Korisnička podrška i podrška: +49 2452 962-450

Pon - Pet: 7:30 - 17:30

 1. Primene
 2. Inspekcije, motori i telo
 3. Inspekcija motora i karoserija

Pogled u sakriveno: Inspekcija motora i karoserija

Detaljna slika o stanju motora auta i pečaćenje sakrivenih čoškova karoserije isporučuju videoskopi Trotec.

Na vozilu postoji bezbroj mesta, na kojima se vlaga može da taloži i da prouzrokuje ogromnu štetu. Baš sakriveni čoškovi i uglovi karoserije i na motoru predstavljaju veliki problem. Ipak ovde vlasnik vozila nema uvid u stanje. Takođe pri kontroli tehnike, primerice motora, samo oko nije dovoljno. Ako se ovde pretpostavlja šteta na ugradbenom delu, celi motor bi se morao da razmontira. I to nije samo vkaišski neprihvatljivo, nego i skupo. Kako bi kod pronalaženja štete i vlažnih mesta, koja su ugrožena korozijom, precizno mogli da postupite, profesionalci se u automehaničarskim radionama poslužuju najmodernijom tehnikom. Sa videoskopima Trotec se nude najbolji uvidi u delove karoserije i motor.

Karoserija auta se sastoji uglavnom od jednog materijala: Čelika. To ima prednost, da je naspram aluminija povoljniji i naravno posebno stabilan ne puca. Zato ima i veliku manu: Čelik rđa. Zato karoserija mora, koliko moguće, biti zapečaćena, tako da vlaga u spoju sa vazduhom ne može da napravi štetu. Ali lak i sloj na podvozju ne dosežu uvek u najsakrivenije čoškove karoserije. Zato se svaki vlasnik vozila mora da nosi sa time, da uvek mogu da nastanu mesta, na kojima auto počne rđati. Kako bi te kvarove prevkaišo pronašli ili mesta, na kojima pečaćenje nije sto postotno, stručnjaci u automehaničarskim radionama često koriste moderne instrumente, kako bi mogli da imaju uvid u najsakrivenija mesta. Sa videoskopom Trotec majstoru ne izmiče ni jedan detalj. Jer svugde prima optimalno osvetlenje inspekcijske slike u sekundi, koje se prikazuju na visokovrednom LCD-monitoru.

Ovde ne izmiče detalj

Fleksibilne sonde videoskopa Trotec omogućuju tačan pogled u svaki čošak karoserije – i još više! Ako postoji sumjna, da tehnički dio na motoru vozila nije u redu, stručnjak ne mora da razmontira celi motor, kako bi pronašao kvar. Sa videoskopom mu bez problema uspeva, bezdodirno pregledavanje unutrašnjost motora. Pogotovo za dokumentaciju, koji bi kupcu trebao predočiti kvar na vozilu i odgovarajuću potrebu za popravkom, je primena videoskopa korisna. Jer slike – i po potrebi i frekvencije videa, koje se snimaju sa videoskopom – se mogu preneti i pohraniti na vanjski monitor ili PC.

Najbolja vizualna kontrola

Brza i precizna optička inspekcija omogućuje primerice videoskop BO21 Trotec. Sa nagibnom sondom, u koju je integrisana vodootporna kamera u boji, stručnjak dospeva u sve šupljine i čoškove karoserije i u motor auta. BO21 omogućuje zahvaljujući učinkovitog četverostrukog LED-osvetlenja optimalno osvetlenje inspekcijske slike, koje se prikazuju na visokovrednim LCD-monitoru. Da Vam ne promakne ni jedan detalj, automehaničar pomoću funkcijom okreta 180 stepeni ima pogled čak u posebno velike čoškove – i to je moguće u skoro okomitoj poziciji.

Prednosti videoskopa BO21

Brzo, precizno, bez problema: Tako funkcioniše inspekcija vozila sa videoskopom BO21 Trotec. Uređaj raspolaže

 • robusnom sondom videoskopa sa vodootpornom glavom kamere,
 • radi sa nagibnom, stabilnom sondom i svetlosno jakom četverostrukom LED iluminacijom sa regulatorom osvetlenja,
 • na stisak gumba je primjenjiv

Osim toga se BO21 ističe sa optimalnim odnosom cene i učinka i nekoliko pribora za individualno korišćenje.

Inspekcija motora i karoserija

 Serijska oprema

 Opcija

 Nije raspoloživo

Dalji primeri primene merne tehnologije u oblasti pregleda, motora i karoserije

 • Inspekcije u poduzećima opskrbe energije

  Isporučitelji energije imaju veliku odgovornost. Jer o njihovom radu ovisi učiank i zadovoljstvo puno poduzeća i privatnih korisnika. To vredi posebno za opskrbu strujom. Zato se kupci moraju moći pouzdati na opskrbu bez smetnje. Kako bi mreža uvek bila u pogonu, opskrbljivač energije opet mora garantujeti optimalno stanje tehnike. Sa redovitim inspekcijama opskrbljivač ima mogućnost, mrežu...

