Korisnička podrška i podrška: +49 2452 962-450

Pon - Pet: 7:30 - 17:30

 1. Primene
 2. Skladištenje od prašine i logistika
 3. Isušivanje u alatnicama

Za trajnu zaštitu: Isušivanje u alatnicama

Isušivači vazduha suše uređaje i opremu i nude optimalnu zaštitu pri skladištenju.

Besprekorna zaštitna oprema i savršeno delotvorni uređaji su neizostavljivi pri primeni vatrogasaca i THW-a. Zaštitna odjela, crijeva i cevi moraju biti apsolutno nepropusna. Alati kao što su kliješta i limarske škare moraju biti u besprekornom stanju, takošer i tehnički uređaji kao što su visokoučinkoviti ventilatori, plamenici za rezanje i reflektori. Da se kompletna oprema nakon primene zaštićeno može skladišti, mora ista biti profesionalno sušena. Tu akciju preuzimaju učinkoviti isušivači vazduha Trotec. Brzo i apsolutno pouzdano.

Kada vatrogasci izađu na teren i kada su snage THW-a u akciji, onda to znači težak posao u neugodnim uvetima. Uniforme, jakne i čizme su vlažni od vode za gašenje, pjene ili blata. Crijeva, cevi i kompletni tehnički uređaji se takođe prljaju. Nakon akcije se u prostorijama i alatnicama nalazi vlažna oprema. Ako se onda profesionalno ne suši, pre skladištenja stvari, prete buđ i korozija. Oblačiti Vlažnu odjeću pri sledećoj akciji, je za ekipu zdrastveno više nego opasno. I: Kada materijal uređaja pati od korozije, u najgorem slučaju pri slijedećem slučaju nužde može biti neuporabiva.

Trotec-isušivači vazduha: Nakon primene je pre primene

Vrijedi: Manje su primene na licu mesta, koje pate opremu i uređaje. Posljedice neprikladnog skladištenja, pogotovo slaganje vlažnih stvari, su daleko gore. Pored zdrastvenih rizika i oštećenja materijala dodatno preti i veliki trošak održavanja. Jer materijal koji je izložen vlažnosti, redovito mora biti čišćen i posebno zahtevno održavan.

Najpouzdanije i istovremeno najjednostavnije rešenje je primena učinkovitih isušivača vazduha u garderobama kao i u alatnicama. Pod motom „nakon primene je pre primene“ na red dolaze učinkoviti isušivači vazduha Trotec i rade za zdravlje radnika i za očuvanje njihove opreme. Pogotovo sušilice kondenzata DH-serije su najbolje podobni za takve slučajeve.

DH-serija: stacionarna rešenja za sva područja primene

Za trajnu i profesionalnu zaštitu materijala bi se isušivači vazduha trebali primenjivati u garderobama kao i u alatnicama vatrogasaca i THW-a. Tako se ne suši pouzdano samo odjeća i zaštitna oprema, nego i tehnički uređaji i vozila te su optimalno pripremljeni za slijedeći hitan slučaj. Kondenzacijski isušivači vazduha DH-serije su podobni za primenu u svim područjima. Sa tom serijom Trotec nudi dotjerana stacionarna rešenja – i to u različitim klasama učinka. Kao trajna dodatna snaga u alatnici je podobna stacionarna jedinica za sušenje DH-serije, primerice model DH 60. Taj visokoučinkoviti isušivački agregat garantuje pouzdanu primenu i u velikim, negrejanim prostorijama. Radi po principu kondenzacije – kao svi uređaji DH-serije. Sa svojom konstrukcijom zaštićenom od korozije i potpuno automatskim pogonom bez održavanja slove kao brze i ekonomične sušilice. Snagatori u području sušenja se mogu bez problema instalirati u raznim okolinama i obavljaju najbolji posao u garderobama kao i u alatnicama i garažama.

Zreli sistemi sušenja zahvaljujući Trotec stručnjacima

Kako bi bili optimalno opremljeni za akciju, preporučuje se postavljanje optimalnog sistema sušenja oko centrale. Suradnici Trotec-industrijskog servisa pomažu pri planiranju potrebnih kapaciteta i pri izboru modela.

