaživanje infektivnih aerosolnih oblaka direktno na mestu njihovog nastanka, na primer pomoću „superspredera“. Ovo zahteva velike količine čistog vazduha i veliku snagu mlaza za stvaranje optimizovane geometrije protoka. Količina vazduha bez virusa je odlučujuća za proces infekcije.

TAC prečišćivači vazduha visokih performansi TAC V+, TAC M, TAC ECO i TAC BASIC, kao i višenamenski uređaj za rukovanje vazduhom TAC KST imaju sve ovo: sa velikom zapreminom čistog vazduha, optimalnom geometrijom protoka i više nego dovoljnom snagom mlaza , u prostoriji se stvara cirkulacioni tok koji obezbeđuje da se koncentracija virusa u vazduhu prostorije prvo razblaži očišćenim vazduhom, a zatim efikasno filtrira.

Samo dovoljno visoka cirkulacija ili količina vazduha bez virusa minimiziraju rizik od infekcije, ovo je naučno dokazano. Kada se efikasno bori protiv rizika od infekcije od čestica aerosola, ne postoji način da se izbegne visoka cirkulacija (najmanje 6 puta veća od zapremine prostorije, ako je moguće i više), a samim tim i velike količine prečišćenog vazduha – uprkos obećanjima drugih dobavljača da će biti suprotno. reklamirajte jednu do tri izmene vazduha na sat kao dovoljno.

Naučne studije pokazuju da za efikasno filtriranje virusa, prečistač vazduha koji se koristi mora biti u stanju da obezbedi dovoljno veliki protok za potrebnu razmenu vazduha, baš kao što garantuju TAC KST, TAC V+, TAC M, TAC ECO i TAC BASIC. Promena vazduha ne znači potpunu izmenu vazduha, već udeo čistog vazduha filtriranog od virusa koji se isporučuje na sat na osnovu zapremine prostorije.

FlovMatic obezbeđuje konstantnu cirkulaciju vazduha na svakom nivou snage, čak i sa povećanom kontaminacijom filtera

Da bi se održala brzina cirkulacije potrebna u konceptu higijene, neophodan je konstantan protok tokom celog perioda upotrebe. Međutim, elementi filtera svakog prečistača vazduha postepeno se zapušavaju tokom vremena zbog grube i fine prašine (npr. zbog saobraćaja). To dovodi do povećanja povratnog pritiska uz istovremeno nagli pad protoka vazduha, što neminovno snižava željeni nivo zaštite.

Sa inovativnom FlovMatic kontrolom TAC KST, TAC V+ i TAC M, ne morate da brinete o smanjenju zapreminskog protoka ili ispod potrebne brzine cirkulacije:

Kao i kod tempoma u automobilu, FlovMatic senzori beleže stvarne vrednosti protoka vazduha unutar čitavog lanca filtera i dinamički prilagođavaju performanse sistema. Na ovaj način, prethodno podešena ciljna vrednost zapremine vazduha ostaje konstantna na svakom nivou snage! Ovo ne samo da produžava radni vek filtera i efikasnost sistema, već i garantuje usklađenost sa brzinom cirkulacije propisanom u odgovarajućem konceptu higijene.

Prečistači vazduha bez FlovMatic kontrole ne mogu trajno i bezbedno da ispune zahteve za usklađenost sa potrebnom brzinom cirkulacije. Iz tog razloga, filteri na takvim modelima moraju se u redovnim intervalima proveravati radi sigurnosti i zameniti ako je potrebno.

Filtracija visokih performansi: H14 znači najveću efikasnost HEPA filtera

TAC prečistači vazduha visokih performansi mogu „efikasno odvojiti“ viruse

Hitzebeständiger H14-HEPA-Hochleistungsfilter

Samo H14 HEPA filteri visokih performansi u skladu sa EN 1822 (ISO 45H filter ISO 29463), kao što su oni koji se koriste u TAC V+, takođe mogu filtrirati male čestice aerosola koje nose virus (0,1 - 0,2 µm) iz vazduha u prostoriji 99,995 %. To znači da H14 HEPA filteri prema EN 1822 imaju performanse filtera koje su 10 puta veće od H13 HEPA filtera sa 99,95% koji se koriste u većini prečistača vazduha!

99,995% ili 99,95%? Ne zvuči mnogo, ali upravo dve cifre iza decimalnog zareza čine veliku razliku između H13 i H14 HEPA filtera! Čestice aerosola koje nose virus su izuzetno male. A „filter virusa“ je za „filtriranje virusa“. Zbog toga TAC prečistači vazduha visokih performansi ne samo da filtriraju velike, već i male, visoko infektivne aerosole iz vazduha u prostoriji, koje čak ni respiratori FFP2 i FFP3 ne filtriraju i stoga ne nude pravu zaštitu. Prava sigurnost postoji samo sa H14 HEPA filterom (EN 1822)!

Međutim, naučne studije ograničavaju da učinak filtera koji je koristan za željenu brzinu raspadanja može biti potvrđen samo ako su zapreminski protok prečistača vazduha i brzina protoka u HEPA filteru dovoljno usklađeni pomoću dovoljno dimenzionisane površine filtera, kao što je to je slučaj sa prečistačima vazduha visokih performansi TAC V+, TAC M , TAC ECO i TAC BASIC ili višenamenskim rukovanjem vazduha TAC KST!

