Korisnička podrška i podrška: +49 2452 962-450

Pon - Pet: 7:30 - 17:30

 1. Proizvodi i usluge
 2. Merni uređaji
 3. Elektricitet
 4. merni uređaji troškova energije
 5. BX50 Mid

BX50 MID merni uređaj troškova energije

Rešenje zaštićeno od neovlašćenog pristupa za profesionalno određivanje potrošnje energije za potrebe naplate u komercijalnim aplikacijama

Lako je naplativo merenje snage

BKS50 MID je verovatno najkompaktniji merač potrošnje energije spreman za povezivanje sa MID usaglašenošću* na tržištu i stoga je idealno rešenje za mnoge trgovce ili uslužne kompanije koje treba da odrede količinu energije koja je povučena sa sajta korisnika za naplatu svrhe.

Za takav rad nije uvek praktično imati veliku, MID kompatibilnu* traku za utičnice direktno na raspolaganju, posebno ako se koristi samo jedan potrošač struje.

Međutim, upotreba standardnih uređaja za merenje troškova energije za kućnu upotrebu nije dozvoljena bez MID usaglašenosti* za komercijalno merenje potrošnje energije za potrebe naplate. Ovaj jaz je isplativo zatvoren sa BKS50 MID, koji je specijalno dizajniran za ovu svrhu:

MID usaglašen* uređaj za merenje potrošnje energije može se jednostavno uključiti između električnog uređaja i standardne kućne sigurnosne utičnice (230 V/AC) i ne zahteva dalji rad na instalaciji. Adapterski utikač usaglašen sa BGI-608 se mora koristiti samo kada se koristi BKS50 MID na gradilištima ili na gradilištima na utičnici građevinske instalacije sa nepoznatim zaštitnim merama.

BX50 MID - Stiftung Warentest

Стифтунг Варентест је тестирао БКС50 МИД и доделио му оцену квалитета ДОБРО

У новембру 2022. Стифтунг Варентест је тестирао 15 струјомера – девет класичних модела са дисплејом и шест паметних утичница са функцијом мерења електричне енергије. Уређај за мерење трошкова енергије БКС50 МИД компаније Тротец је на тесту укупно оцењен оценом квалитета ДОБАР (2,4).

Кликните овде да пређете директно на извештај о тестирању Стифтунг Варентест.

Pouzdano određivanje potrošnje – jednostavno za korišćenje

Uzalud ćete tražiti komplikovane kombinacije tastera za unos koji će se pritisnuti ili zbunjujuće tastature na BKS50 MID-u. Merač je dizajniran za brzu i jednostavnu upotrebu - dugme menija omogućava pristup svim funkcijama displeja.

Osvetljeni displej prikazuje ili vati, volte, ampere, aktivnu snagu, faktor snage (cos ph), kVh ili frekvenciju. Dok se ukupnim brojačem potrošnje ne može manipulisati u skladu sa zakonskim zahtevima, BKS50 MID takođe ima brojač dnevne potrošnje koji se može resetovati.

BKS50 MID je optimalno rešenje za komercijalna merenja potrošnje energije za potrebe naplate, ali se, naravno, može koristiti i kao kvalifikovani merni uređaj u kući ako se skupi potrošači električne energije tamo izlažu na profesionalan način.

Regulatorni obračun električne energije za postojeće uređaje bez brojila?

Da li još uvek imate električne uređaje na svom inventaru bez merila potrošnje energije usklađenih sa MID standardom, čiju potrošnju električne energije morate da naplatite osiguravajućim kućama? Onda je BKS50 MID savršeno rešenje. Jednostavno instalirajte između uređaja i stacionarne utičnice - gotovo!

Dobro opremljen za profesionalne zahteve

MID usklađenost* BKS50 MID, testirana prema EN50470-1/3, osigurava da se ovaj merni uređaj može koristiti u skladu sa propisima za određivanje komercijalne potrošnje energije za potrebe naplate.

Pored MID usaglašenosti*, postoje dodatni zahtevi za takve merne uređaje u nekim zemljama EU, na primer u Nemačkoj. Ovde Zakon o merenju i kalibraciji (MessEG) takođe zahteva garanciju da nijedan drugi potrošač električne energije ne može biti priključen ili zamenjen drugim tokom perioda korišćenja.

Zbog toga je BKS50 MID jedini merač energije u svojoj klasi na tržištu koji je opremljen sa dva integrisana otvora za zaptivanje. Sa ovim rešenjem, koje je zaštićeno korisnim modelom, korisnici su u mogućnosti da obezbede utičnicu u skladu sa propisima, na primer korišćenjem uzastopno numerisanih provučenih zaptivki, koje su opciono dostupne kao dodatna oprema. Identifikacioni broj odštampan na svakom pečatu je takođe prikazan kao univerzalni bar kod koji se lako može skenirati za potrebe dokumentacije.

