Korisnička podrška i podrška: +49 2452 962-450

Pon - Pet: 7:30 - 17:30

 1. Primene
 2. Radni šatori, privatnost za mobilne uređaje
 3. Skladišni šatori/šatorske hale

U šatorskim hale: Kondenzat ciljano sprečiti

Isušivanje vazduha štiti robu i pakiranje u skladišnom šatoru

Šatorske hale i veliki skladišni šatori su brzo i povoljno postavljeni naspram konvencionalnim skaldišnim halama. Jedini izazovi naspram zgradama su – čak kod izoliranih šatorskih hala – kondenzat te regulisanje vlažnosti vazduha. Stacionarne visokoučinkovite sušilice sa sistemom crijeva za ravnodnosan dovod suvog vazduha sprječavaju probleme vlažnosti unapred.

Šatorske hale su efektivno rešenje za skladištenje robe. K tome se takvi veliki skladišni šatori povoljniji nego konvencionalno sagrađene hale. Takođe štedite vreme pri dozvoli, jer na puno mesta je građevinskom uredu dovoljno pojednostavnjena dozvola za izgradnju. Stabilna konstrukcija nosača od aluminija i čelika oblikuju konstrukciju šatorske hale, PVC cerada stvara vanjski dio. Kod izoliranih šatora se primjenjuju i elementi i cerada za izolaciju.

Tipičan problem u šatorskoj hali: Kondenzat kapa sa stropa

U šatorskoj hali tj. velikom šatoru sa robom ovisno o vanjskoj temperaturi često dolazi do nastajanja kondenzata, koji kapa sa stropa. Posljedice su namočen karton, buđ na paletama, kartonu i skladišnoj robi. Osim toga dolazi do šteta od korozije kao što je rđa na skladištenim metalnim delovima, viličarima ili skladišnim regalima. Kondenzat i drugi zbog velike vlage nastajali problemi su u šatorskim halama cele godine stalan izazov: Ljeti velika vlaga vazduha od više od 80 posto ugrožava skaldišnu robu i zimi prete štete od mraza zbog prodiranja vlage. Grejači sistem za zimsko skladište znači nije rešenje – i ne košta puno energije. Profesionalan sistem za isušivanje vazduha sprječava pouzdano nastajanje kondenzata u šatorskoj hali.

Adsorpcijski isušivači štite robu leti i zimi

Sa stacionarnim adsorpcijskim isušivačima TTR-serije u Trotecu su na raspolaganju jaka i vrlo ekonomična rešenja za skladišne šatore: Da se suvi vazduh napaja i vlaga odvodi, kako bi sprečili kondenzat na krovu šatora. Isušivači vazduha se mogu prostorno štedljivo postaviti i takođe zaštićeni od vkaiša ili u kontenjerim izvan šatora. Kako bi odvlažili ogromne količine vazduha šatorske hale, je potrebna najveća klasa učinka: Kod Troteca za to u TTR-serije stoje na raspolaganju adsorpcijske sušilice tipa TTR 10000 sa Trisorp-Dual principom funkcije. Ti isušivači vazduha odvlažuju do 9.800 kubika vazduha po satu – to znači, da se vlažnost vazduha i šatorske hale većih razmera sa malo uređaja može regulirati. TTR-serija uverava k tome sa vrlo velikim učnkom isušivanja i pri niskim temperaturama rosišta, sa naprednom Monoventic elektronikom upravljanja, Premium ventilatorom, integrisanim povratom togase te mikroprocesorskim upravljanjem sa prikazom jasnog teksta za kontrolu funkcije i energetski menadžment.

Dovod suvog vazduha putem crijeva na stropu skladišnih šatora

Kako bi vlažnost vazduha ravnomerno regulirali šatorsku halu, se idealno instalira sistem crijeva za dovod suvog vazduha na strop. Adsorpcijski isušivači tipa TTR 10000 raspolažu potrebnom snagom, kako bi suvi vazduh transportirali i odvodili vlažan na daleke udaljenosti

Koristite naše najbolje industrijske usluge

Nutzen Sie den Best-Practice-Industrieservice von Trotec

Pošto svako industrijsko preduzeće ima svoje karakteristične procese, sisteme i prostorije, svako rešenje za tretman vazduha takođe zahteva konfiguraciju uređaja specifičnu za svaki slučaj. Ukratko, često je teško izračunati kombinovane efekte strujanja vazduha, uslova vlažnosti vazduha i temperaturnih fluktuacija na čisto teorijskoj osnovi, na primer u područjima zaključavanja ili na transportnim trakama. Rezultat: Nepotrebni dodatni troškovi zbog prenaplaćenih zahteva ili - što je još gore - u praksi, nedovoljno funkcionalnih rešenja.