Dekontaminacija termalnog filtera – vazdušni jastuk za vašu bezbednost

Jedinstvena tehnologija – ekskluzivno za Trotec

Termografska slika jasno pokazuje: H14 virusni filter otporan na toplotu TAC V+ se zagreva na oko 100 °C termičkom dekontaminacijom, čime se uništavaju vezani mikroorganizmi.
Potpuno inkapsulirani H14 visokotemperaturni HEPA filter, prošaran metalnim rebrima koja provode toplotu

Samo na TAC V+ i TAC KST je specijalni, potpuno inkapsulirani H14 visokotemperaturni lamelarni HEPA filter redovno termički obrađen. Ovaj filter je izričito razvijen za ovu svrhu i prošaran posebnim metalnim lamelama koje provode toplotu.

Ova tehnika dekontaminacije termičkog filtera nudi vam nekoliko prednosti! Zagrevanje filtera denaturiše proteine filtriranih virusa koji su relevantni za infektivnost, a virusi se praktično uništavaju. To znači da nijedan zarazni virus ne može izaći iz filtera u ambijentalni vazduh, na primer nepravilnim rukovanjem prilikom zamene filtera. Pored toga, ubijaju se bakterije, klice i drugi mikroorganizmi. Dekontaminacija filtera sa mnogo nižim temperaturama od 100 °C ovde ne bi bila dovoljna. Nije bez razloga da, na primer, ako u vodi za piće ima klica, vodu pre upotrebe treba kuvati najmanje tri do pet minuta, odnosno zagrejati na oko 100 °C.

Sve ovo znači veću zaštitu zaposlenih tokom rada, kao i prilikom zamene filtera! „Virusni vazdušni jastuk“ za veću sigurnost, da tako kažem. On je tu kada vam zatreba - i sve dok se ništa ne dešava, vi ga ni ne primećujete.

Naučne studije podržavaju korisnost termičke dekontaminacije filtera za efikasnu virusnu filtraciju. Profesor Christian Kahler, na primer, ističe: „Za maksimalnu higijenu i duži radni vek u neprekidnom radu, H14 filter treba zagrevati na oko 100 °C oko 15 minuta svakog dana kako bi se sprečilo stvaranje biofilma, bakterija i gljivica bez štetnih hemijskih aditiva ili za suprotstavljanje UV-C zračenju.”

Preporučujemo da se termička dekontaminacija vrši jednom sedmično, a termička dekontaminacija samo jednom dnevno u higijenski osetljivim prostorima sa niskom temperaturom vazduha i veoma visokom vlažnošću. Termička dekontaminacija filtera na nedeljnoj bazi zahteva samo 1,0 kVh dodatne energije nedeljno i neće povećati sobnu temperaturu.

Odlučujući plus u bezbednosti i higijeni za samo 28 centi dnevno, koji takođe uvozi

Preklopna termalna dekontaminacija filtera nudi vam odlučujući plus u pogledu bezbednosti i higijene filtera! Potrebna dodatna energija je zanemarljiva. Čak i ako se termička dekontaminacija vrši jednom dnevno, troškovi su samo 1 kVh, odnosno oko 28 centi po danu upotrebe. A sa termičkom dekontaminacijom koja se sprovodi jednom nedeljno, košta nešto manje od 15 evra godišnje.

Pošto termička dekontaminacija takođe produžava radni vek filtera, novi filter ne mora da se kupuje tako često - i zahvaljujući ovoj uštedi, praktično besplatno dobijate dodatnu vrednost termičke dekontaminacije maksimalne bezbednosti filtera i higijene filtera!

Termička regeneracija filtera – za optimalnu higijenu filtera i vek trajanja filtera

Bez vlage u filteru, bez buđi ili mirisa i u isto vreme mnogo duži radni vek filtera

Thermische Filterdekontamination und thermische Filterregeneration

Odvajači aerosola ili prečistači vazduha virusa rade tamo gde mnogi ljudi dugo ostaju u malom prostoru i emituju velike količine aerosola. Aerosoli, bilo da su prožeti virusima ili ne, uglavnom se sastoje od mikro-kapljica – odnosno čiste vode. Iako komercijalno dostupni H14 filteri mogu da „uhvate” ove vlažne aerosole, oni takođe stvaraju dodatne probleme. Zbog sve veće vlage u filteru, on počinje brže da se čađi. Kao rezultat, povećava se otpor filtera, što stalno smanjuje količinu oslobođenog čistog vazduha i na taj način značajno skraćuje vek trajanja filtera. Brzo čađavost filtera pri velikim opterećenjima aerosolom naučno je dokazana u praktičnim testovima.

Pored toga, postoji rizik od formiranja kalupa ili biofilma u filteru ako postoji trajna visoka penetracija vlage. Umesto eliminisanja jedne opasnosti, na ovaj način se mogu stvoriti druge. Naime, smanjenje performansi vazduha, kraći vek trajanja filtera i buđ na filteru. S druge strane, usled redovnog zagrevanja filtera na preko 100 °C, prodiranje vlage, brzo stvaranje čađi i kalup filtera nisu problem sa TAC V+ i TAC KST. Zato što se ovde vlaga ponovo uklanja tokom ciklusa termičke regeneracije i filter se ne samo redovno suši, već se i regeneriše pomoću funkcije samočišćenja.

