Korisnička podrška i podrška: +49 2452 962-450

Pon - Pet: 7:30 - 17:30

Pištolji za lepljenje Trotec profesionalnog kvaliteta
Pištolji za lepljenje Trotec profesionalnog kvaliteta
Pištolji za lepljenje Trotec profesionalnog kvaliteta
  1. Proizvodi i usluge
  2. Alati
  3. Pištolji za lepljenje

Pištolji za lepljenje

Čisto i jednostavno lepljenje, spajanje, hobi rad i dekorisanje sa pištoljima za lepljenje kompanije Trotec

PGGS 10-230V
PGGS 10‑3,7V
PGGS 10-20V

Sve u jednu ruku: snažno prianjanje, preciznost i udobnost

Pištolji za lepljenje spadaju u osnovnu opremu svakog pasioniranog hobiste kao i u kutiju za alat angažovanog uradi sam majstora. Zahvaljujući stabilnom lepljenom spoju oni omogućavaju ciljano nanošenje i precizno doziranje lepka kao i precizan i čist rad – što je neizostavno za svaki savestan i ozbiljan rad hobiste i uradi sam majstora Pored toga nabavka pištolja za lepljenje se isplati zahvaljujući velikom broju materijala sa kojima je kompatibilan lepak, jer on bez problema lepi drvo, plastiku, tekstil, karton, kožu, plutu, staklo, metal, PVC, tepihe, zaptivke i keramiku. 

Renomirani kvalitet plus odlična cena

Kod pištolja za lepljenje do sada su u načelu postojale samo dve opcije, ili da bude dobro a skupo ili da je jeftino. Sa PGGS programom, Trotec ambicioznim hobistima i uradi sam majstorima pruža pištolje za lepljenje koji su robusni i jednostavni za upotrebu, da bi ste stabilno i trajno lepili ono što treba da bude spojeno. 

Power Tools kompanije Trotec vam sada pružaju pametan izbor: Dobra cena, dobar proizvod i dobar dizajn – sve u jednom.
Visoke performanse u svakom pogledu, zato što naš Nimbus nije samo simbol renomiranog kvaliteta za merne alate i uređaje za tretman vazduha, već i za električne alate: Profesionalna Trotec rešenja sa izvanrednim odnosom cene i kvaliteta!

Funkcionalni pištolj za lepljenje za efektivan rad i hobi projekte

Moderan pištolj za lepljenje je idealni radni uređaj za spajanje različitih vrsta materijala. Ručni uređaji se po pravilu sastoje od stabilnog kućišta, mlaznice, grejača i profila za postavljanje. U ručici alata se nalazi okidač kojim se lako rukuje. Pištolj se puni štapićem lepka koji se pomoću okidača i grejača porciju po porciju dozira po potrebi.

Pošto se mlaznica pištolja za lepljenje u toku korišćenja jako zagreva, prištolj je prilikom rada moguće postaviti na površinu koja se obrađuje pomoću profila. Integrisani grejač u unutrašnjosti uređaja zagreva štapić lepka na preko 200 stepeni celzijusa, tako da lepak može da se tečan nanese na radnu površinu. Svakim pritiskom na okidač se od pozadi na alat postavljeni štapić lepka troši komad po komad. Komfor kod rada sa rafinisano koncipiranim, praktičnim pištoljem za lepljenje zaokružuje priključak na strujnu mrežu ili snažan akumulator.

Višestruko primenjiv pištolj za lepak za razne materijale

Štapićem lepka pištolja za lepljenje se trajno spajaju mnogu različiti materijali u profesionalnim radionicama i uradi sam prostorijama za hobi. Posebno se realizuje precizno i po želji rad sa drvetom, plastikom, metalom i staklom. Za tren oka se lepe i karton, pluta, koža, tekstil i tepisi kao i keramika. Čak je moguće, sa kvalitetnim štapićem lepka, ovim alatom izraditi sve vrste zaptivki za cevovode i druge naprave. Pored jednostavnih štapića lepka su dostupni i dekorativni štapići za moderne hobi projekte i korišćenje sa pištoljem za lepljenje.

PGGS 10‑3,7V
PGGS 10-230V lepljivim štapićem
PGGS 10-230V i profila
Štapići lepka (7 mm / 140 mm)
Štapići lepka (11 mm / 150 mm)
Za samo 1 minut se zagreva i spreman je za rad.

Snažni pištolji za lepljenje kompanije Trotec

Štapići lepka sa prečnikom od sedam milimetara su idealni za hobi projekte i za modelarstvo. Kada se ovaj alat koristi u zanatske svrhe, štapići lepka treba da imaju prečnik od jedanaest milimetara da bi tečni lepak iz mlaznice izlazio u velikim porcijama.

Pored debljine štapića lepka kod rada sa pištoljem za lepljenje važna je i učinak lepljenja uređaja u minuti. Unutrašnji grejač rastapa više grama štapića lepka u samo jednoj minuti.

Svi moderni pištolji su koncipirani prema strogim bezbednosnim propisima. Stoge se možete pouzdati na automatsku zaštitu od pregrevanja i kod dužeg rada. Sa modernom zaštitom od pregrevanja se sprečava pojava pregrevanja.

Pištolji za lepljenje sa vremenom zagrevanja od jednog minuta su jako popularni kod hobi majstora i profesionalaca. 


