Suvi vazduh za mokru struku
 1. Industrija rešenja
 2. Pregled struke
 3. Brodogradnja & brodogradilišta

Suvi vazduh za mokru struku

Pročišćivanje vazduha, isušivanje i grejanje: Procesna optimizacija u brodskom pogonu i Cargo postrojenjima

Suvi vazduh za mokru struku

Klimatizacija za sve zahteve

I u pomorskoj struci Trotec Group sa mobilnim i stacionarnim uređajima optimiše procese i osigurava čisti posao: Tako se u brodskom pogonu i Cargo postrojenjima diže puno prašine – vazduh se mora očistiti, isušiti i grejati, a kvaliteta vazduha se mora ispitati sa mernim uređajima.

Rešenja isušivanja, grejanja, merne tehnike i pročišćivanja vazduha Troteca su se u raznim branšama dugogodišnje etablirali kao npr. u prehrambenoj, hemijskoj i automobilskoj industriji. Ta iskustva i saznanja se mogu preneti na zahteve klima kondicionisanja u pomorskoj struci. Jer i ovde Trotec kao stručnjak za klimu optimiše procese sa mobilnim i stacionarnim rešenjima i osigurava efektivan rad.

Isušivanje, grejanje i pročišćivanje – idealni strojevi za pomorsku struku

Za tipično postavljanje zadataka na brodogradilištu – visok učinak isušivanja i pri niskim temperaturama – Trotec ima adsorpcijsku sušilicu TTR 1400 u programu. I u grubim uvetima taj stacionarno primenjiv agregat za sušenje isušuje do 177 kg u 24 časa. Sa serijski integrisanim povratom topline i elektroničkim menadžmentom energije svi TTR-adsorpcijski isušivači pripadaju najekonomičnijim svoje vrste. Princip adsorpcije omogućuje suprotno kondenzacionim isušivačima ne samo pouzdan i visok učinak isušivanja i pri niskim temperaturama, nego pogotovo i dostizanje nižih tački rosišta. Ako tačke rosišta ne moraju da budu tako niske, sposoban je i kondenzacijska sušilica za primenu u brodogradnji, na brodogradilištu ili u Cargo području. Na primer industrijska kondenzacijska sušilica DH 160, koja ima učinak isušivanja do 250 litara po danu.

Suvi vazduh za mokru struku

Uvek prava temperatura

Takođe i ispravna temperatura pri radu u pomorskom području igra važnu ulogu. Za maritimnu struku je na primer sposoban visokoučinkovit elektro grejači agregat TEH 400. Količina vazduha kao i temperatura su višestupanjski elektroničko upravljiv i koncipisan za transportne distance vazduha do 100 metara dužine creva. Sa profi uređajima za pročišćivanje vazduha se ne štite samo saradnici, nego i drugi uređaji i lakirana površina brodova od taloženja prašine. Uređaji kao što su pročišćivači vazduha TAC 6500 imaju potrebnu snagu za klasu prašine H. Isušivanje, grejanje ili pročišćivanje: Kontrola kvalitete vazduha se može da osigura sa različitim mernim uređajima i podatkovnim logerima iz programa merne tehnike.

Koristite naše najbolje industrijske usluge

Nutzen Sie den Best-Practice-Industrieservice von Trotec

Pošto svako industrijsko preduzeće ima svoje karakteristične procese, sisteme i prostorije, svako rešenje za tretman vazduha takođe zahteva konfiguraciju uređaja specifičnu za svaki slučaj. Ukratko, često je teško izračunati kombinovane efekte strujanja vazduha, uslova vlažnosti vazduha i temperaturnih fluktuacija na čisto teorijskoj osnovi, na primer u područjima zaključavanja ili na transportnim trakama. Rezultat: Nepotrebni dodatni troškovi zbog prenaplaćenih zahteva ili - što je još gore - u praksi, nedovoljno funkcionalnih rešenja.

Možete računati na naše stručnjake

Potrebni su iskusni stručnjaci za klimatizaciju kako bi precizno izračunali potrebe u industriji i razvili prilagođene koncepte za klimatizaciju. Verujte našem timu stručnjaka i uslugama industrijskih usluga: Analiziramo situaciju individualnih potreba zajedno sa vama na licu mesta, utvrđujemo posebne zahteve uređaja i izrađujemo prilagođeno projektno rešenje do tačnog postavljanja uređaja.