Dalji primeri primene za odvlaživanje vazduha

 • Isušivanje & čišćenje vazduha u skladištu

  Za isušivanje vazduha Trotec Group Vam nudi različita rešenja – od sušača kondenzata DH-serije do adsorpcijskih sušilica TTR-serije. Oboje postoje u mobilnim i stacionarnim izvedbama. Naći ćete za svako skladište za robu tj. otpremu ispravnu tehniku isušivanja. Inovativni merni uređaji i podatkovni logeri zaokružuju koncept isušivanja vazduha za skladišta i područja transporta.   Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha u skladištu gnojiva

  Proizvodnja higroskopskih tvari u kemijskoj industriji iziskuju tankoćutnost. Jer tvari vole vodu i rado izuzimaju vlagu iz vazduha okoline. I to može imati fatalne ekonomske posledice. Vezivanjem vode materijal se lepi i gruda iu najgorem slučaju postaje neupotrebljiv. Primer je gnojivo. Ako u skladištu gnojiva vlada prevelika vlažnost vazduha, gnojivo ju izuzoima iz vazduha i zgrudava se. Zato u...

  Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha u skladištu delova za vetroelektrane

  U fazi gradnje vetrovne elektrane delovi postrojenja se nekada mjesecima skladište u vrlo velikim skladištima kao što su hale ili privkaišim šatorima na licu mesta za montažu. Kako bi sprečili štete skladištenja zbog korozije i mraza, je potreban promišljen sistem za regulisanje vlažnosti.

  Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha u sušioni

  Kod proizvodnje elektronike i poluvodiča vlažnost vazduha može dovesti do električnog naboja. Zato se odvijaju osetljivi koraci prerade u čistim prostorijama i sušionama. Za te velike zahteve isušivanja vazduha su mobilne adsorpcijske sušilice TTR-serije idealne.

  Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha u teretnom prostoru broda

  Protiv buđa, bakterija i korozije na transportnoj robi i brodu pomaže samo jedno: Teretne prostore opskrbljivati sa konstantno suvim vazduhom sa prilagođenom vlagom vazduha. To uspeva pouzadno sa profesionalno planiranim sistemom za isušivanje vazduha.

  Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha skladišta za platine

  Kod skladištenja tiskanih pločica, vlažnost vazduha može dovesti do električnog naboja i stvaranja patine tj. korozije. Za isušivanje vazduha skladišta za platines su podobne mobilne adsorpcijske sušilice TTR-serije – isto kao i za druga područja proizvodnje elektronike i poluvodiča.

  Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha za slanje & transport

  U kemijskoj kao i u farmaceutskoj branšii je higroskopski sipki materijal u silosu i pri transportu ugrožen zbog vlage vazduha. Takođe nakon proizvodnje vlaga ostaje problem, jer se proizvodi često pakiraju u osetljive kartone sa ulošcima od papira. Profesionalno isušivanje vazduha u skladištu, pri slanju i transportu igra odlučujuću ulogu.

  Daljnje informacije
 • Skladište suvog vazduha

  Zahtjevi u skladištu suvog vazduha su isti u puno branši: Rast bakterija na namirnicama, ljepljenje praha i korozije na metalnim delovima se sprječavaju, kada se relativna vlaga vazduha konstantno drži ispod 50 %. Kao zaštita od buđa je već dovoljno 70 % r.v. Sa isušivačima vazduha TTR-serije te odgovarajućih logera podataka Vam stoje na raspolaganju sistemi za isušivanje vazduha, koji te ciljeve...

  Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha u skladištu drva

  Kod skladištenja drveta potrebna konstantna vlaga drveta od na primer ispod 9 posto za namještaj predstavlja izazov: Bez isušivanja vazduha razlike temperature i mijenjanje vlažnosti vazduha se brinu o tome, da vlaga drveta raste. To ima negativne posledice na kvalitet drveta – od problema pri preradi sve do otpada drveta.

  Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha u vinskom podrumu

  Različite temperature, na kojima vina vriju, vinogradar uglavnom postavlja preko termostata, koji su ugrađeni u spremnike. Ali i primena isušivača vazduha je neizostaviva. Pri niskoj vlagi vazduha se pogotovo crna vina najbolje mogu razviti. Osim toga agregat za sušenje ciljano uništava kondenzat. Trotec ima seriju učinkovitih sušilica u programu, koji se primjenjuju za najrazličitije potrebe....

  Daljnje informacije
 • Isušivanje vazduha pri skladištenju sirovog duhana

  Oplemenjenje sirovog duhana je velika umetnost. Daleko od velike duhanske industrije se u manjim manufakturama proizvode posebne mješavine sa najrazličitijim aromama. Ali i tu poduzeća u pravilu moraju sirovi duhan, koji doalzi iz celog svijeta, kupovati na kontenjere. I kako se roba često ne prerađuje od jedanput, listovi se moraju oprezno skladištiti. Samo tako se mogu očuvati izvanredna...

  Daljnje informacije
 • Čišćenje tepiha - isušivanje vazduha u sušioni

  To više čišćenje tepiha znači, da je proces čišćenja i sušenja prilagođen individualnim vlaknama i materijalu tepiha. Kriva temperatura sušenja može napasti materijal.

  Daljnje informacije