Sa ovim inovativnim procesom, otpor filtera ostaje nizak, a protok čistog vazduha ostaje na konstantno visokom nivou mnogo duže. Ovo rezultira dužim životnim vekom u poređenju sa drugim sistemima filtera bez termičke regeneracije i dekontaminacije. To potvrđuju i aktuelne studije, koje sumiraju u toku ispitivanja TAC V+ i njegovog H14 filtera prema EN 1822 (ISO 45H filter ISO 29463) sa funkcijom samočišćenja: „Zbog toga se može očekivati da će ovaj filter imati vek trajanja od nekoliko godina, u zavisnosti od godina opterećenja“.

Maksimalna higijena filtera za samo 28 centi dnevno, što se praktično isplati

Za termičku dekontaminaciju i regeneraciju filtera potrebno je samo 1 kVh energije. Čak i ako se termička dekontaminacija vrši jednom dnevno, troškovi iznose oko 28 centi po danu korišćenja, a ako se termička dekontaminacija vrši jednom nedeljno nešto ispod 15 € godišnje. U isto vreme, međutim, jedinstvena termalna dekontaminacija filtera i regeneracija filtera vam nudi odlučujuću dodatnu vrednost u smislu bezbednosti i higijene tokom celog radnog veka filtera. I sve to u principu besplatno, jer zbog dužeg radnog veka filtera sa redovnom termičkom regeneracijom filtera, novi filter se mora ređe kupovati - zahvaljujući ovoj uštedi, praktično besplatno dobijate dodatnu vrednost Thermodekon-a od maksimuma bezbednost filtera i higijena filtera!

Više sigurnosti: princip čišćenja vazduha testiran na efikasnost

U kontinuiranom procesu, vazduh u prostoriji kontaminiran česticama aerosola i infektivnim virusima se razblažuje i gura na zemlju svojevrsnim "efetom vazdušnog valjanja". Kao i svi TAC prečistači vazduha visokih performansi, TAC V+ usisava zagađeni vazduh u velikim količinama od blizu poda i čisti ga svojom efikasnošću H14 filtera sa sertifikatom EN 1822 od 99,995% tokom jednog prolaza vazduha, koji pouzdano razdvaja vazduh. klice.

Čist, virus filtriran vazduh zatim struji nazad u prostoriju velikom snagom mlaza. Zahvaljujući ovoj cirkulaciji vazduha, vazduh za disanje ostaje trajno čistiji nego bez filtriranja, posebno u visini glave. Filtrirani izduvni vazduh ne samo da je bez virusa, već i od polena i udisanja, štetne fine prašine, koja stalno ulazi u prostoriju spolja svaki put kada se provetrava.

Čistiji, zdraviji vazduh: veća zaštita od indirektne infekcije

Sa TAC V+, možete prilagoditi potrebnu količinu čistog vazduha svojim potrebama. Uređaj, koji se može konfigurisati preko ekrana osetljivog na dodir, može se lako programirati "Touch & Plai" za individualne zahteve, tako da se količina vazduha može podesiti u bilo kom trenutku kako bi odgovarala situaciji. A zahvaljujući integrisanoj funkciji pojačanja, ciljana udarna filtracija za brzo odvajanje sa maksimalnom zapreminom vazduha može se izvršiti, na primer, tokom pauza ili u svlačionicama.

Za efikasno prečišćavanje virusnog vazduha, nauka zahteva najmanje 6 brzina cirkulacije na sat i HEPA filter klase H14. I prečistači vazduha i H14 filteri stoga moraju imati izlaz vazduha koji je najmanje šest puta veći od zapremine vazduha u prostoriji. Ako postoji veća gustina ljudi ili fizička aktivnost, preporučuje se veća cirkulacija da bi bila sigurna.

Veliki kapacitet čistog vazduha za efikasno prečišćavanje vazduha

Bilo da je škola, kancelarija, fitnes studio ili restoran, TAC V+ je dobro opremljen za svaki zahtev jer, kao i svi TAC prečistači vazduha visokih performansi, ima rezerve snage koje takođe omogućavaju 10 ili više brzina cirkulacije na sat, čak i u većim prostorijama.

Tiho: teško je poverovati, teško čuti

TAC V+ je revolucija za prečišćavanje vazduha tihe vrste

Schallschutzhaube für geräuscharmen Betrieb

Kvalifikovani prečistači vazduha visokih performansi treba da omoguće ponovno korišćenje zatvorenih prostora – a ne da otežavaju! Ipak, rizik od infekcije se ne može minimizirati bez velikih količina čistog vazduha!

Prilikom odvajanja aerosolnih čestica ili filtriranja virusa i bakterija neophodna je visoka cirkulacija vazduha od 6 do 8 na sat, u medicinskoj oblasti čak 12 do 15 cirkulacija vazduha na sat. Mora se uzeti u obzir da zapremina vazduha u prostoriji bez virusa, koja određuje rizik od infekcije, proizilazi iz brzine cirkulacije i zapremine prostorije. Bez ovih visokih stopa cirkulacije vazduha, spontano nastali aerosolni oblaci ne mogu se razblažiti ili filtrirati bezbedno i brzo.

