Korisnička podrška i podrška: +49 2452 962-450

Pon - Pet: 7:30 - 17:30

Povoljna snaga odvlaživanja, koja uspjeva do 50 litara
 1. Proizvodi i usluge
 2. Proizvodi ‑ HighPerformance
 3. Odvlaživanje
 4. Kondenzacijski isušivač vazduha, mobilan
 5. Obrtnički isušivači vazduha TTK‑ECO‑serije
 6. TTK 170 ECO

Obrtnički isušivač vazduha TTK 170 ECO

Povoljna snaga isušivanja, koja uspjeva do 50 litara

TTK 170 ECO je naše prikladno rešenje pri isto dobrom kao i povoljnom potrebom građevinske sušilice

Kod TTK 170 ECO je ime program: Njegova povoljna cijena uverava takođe kao i visoki učinak i taj atraktivan odnos cene i učinka TTK 170 ECO čini prvim izborom svih obrtničkih korisnika u potražnji za posebno robusnim i ekonomskim isušivačima vazduha.

Zahvaljujući profesionalne autoamtike vrućim gasom TTK 170 ECO i pri niskim temperaturama ostvaruje i u negrejanim prostorijama ili na hladnim gradilištima velike vrednosti isušivanja.

Česta izmjena gradilišta ili primena u grubim okolinama i teškim terenima za ovu kondenzacijsku sušilicu nisu problem:

Robusna čelična konstrukcija u podvoznoj izvedbi sa ručkom i velikim kotačima nekoliko toga može trpjeti i bez problema se može dovesti na svako mjersto upotrebe.

Dodatnu sigurnost transporta pritom nude praktični premnici kabalova na stražnjoj strani uređaja – i pošto je TTK 170 ECO opremljen sa efikasnim mobilnim kompresorom, uređaj bez velikog održavanja se može da transportujete i skladištiti u svakoj poziciji.

Vanjskim ispustom kondenzata i opcionalno dostupnom kondenzacijskom pumpom je TTK 170 ECO sem toga optimalan za duže nenadgledane upotrebe održavanja suvoće, čije trajanje se sa integrisanim brojačem radnih časova može tačno da odredi – idealno pogotovo pri obrtničkim primenama. Sem toga ovaj isušivač vazduha dodatno raspolaže priključkom opcionalnim higrostatom za upravljanje suvoće ovisnim o vlagi.

Zaštita investicije za vaše uređaje za sušenje

Posebno kod sušenja građevinskih objekata leti ili isušivanja štete od poplave, veoma brzo dolazi do stvaranja klimatskih uslova koji mogu ekstremno da skrate životni vek kondenzacionih sušača - potpuno nezavisno od fabričkog proizvoda. Pošto nama kao proizvođaču nije svejedno ukoliko bi vaše kondenzacione sušače uslovljeno načinom rada često morali da menjate za nove pre vremena, pripremili smo preporuke za primenu u praksi u cilju zaštite investicije za vaše uređaje za sušenje. Ovde saznajte više ...

Da li ste znali da je svaki sušač vlage istovremeno i komercijalni odvlaživač vazduha ali da nije svaki komercijalni odvlaživač vazduha automatski i pravi sušač vlage? Razloge za postojanje i zbog čega otapanje toplim gasom pravi odlučujuću razliku, saznajte ovde ...

Propan (R290) kao ekološko rashladno sredstvo u odvlaživačima vazduha

Svake godine se zbog sintetičkih rashladnih sredstava u vazduh ispuštaju milioni tona ekološki štetnih CO2 emisija (gasova staklene bašte). Zato je korišćenje alternativnih rashladnih sredstava jedan od naših najvažnijih ciljeva. Korišćenjem propana (R290) kao rashladnog sredstva ovaj odvlaživač vazduha pruža znatnu podršku očuvanju klime.

Prirodno rashladno sredstvo propan (R290) je organsko jedinjenje i spada u ugljovodonike. Za razliku od sintetičkih rashladnih sredstava, ekološki podoban propan (R290) nema ni potencijal razgradnje ozona (ODP=0) kao ni značajan potencijal globalnog zagrevanja (GWP=3).

Dodatna prednost za životnu sredinu: Zahvaljujući izvanrednim termodinamičkim karakteristikama, propan (R290) je izuzetno energetski efikasno rashladno sredstvo u dodatno redukuje troškove energije.

