Korisnička podrška i podrška: +49 2452 962-450

Pon - Pet: 7:30 - 17:30

Ovlaživač vazduha B 500
Ovlaživač vazduha B 500
Ovlaživač vazduha B 500
  1. Proizvodi i usluge
  2. Proizvodi ‑ HighPerformance
  3. Ovlaživanje

Ovlaživači vazduha - za zdravu klimu u prostoriji na radnom mestu

Optimalno ovlaženi vazduh u prostoriji povećava produktivnost i sprečava skupo neradno vreme.

Ovlaživač vazduha B 250
Ovlaživač vazduha B 300
Ovlaživač vazduha B 500

Ovlaživači vazduha u prostoriji iz Trotec-a pružaju diskretnu pomoć kada vazduh koji je previše suv u zatvorenim prostorijama postane problem

Ovlaživači vazduha kompanije Trotec diskretno i bešumno pomažu kada previše suv vazduh u zatvorenim prostorijama postane problem. U kancelarijama, bibliotekama i javim ustanovama ali u radnoj sobi kod kuće: Za prijatnu klimu u prostoriji potrebna je prijatna temperatura prostorije kao i optimalna vlažnost vazduha u prostoriji.

Optimalna vlažnost vazduha u zatvorenim prostorijama iznosi između 40 i 60 %.

Relativnu vlažnost vazduha ispod 40% osećamo kao neprijatnu i to predstavlja jedan od glavnih razloga brojnih bolesti koje se javljaju u kancelarijama. Suzenje očiju, iritacija sluzokože i slaba koncentracija - ali i širenje bakterija, virusa i mikroorganizama u vazduhu su direktne posledice previše suvog vazduha u prostoriji i vazduha koji udišemo. Posledični dani provedeni na bolovanju su skupi - ali se mogu izbeći!

Evaporacioni ovlaživači vazduha obezbeđuju veću produktivnost na radnom mestu

Kod suviše suvog vazduha u unutrašnjim prostorijama odaberite profesionalne uređaje za ovlaživanje vazduha kompanije Trotec. Odvlaživač B 500 sa daljinskim upravljanjem je idealan za velike prostorije. Higrostatski upravljani multi talenat potpuno automatski stvara optimalnu vlažnost vazduha u prostoriji, prečišćava vazduh koji udišemo i sprečava stvaranje elektrostatičkog nabija.

Za ovlaživanje manjih prostorija, kancelarija i lekarskih ordinacija preporučujemo evaporacione ovlaživače vazduha iz HomeComfort serije. 3-u-1-perači vazduha AW 10 S i AW 20 S  dodatno obezbeđuju dodatno prečišćavanje vazduha i poboljšavanje mirisa.

Ovlaživač vazduha za prijatnu klimu u prostoriji
Optimalna vlažnost sa sobnim ovlaživačima
Evaporativni ovlaživač B serije

Evaporativni ovlaživač B serije

U našem sortimentu vas očekuje širok izbor električnih ovlaživača vazduha sa različitim funkcijama i modernim dizajnom. Od kompaktnog početničkog uređaja pa sve do modela koji su podesni i za velike prostorije ili kojima uz dodatavnje mirisnih ulja možete prijatno da parfemišete vazduh u prostoriji, ovde se za svaki zahtev može pronaći odgovarajući isparavajući ovlaživač vazduha.

Optimalna vlažnost vazduha

Posebno tokom zime, vazduh u prostoriji može da bude previše suv. Ovo je rezultat više faktora: s jedne strane hladan vazduh spolja, koji u stan dospeva prilikom provetravanja, može da prihvati manje vlažnosti. S druge strane je tu grejanje, koje je zimi često uključeno na maksimum. Grejanje zagreva ionako suv vazduh i pokreće ga – a sa njim i kućnu prašinu. 

Ukoliko vlažnost vazduha padne na vrednost ispod 30 procenata, to može da ima realne efekte na naše zdravlje.

Upravo astmatičari i alergičari se često muče sa posledicama previše suvog vazduha u prostoriji. Idealna vlažnost vazduha se prema službeno priznatim vrednostima kreće između 40 - 60 procenata. Ovo je prema istraživanjima onaj opseg u kome se najveći broj ljudi posebno dobro oseća. Astamtičare i alergičare često nalazimo na gornjem kraju ovog opsega.

Vlažnost vazduha ne bi trebalo da iznosi više od 60 procenata jer se na zidovima i nameštaju nakuplja vlaga i to pre svega zimi dovodi do stvaranja plesni.

AirgoClean
AW 10 S
AW 20 S

Uređaj za pranje vazduha serije AV-S

Zdrava prostorijska klima na stisak gumba

Svaki da radimo otprilike 18.000 udisaja i pritom udišemo oko 8.000 litara vazduha u unutrašnjim prostorijama, gde je suhi vazduh često i deset puta više opterećen sa štetnim tvarima nego sveži vazduh izvana.

Tu je jasno, da neugodne posledice ne čekaju dugo, na primer suve sluznice, nadražene oči ili opšte povišen rizik od infekcija.

I ne samo čovjek pati u takvim uslovima, i namještaju, biljkama, parketu ili muzičnim instrumentima smeta presuhi vazduh.

Dobar dizajn. Dobar vazduh.

Sa našim kompaktnim peračima vazduha AW 10 S i AW 20 S možete sada jednostavno i udobno unijeti zdravi vazduh u kuću.

Jednom u pogonu, perači vazduha direktno generiraju osetno čisti, ugodno ovlažen vazduh. Dodatno se prostorijski vazduh efektivno čisti i pouzdano oslobađa od peluda, prašine ili životinjskih dlaka – optimalno za alergičare. Osim toga oba perača vazduha smanjuju mirise i elektrostatično nabijanje.

Prijatna klima u prostoriji sa ovlaživačima vazduha kompanije Trotec

Bez obzira da li je reč o isparivajućem ovlaživaču vazduha ili prečsitaču vazduha, sa uređajima Trotec u najkraćem roku možete najzad ponovo da odahnete! Obe varijante dovode vlažnost vazduha na optimalan nivo, ne samo da bi se obezbedio zdraviji vazduh u prostoriji, već i da bi se zaštitio vaš nameštaj, knjige, slike ili antikviteti od neželjenih oštećenja usled previše suvog ili previše vlažnog vazduha.

Međutim, da bi se obezbedio bezbedan kvalitet vode uz niske troškove održavanja u veoma prašnjavom i zagađenom vazduhu prostorije, SecoSan® Stick i LiKVit treba koristiti u kombinaciji.

Isparavajući ovlaživač vazduha

Svi Isparavajući ovlaživač vazduha u direktnom poređenju

Da bi ste pronašli za vas odgovarajući Isparavajući ovlaživač vazduha, ovde imate mogućnost da pregledno uporedite sve Isparavajući ovlaživač vazduha iz kompanije Trotec.

Modele koje ne želite da uključite u poređenje možete jednostavno da deselektujete.

Uporedni tehnički podaci