Iz tog razloga, zapremine čistog vazduha od 700 m³ do 1.500 m³ su potrebne čak iu manjim prostorijama od 45 m², za koje je potrebna odgovarajuća moćna duvaljka. Konkretno, za stvaranje optimalnog protoka vazduha i usmeravanja u prostoriji. Pored geometrije protoka, performansi filtera i dugog radnog veka filtera, poželjan je i prihvatljiv nivo buke, uprkos velikim količinama vazduha i visokim performansama mlaza.

Zbog toga je veliki značaj pridavan niskom nivou buke u TAC prečistačima vazduha visokih performansi

Svi modeli – i mobilni i stacionarni – podvrgnuti su kompleksnom konceptu zvučne izolacije i sada imaju integrisani prigušivač na usisnoj strani kao standardnu opremu. Sve u svemu, ovo čini novu TAC generaciju jedva primetnom u svakodnevnoj upotrebi i daleko najtišim uređajima na tržištu u odnosu na performanse vazduha/veličinu uređaja.

Za područja osetljiva na buku, npr. B. Škole, kancelarije ili ordinacije, preporučujemo opcione zvučne kapice, pomoću kojih se subjektivno percipirana jačina zvuka može još više smanjiti. U radionicama, pakirnim stanicama ili diskotekama, itd., upotreba zvučnih kapa obično nije neophodna.

Uz opcione zvučne kapice, na primer, TAC V+ generiše samo oko 30 dB, u zavisnosti od nivoa snage. Za poređenje: Standardni laserski štampač generiše nivo buke od oko 50 dB tokom rada.

Sofistikert i detalj, uslåelig i sin helhet - alle fordelene med TAC V+ på et øyeblikk

Visoka fleksibilnost upotrebe kroz mobilnost

 

Lako se postavlja i pomera umesto glomaznog postavljanja i konverzije - Odlučujuće prednosti u poređenju sa stacionarnim, velikim i teškim stojećim jedinicama: Fleksibilnost u upotrebi. Zahvaljujući "Plug & Plai" dizajnu kolica, mogu se koristiti i mobilno i stacionarno - jednostavno postavite fleksibilno tačno tamo gde TAC treba da zaštiti. Pošto se lokacije ugradnje i predviđena upotreba mogu menjati iznova i iznova, efikasni koncepti higijene zahtevaju visok stepen fleksibilnosti. TAC je pravi mobilni uređaj i stoga se uvek može brzo i lako postaviti tačno tamo gde treba da se zaštiti.

Velika fleksibilnost upotrebe zahvaljujući individualno podesivoj zapremini vazduha

Još jedna odlučujuća prednost TAC-a je zapremina vazduha koja se može individualno prilagoditi sadržaju prostorije i željenoj brzini cirkulacije. Bez obzira na veličinu prostorije ili zahteve aplikacije, uvek "dodirni i pusti" pravi i trajno konstantan protok za veću sigurnost.

Značajno veća zdravstvena zaštita, takođe od fine prašine

Trotec-ovi TAC prečistači vazduha visokih performansi nude vama, vašim zaposlenima, kupcima, klijentima, pacijentima i studentima visok nivo zaštite od indirektne infekcije putem čestica aerosola. Pored virusa i bakterija, fina prašina koja se može udisati i štetna (npr. sa saobraćaja ili gradilišta) i polen su bezbedno odvojeni od vazduha u prostoriji.

Veliki kapacitet čistog vazduha - visok pritisak

Do 2.100 m³/h čistog vazduha filtriranog od virusa i bakterija sa velikom snagom mlaza za optimalnu cirkulaciju vazduha, protok i čestu cirkulaciju vazduha. Pravilan protok vazduha i usmeravanje su apsolutno neophodni za visok nivo bezbednosti. Konkretno, visok maksimalni izlaz vazduha (režim pojačanja) je idealan za brzo odvajanje (filtriranje udara) tokom pauza ili u svlačionicama.

Efikasna filtracija visokih performansi sa najvišom klasom HEPA filtera sertifikovanom prema EN 1822

U TAC V+, TAC M i TAC KST se koriste potpuno inkapsulirani H14 metalni lamelni visokotemperaturni filteri "made in Germani" specijalno razvijeni za Trotec sa visokotehnološkim materijalom filtera koji je optimizovan za protok. Svaki kvalitetni filter je pojedinačno testiran i sertifikovan.

FlovMatic kontrola: Konstantne brzine cirkulacije na svim nivoima snage zahvaljujući konstantnom protoku zapremine za veću sigurnost

FlovMatic kontrola podržana senzorima u TAC V+, TAC M i TAC KST radi kao tempomat u automobilu: čak i uz povećanu kontaminaciju filtera grubom i finom prašinom, ne morate da brinete o smanjenju protoka vazduha ili nije postignuta potrebna brzina razmene vazduha.

Performanse sistema se kontinuirano dinamički prilagođavaju tako da se ciljna vrednost zapremine vazduha jednom podešena održava konstantnom na svakom nivou performansi! Za veću sigurnost, duži radni vek filtera i značajno veću efikasnost sistema.

Ekskluzivno za TAC V+ i TAC KST: Termalna dekontaminacija filtera za veću sigurnost

Kao vazdušni jastuk u automobilu - skoro vam nikada ne treba, ali je važno da ga imate! Pouzdano ubijanje virusa i bakterija toplotom (15 minuta na oko 100 °C) nudi važnu dodatnu vrednost u pogledu higijene i bezbednosti. Ovo preporučuju vodeći naučnici za bezbedan kontinuirani rad.