Optimalni dodatak za postojeće uređaje bez MID kompatibilnih merača

Mnoge kompanije za renoviranje, pružaoci usluga sušenja ili zanatlije još uvek imaju brojne električne uređaje u svom inventaru koji nemaju merila potrošnje energije usklađene sa MID. Međutim, ovo je potrebno za evidentiranje potrošnje za komercijalni obračun potrošnje električne energije. Za takve slučajeve smo razvili BKS50 MID - jednostavan za korišćenje, određivanje potrošnje u skladu sa propisima!

Svi merni uređaji troškova energije u direktnom poređenju

Da bi ste pronašli za vas odgovarajući Merač troškova energije, ovde imate mogućnost da pregledno uporedite sve merni uređaji troškova energije iz kompanije Trotec.

Modele koje ne želite da uključite u poređenje možete jednostavno da deselektujete.

Uporedni tehnički podaci

* Šta znači usaglašenost sa MID-om?

MID usaglašena brojila su u skladu sa Evropskom direktivom o mernim instrumentima (MID), koja definiše zahteve za brojila aktivne snage koja se koriste za potrebe fakturisanja. Ovo se takođe odnosi, na primer, za merenje potrošnje energije za osiguravajuće kompanije ili kupce naplate. Prethodna početna kalibracija je zamenjena MID usaglašenošću, ali uređaji moraju biti ponovo kalibrisani nakon definisanog perioda - elektronski brojila u Nemačkoj, na primer, nakon 8 godina.


Prednosti za praksu:

 • Profesionalni merni uređaj za brzo i jednostavno evidentiranje energetskih potreba električnih potrošača
 • MID usklađenost - odobreno za određivanje komercijalne potrošnje energije za potrebe obračuna
 • Prorezi za zaptivanje za pričvršćivanje utikača u skladu sa Zakonom o merenju i kalibraciji (MessEG)
 • Merač ukupne potrošnje kojim se ne može manipulisati
 • Merač dnevne potrošnje koji se može resetovati
 • Utičnica sa poklopcem sa oprugom za zaštitu od prljavštine kada se ne koristi
 • Nemački industrijski dizajn optimizovan za praksu – zaštićeni korisni model

 Serijska oprema

 Opcija

 Nije raspoloživo

Kupiti

Tehnički podaci

Технички подаци
Opšte
  Broj artikla 3.510.205.950
Merenje potrošnje
  Merni opseg min. | merenje potrošnje [kWh] 0
  Merni opseg maks. | merenje potrošnje [kWh] 999.999,875
Snaga [W]
  Merni opseg min. | snaga [W] 57,5
  Merni opseg maks. | snaga [W] 3.680
Naizmenični napon [V/AC]
  Merni opseg min. | naizmenični napon [V] 176
  Merni opseg maks. | naizmenični napon [V] 276
Priključni napon (potrošnja)
  Napon [V, AC] 230
  Frekvencija struje [Hz] 50
Izvedba kućišta
  Plastika
Kategorija mernog kola
  CAT II (600 V)
Bezbednost
  Stepen zaprljanosti 2
Vrsta zaštite
  IP51
Energetsko napajanje
  preko mrežnog napona
Uslovi okruženja
  Rad - min. temperatura [°C] -25
  Rad - maks. temperatura [°C] 55
  Opseg vlažnosti maks. [% r.F.] 95
Dimenzije
  Dužina (bez ambalaže) [mm] 77
  Širina (bez ambalaže) [mm] 68
  Visina (bez ambalaže) [mm] 118
Težina
  (bez ambalaže) [kg] 0,155
стандардна испорука
Standardni obim isporuke
  Merni uređaj
  Uputstvo za rukovanje
Мерљиве количине и функције
interna senzorika
  Snaga [W]
  Naizmenični napon [V/AC]
  Naizmenična struja [A/AC]
  Frekvencija [Hz]
  Faktor snage [cos φ]
  Indikator maks. potrebne struje [W]
  Indikator apsolutne potrošnje [kWh]
Funkcije i oprema
  Digitalni prikaz za napon (V), snagu (W), struju (A), frekvenciju (Hz), faktor snage (cos ϕ),maks. potrebnu struju (W) i apsolutnu potrošnju (kWh)
  Brojilo ukupne potrošnje zaštićen od manipulacije
  Dnevno brojilo brojač potrošnje sa resetovanjem
  zaštićeno od otkaza struje
  Osvetljenje displeja

 Serijska oprema

 Opcija

 Nije raspoloživo

Pribor

Loading...

Alternativni proizvodi

Loading...

Downloads

Loading...

Downloads (<2024)

Loading...

brošure

Loading...