Korisnička podrška i podrška: +49 2452 962-450

Pon - Pet: 7:30 - 17:30

 1. Primene
 2. Opšta rešenja za dehumidifikaciju
 3. Isušivanje vazduha u hotelu

Konstantna ugodna klima: Isušivanje vazduha u hotelu

Ugodnost gostiju odlučuje, hoće li se vratiti k Vama i da li će Vas preporučiti dalje. Ugodnu i čistu klimu osiguravaju Komfort-isušivači vazduha TTK-E-S-serije Trotec.

Prevelika vlažnost vazduha i visoke temperature u hotelskoj sobi su već mučile goste. Pritom vlasnici hotela žele da naprave sve, da smeštaj dobije top ocenu i gost ga preporuči. Tako se ne treba da se štedi pogotovo na jednoj stvari: Na optimalnoj tehnici, koja osigurava ugodnu klimu u svakoj sobi pojedinačno. Sa Komfort-isušivačima vazduha TTK-E-S-serije Trotec se svaka soba može da opremi individualno, tako da neugodno velike vlažnost vazduha i iz toga rezultiarajuća plesniva klima nemaju šanse. Za zaštitu interijera i ugodnost gostiju: Tehnika Trotec!

Ispravna klima je preduvet za ugodnost gostiju hotela. Pretopli i vlažan vazduh u sobi stvaraju zagušljivost i pljesnivost. Često i nakon kratkog vkaiša nastanu štete na građevinskom materijalu i na unutrašnjosti. Na tapetama nastaju fleke, zavjerse i rublje postaju vlažni i pljesnivi a u čošakovima u najgorem slučaju klica buđ. Pored raznih servisa zato ne bi trebalo štedeti na dotjeranoj tehnici klime u hotelskim sobama. Naposlijetku gosti plaćaju za komfor, koji im boravak čini što ugodnijim. I samo kada se osećaju sto posto dobro, preporučuju hotel i vraćaju se na svakoj sledećoj prilici.

Optimalna klima garantuje ugodnost

Tokom popunjenosti bi se hotelske sobe trebali grejati na minimalno 20 stepeni. Ako je soba prazna, se temperatura može smanjiti na 15 stepeni – i to bi i trebalo, jer tako štedite i troškove energije. Ali što je sa vlagom u vazduhu? Prevelika vlažnost vazduha često nastaje krivim provetravanjem, tuširanjem i kupanjem, pri čemu se vlažnost iz kupatila širi u druge prostorije, ali i zbog telesnih isparavanja, disanja i znojenja. Što češće je hotelska soba zauzeta i što duže se gost nalazi u sobi, to važnija je primena visokovredne tehnike isušivanja. Granična vrednost 60 posto relativne vlage vazduha se ovde ne bi trebala da prekorači. Jer od tada nastaju poznate štete od vlage. Trotec-grupacija svojim mobilnim Komfort-isušivačima vazduha TTK-E-S-serije nudi optimalno rešenje, sa kojim se ugodna klima može da stvori u hotelskim sobama. Brzo i individalno.

Svakoj sobi njegova komfort klima

Fleksibilno primenjivi, tihi, praktični i elegantni: To su osobine Trotec-Komfort isušivača vazduha TTK-E-S-serije. Ovisno o veličini i opremi hotelske sobe,različito učinkoviti modeli pašu u smeštaj i tamo osiguravaju klima luksuz gostiju. Nije uzalud najprodavaniji klima isušivač Evrope. Prilagođavaju se svim potrebama i pouzdano osiguravaju suvi vazduh. K tome se ističu izvanrednim odnosom cene i učinka. Daljnji plus: Isušivači vazduha raspolažu integrisanim filterom vazduha, tako da se vazduh prostorije dodatno čisti od prašine, kratkih niti, bakterija i životinjske dlake. Vlasnik hotela ima izbor između više od 20 uređaja serije – od kompaktne adsorpcijske sušilice TTR 55 E, koja nema niti sedam kilograma a ipak može isušivati do 8,7 litara po danu, sve do učinkovitog TTK 127 E, koji uverava sa učinkom isušivanja od 50 litara po danu pogotovo u primeni u velikim sobama.