Dekontaminacija termalnog filtera se slobodno programira i odvija se potpuno automatski, npr. B. van radnog ili školskog vremena.

Termička dekontaminacija koja se sprovodi na nedeljnoj bazi zahteva samo dodatnih 1,0 kVh energije nedeljno i neće povećati temperaturu prostorije zbog ograničene upotrebe energije i kratkog trajanja tretmana.

Ekskluzivno za TAC V+ i TAC KST: Termalna regeneracija filtera za veću higijenu

Automatsko samočišćenje filtera za duži vek trajanja filtera i za sprečavanje bakterija, buđi, biofilma i nastalih mirisa.

Regeneracija filtera se odvija na oko 100 °C paralelno sa termičkom dekontaminacijom i naučno se preporučuje, jer se većina bakterija i mikroorganizama ubija samo na temperaturama od oko 100 °C. Nije bez razloga da ako u vodi za piće ima klica, vodu pre upotrebe treba kuvati najmanje tri do pet minuta, odnosno zagrejati na oko 100 °C.

Termalna regeneracija filtera: Za duži vek trajanja filtera, bolju higijenu filtera i protiv mirisa filtera.

Potpuno automatski rad kroz fleksibilno programiranje

Zahvaljujući potpuno programabilnom i ažuriranom ekranu osetljivom na dodir, TAC V+, TAC M i TAC KST mogu se individualno prilagoditi vašim radnim i praznim vremenima, tako da ne morate da brinete ni o čemu.

Nizak nivo buke

Zbog standardnog integrisanog prigušivača, TAC prečistači vazduha visokih performansi su daleko najtiši uređaji na tržištu u odnosu na performanse vazduha/veličinu uređaja. Opcioni zvučni poklopci takođe omogućavaju izuzetno tih rad.

Robusna konstrukcija za profesionalnu upotrebu

Izuzetno stabilno, stabilno i metalno kućište otporno na grebanje, posebno dizajnirano za okruženja u kojima mnogi ljudi borave, rade, igraju se, uče ili slave. Opciono i otporan na neovlašćeno korišćenje za škole, dnevne centre itd.

Takođe dostupan kao kompaktna verzija tornja

Pored mobilne verzije, svi TAC prečistači vazduha visokih performansi dostupni su i kao kompaktna verzija tornja za stalnu stacionarnu upotrebu. Jednako moćni kao i njihovi mobilni kolege, ovi uređaji, koji su visoki nešto manje od jednog metra, harmonično se i sa stilom uklapaju u svako okruženje za stacionarnu kontinuiranu upotrebu.

TAC V+ i TAC KST: Jeftini za održavanje

Održavanje TAC V+ i TAC KST je veoma jeftino. Kao prvo, prosečna potrošnja energije za osnovni rad uređaja (duvaljka, elektronika, itd.) je samo 150 Vh. Neki konkurenti mogu biti nominalno niži, ali s obzirom na njihov visok kapacitet čistog vazduha, TAC V+ i TAC KST su ispod cene po kubnom metru, odnos čistog vazduha filtriranog virusom Dash izuzetno isplativ.

Sa druge strane, funkcija uključivanja termičke dekontaminacije sa istovremenom regeneracijom filtera ne nudi samo odlučujući plus u pogledu bezbednosti i higijene filtera – već i ogroman potencijal uštede! Aktivirano jednom nedeljno, dodatna potrošnja energije za dekontaminaciju filtera je nešto ispod 15 € godišnje (približno 1 kVh/sedmično). Istovremeno, ovo poboljšava higijenu filtera i produžava vek trajanja filtera. Novi filter ne mora da se kupuje tako često i zahvaljujući ovoj uštedi praktično besplatno dobijate dodatnu vrednost termičke dekonstrukcije maksimalne bezbednosti filtera i higijene filtera!


Pored različitih boja, TAC V+ je dostupan i u varijantama modela TAC M i TAC ECO - naša najbolja preporuka ako ne želite bez kompletne opreme TAC V+, ali ni u kom slučaju bez efektivne H14 HEPA filtriranje virusa iz Trotec-a "made in Germani". A višenamjenski uređaj za rukovanje vazduhom TAC KST je razvijen za proširena polja primene izvan prečišćavanja vazduha.

Dostupna su i posebna rešenja, kao što je TAC V+ od nerđajućeg čelika ili zidni i plafonski model TAC V+ Dual za velike hale.

brzo poređenje TAC XT TAC V+ TAC M TAC ECO
HEPA filter (EN 1822) HighFlow H14
Heat Resistant
HighFlow H14
Heat Resistant
HighFlow H14 Minipleat H14 Standard
praćenje filtera
FlovMatic kontrola protoka zapremine
Regeneracija termičkog filtera
Dekontaminacija termičkog filtera
Integrisana jedinica za grejanje 18/27 kV
kontrolna tabla Ekran na dodir, programabilan ručni prekidač
brzo poređenje TAC XT TAC V+ TAC M TAC ECO
HEPA filter (EN 1822) HighFlov H14 otporan na toplotu
HEPA-filter (EN 1822) HighFlov H14
HEPA-filter (EN 1822) Minipleat H14 Standard
праћење филтера
FlovMatic kontrola protoka zapremine
Regeneracija termičkog filtera
Dekontaminacija termičkog filtera
Integrisana jedinica za grejanje 18/27 kV
Kontrolna tabla: ekran osetljiv na dodir, programabilan
Kontrolna tabla: ručni prekidači
Varijante modela TAC M i TAC ECO
Zidni i plafonski model TAC V+ Dual
TAC V+ sa naučno dokazanom efikasnošću!

