1. Primene
 2. Zagrijavanje
 3. Odleđivanje i sušenje vlakova

Tako da promet funkcioniše: Odleđivanje i sušenje vlakova

Grejači uređaji i uljne grejače centrale u kratko vreme oslobađaju zakretna podvozja i pogonske motore od snega i leda

U logistici mora pogotovo jedno biti tačno: Transport se mora odvijati. To vredi za sve grane gospodarstva. Ali baš u željezničkom prometu preti zastoj pri minus temperaturama. Zbog toga puno poduzeća koriste mobilne jedinice za odleđivanje. Sa visokoučinkovitim grejačim uređajima Trotec se u kratko vreme zakretna podvozja i pogonski motori odleđivaju i spremni su za održavanje. Trotec nudi veliki izbor različitih grejačih agregata. Tu je za svaku potrebu odgovarajući uređaj.

Kada dođe zima, željezničkom prometu preti kaos. Pogotovo na donjim stranama vlakova brzo nastaju grude od leda i snega. Zakretna podvozja, na kojima su često pričvršćeni pogonski motori, su jako izložena ledu i snegu. Osovine, kočnice i spojke se moraju najbrže moguće odlediti, kako vlakovi i vagoni nebi nepotrebno bili u zastoju. To vredi i pri jugovini. Onda se snježna bljuzgavica, koji se spušta niz vlakove, smrzava zbog vetra u vožnji i stvara tvrde blokove. Za pouzdano odleđivanje i sušenje vlakova, u logistici moraju biti na raspolaganju efektivni grejači uređaji. Tako možete u svako doba kvazi na stisak gumba odlediti i sušiti Vašu flotu, te ju ponovno staviti u pogon.

Visokoučinkoviti grejači uređaji za svaku potrebu

Kada sneg i led cjelokupan željeznički promet zaustave, to ne znaći samo opasnost za saradnike, koji su izloženi riziku zaleđene tehnike. Zbog zastoja pri radovima održavanja i transporta, celo poduzeće trpi vrlo brzo neizmernu ekonomsku štetu. Sa smišljenim i učinkovitim sistemom odleđivanja sastavljenim od mobilnih grejačih uređaja, se svaka tračna flota brzo ponovo kreće. Takav Vam nudi Trotec Group sa kvalitativno visokoučinkovitim grejačim uređajima i centralama „made in Germany“. Idealno za odleđivanje i sušenje vlakova i vagona su elektro grejači agregati TEH-serije iz kuće Trotec.

Elektro grejači agregati sa vrhunskim učinkom

Stvarno svemogući su visokoučinkoviti elektro grejači agregati TEH-serije. Sa učincima od do 120 kW u najkraće vreme odvajaju blokove od leda i snega sa zakretnih postolja, kočnica i spojki. Po satu proizvode sa svojim radijalnim ventilatorom do 9.000 m³ vrućeg vazduha. Zbog visokog stupnja učinkovitosti se na grejače agregate TEH-serije mogu priključiti crijeva za transport vazduha. Tako se na dionici od sto metara može ciljano usmeriti vrući vazduh na zaleđeno zakretno postolje. Robusni uređaji TEH-serije se ističu najvišim učinkom grejanja – takođe u trajnom pogonu.

Koji model za koju potrebu? Industrijski servis pomaže

Koji grejači uređaj je najbolje podoban za Vašu logistiku? Na pitanje, koje uređaje trebate za Vaše primene odleđivanja i sušenja, odgovaraju stručni savetnici Trotec-industrijskog servisa. Pri izračunu kapaciteta i izbora modela Vam naši savetnici rado stoje na raspolaganju.

Još rešenja

Odleđivanje i sušenje vlakova

 Serijska oprema

 Opcija

 Nije raspoloživo

Dalji primeri primene za grejanje

 • Grejanje vikendica

  U vikend naselju vredi načelo „uvek spremno!“. To znači, da, čim se prijave gosti, prenoćište mora biti pripremljeno. Pored opreme i čišćenja moraju odgovarati i temperature. Jer samo u ugodno temperiranim prostorijama se gosti osećaju ugodno i zadovoljno. U kasno proljeće i leti je dodatno grejanje samo rijetko potrebno. Ali i van sezone dolaze gosti. Njima se uporabom mobilnim grejačim uređajima...

  Daljnje informacije
 • Grejanje sportskih dvorana

  Miline sportske dvorane su u pravilu opremljene sa dobro funkcionišejućim grejačim sistemima. Ventilacijski pogoni i takođe stropna zračila je najvažnija oprema, koju bi takav sportski ili prostor za evente trebao imati. Ali ako se samo jedan dio dvorane koristi za tečaj ili manju rundu, onda je neekonomično, grejati celi prostor. Za takve slučajeve se isplati, imati mobilno grejače postrojenje,...

  Daljnje informacije