Pištolj za lepljenje – individualni modeli za sve radove u kući

Sa akumulatorskim pištoljem za lepljenje PGGS 10‑3,7V kompanije Trotec, koji poseduje često punjivi litijum jonski akumulator, uspevaju i filigranski radovi. Trotec pištolj za lepljenje PGGS 10‑230V podesan je za čestu upotrebu kod leljenja, zaptivanja i spajanja fuga kao i za hobi projekte i dekoracije. Komforno opremljeni model osim toga poseduje integrisanu zaštitu od kapanja,koja obezbeđujete čist rad bez kapanja. Zahvaljujući izmenjivim mlaznicama i akumulaciji topote grejne spirale mobilan rad sa Trotec PGGS 10‑230V pruža posebno zadovoljstvo. Akumulacija kod ovog alata čuva toplotu grejača i do pola sata. Pomoći zašiljene, ekstra dugačke izmenjive mlaznice se lepak rastopljen u grejaču može precizno i čisto nanositi i na teško dostupnim mestima kao što su utori ili duboki otvori.

PGGS 10-3,7V – Primena modelarstvo
Uvlačenje lepka obezbeđuje čist rad i sprečava kapanje.
PGGS 10-20V – Primena lepljenje lajsne za tepih
Optimalno doziranje lepka.
PGGS serija

Akumulator i strujna mreža – Energetski efikasan pištolj za lepljenje

Inovativni, samostalno primenjivi pištolj za lepljenje se može koristiti sa priključkom na struju i sa akumulatorom koji se puni preko strujne mreže. Svi modeli kompanije Trotec funkcionišu po istom principu tako da odluka o snabdevanju energijom zavisi od ličnog ukusa i od individualnih potreba. Sa dugim kablom za struju rad sa pištoljem za lepljenje može da bude isto tako ugodan kao i sa modelom koji poseduje akumulator. Kod svih modela kompanije Trotec funkcija automatskog isključivanja pomaže trajno smanjenje troškova energije. 

PGGS 10-230V – Primena hobi projekti
PGGS 10-230V – Primena dekoracija stakla
PGGS 10-20V – Primena modelarstvo

Temperatura otapanja pištolja za lepljenje

Za razliku od pištolja za lepljenje sa priključkom na strujnu mrežu, pištolj za lepljenje sa akumulatorom može da ima nižu temperaturu topljenja. Posebno za lepljenje veoma na temperaturu osetljivih materijala kao što je stiropor su niske temperature topljenja veoma podesne. I za aplikaciju šarenih, dekorativnih štapića lepka sa gliterom je pištolj za lepljenje sa niskom temperaturom dobar izbor. Uradi sam majstori za razliku od hobista i modelara u radu preferiraju pre svega model sa veoma visokom temperaturom topljenja od 200 do 220 stepeni celzijusa, pošto uređaj pri tim temperaturama postiže najbolje rezultate topljenja štapića lepka.

U modernom pištolju za lepljenje se mogu koristiti različite vrste štapića lepka. Omiljeni su providni štapići, jer lepak kada se stvrdne zauvek ostaje nevidljiv. Štapići lepka za veoma visoke zahteve, koji imaju veoma tvrdu strukturu lepka, nakon stvrdnjavanja imaju blago mlečnu boju. Zbog velike ponude dekorativnih štapića lepka, praktični pištolj za lepljenje je sve popularniji kod hobista koji vole da dekorišu lepe predmete.

PGGS setovi

Prva upotreba pištolja za lepljenje

Kada se uređaj napuni prvim štapićem lepka, hobisti i modelari bi trebalo da pažljivije pregledaju radne površine. Lepljenje materijala najbolje funkcioniše kada su sva mesta čista i suva. Zavisno od strukture materijala površina se pre nanošenja tečnog lepka može izbrusiti ili učiniti hrapavom kako bi postupak lepljenja protekao optimalno. Profesionalni uređaji kompanije Trotec se odlikuju i odličnim odnosom cene i performansi. Zbog toga se isplati nabavka pištolja za lepljenje jer učinak lepljenja daleko prevazilazi obične lepkove ili tečne lepkove iz tube. U grejaču rastopljeni lepak se stvrdnjava u roku od dvadeset sekundi. Ovaj učinak lepljenja koji se meri sekundama ne pruža niti jedan drugi lepak. Osim toga, zahvaljujući odgovarajućoj mlaznici pištolja za lepljenje se svaka porcija lepka nanosi precizno i ciljano. Alat mirno leži u ruci i obezbeđuje jedinstvene rezultate rada. Profil za postavljanje se brzo rasklapa, mlaznica postavlja i povlači okidač. U toku pojedinih radnih postupaka pištolj za lepljenje stoji sigurno u punjaču ili držaču sa posudom za okapanje. Za Trotec model PGGS 10‑230V postoji i mali transportni kofer. Svetla kontrolna lampica prikazuje da je Trotec pištolj za lepljenje spreman za rad.

Pištolji za lepljenje

Svi Pištolji za lepljenje u direktnom poređenju

Da bi ste pronašli za vas odgovarajući Pištolji za lepljenje, ovde imate mogućnost da pregledno uporedite sve Pištolji za lepljenje iz kompanije Trotec.

Modele koje ne želite da uključite u poređenje možete jednostavno da deselektujete.

Uporedni tehnički podaci

 Serijska oprema

 Opcija

 Nije raspoloživo