Naučno dokazana efikasnost: TAC V+ nudi ono što vodeći naučnici zagovaraju

Mobilni prečistač vazduha TAC V+ je specijalno razvijen za filtriranje virusa i njegova efikasnost je testirana u nekoliko naučnih studija. Opsežne studije potvrđuju efikasnost TAC V+ sa sistemom H14 filtera „made in Germani“. Saznajte više o naučno dokazanoj efikasnosti TAC V+ ...


Luftreiniger-FAQ zur Virenfilterung

Saznajte više o tehničkim mogućnostima virusnog filtriranja vazduha

Da li želite da znate koja tehnička pomagala efikasno štite od virusa u vazduhu prostorije? Imate li pitanja o različitim procesima čišćenja dostupnim na tržištu, kako oni funkcionišu i njihovoj podobnosti za filtriranje virusa? Posetite naš česta pitanja o prečišćivaču vazduha za filtriranje virusa - Ovde ćete pronaći odgovore na sva vaša pitanja o prečišćavanju vazduha, filtriranju virusa, standardima i klasama filtera i naravno o prečišćivaču vazduha visokih performansi TAC V+ ...


Zašto prečišćavanje vazduha? Samo treba dobro provetriti, zar ne? Za i protiv:

Čini se da je ventilacija uobičajena u vremenima Korone. Ova preporuka se stalno propagira sa svih strana i predstavlja kao najefikasnija mera za smanjenje rizika od infekcije vazdušnim putem u zatvorenom prostoru. U stvari, ventilacija može smanjiti koncentraciju aerosola koji nose viruse u vazduhu prostorije. Međutim, samo ako su svi preduslovi ispravni, što često nije slučaj. Ventilacija naspram filtracije vazduha - sve činjenice na prvi pogled: Na našoj stranici sa informacijama o temi "ventilacija ili prečišćavanje vazduha" za vas smo sastavili najvažnije aspekte tehničkih mogućnosti ventilacije prostorija. Saznajte sve što treba da znate o prinudnoj ventilaciji, unakrsnoj ventilaciji, trajanju ventilacije, zahtevima na licu mesta, klimatskim uslovima i efikasnosti - ovde možete dobiti ideju za sebe...


Čak i nakon Corone, TAC V+ ostaje vredna investicija kao univerzalni garant čistog vazduha

Filtriranje virusa plus zaštita od prašine – sveobuhvatni vazduh za disanje bez zagađivača

Zagađenje finom prašinom je trajna opasnost za naše disajne organe. Osim toga, sumnja se da su čestice sposobne da prenesu virus korona i da pogoršavaju zdravstvene posledice virusne infekcije. Još više uverava za svoje korisnike da je prečistač vazduha od virusa TAC V+ istovremeno: dokazano efikasan filter za viruse i sam po sebi prečistač vazduha visokih performansi. Na ovaj način, sada imate terenski testiran prečistač vazduha za neutralizaciju aerosolnih čestica i bakterija koje nose viruse iz vazduha u prostoriji – a istovremeno možete imati koristi od maksimalne zaštite od štetnog zagađenja finom prašinom u vašim prostorijama – čak i izvan korone . Više informacija o problemu fine prašine možete pronaći ovde...

Više informacija o problemu fine prašine možete pronaći ovde...

Ekskluzivno samo od Trotec-a: zaštitni zid od akrilnog stakla sa svestranim zaštitnim rubom od aerosola
Više zaštite sa svestranom zaštitnom ivicom od aerosola
Manja zaštita bez okolne aerosolne zaštitne ivice
Ekskluzivno samo od Trotec-a: zaštitni zid od akrilnog stakla sa svestranim zaštitnim rubom od aerosola

Higijensko rešenje od 360 stepeni za optimalnu sveobuhvatnu zaštitu u kancelarijama, menzama, salama za seminare i sastanke, kao i plenarnim salama

Vaša sigurnost plus: TAC V+ prečišćivač vazduha – plus zaštitni zidovi od akrilnog stakla sa svestranom zaštitnom ivicom od aerosola

Za razliku od konvencionalnih providnih „zaštitnih zidova“, zaštitni zidovi od akrilnog stakla, koji su dostupni samo kod Trotec-a, nude vam znatno veću zaštitu od letećih kapljica i aerosola koji lebde u vazduhu prostorije zahvaljujući svojoj jedinstvenoj sveobuhvatnoj zaštitnoj ivici od aerosola. Naučno je potvrđen visoko efikasan efekat kombinacije prečistača vazduha visokih performansi TAC V+ i ugrađenih zaštitnih zidova od akrilnog stakla kompanije Trotec „made in Germani“. Naša preporuka kao najbolje rešenje svestrane zaštite za škole, kancelarije, maloprodaju i još mnogo toga...