Posebno praktično: Za nenadgledani trajni pogon modeli serijski raspolažu mogućnosti priključka vanjskog ispusta kondenzata. Tako se hotelske sobe primerice nakon renovacije pouzdano mogu da suše, bez da se spremnik vode mora da prazni.

Prednosti TTK-E-S isušivača vazduha

 • Fleksibilno primenjivi u različito velikim sobama
 • Učinkoviti i lepi modeli, koji se prilagode elegantnom ambijentu
 • Prostorno štedljiva konstrukcija
 • Elektroničko regulisanje
 • Integrisan filtera vazduha za dodatno čišćenje vazduha
 • Najbolji odnos cene i učinka

Dalji primeri primene za odvlaživanje vazduha

 • Simulacija okoline u klima komori

  U klima komorama i vetrovnim kanalima se tri faktora optimalno moraju dati simulirati: Temperatura vazduha, snaga vetra i vlažnost vazduha. Za zadnje automobilska industrija treba isušivač vazduha, koji i pri najnižim rosištima ispod 0° C stvaraju veliku snagu – znači adsorpcijski isušivači visokoučinkovite klase.

  Daljnje informacije
 • Isušivanje & čišćenje vazduha lakiranje

  Pri lakiranju MV-delova vredi, da se tri parametara kontrolišu: temperatura prostorije, vlažnost vazduha i količinu prašine u vazduhu. Za taj korak proizvodnje u automobilskoj industriji nudimo pored isušivača vazduha i grejačih uređaja takođe i čistače vazduha budućnosti sa posebnim regulisanjem volumenske struje.

  Daljnje informacije
 • Isušivanje šatora

  Kod uspostavljanja šatora ili drugih provizornih smeštaja su bitni uveti prostorije. To posebno vredi za pomoćne smeštaje, u kojima je puno ljudi smješteno. To mogu biti šatorska ili kontenjerska naselja za azilante, logori za mlade grupe, šatorske prostorije, koje pri velikim eventima služe za noćenje, ili kontenjeri, u kojima sezonci nalaze prelazni smeštaj. Pogotovo u hladnim mjesecima, u...

  Daljnje informacije
 • Sušenje higroskopskog sipkog materijala

  Promjenjiva i previsoka vlažnost vazduha može uništiti sipkoću praha i granulata – i tako proizvesti velike naknadne troškove. Da se higroskopski sipki materijal ne ljepi i začepi tranportne puteve, vazduh se u kemijskoj i farmaceutskoj proizvodnji mora odvlažiti unapred. Sa adsorpcijskim sušilicama TTR-serije se to događa pouzdano.

  Daljnje informacije
 • Sušenje nakon čišćenja silosa

  Nakon čišćenja spremnika za skladištenje i silosa se morate moći pouzdati na potpuno sušenje, tako da je novi sipki materijal od početka zaštićen od vlage. I pošto se zato sušenje i brzo i ekonomično može provesti, preporučujemo kemijskoj i farmaceutskoj industriji naše visokoučinkovite sušilice TTR-serije.

  Daljnje informacije
 • Sušenje von Pellets

  Tko se ne brine o ispravnoj klimatizaciji proizvodnje i skladišta, riskira velike štete na svom proizvodu. To vredi i pri proizvodnji peleta. Biološko gorivo je posebno osetljivo na veliku vlažnost. Netretirana drvena sirovina prima vlagu iz vazduha. Rezultat može biti razarajući za kupca i proizvođača: Prijete fleke i buđ. I strojevi u pogonu pate pod vlagom i korodiraju. Kako bi osigurali...

  Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha u dvoranama za klizanje

  U svakoj dvorani za klizanje zbog razlike temperature vazduha i ledene površine neizbježno nastaje kondenzat – posebno, kada kroz rashladni uređaj stalno ulazi vlažan vazduh izvana. Rešenje protiv kapanja vode na led i šteta na zgradi su isušivači vazduha. Tako se sprječava nastajanje kondenzata unapred.

