Korisnička podrška i podrška: +49 2452 962-450

Pon - Pet: 7:30 - 17:30

 1. Primene
 2. Klimatizacija
 3. Klimatizacija u uzgoju peradi

Ugodno topli zimi: Klimatizacija u uzgoju peradi

Na početku zime uljni grejači Trotec osiguravaju konstantnu temperaturu u stajama peradi – za optimalnu proizvodnju.

Učinkovito i fleksibilno grejanje

Od temperature od 10 stupenjeva na dalje učinak leženja jaja znatno opada. I u tovu pilića temperature u hladno doba godine ne smije jako opadati. Jer nisu sve rase robusne, da mogu preživeti nagli pad temperature u staji. Zato bi poljoprivrednici trebali da budu spremni i imati pri ruci grejači sistem, kako bi životinjama i po zimi nudili optimalne uvete klime. Uljni grejači Trotec peradi zimi daju ugodnu togasu.

Iako kokoši slove kao najotpornije životinje na hladnoću. Kod minus temperatura prete ipak prehlade i smrzavanja. Osim toga perad na hladnoći treba više hrane, što može biti faktor troška. Tko pritom svoju staju ne greje, riskira, da se voda za životinje smrzne. Zato u staji na nesilice ili u tovu uviejk morate paziti, da perad ima optimalne klimatske uvete. Mjerodavno je pritom manja vlažnost vazduha i ugodne te konstantne temperature tokom hladnog doba godine. Uljni grejači sistemi Trotec precizno reguliraju nutarnju klimu u stajama i halama nesilica. I uvek su spremni, kako bi poljoprivrednici mogli reagirati na mjenjanje vkaiša i ekstremna odstupanja.

Za najveće zahteve u držanju peradi su uljni grejači uređaji Trotec optimalno rešenje. Pogoni za uzgoj i nesilice ovde nalaze osgovarajuće modele za efektivno zagrejavanje – ovisno o veličini staja i uvetima na mejstima uporabe. Postaviti, uključiti i grejati. Po otm principu se koriste ogrjevni ventilatori IDS i IDE-serije. Ovi grejači uređaji su robusni i imaju sve, što je potrebno za brzo, nekomplicirano i efektivno zagrejavanje. Plus: Integrisanim spremnicima goriva su vanjski spremnici ulja nepotrebni. Pošto su opremljeni sa velikim transportnim kotačima, uljni grejači uređaji se brzo mogu transportirati sa jednog mesta na drugo – vrlo jednostavno od strane jedne osobe.

   

Zagrejavanje i u grubim uvetima

Trajni darovatelji togase zimi i jednako fleksibilno primenjivi su i ID-uljni grejači agregati Trotec. Baš kada su vanjske okoline posebno grube, ovi modeli obavljaju dobar posao u stajama peradi. Količine toplog vazduha se proizvode neposredno nakon puštanja u pogon. To znači: Životinje dobivaju odmah klimu, koju trebaju – bez vrmena zaleta.

Togasa za velike hale

Nenadmašeni profesionalci kada se radi o zagrejavanju velikih pogona i hala, su uljne grejače centrale ID-serije. Uvjeravaju ekstremno velikim stupnjem delovanja i visokovrednom i robusnom izradom.

Prednosti uljnog grejanja

 • Neposredna togasa bez vkaiša zagrejavanja i u grubim uvetima
 • Količine toplog vazduha za staje skoro svih veličina
 • Primjenjivo sigurno protiv hladnoće kod temperatura okoline do -20 °C
 • Robusna konstrukcija sa malim održavanjem
 • Fleksibilno primenjivi

Još rešenja

Grejni uređaji za klimatizaciju u peradarstvu

 Serijska oprema

 Opcija

 Nije raspoloživo

Dalji primeri primene klima uređaja

 • Kondicioniranje pri smrzavanju

  Gde se smrzava, teće voda. Kod smrzavanja robe zato isušivanje vazduha u klima kondicioniranju ogra veliku ulogu. Trotec Group nudi branši transporta i logistike učinkovite industrijske isušivače za te zadatke. K tome se možete da pouzdate na izračune naših klima stručnjaka, koji za Vas preuzimaju koncept.

  Daljnje informacije
 • Kondicioniranje rashladna logistika

  U klima kondicioniranju rashladne logistike se sa isušivačima vazduha snižava rosište, tako da se ne stvara kondenzat. Trotec Group Vam za sve potrebe isporučuje odgovarajuće uređaje. Na raspolaganju stoje mobilna ili stacionarna rešenja sa tehnologijom kondenziranja ili adsorpcije.

  Daljnje informacije
 • Klimatizacija procesa u branši elektronike

  Puno prerađivačkih procesa u proizvodnji elektroničkih delova i poluvodiča zahtevaju ekstremno suvi vazduh – delomično sa rosištima daleko ispod 0 °C. Ta niska rosišta se vrlo dobro mogu postići sa učinkovitim adsorpcijskim sušilicama, takođe punktalno unutar stroja.

  Daljnje informacije
 • klimatizirati procese u industriji

  Kod klimatiziranje procesa industrije često se koriste koncepti sa stacionarnim tj. mobilnim isušivanjem vazduha. Često je lokalno u strojevima, postrojenjima ili pojedinim radnim procesima potreban suvi vazduh – konstantno i neovisno od uveta okoline. Kod Trotec Group industrijski kupci za to nalaze učinkovite adsorpcijske sušilice.

  Daljnje informacije