Korisnička podrška i podrška: +49 2452 962-450

Pon - Pet: 7:30 - 17:30

HG110 - Raumhygrostate
 1. Proizvodi i usluge
 2. Proizvodi ‑ HighPerformance
 3. Pribor opšte
 4. Prostorni higrostati
 5. HG 110

Prostorni higrostat HG 110 sa utikačem

regulisanje i kontrola vlage vazduha – Made in Germany

Omogućava odvlaživačima da rade bez nadzora u neprekidnom radu

Za o vazduhu ovisnog upravljanja TTK 170 ECO ili drugih odvlaživača vazduha sa 6,35 mm čahurom za spoljašnji priključak higrostata, primjerice za nenadgledana sušenja u trajnom pogonu.

 

Trotec HG 110, HG 120 i HG 135 higrostati su tehnički identični i razlikuju se samo po vrsti priključka. HG 110 ima utikač od 6,35 mm. HG 120 ima 4-pinski DIN utikač, a HG 135 je dostupan kao verzija od 230 V sa maksimalnim uklopnim opterećenjem od 10 A i kombinovanom utičnicom CEE 7/3.

Eksterni higrostat HG 110 u kombinaciji sa odgovarajućim odvlaživačem vazduha služi kao kontrolor u dve tačke za kontrolu relativne vlažnosti vazduha, na primer, na unutrašnjim gradilištima, u podrumskim prostorijama, u klima-uređajima ili za kontrolisano odvlaživanje vazduha u kancelarijama i računarske kabinete. Ostale oblasti primene su skladištenje robe ili hrane, hladnjače za voće i povrće, plastenici u hortikulturi, tekstilnoj industriji, papirnoj i štamparskoj industriji, filmskoj industriji i bolnicama. Gde god je potrebno kontrolisati ili nadgledati vlažnost, generalno se može koristiti utikač HG 110 sa pripadajućim odvlaživačem.

Funkcionalnost i mesto ugradnje

Mesto ugradnje treba izabrati tako da je zagarantovano reprezentativno merenje vlažnosti, tj. očitavanja vlažnosti na mestu instalacije treba da odgovaraju onima u prostoriji, a higrostat treba da bude u protoku vazduha. Sobni higrostat brzo i precizno reaguje na promene vlažnosti. Postavljanjem dugmeta za zadatu vrednost, sistem poluge se manipuliše na takav način da se unutrašnji mikroprekidač aktivira kada se postigne podešena vlažnost.

Primer priključka od 6,35 mm prikazan na TTK 170 ECO
TTK 170 ECO - brojač higrostata i brojač radnih sati

Uštedite struju i novac na odvlaživanju

Sa našim higrostatom HG 110 takođe štedite novac kada je u pitanju odvlaživanje ili održavanje vlažnih prostorija suvim. Programabilni prekidač se jednostavno uključuje u odvlaživač sa utikačem od 6,35 mm da reguliše odvlaživanje na osnovu izmerene vlažnosti.

Ako se postigne željena ciljna vlažnost, higrostat isključuje uređaj i tako značajno smanjuje potrošnju energije uređaja. Troškovi nabavke HG 110 koji štedi energiju se amortizuju nakon vrlo kratkog vremena.

Štaviše, mnogi odvlaživači imaju samo gruba podešavanja ciljane vrednosti za optimalnu vlažnost. HG 110 higrostat omogućava da se vlažnost u prostoriji reguliše u koracima od 1% između 40% i 90% pomoću priključenog odvlaživača i na taj način nudi mnogo precizniji izbor ciljne vrednosti vlažnosti.

Kontinuirano odvlaživanje – gde god je potrebno

HG 110 - TTK 500 kontinuirani rad u magacinu
Automatska kontrola vlažnosti u skladištu sa spoljnim sobnim higrostatom HG 110 utikač
HG110 - TTK 170 Eco Kontinuiran rad na gradilištu
Automatska regulacija vlažnosti vazduha na unutrašnjem gradilištu sa spoljnim sobnim higrostatom HG 110 utikač
Svi sobni higrostati u direktnom poređenju:

Svi sobni higrostati u direktnom poređenju:

Da biste mogli da pronađete baš pravi sobni higrostat za vas, ovde imate priliku da jasno uporedite sve sobne higrostate iz Trotec-ove HG serije.

Modeli koje ne želite da uključite u poređenje možete jednostavno kliknuti

Tehnički podaci u poređenju

Prednosti u praksi:

 • Radni opseg temperature: 0 °C do + 60 °C
 • Radni opseg vlažnosti: 40% r.h. do 90% RH
 • Opseg merenja: 40 - 90% RH
 • Tačnost merenja: ± 3,0% RH
 • Preklopni diferencijal: približno 4% r.F.
 • Priključak: kabl od 3 metra sa utikačem od 6,35 mm (¼ inča)
 • Dimenzije (D k Š k V): 85 k 55 k 36 mm
 • Težina: 0,3 kg

Radi sa:

 Serijska oprema

 Opcija

 Nije raspoloživo

Više sobnih higrostata

Kupiti

Tehnički podaci

Pribor

Loading...

Alternativni proizvodi

Loading...

Downloads

Loading...