Korisnička podrška i podrška: +49 2452 962-450

Pon - Pet: 7:30 - 17:30

Klima regulisanje u industriji celuloze, papira i štampe
 1. Industrija rešenja
 2. Pregled struke
 3. Industrija celuloze, papira i štampe

Klima regulisanje u industriji celuloze, papira i štampe

Odvlaživanje vazduha i efikasno čišćenje vazduha u proizvodnom pogonu

Klima regulisanje u industriji celuloze, papira i štampe

Kvalitetna zaštita već tokom stvaranja rada

Kvalitet i kakvoća papira je reklama svakog proizvodnog pogona. To opet garantuje visoko prihvaćanje i trajno zadovoljstvo kupaca. Ključ tome uspehu je optimalna klimatizacija proizvodnih i skladišnih hala. Zato Trotec nudi i ovde specifična rešenja za struku. Visokovredni industrijski isušivači vazduha štite papir već tokom njegovog nastajanja. Protiv fine prašine rade profesionalni pročišćivači vazduha. I kod kontrole vrednosti vazduha precizno radeći podatkovni logeri klime daju objašnjenja.

Celuloza i iz toga proizveden papir su osetljivi na vlagu. Narezano drvo, koje se koristi kod proizvodnje celuloze, kao i stari papir doslovno crpe vlagu iz vazduha okoline i primaju ga u sebe. Rezultat je uglavnom neizmerna finansijska šteta. Jer vlaga oštećuje celulozu i gotov papir. Radi toga se mora u proizvodnji u fabrikama celuloze, papira, i štamperskim pogonima i u skladištima, u kojima se čuvaju papirnate role, dobro paziti na stabilne vrednosti klime i posebno na trajno nisku vlažnost vazduha. Trotec nudi efektivna rešenja u primjeni protiv previsokih vrednosti vlage. I za čišćenje vazduha, kako bi osigurali što ugodniju klimu rada, Trotec ima odgovarajuće uređaje u ponudi.

U primeni protiv korozije i buđa

Štete na celulozi, na gotovom papiru, u štamperskim pogonima i u skladištima izaziva prevelika vlažnost vazduha. Pored oštećivanja papira, orosavanja i buđa se osim toga loše i sa gubitkom kvalitete može prerađivati, prevelika vlažnost vazduha u industrijskim pogonima napada skupocjene strojeve. Korozija pritom ne nastaje samo na elektroničnim delovima strojeva, nego i u supstanci zgrade. Za efektivnu zaštitu od vlage je Trotec optimalno rešenje: učinkoviti stacionarni adsorpcijski isušivači vazduha TTR-serije. Oni su dugotrajni i lako održivi i pogotovo fleksibilno za konfigurirati – pouzdano i ekstremno snažno odvlaživanje vazduha, koji su prilagođeni različitim zahtevima u pogonima.

Klima regulisanje u industriji celuloze, papira i štampe

Bolja radna klima zahvaljujući čistog vazduha

Golemo trljanje papira u fabrikama i čestice drveta, koje se pri rezanju vrtlože po zraku, brzo se nastane u plućima saradnika i mogu izazvati zdrastvene probleme – čak i nošenje maske ne može da osigura stopostotnu zaštitu. Obrtnički pročišćivači vazduha TAC-serije Trotec čiste zrak profesionalno od fine prašine, vlakana i čestica, koje oštećuju strojeve. Ovde se primjenjuju razni kombinirajući filter moduli, koji sa svom snagom rade za čisti zrak.

Klima vrednosti uvek na oku

Ko redovito pazi na nisku vlažnost vazduha, je u papirnoj i štamperskoj proizvodnji uvek korak ispred. Da se propisane vrednosti uvek zadržavaju, Trotec vlasnicima daje podatkovne logere klime DL-serije u ruke. Visoko osetljivi senzori obuhvaćaju relativne i apsolutne vlažnosti vazduha i nude još podataka klime kao što su temperatura vazduha i rosište.

Koristite naše najbolje industrijske usluge

Nutzen Sie den Best-Practice-Industrieservice von Trotec

Pošto svako industrijsko preduzeće ima svoje karakteristične procese, sisteme i prostorije, svako rešenje za tretman vazduha takođe zahteva konfiguraciju uređaja specifičnu za svaki slučaj. Ukratko, često je teško izračunati kombinovane efekte strujanja vazduha, uslova vlažnosti vazduha i temperaturnih fluktuacija na čisto teorijskoj osnovi, na primer u područjima zaključavanja ili na transportnim trakama. Rezultat: Nepotrebni dodatni troškovi zbog prenaplaćenih zahteva ili - što je još gore - u praksi, nedovoljno funkcionalnih rešenja.

Možete računati na naše stručnjake

Potrebni su iskusni stručnjaci za klimatizaciju kako bi precizno izračunali potrebe u industriji i razvili prilagođene koncepte za klimatizaciju. Verujte našem timu stručnjaka i uslugama industrijskih usluga: Analiziramo situaciju individualnih potreba zajedno sa vama na licu mesta, utvrđujemo posebne zahteve uređaja i izrađujemo prilagođeno projektno rešenje do tačnog postavljanja uređaja.

Naši industrijski konsultanti takođe će vas rado obavestiti lično na Tel. +49 2452 962-777 o našim najboljim industrijskim uslugama iz prakse. Ili možete jednostavno poslati upit direktno našim stručnjacima u industriji sa vašim ličnim zahtevima. Odmah odgovaramo!

Po želji proizvodimo i adsorpcijske sušače vazduha po mjeri kao specijalnu izvedbu

Rado ćemo da proizvedemo po želji i adsorpcijske isušivače po meri kao savršenu specijalnu izvedbu po potrebi „made in Germany“, na primer:

 • TTR agregate za sušenje u higijenskoj izvedbi
 • TTR agregate za sušenje za suvi vazduh bez LABS
 • TTR agregate za sušenje sa ekstremno niskim tačkama rosišta

Iskoristite mogućnost planiranja, konstruisanja i proizvodnje specijalnih izvedbi sa prilagođenim za individualne potrebe u usklađivanju sa našim specijalistima: Ovdje saznajte više …

Trotec proizvodi za industriju celuloze, papira i štampe

Primeri upotrebe za industriju celuloze, papira i štampe

 • Reparatura kablova

  Kablovi u industriji su često izloženi uvetim a okoliša. Tu dolazi do kvarova, zbog kojih dolazi do nestanka struje – i to nekada na duže vreme. Kako bi to sprečili ili što brže sve ponovo putsili u pogon, se puknuća i defekti kablova pronalaze infracrvenom termografijom. Za efektivnu reparaturu kablova u industriji se koriste termografske kamere Trotec.

  Daljnje informacije