Pre nego što se instaliraju planirane stacionarne jedinice, naš servisni tim prvo radi sa mobilnim verzijama sušara u okviru probnog rada, koje se mogu bez problema postaviti bez potrebe za strukturnim merama.

Tokom ove faze validacije, dokumentujemo sve relevantne klimatske parametre kao što su temperatura vazduha, relativna vlažnost, tačka rose ili brzina protoka vazduha radi konačne optimizacije izračunavanja zahteva.

Samo Trotec vam nudi ovu prednost:

Uz jedinstvenu mogućnost neobavezujućeg probnog rada, ulažete isključivo u rešenja za koja se može dokazati da deluju u vašoj praksi i za vaše potrebe! Stacionarne jedinice biće naručene tek kada vas naš koncept ubedi. Za vreme probne instalacije postoji samo jeftina stanta za iznajmljivanje.

Naši industrijski konsultanti takođe će vas rado obavestiti lično na Tel. +49 2452 962-777 o našim najboljim industrijskim uslugama iz prakse. Ili možete jednostavno poslati upit direktno našim stručnjacima u industriji sa vašim ličnim zahtevima. Odmah odgovaramo!

Po želji proizvodimo i adsorpcijske sušače vazduha po mjeri kao specijalnu izvedbu

Rado ćemo da proizvedemo po želji i adsorpcijske isušivače po meri kao savršenu specijalnu izvedbu po potrebi „made in Germany“, na primer:

 • TTR agregate za sušenje u higijenskoj izvedbi
 • TTR agregate za sušenje za suvi vazduh bez LABS
 • TTR agregate za sušenje sa ekstremno niskim tačkama rosišta

Iskoristite mogućnost planiranja, konstruisanja i proizvodnje specijalnih izvedbi sa prilagođenim za individualne potrebe u usklađivanju sa našim specijalistima: Ovdje saznajte više …

Trotec proizvodi za struku brodogradnje & brodogradilišta

Primeri upotrebe u brodogradnji & struci brodogradilišta

 • Isušivanje vazduha u teretnom prostoru broda

  Protiv buđa, bakterija i korozije na transportnoj robi i brodu pomaže samo jedno: Teretne prostore opskrbljivati sa konstantno suvim vazduhom sa prilagođenom vlagom vazduha. To uspeva pouzadno sa profesionalno planiranim sistemom za isušivanje vazduha.

  Daljnje informacije
 • Kontrola brtvenosti prsluka za spašavanje i odjela za preživljavanje

  Kod kontrole brtvenosti odjela za preživljavanje, prsluka za spašavanje, oprema za ronjenje i zaštitnih odjela može postojati samo 100 posto sigurnosti, jer manje znači: Nema sigurnosti. Za inspekciju takve zaštitne odjeće specijalizirani ispitivači se zato pouzdaju u siguran merni uređaj po postupku Tracer gasa. LD6000 je takav merni uređaj.

  Daljnje informacije
 • Vježba evakuacije putničkih brodova

  Iako putnički brodovi slove kao vrlo sigurna prevozna sredstva, mora se i ovde ozbiljno shvaćati priprema za nuždu. Međunarodne odredbe, koje su se postavile pod krilima Ujedinjenih Naroda, propisuju, da u okviru sigurnosnih mera brodsko osoblje takođe mora apsolvirati školovanje za slučaj evakuacija. Da se za slučaj nužde može trenirati u realnim uvetima, koriste se strojevi za maglu. Simulator...

  Daljnje informacije
 • Sušenje tlačnog vazduha

  Najčešći uzroci za mirovanje proizvodnje je previše vodene pare u strojevima i postrojenjima te korozija u cjevovodima. Prevlažan tlačni vazduh bi se zato trebao sprečiti. Efektivna mogućnost je primena učinkovitih sušilica vazduha. Odgovor na pitanje, koliko suh mora biti tlačni vazduh, da bi garantujeo optimalne uvete proizvodnje i zaštitu strojeva i postrojenja, je relativna vlaga. Ona mora...

  Daljnje informacije