  Daljnje informacije
 • Reparatura kablova

  Kablovi u industriji su često izloženi uvetim a okoliša. Tu dolazi do kvarova, zbog kojih dolazi do nestanka struje – i to nekada na duže vreme. Kako bi to sprečili ili što brže sve ponovo putsili u pogon, se puknuća i defekti kablova pronalaze infracrvenom termografijom. Za efektivnu reparaturu kablova u industriji se koriste termografske kamere Trotec.

  Daljnje informacije
 • Inspekcija bazena

  Ako bazen gubi vodu, to dovodi do velikih finansijskih šteta. Vlasnici bazena, primerice u hotelima, moraju da provode skupe popravke. Pritom gosti ne mogu da koriste bazen na duže vreme i u nekim okolnostima im se mora da vrati dio novca. Kako bi rupe brzo i precizno pronašli, profesionalci koriste termografske kamere. Pomoću infracrvene tehnike se mogu da naprave vidljivim istupi vode na cevima....

  Daljnje informacije
 • Zaštita od korozije karoserija

  Kontrola vlažnosti vazduha glede zaštite od korozije je glavni zadatak pri klima kondicioniranju u automobilskoj industriji. Pored procesne klimatizacije u svim fazama proizvodnog lanca, isušivanje vazduha u svim skladištima igra važnu ulogu. Za isušivanje vazduha u skladištu karoserija ili delova su posebno podobni visokoučinkoviti uređaji TTR-serije. Ti adsorpcijski isušivači vazduha postoje u...

  Daljnje informacije
 • Mjerenje buke motora

  Na sve više trkaćih staza se kriteriji pooštravaju. Stanovnici i sudionici eventa bi se trebali štititi od štetnog opterećenja buke. Zato za organizatore eventa motociklizma vredi: Svako vozilo bi se unapred trebalo testirati na emisije buke. Pouzdanu mernu metodu nude merni uređaji razine zvuka Trotec. Oni garantuju brzu i preciznu primenu pri merenju buke.

  Daljnje informacije
 • Profesionalno otklanjanje mirisa putem ozona u pripremi auta

  Malo malo u profesionalnoj pripremi auta postoji isti problem: Kako čistimo unutrašnjost vozila naknadno od tvrdokornih ispravanja kao što su mirisi nikotina ili pasa? Trotec sa generatorim ozona nudi inovativno rešenje – uklanja molekule mirisa jednostavno sa ozonom.

  Daljnje informacije
 • Održavanje vrednosti Oldtimer - Classic Cars

  Ruku na srce! Redovito kontrolirate ulje i rashladnu tekućinu u Vašem klasiku. Ali da li kontrolirate takođe i vlažnost vazduha u Vašoj garaži? Tek onako? Vlažnost je najgori neprijatelj svakog klasičnog automobila. Garaža štiti od štetnih utjecaja vkaiša, ali ne i od posledica od prevlažnog (više od 50% r.v.) ili presuvog (manje od 40 % r.v.) vazduha u garaži. ThinC! tehnologija osigurava tokom...

  Daljnje informacije
 • Najbolja garažna klima

  Vaše vozilo vredi! Vrijedi biti zaštićen od štetne klime u garaži. Ali isto tako je vrijedno ga voziti, bez da se brinete o kiši, prašini ili taloženje čađe. Za to postoji VPR+ klima menadžer sa ThinC! tehnologijom. Ući i krenuti!

  Daljnje informacije
 • Mille Miglia

  Mille Miglia – klasik uličnih utrka. Od 1927. auti iz snova voze tročošakastu rutu kroz Italiju. Brescia je start i cilj. Vječan grad Rim je vrhunac dionice i okretište utrke. Mille Miglia, to je 1000 milja zadovoljstva vožnje kroz prekrasan kraj i kulturne atrakcije. Ali puno vkaiša vozačima ne ostaje, kako bi se divili talijanskim ljepotama. Ove godine je vozilo 435 sudionika, četiri dana, svoje...

  Daljnje informacije
 • Opasnosti garaže

  Ne greje zub vkaiša na Vašim Classic Cars: To je majka priroda. Naravno da je Vaše vozilo u garaži – ali da li je tamo stvarno sigurno? Koje opasnosti u garažama mogu vrebati, saznajte ovde.

  Daljnje informacije
 • Sam je muškarac

  Prevlažno, presuvo, prehladno, pretoplo. Preloše izolirano, predobro izolirano – ona se nažalost još mora izmisliti: Savršena garaža. Bezbroj opasnosti kao korozija, buđ & Co. vrebaju u garažama sa Classic Cars i ljubiteljskim vozilima. Srećom Vam milina tehnika nudi bezbroj mogućnosti suprostavljanja tim prirodnim problemima.

  Daljnje informacije
 • Mjerenje & upravljanje MV tehničkih pregleda

  Za osiguravanje kvaliteta vozila ili komponenta se na različitim tehničkim pregledima simuliraju različiti uveti klime. Za merenje tih parametara naći ćete u Trotec Group opširan program najmodernijih mernih uređaja i logera podataka – puno od njih su „made in Germany“ ili „made in Evrope“.

  Daljnje informacije