Možete računati na naše stručnjake

Potrebni su iskusni stručnjaci za klimatizaciju kako bi precizno izračunali potrebe u industriji i razvili prilagođene koncepte za klimatizaciju. Verujte našem timu stručnjaka i uslugama industrijskih usluga: Analiziramo situaciju individualnih potreba zajedno sa vama na licu mesta, utvrđujemo posebne zahteve uređaja i izrađujemo prilagođeno projektno rešenje do tačnog postavljanja uređaja.

Naši industrijski konsultanti takođe će vas rado obavestiti lično na Tel. +49 2452 962-777 o našim najboljim industrijskim uslugama iz prakse. Ili možete jednostavno poslati upit direktno našim stručnjacima u industriji sa vašim ličnim zahtevima. Odmah odgovaramo!

Po želji proizvodimo i adsorpcijske sušače vazduha po mjeri kao specijalnu izvedbu

Rado ćemo da proizvedemo po želji i adsorpcijske isušivače po meri kao savršenu specijalnu izvedbu po potrebi „made in Germany“, na primer:

 • TTR agregate za sušenje u higijenskoj izvedbi
 • TTR agregate za sušenje za suvi vazduh bez LABS
 • TTR agregate za sušenje sa ekstremno niskim tačkama rosišta

Iskoristite mogućnost planiranja, konstruisanja i proizvodnje specijalnih izvedbi sa prilagođenim za individualne potrebe u usklađivanju sa našim specijalistima: Ovdje saznajte više …

Proizvodi za sprečavanje kondenzacije u šatorskim dvoranama

 Serijska oprema

 Opcija

 Nije raspoloživo

Dodatni primeri primene za radne šatore / ekrane za privatnost na mobilnim uređajima

 • Vizualna zaštita od nesreće za policiju & spasilace

  Kod nesreća, na mestima zločina i tokom akcija u katastrofama, spasilace nažalost često ometaju znatiželjni. Što brže se zaštiti mesto događaja, to bolje spasilaci mogu da odrade svoj posao. Za to Vam Trotec nudi mobilno rešenje za brzo postavljanje: VarioScreen.

  Daljnje informacije
 • Zaštita od vetra i vizualna zaštita za evente i gastronomiju

  Gastronomičari, organizatori i hoteljeri u Trotec Group nađu mobilno rešenje, koje ispunjava sve, što je potrebno, za stvaranje zaštićenih mesta za goste: Sa VarioScreen Business stoje na raspolaganju mobilne zaštite od vetra i vizualne zaštite, koje su u sekundama postavljeni i koje se mogu nizati jedno uz drugo.

  Daljnje informacije
 • Šatori za tretman i skladištenje za vreme katastrofa

  Trotec se obavezao optimiranju vazduha u radnim prostorijama i radnim procesima. Za nas to toliko doseže, da u slučaju nužde isporučujemo i radnu prostoriju. Na primer u obliku šatora za tretman i skladištenje, koji se pri uporabi u katastrofama od strane THW i hitne službe griju ili hlade.

  Daljnje informacije
 • Vježba evakuacije putničkih brodova

  Iako putnički brodovi slove kao vrlo sigurna prevozna sredstva, mora se i ovde ozbiljno shvaćati priprema za nuždu. Međunarodne odredbe, koje su se postavile pod krilima Ujedinjenih Naroda, propisuju, da u okviru sigurnosnih mera brodsko osoblje takođe mora apsolvirati školovanje za slučaj evakuacija. Da se za slučaj nužde može trenirati u realnim uvetima, koriste se strojevi za maglu. Simulator...

  Daljnje informacije
 • Vježba evakuacije vazduhoplova

  Iako se prometni vazduhoplovi danas proizvode po najmodernijim standardima, strojevi nisu zaštićeni od tehničkih problema. Kod nezgode tako aerodromsko osoblje mora tačno znati, što se treba napraviti u vezi zaštite putnika i vlastite sigurnosti. Na takve slučaje u nuždi se osoblje priprema sa specijalnim vježbama. Tome pripada takođe izvođenje putnika u slučaju požara iz zadimljenog vazduhoplova....

  Daljnje informacije
 • Vježba evakuacije vlakova

  Da li je defektna klima, šteta na prigonu ili požar kante za smeće: Razlog razvoja dima u vlaku se u pravilu zna tek nakon završetka gašenja. Ali pre toga za osoblje vredi, da sačuvaju mirnoću i evakuiraju putnike. Kod dotičnih vježbi zaštite od požara se saradnici pripremaju na slučaj u nuždi. Kod takve vježbe se često koristi simulator magle i dimnog gasa FS200 Trotec. Jer on osigurava...

  Daljnje informacije
 • Vođenje posetitelja na velikim priredbama

  Kako bi blokirali površine za posetitelje i markirali puteve, često se koriste metalne barijere. One su, ako se radi samo o optičkom navođenju, nepotrebne. Trotec Group ima mobilna rešenja vizualne zaštite u programu, koje su lagane i prostorno štedljive te su u sekundama rasklopive: VarioScreens.

  Daljnje informacije