Sa Trotec rešenjima ne možete samo da generišete čist vazduh, već i da učinite vidljivim kvalitet vazduha u prostoriji!

Trostruki indikator za zdrav vazduh u zatvorenom prostoru: Naši BK uređaji za merenje kvaliteta vazduha vam pokazuju sve važne vrednosti

Uređaj za merenje čestica BK30 za praćenje kvaliteta vazduha

Monitor kvaliteta vazduha BK30, koji se može koristiti kao samostalan uređaj, ne bi trebalo da nedostaje ni na jednom nastavničkom stolu ili u kancelariji otvorenog tipa, jer vam ova ekološka merna stanica pokazuje najvažnije vrednosti za zdrav vazduh u prostoriji. pogled: Pored trenutnog zagađenja CO2 i preovlađujućih klimatskih podataka, prikazuje vam se i zagađenje finom prašinom prikazano u veličinama čestica PM2,5 ili PM10.

Zagađenje CO2 je važan indikator za neophodne mere ventilacije, a utvrđene veličine sitnih čestica prašine uključuju i polen, što je korisno za praćenje kvaliteta vazduha za alergičare! U prostorijama sa velikim brojem ljudi, CO2 semafori mogu poslužiti kao grubi vodič za dobar ili loš vazduh, jer je ugljen-dioksid (CO2) pouzdan indikator razmene vazduha.

Pored BK30, naći ćete i druge profesionalne brojače čestica u Trotec asortimanu, kao što su PC200 ili PC220, koji se, pored kontrole kvaliteta vazduha, mogu koristiti i za testiranje sistema filtera, na primer.

Važno: Ni stepen zagađenosti vazduha finom prašinom veličine čestica PM2,5, ni zagađenje CO2 u prostoriji ne govore ništa o riziku od infekcije! Obe vrednosti nisu mera rizika od infekcije, jer ne postoji veza između koncentracije CO2 ili PM2,5 i virusnog opterećenja. Saznajte više o ovoj i drugim temama u vezi sa filtriranjem virusa, klasama filtera, standardima filtera i drugim važnim ključnim figurama - sažeto u našim čestim pitanjima o prečišćivaču vazduha o filtriranju virusa...

Sa prečistačima vazduha visokih performansi TAC serije, Trotec nudi profesionalna rešenja za kvalitet filtriranog čistog vazduha bez aerosola u većim prostorijama kao što su škole, restorani, kancelarije, medicinske ordinacije ili hoteli. Pružajući čist vazduh filtriran od virusa, TAC V+ obezbeđuje visok nivo zaštite za zaposlene i kupce, nastavnike i učenike, osoblje i pacijente u komercijalnim sredinama iu javnim objektima. Ali takođe možete imati koristi od naše stručnosti u prečišćavanju vazduha i filtriranju virusa u manjim prostorijama:

AirgoClean® - sinonim za čist vazduh za disanje: raspakujte, uključite, dišite duboko

Uz AirgoClean® imate na raspolaganju širok spektar odličnih Trotec uređaja za čišćenje vazduha. Pre svega AirgoClean® One - naš prečišćivač vazduha broj 1 visokih performansi za čist vazduh filtriran od virusa u ekskluzivnom okruženju, medicinskim ordinacijama i advokatskim firmama. Prečistači vazduha brenda AirgoClean® predstavljaju efikasne performanse filtera, visok komfor korisnika i dokazani Trotec kvalitet - pouzdanu zaštitu od zagađenog vazduha prostorije kućnom prašinom i finom prašinom, bakterijama, virusima u vazduhu ili polenom. Naš veliki izbor prečistača vazduha ima idealan AirgoClean® uređaj za svaku potrebu...

AirgoClean® - sinonim za čist vazduh - raspakujte, uključite, udišite svež vazduh

 Serijska oprema

 Opcija

 Nije raspoloživo

Dalje oblasti primene za filtriranje virusa i prečišćavanje vazduha sa visokofrekventnim prečistačima vazduha iz Trotec-a:

 • Sertifikati i sertifikati tokom pandemije korone

  Pandemija korone stavlja notare pred potpuno nove izazove. Čak iu slučaju najvećih incidencija, notarska kancelarija mora ostati otvorena i posećena, jer je veliki broj službenih notarskih radnji od kritične važnosti za sistem. „Na primer, stariji ili teško bolesni ljudi mogu zavisiti od kratkoročne pripreme i overe testamenta ili drugih dispozicija mortis causa, kao i punomoćja. Procesi prema...

  Daljnje informacije
 • Terapijske sesije tokom pandemije korone

  Ograničenja u svakodnevnom životu kao što su zabrana izlaska, zabrana kontakta, dekretovana kućna kancelarija, ali i zatvorene škole, vrtići i ustanove za staranje – sve je to ostavilo traga u društvu. Mnogi odrasli pate od anksioznih poremećaja, egzistencijalnih strahova i depresije tokom pandemije. Ali pandemija je takođe ostavila traga na deci i mladima. Procena nekoliko studija pokazuje da...

  Daljnje informacije
 • Vazduh u zatvorenom prostoru bez klica u restoranima i menzama

  Gašenje Corona je dalo ugostiteljima jedno od najboljih mesta na egzistencijalnoj raskrsnici. Rezerve se tope, vreme pritiska i tračak nade da je postepeno odlučeno o ublažavanju ograničenja ide ruku pod ruku sa pitanjem efikasnih higijenskih koncepata za zaštitu osoblja i gostiju. Važna higijenska komponenta za zaštitu od infekcija koje se prenose vazduhom je čuvanje vazduha u prostoriji od...