Uprkos svojim kompaktnim dimenzijama, TTK 170 ECO se odlikuje kapacitetom odvlaživanja od 52 l/24h za prostorije do 90 m² odn. 230 m³. Uređaj se može transportovati i skladištiti u svakom položaju zahvaljujući rotacionom klipnom kompresoru i njegovoj robusnoj izvedbi sa kolicima.
TTK 170 ECO – dimenzije
Priključak higrostata i brojač radnih sati: U cilju regulacije zavisno od vlažnosti vazduha uređaja TTK 170 ECO ili drugih odvlaživača vazduha sa 6,35 mm utičnicom za eksterni priključak higrostata, na primer za dugotrajan rad sušenja bez nadzora.
TTK 170 ECO - brojač higrostata i brojač radnih sati
Odvojivi rezervoar za vodu poseduje zapreminu od 5 litara. Uređaj se automatski zaustavlja kada je rezervoar pun i to signalizira preko LED. Odvojivi filter za vazduh štiti unutrašnjost uređaja od nečistoća i može se jednostavno brisati ili prati.
TTK 170 ECO – rezervoar za vodu
Odvojivi rezervoar za vodu poseduje zapreminu od 5 litara. Uređaj se automatski zaustavlja kada je rezervoar pun i to signalizira preko LED. Odvojivi filter za vazduh štiti unutrašnjost uređaja od nečistoća i može se jednostavno brisati ili prati.
TTK 170 ECO – filter za vazduh
U permanentnom modusu, TTK 170 ECO odvlažuje vazduh u prostoriji u kontinuiranom režimu rada. Optimalno za dugotrajan rad sušenja bez nadzora i profesionalno isušivanje građevinskih objekata. Da ne biste morali stalno da praznite rezervoar za vodu moguće je priključiti odvodno crevo za kondenzat.
TTK 170 ECO - permanentni modus
Komercijalni odvlaživač vazduha TTK 170 ECO obezbeđuje optimalnu klimu u prostoriji, npr. u magacinskim halama, zahvaljujući svom higrostatski upravljanom automatskom režimu rada. Zadati cilj se može odabrati u procentualnim koracima, koji se zatim zajedno prikazuju sa aktuelnom stvarnom vrednošću.
TTK 170 ECO – magacinske hale
Siva gradnja se optimalno i jednostavno brzo suši zahvaljujući snažnim i komfornim komercijalnim odvlaživačima vazduha TTK 170 ECO. Time se isključuje mogućnost većih kašnjenja usled neophodnih procesa sušenja u građevinskim projektima, čak i na niskim temperaturama.
TTK 170 ECO – siva gradnja
TTK 170 ECO je dobar izbor i kod primene u sanaciji štete od vode. U takvim slučajevima štete sušenje prostorija se može neuporedivo ubrzati i znatno smanjiti pojava plesni. Moguće je čak i sušenje šupljina pomoću creva za vazduh koje se priključuje.
TTK 170 ECO – sanacija štete od vode

Prednosti u praksi:

 • Posebno gospodarna rešitev za značilno razvlaževanje v poslovnem območju
 • Visoka zmogljivost razvlaževanja tudi pri nizkih temperaturah
 • Robustna jeklena konstrukcija v izvedbi vozička
 • Zaradi batnega kompresorja s kolesi ga je mogoče prevažati in skladiščiti v vsakem položaju
 • Avtomatika odtajanja z vročim plinom:
 • Priključitev zunanjega vlagomera

Propisni obračun struje za starije uređaje bez brojila?

Posedujete ovakav stariji ili druge električne uređaje bez MID usklađenih brojila potrošnja energije, čiju potrošnju želite da obračunate za osiguranje? Onda je BX50 MID perfektno rešenje. Jednostavno instalirajte između uređaja i fiksne utičnice za struju - gotovo!


Ventilatorska podrška u sušenju građevinskih objekata

Ventilatorska podrška

Brže sušenje građevinskih objekata zahvaljujući recirkulaciji vazduha

Kombinovanom primenom sušača vlage i ventilatora se duplo skraćuje vreme sušenja. Svaki sušač se pri tom dopunjuje ventilatorom koji znatno utiče na kapacitet sušenja a time i na trajanje sušenja.

Zahvaljujući jačoj recirkulaciji vazduha dolazi do bržeg isparavanja vlage jer što je veća brzina strujanja na površini materijala utoliko je brži proces sušenja.