  Daljnje informacije
 • Sušenje tlačnog vazduha

  Najčešći uzroci za mirovanje proizvodnje je previše vodene pare u strojevima i postrojenjima te korozija u cjevovodima. Prevlažan tlačni vazduh bi se zato trebao sprečiti. Efektivna mogućnost je primena učinkovitih sušilica vazduha. Odgovor na pitanje, koliko suh mora biti tlačni vazduh, da bi garantujeo optimalne uvete proizvodnje i zaštitu strojeva i postrojenja, je relativna vlaga. Ona mora...

  Daljnje informacije
 • Mobilni uređaje za SHK-obrtu

  Puno obrta za sanitariju, grejanje i klimu su korisnici mobilnih uređaja Trotec Group. Ovde SHK-obrtnici nalaze sve iz jedne ruke, što im je potrebno u svakodnevnom poslu za prelaz ispada stacionarnih postrojenja: Mobilni grejači uređaji i grejače centrale, mobilni klima uređaji ili hlađenja sve do klima mernih uređaja za kontrolu mobilnog klima rešenja.

  Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha nakon sanacije

  Sa sanacijom se stanovi i kuće obnavljaju, da brzo nađu kupca. Taj servis korite agenti nekretnina, kada se radi o marketingu. I graditelji se pouzdaju u to, da su nova četiri zida u savršenom stanju, pre nego se usele. Napretkom gradnje i renovacije se povećava radost budućih stanara, koji jedva čekaju useljenje. Vrijedni i efektivni isušivači vazduha Trotec nude poseban servis. Osiguravaju brzo...

  Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha u kino dvoranama

  Posjetitelji kina žele pogotovo jedno: Sa dobrim filmom odahnuti od stresa svakodnevnice i u miru otići na fiktivno putovanje. Glasovi i nepoželjni izvori svijetla mogu isto tako biti smetajući kao i krivo temperiranje i loš vazduh u kino dvorani. Baš zato što se kino dvorane slabo mogu ventilirati, su one u pravilu opremljene sa učinkovitim klima sistemima. Ali ti su nažalost nedovoljni, kako bi...

  Daljnje informacije
 • Regulisanje vlage u stanicma raspodele gasa

  Posljedice kondenzata i velike vlažnosti vazduha u stanicma raspodele gasa su poznate – i skupe: Korozija na cevima, stepenicama i drugim metalnim delovima te ispadi radi vlažnosti upravljačke elektronike mogu prouzrokovati nepregledne troškove. Da uopće ne dođe do toga, isplati se investicija profesionalnog sistema isušivanja vazduha.

  Daljnje informacije
 • Regulacija vlage u stanici gasne turbine

  Elektrane sa gasnim turbinama znatno doprinose kratkotrajnom pokrivanju vršnog opterećenja. Da bi se sprečili otkazi u radu pojedinih gasnih turbina usled korozije i problema sa elektronikom, neophodno je primeniti osmišljen sistem za regulaciju vlage.

  Daljnje informacije
 • Offshore: Sprečiti koroziju

  Korozija metalnih delova u gondoli vetroelektrane ili u samom tornju tj. ispadi elektrike nažalost ne pripadaju tipičnim štetama od vlage u Offshore okolinama. One znače znatne dodatne troškove povećanim utroškom održavanja i reparature sve do mirovanja pogona. K tome smanjujete trajanje pogona postrojenja. Strateški postavljeno isušivanje vazduha, grejači uređaji i ventilatori ovde nude pomoć i...

  Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha za konstrukcije mostova

  U unutrašnjosti mostova su čelični nosači, elektro vodovi ili tehničke prostorije izložene velikoj vlažnosti vazduha. Već desetljećim se kao alternativa skupom premazivanju zobg zaštita od rđe dokazalo, da se most iznutra održava suvim sa isušivačima. Za isušivanje vazduha Vam stoje na raspolaganju Trotec adsorpcijske sušilice sa različitim kapacitetima.

  Daljnje informacije