Korisnička podrška i podrška: +49 2452 962-450

Pon - Pet: 7:30 - 17:30

Suvi vazduh za mokru struku
 1. Industrija rešenja
 2. Pregled struke
 3. Brodogradnja & brodogradilišta

Suvi vazduh za mokru struku

Pročišćivanje vazduha, isušivanje i grejanje: Procesna optimizacija u brodskom pogonu i Cargo postrojenjima

Suvi vazduh za mokru struku

Klimatizacija za sve zahteve

I u pomorskoj struci Trotec Group sa mobilnim i stacionarnim uređajima optimiše procese i osigurava čisti posao: Tako se u brodskom pogonu i Cargo postrojenjima diže puno prašine – vazduh se mora očistiti, isušiti i grejati, a kvaliteta vazduha se mora ispitati sa mernim uređajima.

Rešenja isušivanja, grejanja, merne tehnike i pročišćivanja vazduha Troteca su se u raznim branšama dugogodišnje etablirali kao npr. u prehrambenoj, hemijskoj i automobilskoj industriji. Ta iskustva i saznanja se mogu preneti na zahteve klima kondicionisanja u pomorskoj struci. Jer i ovde Trotec kao stručnjak za klimu optimiše procese sa mobilnim i stacionarnim rešenjima i osigurava efektivan rad.

Isušivanje, grejanje i pročišćivanje – idealni strojevi za pomorsku struku

Za tipično postavljanje zadataka na brodogradilištu – visok učinak isušivanja i pri niskim temperaturama – Trotec ima adsorpcijsku sušilicu TTR 1400 u programu. I u grubim uvetima taj stacionarno primenjiv agregat za sušenje isušuje do 177 kg u 24 časa. Sa serijski integrisanim povratom topline i elektroničkim menadžmentom energije svi TTR-adsorpcijski isušivači pripadaju najekonomičnijim svoje vrste. Princip adsorpcije omogućuje suprotno kondenzacionim isušivačima ne samo pouzdan i visok učinak isušivanja i pri niskim temperaturama, nego pogotovo i dostizanje nižih tački rosišta. Ako tačke rosišta ne moraju da budu tako niske, sposoban je i kondenzacijska sušilica za primenu u brodogradnji, na brodogradilištu ili u Cargo području. Na primer industrijska kondenzacijska sušilica DH 160, koja ima učinak isušivanja do 250 litara po danu.

Suvi vazduh za mokru struku

Uvek prava temperatura

Takođe i ispravna temperatura pri radu u pomorskom području igra važnu ulogu. Za maritimnu struku je na primer sposoban visokoučinkovit elektro grejači agregat TEH 400. Količina vazduha kao i temperatura su višestupanjski elektroničko upravljiv i koncipisan za transportne distance vazduha do 100 metara dužine creva. Sa profi uređajima za pročišćivanje vazduha se ne štite samo saradnici, nego i drugi uređaji i lakirana površina brodova od taloženja prašine. Uređaji kao što su pročišćivači vazduha TAC 6500 imaju potrebnu snagu za klasu prašine H. Isušivanje, grejanje ili pročišćivanje: Kontrola kvalitete vazduha se može da osigura sa različitim mernim uređajima i podatkovnim logerima iz programa merne tehnike.

Koristite naše najbolje industrijske usluge

Nutzen Sie den Best-Practice-Industrieservice von Trotec

Pošto svako industrijsko preduzeće ima svoje karakteristične procese, sisteme i prostorije, svako rešenje za tretman vazduha takođe zahteva konfiguraciju uređaja specifičnu za svaki slučaj. Ukratko, često je teško izračunati kombinovane efekte strujanja vazduha, uslova vlažnosti vazduha i temperaturnih fluktuacija na čisto teorijskoj osnovi, na primer u područjima zaključavanja ili na transportnim trakama. Rezultat: Nepotrebni dodatni troškovi zbog prenaplaćenih zahteva ili - što je još gore - u praksi, nedovoljno funkcionalnih rešenja.

Možete računati na naše stručnjake

Potrebni su iskusni stručnjaci za klimatizaciju kako bi precizno izračunali potrebe u industriji i razvili prilagođene koncepte za klimatizaciju. Verujte našem timu stručnjaka i uslugama industrijskih usluga: Analiziramo situaciju individualnih potreba zajedno sa vama na licu mesta, utvrđujemo posebne zahteve uređaja i izrađujemo prilagođeno projektno rešenje do tačnog postavljanja uređaja.

Naši industrijski konsultanti takođe će vas rado obavestiti lično na Tel. +49 2452 962-777 o našim najboljim industrijskim uslugama iz prakse. Ili možete jednostavno poslati upit direktno našim stručnjacima u industriji sa vašim ličnim zahtevima. Odmah odgovaramo!

Po želji proizvodimo i adsorpcijske sušače vazduha po mjeri kao specijalnu izvedbu

Rado ćemo da proizvedemo po želji i adsorpcijske isušivače po meri kao savršenu specijalnu izvedbu po potrebi „made in Germany“, na primer:

 • TTR agregate za sušenje u higijenskoj izvedbi
 • TTR agregate za sušenje za suvi vazduh bez LABS
 • TTR agregate za sušenje sa ekstremno niskim tačkama rosišta

Iskoristite mogućnost planiranja, konstruisanja i proizvodnje specijalnih izvedbi sa prilagođenim za individualne potrebe u usklađivanju sa našim specijalistima: Ovdje saznajte više …

Trotec proizvodi za struku brodogradnje & brodogradilišta

Primeri upotrebe u brodogradnji & struci brodogradilišta

 • Isušivanje vazduha u teretnom prostoru broda

  Protiv buđa, bakterija i korozije na transportnoj robi i brodu pomaže samo jedno: Teretne prostore opskrbljivati sa konstantno suvim vazduhom sa prilagođenom vlagom vazduha. To uspeva pouzadno sa profesionalno planiranim sistemom za isušivanje vazduha.

  Daljnje informacije
 • Kontrola brtvenosti prsluka za spašavanje i odjela za preživljavanje

  Kod kontrole brtvenosti odjela za preživljavanje, prsluka za spašavanje, oprema za ronjenje i zaštitnih odjela može postojati samo 100 posto sigurnosti, jer manje znači: Nema sigurnosti. Za inspekciju takve zaštitne odjeće specijalizirani ispitivači se zato pouzdaju u siguran merni uređaj po postupku Tracer gasa. LD6000 je takav merni uređaj.

  Daljnje informacije
 • Vježba evakuacije putničkih brodova

  Iako putnički brodovi slove kao vrlo sigurna prevozna sredstva, mora se i ovde ozbiljno shvaćati priprema za nuždu. Međunarodne odredbe, koje su se postavile pod krilima Ujedinjenih Naroda, propisuju, da u okviru sigurnosnih mera brodsko osoblje takođe mora apsolvirati školovanje za slučaj evakuacija. Da se za slučaj nužde može trenirati u realnim uvetima, koriste se strojevi za maglu. Simulator...

  Daljnje informacije
 • Sušenje tlačnog vazduha

  Najčešći uzroci za mirovanje proizvodnje je previše vodene pare u strojevima i postrojenjima te korozija u cjevovodima. Prevlažan tlačni vazduh bi se zato trebao sprečiti. Efektivna mogućnost je primena učinkovitih sušilica vazduha. Odgovor na pitanje, koliko suh mora biti tlačni vazduh, da bi garantujeo optimalne uvete proizvodnje i zaštitu strojeva i postrojenja, je relativna vlaga. Ona mora...

  Daljnje informacije