  Daljnje informacije
 • Vazduh u prostoriji bez bakterija i virusa u medicinskim ordinacijama

  Svako ko ode kod porodičnog lekara u vreme divljeg gripa, gastrointestinalne infekcije ili drugih sličnih zaraznih bolesti obično mora da deli čekaonicu sa komšijama koji šmrču, kašlju ili čak imaju groznicu. Odlazak kod zubara ili oftalmologa takođe deli ovaj potencijal rizika, na primer ako je veliki deo populacije pogođen epidemijom gripa. Nije prijatna situacija i kao rezultat toga, mnogi...

  Daljnje informacije
 • Klima uređaji, ventilatori? Ne! Čistač vazduha!

  Opasna polusaznanja, neistine i preporuke za klima-uređaje i prečistače vazduha munjevito se šire društvenim mrežama, i to ne samo u vreme korone. Postoji upozorenje o sistemima za klimatizaciju kao virusima. Jednostavni ventilatori se reklamiraju kao zaštita od infektivnih aerosola u vazduhu. Nije bitno da li je prozor otvoren ili zatvoren. Šta je istina? Šta treba da znate o klima uređajima i...

  Daljnje informacije
 • Unutrašnji vazduh bez bakterija i virusa u dnevnim centrima

  Zarazne bolesti nisu neuobičajene u vrtićima, vrtićima i sličnim ustanovama za brigu o deci. Pored dobro poznatih dečjih bolesti kao što su zauške, boginje, rubeola, vodene boginje, veliki kašalj i lišajevi, česte su i bolesti dijareje i infekcije gornjih disajnih puteva. Sa koronavirusom SARS-CoV-2 pojavila se još jedna zarazna bolest, koja predstavlja ogroman izazov, posebno za prosvetne...

  Daljnje informacije
 • Vazduh u zatvorenom prostoru filtriran virusima u hotelima i konferencijskim prostorima

  Hotelska i ugostiteljska industrija je posebno teško pogođena još uvek primetnim efektima korona virusa. Gotovo svi hoteli su morali da se zatvore prvi i verovatno će najduže trpeti posle globalne pandemije. Sve dok je strah od zaraze korona virusom veći od uobičajenog komfora hotela, mnogi gosti će otkazivati ili odlagati noćenje koje je moguće izbeći. Prihod od zakupa seminarskih i...

  Daljnje informacije
 • Vazduh u zatvorenom prostoru bez bakterija sa filtriranjem virusa H14 u kancelarijama i javnim prostorima

  Kancelarije otvorenog tipa, muzeji, javne institucije i organi vlasti dele zajednički problem: u oblastima sa velikim brojem posetilaca uvek postoji rizik od širenja suspendovanih čestica, alergena, spora, bakterija i virusa kroz vazduh u prostoriji. Bilo da se radi o produženju lične karte u lokalnoj službi za građane, prilikom registracije ili odjave automobila u saobraćajnoj službi, ali i...

  Daljnje informacije
 • Vazduh u prostoriji bez virusa u klubovima i diskotekama

  U mnogim mestima klubovi i diskoteke se bore sa posledicama korona krize. Iako su restorani i prodavci ponovo otvoreni, ova odluka tek treba da bude doneta za klubove i diskoteke – verovatno i zato što se na njih često gleda kao na potencijalna žarišta virusa. Ovaj aspekt posebno zahteva efikasne higijenske koncepte pomoću kojih operateri mogu da obezbede maksimalnu zaštitu od infekcije za svoje...

  Daljnje informacije
 • Prečistač vazduha sa H14 virusnom filtracijom za teretane i sobe za terapiju

  Operateri fitnes studija, stalni fizioterapeuti i terapeuti u fizioterapiji dovoljno dobro poznaju problem: U zavisnosti od godišnjeg doba i temperature, vazduh u prostoriji za trening ili tretman bukvalno stoji - i to uprkos postojećem sistemu ventilacije. Vazduh koji udišemo takođe je zagađen suspendovanim materijama, poput prašine, azotnih oksida i formaldehida, ali i nevidljivim patogenima...

  Daljnje informacije
 • Gradilišta bez prašine primenom čistaća vazduha

  Na gradilištima je prašnjavo. Pogotovo pri svim radovima štemanja, brušenja, rezanja i frezanja i pri skidanju stare žbuke ili pločica. Čseto si majstori pomažu sa zaštitnim maskama i tako imaju veliki trošak čišćenja. Puno efektivnija i zdravija je primena čistaća vazduha, koji usisavaju prašinu, pre nego se talži na površinama i plućima.

  Daljnje informacije
 • Čišćenje zračno tehničkih postrojenja

  Čisti vazduh na radnom mjestu i u javnim zgradama nije samo zakonski propisan, bitno pridonosi dnevnom zdravlju. Redovito čišćenje zračno tehničkih postrojenja osigurava, da vazduh ostaje čist. Da se lebdeće tvari propisno mogu filtrirati, uslužitljei nalaze odgovarajućo čistač vazduha sa HEPA-filterom za Vašu opremu.

  Daljnje informacije