Aksijalni ventilatori TTV serije i TTV-S su posebno podesni kao podrška sušenju.

Eksterna kondenzatna pumpa

Savet za pribor:

Eksterna kondenzatna pumpa za permanentan rad

Ova opcionalno dostupna kondenzatna pumpa odgovara svim TTK-ECO modelima kompanije Trotec i optimalna je za dugotrajan rad sušenja bez nadzora. Sa visinom izbacivanja do 5 metara kondenzat se ispumpava iz prihvatnog rezervoara sušača vlage u drugi veći rezervoar ili napolje. Sušač vlage na taj način može da radi u kontinuiranom režimu rada, bez toga da pun prihvatni rezervoar dovede do prekida postupka odvlaživanja.


Uporedni tehnički podaci

Svi komercijalni odvlaživači vazduha serije TTK-ECO u direktnom poređenju:

Da bi ste pronašli za vas odgovarajući komercijalni odvlaživač vazduha, ovde imate mogućnost da pregledno uporedite sve komercijalne odvlaživače vazduha serije TTK-ECO iz kompanije Trotec.

Modele koje ne želite da uključite u poređenje možete jednostavno da deselektujete.

Uporedni tehnički podaci

Kupiti

Tehnički podaci

Технички подаци
Opšte
  Broj artikla 1.120.001.120
Kapacitet odvlaživanja
  pri 20 °C / 60 % rel. vlaž. [l/24h] 20
  pri 30 °C / 80 % rel. vlaž. [l/24h] 50
  maks. [l/24h] 52
Količina vazduha
  Stepen maks. [m³/h] 350
Preporučena veličina prostorije održavanje suvoće
  230
  90
Uslovi okruženja
  Temperaturni opseg min. [°C] 5
  Temperaturni opseg maks. [°C] 32
  Opseg vlažnosti min. [% r.F.] 30
  Opseg vlažnosti maks. [% r.F.] 90
Električne vrednosti
  Priključak za struju 230 V, 50 Hz
  Nazivna primljena struja [A] 3,7
  Primljena snaga [kW] 0,82
  preporučeni osigurač [A] 10
  Potrebna struja faza pokretanja [A] 25
Električni priključak
  Priključni utikač CEE 7/7
kompresor
  Rotacioni klipni kompresor
  Tip rashladnog sredstva R290
  Količina rashladnog sredstva [g] 230
  Minimalna veličina prostorije [m²] 11
  GWP faktor 3
  CO2 -ekvivalent 0.00069 t
  Pritisak usisna strana [MPa] 1
  Pritisak izlazna strana [MPa] 2,5
  maks. dozvoljeni pritisak [Mpa] 2,5
Rzervoar za vodu
  Sadržaj u [l] 5
Vrednosti zvuka
  Stepen 1 - Razmak 1 m [dB(A)] 56
Funkcije i oprema
  Memory funkcija
  Funkcija naknadnog rada ventilatora
  Držač kabla
Dimenzije
  Dužina (bez ambalaže) [mm] 495
  Širina (bez ambalaže) [mm] 455
  Visina (bez ambalaže) [mm] 900
Težina
  (bez ambalaže) [kg] 31
Опрема, карактеристике и функције
Automatsko otapanje
  Topli gas
Automatsko odvlaživanje
  Nonstop odvlaživanje
  analogni higrostat
  higrostatsko upravljanje
Ventilator
  aksijalno
  Stepeni ventilatora 1
Kontrola rezervoara za kondenzat
  Rezervoar postoji
  Zaštita od prepunjavanja sa automatskim isključivanjem
  Upozoravajuća lampica nivoa punjenja kod punog rezervoara za vodu
Filter vazduha u prostoriji
  lako dostupno
  može se čistiti
Brojač radnih sati
  Brojač radnih sati
Mobilnost
  Ručke za nošenje / transportna ručka(e)
  Puni gumeni točkovi ne ostavljaju trag boje
  Nogice
  Izvedba sa kolicima
  Namotavanje kabla
Odvod kondenzata
  Priključak creva moguće
  Preporučena veličina creva [mm] 12
  Kondenzatna pumpa
Komandni panel
  Prekidač za uključivanje/isključivanje
Izvedba kućišta
  Čelik obloženi

 Serijska oprema

 Opcija

 Nije raspoloživo

Pribor

Loading...

Alternativni proizvodi

Loading...

Seminari

Downloads

Loading...